Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Corect, explicatia mea a fost una simplista si nu am vrut sa intru in detalii. Noul Testament a suferit modificari in urma rascoalei ca o consecinta pe o anumita perioada de timp nu instantaneu. Astfel de manifestari aveau un rol, nu
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• eu tot timpul am avut o dilema mare si nu am reusit niciodata sa inteleg partea cu spoveditul si cu impartasitul. Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau chiar daca nu am aceeasi religie cu majoritatea de aici, dar pur si simplu nu inteleg cum se pot sterge pacatele alea doar pentru ca ii zici lu popa ce ai facut. Ori sunt eu prea ingust la mine ori nu e a buna...
      sigpic

Comment

• La fel ca yrman sunt si eu,numai ca nu inteleg de ce toate batranele sa le zic,vin in Biserica si incep sa mearga in genunchi si sa faca genoflexiuni.Pana la urma,conteaza ce am eu in suflet,si ce cred...credinta in Dumnezeu nu se rezuma la turul Bisericii in genunchi sau alte chestii aberante.Dealungul istoriei au existat destui idioti si bolnavi mintali care au inventat aceste practici si iata ca,in zilele noastre au ramas "in picioare".

Comment

• Idee spovedaniei e ca te pocaiesti si impartasind greselile tale altcuiva inseamna ca le recunosti. Dar nu inseamna ca ti le-ar sterge careva, daca nu iti pare rau ca ai facut pacatale. Sau ca le repeti.
          Cam asa ceva. Oricum, e psihologica toata treaba, n-ai garantii. Crede si nu cerceta, zice Biserica. Acum, fiecare cum crede.

Comment

• de exemplu partea asta cu pacatele in religia mea e un pic mai credibila. Se zice ca la judecata de apoi se pun in balanta faptele bune si cele rele si in functie de cum atarna te trimite sus sau jos. Nu exista posibilitatea sa le speli pe parcurs, ai sansa doar sa le compensezi la bilantul final prin fapte bune.
            sigpic

Comment

• La catolici e mai organizat, stai in purgatoriu temporar si poate ti se da aprobarea pentru Rai daca reusesti sa rezolvi acolo cu pacatele, daca nu, iei liftul pentru subteran.

Comment

• A-ti inceput sa spuneti povesti pentru copii? Cand eram copil i-mi inchipuiam cateodata cum stau la coada dimpreuna cu parintii asteptand judecata... si nu am ajuns niciodata in fata! Nu-i spun popii ce-am facut eu nici daca moare de curiozitate, nu spun la nimeni daca nu e de spus, pe vremea impuscatului majoritatea popilor erau racolati turnatori.

Comment

• Asta cu pacatele este o aberatie. Nu exista pacate, Creatorul nu judeca pe nimeni. Exista CONSECINTE pe care toti trebuie sa le acceptam in functie de actiunile noastre.

Comment

• Dumnezeu nu vine cu forta la noi....judecatorul este constiinta........prin iisus hristos,dumnezeul nostruPacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu si semenii nostri. Pacatul este despartirea de Dumnezeu, iesirea din comuniunea cu El, este îndepartarea de viata dumnezeiasca si vesnica pentru care a fost creat omul. Pacatul este o stare nenaturala, el nu tine de fiinta omului pentru ca Dumnezeu nu l-a facut pe om pacatos. Sfânta Scriptura numeste pacatul "faradelege", "nedreptate", "cadere", termeni care presupun o stare primordiala dreapta si buna a omului.

Intrebarile despre Dumnezeu nu trebuie sa aiba un raspuns superficial. Ele au nevoie de timp pentru a-si afla raspunsul, dar merita! Pentru cei care doresc sincer adevarul, Dumnezeu a dat suficiente dovezi rationale pe care sa ne bazam credinta, dar El nu a exclus posibilitatea indoielii. Dumnezeu nu poate fi explicat prin metode stiintifice. El este in afara orizontului nostru experimental. Dumnezeu nu ar fi Dumnezeu daca s-ar lasa cuprins in forme, dovezi si legi masurabile. Este imposibil pentru mintea umana cea mai ascutita(dar totusi marginita) sa inteleaga deplin pe cel Infinit si Atotstiutor, dar tocmai aceasta este o dovada puternica a inspiratiei divine. Dumnezeu este de necuprins... Si in lumea naturala suntem inconjurati pretutindeni si permanent de multe taine: de exemplu cele mai simple forme de viata.
                    Cei mai multi mari oameni de stiinta(Descartes, Kepler, Galileo, Copernic, Newton, Einstein, Maxwell…) au crezut neclintit in Dumnezeu. Acesti oameni au gasit urmele lui Dumnezeu in creatia Lui. Multi atei si agnostici au ajuns la credinta, studiind stiinta si natura.
                    Last edited by nicolae09; 13 August 2010, 21:24. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Descartes, Kepler, Galileo, Copernic, Newton, Einstein, Maxwell…da, masoni sau din diferite grupuri oculte-ezoterice

Comment

• dar pt ei exista dumnezeu....mai intai sa vedem barna din ochiul nostru apoi paiul din ochiul fratelui nostru........dumnezeu sa ne ajute.Nu este nimemi obligat sa creada insa cel ce crede va fi alt om....de ce dintr-un lucru luam numai partea rea?de ce vedem tot timpul numai greselile celui de langa noi si ale noastre nu?atunci cand ne vom purta in alt fel cu noi si cu cei de langa noi atunci il vom cunoaste pe dumnezeu.in ziua de astazi poti demonta orice afirmatie orice gand,orice fel de lucru insa in adancul sufletului exista ceva ce nu poate fi demontat niciodata.....acel lucru este credinta sau cum vreti sa o numiti care de cele mai multe ori te ajuta sa treci cu bine peste toate problemele trupesti si sufletesti.a existat un tradator ..iuda,exista si astazi mai multi iuda care sunt flamazi dupa bani si marire.vai lor.nu suntem in masura sa judecam pt ca si noi avem multe lipsuri.cel mai mare dar este linistea data de dumnezeu ,acea liniste a copilariei cand toate erau bune si frumoasa dar indepartarea de dumnezeu te face sa te simti singur abatut , cauti sa-ti gasesti acel ceva in alte locuri dar niciodata nu il vei gasi pt ca de cele mai multe ori cautam unde nu trebuie........poti avea tot aurul din lume,degeaba daca nu ai liniste in suflet si nu te simti implinit.iertati-ma fratilor daca v-am suparat.domnul cu noi.

Comment

• Si de ce ar exista un intermediar intre Tine si El? Asta e ideea

Comment

• legatura omului cu dumnezeu este personala.dar sunt momente cand nu stim ce se intampla in jurul nostru si avem nevoie de un ajutor si dumnezeu a lasat acest ajutor.fiecare dintre noi uneori avem nevoie de o harta pentru a merge pe drumul cel bun insa nu toate hartile sunt bune si corecte.lucrurile s-au schimbat foarte mult dumnezeu lucreaza prin oameni.preotul nu este un sfant,nu este de divinizat este un om care are puterea de a administra tainele divine tainele prin care intram in legatura cu dumnezeu mai usor,tainele desavarsiri,insa multi au devenit lacomi avari, zgarciti..........harul lucreaza dar vai lor ca sunt sminteala.....s-au facut multe lucruri care nu au treaba cu biserica numai spre castigul lor insa noi trebuia sa vedem si partea cea buna a lucrurilor.........de ce?avem o viata prea scurta sa ne poticnim in fel si fel de idei si ganduri.domnul nu ne cere sa caram bolovani,sa tragem de plug pt a ne fi mai bine,El ne cere sa credem si atat ,ca prin credinta sa ne invaluie harul Lui.Tot ceea ce va spun din inima vine.........ca preot imi pare rau pentru ceea ce se intampla in biserica si ma doare foarte tare, dar ma bucur de fiecare noua zi de familia mea de toti cei din jurul meu pentru ca prin asta simt cum ma implinesc simt cum Domnul este mai aproape de mine de sufletul meu.ma bucur ca pot ajuta cu un sfat cu un cuvant. binele tot timpul a fost mai greu de accesat .........cat de greu construiesti o casa si cat de repede o poti face scrum...asa este si casa sufletului....fiecare face ce vrea si crede ce vrea insa vedem cum nelinistea si grijile bantuie sufletele noastre si nu avem liniste deoarece lipseste Dumnezeu din el. Cand Dumnezeu se atinge de de tine, viata ta capata un nou sens,se transforma in bine iar tu devii o marturie incontestabila pentru cei din jur a promisiunilor facute de Dumnezeu pentru cei ce-l cauta.domnul cu noi

Comment

• Daca D-zeu a lasat Biserica, de ce asta lucreaza cu "Ochiul Dracului? De ce Cele 10 Porunci se contrazic cu ce se intampla la ora actuala in Biserica? De ce se tin documente cheie sub cheie?
                              Iti zic eu. Legatura cu Creaorul este pretutindeni. Nu ai nevoie de harti, ai nevoie sa-ti deschizi inima si mintea ca sa intelegi asta.
                              D-zeu nu lucreaza prin Institutii, Noi lucram prin institutii.

Comment

• nicolae09 pot sa te intreb ceva ? zici ca esti preot ? in Brasov ? la ce biserica ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google