Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by cris_iasi View Post
    Sa-L cheme la EL pe Basescu.
    Pe Basescu trebuie sa-l cheme celalalt...

J.R.Ewing-Frumos a vorbit acel preot.
    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
      E, ala il poti considera un "Om al lui D-zeu"...foarte rari astfel de oameni, care au inteles ceva.
      E preotul care m-a scos din cacao in liceu, la filosofie, ca profu a vrut sa ma lase corijent fiindca l-am contrazis exact pe tema filosofica legata de Dumnezeu si eu am vrut sa-l omor. Pe atunci aveam multe figuri in cap, dar omul asta m-a ajutat sa-mi revin, dar fara sa o iau pe cealalta aratura.
      E singurul preot adevarat pe care il cunosc eu (sigur, trebuie sa mai fie si altii).
      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Deci n-a fost nevoie de 400 de pupaturi de icoane, 20 de l de aghiasma data pe pereti si nici 20 de acatiste. A fost de ajuns un OM (cu litere mari) "trimis" parca special. Subtil.

Sunt si altii si nu musai preoti.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• N-ai idee... Si-acum, cand imi amintesc perioada aia, ma gandesc unde as fi ajuns fara ajutorul lui.
          The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• @JREwing- Preotul acela, din pacate, n-o sa ajunga niciodata episcop sau patriarh, cum merita, poate. Oameni ca cel de care ne-ai povestit sunt destul de rari si tocmai de aceea nu ravnesc la functii bisericesti. Si li se pun betze in roate tocmai de catre "colegii"lor dedulciti la arginti...
            LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

Comment

• ''Mitropolia a strans bani ca sa isi faca CAR pentru ca celelalte afaceri au mers snur. Si intra aici tipografiile, centrul de pelerinaj, hotelurile, plus centrul de conferinte, numai bun pentru nunti si botezuri. Potentialii clienti sunt usor mirati. Desi novici in bransa, oamenii bisericii vad in perspectiva.''

Ma intreb ce mai urmeaza? Credit pentru inmormantari ?!

Comment

• Romanii din regiunea Moldovei pot lua credit direct de la biserica. Mai exact, Mitropolia Moldovei si Bucovinei si-a deschis Casa de Ajutor Reciproc si acorda imprumuturi enoriasilor.

Creditele pot fi luate pe 12 sau 24 de luni cu o dobanda de 6% pe an.

Sediul Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor si Mirenilor Iasi a fost sfintit saptamana aceasta de Inalt Preasfintitul Teofan, inconjurat de un sobor de preoti.

Scopul infiintarii CAR la biserica este acela de a veni in ajutorul preotilor si mirenilor. Orice cleric sau mirean de credinta ortodoxa se poate inscrie dupa ce plateste o taxa de 35 de lei. Lunar, cotizatia este de 30 de lei, plus 2 lei (fond special in caz de boala sau la nasterea unui copil).

Imprumuturile se vor acorda dupa constituirea unui fond de minim un salariu si pot ajunge la de trei ori fondul. In cazuri exceptionale, Consiliul Director al Casei va analiza fiecare cerere in parte si va hotari marimea sumei acordate.

Membrii pot beneficia de ajutoarele de inmormantare, care vor fi hotarate de catre Consiliul Director, dupa un an de la inscriere.

Dobanda la imprumut este de 6% pe an, fiecare membru care va beneficia de un imprumut va achita lunar dobanda. Beneficiarii imprumutului vor primi un scadentar pentru a vedea cat au de platit in fiecare luna si ce inseamna dobanda, rata etc.

"Mitropolitul Moldovei si Bucovinei are carnetul cu numarul 1 al Casei, este primul inscris", a spus pr. Grigore Timoftescu, presedintele CAR, care a vorbit despre scopul infiintarii unei astfel de institutii.

"Sunt familii care au venituri reduse si de aceea dorim sa venim in ajutorul si sprijinul lor. Conditiile de creditare sunt avantajoase. Totul va fi transparent in sensul ca fiecare membru va sti oricand situatia depunerilor, situatia imprumutului", a precizat pr. Grigore Timoftescu.

Sursa
                If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• ca la pocaiti )) ne ajutam unu pe altu

Comment

• daca biserica reprezinta ceea ce spune de ce nu da ajutoarele banesti (imprumuturile) cu dobanda 0%. atunci da ar face un bine. dar se gandeste tot la capatuiala. sa castige...
                    eu nu am intalnit inca un preot care sa fie macar 25% om al bisericii. toti cu care am avut de a face sunt ori afemeiati ori betivi ori nu pastreaza taina spovedaniei ori isi cearta enoriasii in loc sa-i sfatuiasca de bine ori cheltuie fondurile bisericii. daca in biblie se condamna bogatiile de ce toate capetele bisericesti mari de la noi se impopotoneaza cu fir de aur si cu tot felul de brizbrizuri? au proprietati, slugi, masini de fite si conturi in banci de pe urma amaratilor care merg si doneaza pentru "a fi iertati de pacate". slava domnului ce nu este data puterea in stat pe mana bisericii. ar fi jumulit mai bine de sapte piei de pe noi. si in definitiv biserica a savarsit foarte multe crime in numele credintei.
                    imi pare rau ca a trebuit sa scriu asta dar este ceea ce cred.
                    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Originally posted by Loganu View Post
                      ca la pocaiti )) ne ajutam unu pe altu
                      Aia-s mai organizati.

Comment

• Apropos de asta... cel mai "cunoscut" preot din orasul meu ce masina conduce? Un Logan? Neah...

In ordine numerelor de pe tricou: VW Passat, Volvo S40, Audi Q7 si Mercedes ML 55 AMG.

P'asta chiar ca l'a ajutat Dumnezeu!

Comment

• Nu-i pacatos ca noi...

Comment

• ha,ha,ha...banca dracului in casa Domnului....astia din mitropilia moldovei sunt tot aia care iau taxa cand intri la voronet. adica te duci sa te rogi, da' mai intai platesti. pai sa nu-i ia dracu'? ba sa-i ia...din curtea manastirii, sa fie exemplu. poate-asa se trezesc si milioanele de manipulati si-o sa vada in cine-si pun ei nadejdea...
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• ANI asta nu se autosesizeaza?
                              Ca eu vad o mare incompatibilitate intre casa domnului si camatarie.

Comment

• De parca ar da Domnu' bani cu camata.

Cata evaziune se face la nunti, botezuri, inmormantari... astea nu se vad? Dar cine'i cauta pe'astia? Nimeni, bineinteles! Doar ei detin dreptatea absoluta... ah, si oamenii legii

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google