Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce ar trebui să facem ca să „fie bine”? Că orice am face, bine sau rău, parcă dă la fel: cu virgulă. Exemple:
    Nu-i voie să-i executăm pe cei ce ucid sau violează. Noi avem criminali și violatori în libertate și ne merge ca dracu, americanii îi execută și le merge bine.
    Am dat totul tuturor. Nu mai avem nimic al nostru și ne merge ca dracu. Alții au luat tot ce noi am dat și le merge bine.
    Ne-a rămas ajutorul divin. Dar, dacă nici Dumnezeu nu cere de acolo de unde nu e, de ce ar da ceva acolo?
    Și ce am mai putea face atunci? Retorică?
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
      Dar de asta ce ziceti ?
      Ala e un semn pe care unii il confunda cu Divinitatea
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Citeam azi thread-ul acela cu reflexii si filosofari: S-a vazut foarte clar ce cautam noi, oamenii. I-am atribuit lui D-zeu imaginea de judecator, de parinte care cantareste si pedepseste. Nu facem altceva decat sa traim consecintele noastre sau mai bine zis, consecintele unui stabiliment bolnav, cancerigen. Ne inchinam la "chip sculptat", ridicam cladiri din moloz si spunem ca-i "trupul lui Isus", ne imbrancim si incalcam cele mai elementare "10 porunci". Norocul nostru ca acest D-zeu nu gandeste ca noi ca n-ar mai fi existat nici un atom din amintirea noastra in Universul asta...si atunci vin si intreb: Oare nu e suficient ceea ce face D-zeu?
        Last edited by darksid3; 7 January 2011, 00:01.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Eu ma mir ca ne mai suporta...

Comment

• @D-FENS: Pentru "unii" acel semn chiar reprezinta Divinitatea...dar are o dubla doctrina, tipic pentru multe adevaruri ce se afla sub nasul nostru dar noi ne uitam la tzatze.

Comment

• Ne uităm la țâțe fiindcă le „înțelegem” fără să mai trebuiască să gândim, le atribuim semnificație axiomatică, trebuindu-ne fie demonstrații pentru cele de sub nasul nostru fie să fie date la zeroteve, ca să aibă audiență mai mare ca țâțele.

Comment

• Ne uitam,ca asta se cere...

Comment

• Da, ne uităm, fiindcă, vorba unui „contemporan în viață”, școala românească scoate numai tâmpiți. Iar Dumnezeu îl suportă, deși noi am ajuns la limita răbdării și fundul sacului.

Comment

• Originally posted by JREwing View Post
                    Ne uităm la țâțe fiindcă le „înțelegem” fără să mai trebuiască să gândim, le atribuim semnificație axiomatică, trebuindu-ne fie demonstrații pentru cele de sub nasul nostru fie să fie date la zeroteve, ca să aibă audiență mai mare ca țâțele.
                    Treaba e ca, chiar daca demonstrezi tot la acea limita de simt ajungem. Fiecare individ isi construieste lumea pe un sistem de valori si la multi, la cea mai mica zdruncinare, se activeaza instinctul de conservare...adica vor nega vehement (intr-un caz fericit) sau vor lua in deradere (semne clare de spalare a creierului).

Comment

• Asa-i. Dar ma asteptam ca biserica (respectand titlul topicului) sa se implice activ in vindecarea sufletelor, in alterarea pozitiva a sistemului public de valori si nu sa caute fonduri pentru biserica mantuirii neamului, cu o curte mare, in care sa se poata calca in picioare cat mai multi amarati.

Comment

• Biserica a fost inventata ca mijloc de manipulare. Intre Om si D-zeu nu trebuie sa existe intermediar. Am mai scris un post, ceva mai in urma, in care se arata destul de simplu (desi e un post destul de lung) ca, crestinismul se trage din paganism: acum nu mai exista Semiramida sau Isis, exista Maria; nu mai exista Horus, exista Isus. Conceptul a ramas acelasi de mii de ani doar ca noi ne legam de cum sunt "vopsite". E atat de simplu dar cine sa le accepte? Cati crestini stiu ca simbolul Crucii este de pe vremea sumerienilor? Sau ca adorarea Zeului Soare se facea pe 25 decembrie? Habar n-au pe ce lume traiesc si daca argumenteaza, o fac fara nici un fel de baza...o fac doar ca sistemul lor de valori si doctrine nu e compatibil cu astfel de idei.

Comment

• Originally posted by JREwing View Post
                          Nu a fost, dar nici n-a făcut nimic. Nu mă încălzește cu nimic dacă face ceva ce nu se vede.

ce sa faca EL? tot EL? m-ai blocat psihic cu replica asta!

Comment

• Sa-L cheme la EL pe Basescu.

Comment

• Pe teme de cultura religioasa putem discuta mult, fiindca mi-au placut in tinerete. Apropo de ce spuneai de "intermediari", am sa-i multumesc toata viata unui preot care mi-a spus asa (dupa ce i-am spus ca nu suport ideea mersului la biserica si popii cu figuri in cap): "Biserica nu-i pentru oricine. Dumnezeu e in toate. Nu trebuie sa mergi la biserica cu cruce pe turla pentru ca sa vorbesti cu El. Ajunge sa-L chemi, acolo unde esti tu. Daca Il chemi din suflet, ti se va arata. Biserica adevarata e sufletul tau. Acolo e Casa Domnului."

Originally posted by PCH View Post
                              ce sa faca EL? tot EL? m-ai blocat psihic cu replica asta!
                              Pai fa tu atunci... Eu te sustin, dar se faci bine ce faci.
                              Last edited by JREwing; 7 January 2011, 12:05. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• E, ala il poti considera un "Om al lui D-zeu"...foarte rari astfel de oameni, care au inteles ceva.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google