Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Niki B View Post

... Beneficiarii imprumutului vor primi un scadentar pentru a vedea cat au de platit in fiecare luna si ce inseamna dobanda, rata etc....

Sursa
    ...si pe spatele scadentarului imprimat un calendar ortodox de pus pe perete . Cred in Dumnezeu dar nu sunt de acord cu nici o institutie caruia i se spune biserica.

Comment

• Originally posted by crull View Post
      ANI asta nu se autosesizeaza?
      Ca eu vad o mare incompatibilitate intre casa domnului si camatarie.
      Fiind din Iasi, cunosc un pic mai bine cum sta treaba.
      Mitropolia Moldovei are 2 organizatii inregistrate:
      -Mitropolia Moldovei-organizatie religioasa non-profit
      -Mitropolia Moldovei-activitate economica. (o gasiti pe site-ul finantelor)

Va asteptam la Iasi cu ocazia sarbatorii Sf. Parascheva, care coincide straniu cu zilele Iasului, cand e o betivaneala generala la Festivalul vinului si concerte cu gagici fara voce si silicoane.
      Nu-i asa ca biserica e uimitoare? Pariu ca si celelalte Mitropolii vor imita actiunea cu CAR-ul, pana la urma patriarhul Daniel probabil ca a initiat asta, el fiind anterior mitropolit al Moldovei.

Comment

• adica exista doua sucursale care sa jupoaie omul de rand. sa fiu iertat dar biserica jecmaneste mai mult decat actualul guvern.
        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Da, poti redirectiona si 2% din impozit catre biserica. Cum am vazut ca fac majoritatea cunoscutilor mei.
          Cata lipsa de imaginatie. Cand le-am propus sa "dea" acesti 2% catre organizatia unei gradinite de stat, sa aiba si copii cu parinti fara posibilitati, multi au ramas fermi pe pozitii cu biserica.
          Vorba lui Niki B, de ce sa n-aiba popa Mercedes AMG, decat un copil o cutie de creioane si o carte de colorat ? Sau chiar o macheta de AMG sa se joace cu ea la gradinita, ca acasa parintii poate n-au bani sa-i cumpere asa ceva nici de ziua lui.
          Doamneeeeeeeee, popor de indobitociti o sa ajungem.

Comment

• Vedeti ca s'a lansat "Colecta Nationala" - donatii banesti prin care fiecare credincios poate ajuta la construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

"[...] ÃŽn fiecare lună, protopopiatele vor centraliza electronic, în baza unor procese verbale, chitanţele eliberate de unităţile de cult din teritoriu pe care le vor trimite, împreună cu sumele aferente, către centrele eparhiale.

La rândul lor, eparhiile vor centraliza electronic procesele verbale cu chitanţele de la toate unităţile de cult aflate în jurisdicţie, iar sumele aferente vor fi transferate prin virament direct în conturile bancare ale Patriarhiei Române, aferente Catedralei Mântuirii Neamului. Predarea centralizării către Patriarhia Română se va face împreună cu ordinul de plată bancar.

ÃŽnsumarea informaţiilor şi a documentelor necesare înregistrării în contabilitatea Patriarhiei Române se va face în luna curentă pentru luna precedentă. [...]"
            If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• Vine la pachet cu Adevarul sau cu GSP?

Comment

• astia sunt culmea !!! la cati bani au jupuit de la credinciosi trebuia sa fi facut pana acum 10 catedrale una peste alta ... rusine sa le fie ! rusine ! rusine ! rusine !

Comment

• Donati 10.000 de euro si o sa apareti pe site-ul patriarhiei.
                  Sau "donati" 10.000 de euro la Dacia si va luati Logan nou, smecher.

Comment

• dita bre ! si ce ma aleg cu numele daltuit pe o piatra? mare lucru. mai bine beau banii si ajung in iad... sa dau mana cu toti preotii pe acolo

Comment

• Nici macar numele daltuit in piatra nu-l vei avea. Ci frumos, electronic, pe site. Asta pana se va inaugura si o sa stearga toate persoanele cotizante neimportante.

Comment

• cand o sa mi-l scrie cu dalta pe un sony vaio de 18"" poate voi dona si eu 10-15 centi ...

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                          Da, poti redirectiona si 2% din impozit catre biserica. Cum am vazut ca fac majoritatea cunoscutilor mei.
                          Cata lipsa de imaginatie. Cand le-am propus sa "dea" acesti 2% catre organizatia unei gradinite de stat, sa aiba si copii cu parinti fara posibilitati, multi au ramas fermi pe pozitii cu biserica.
                          Vorba lui Niki B, de ce sa n-aiba popa Mercedes AMG, decat un copil o cutie de creioane si o carte de colorat ? Sau chiar o macheta de AMG sa se joace cu ea la gradinita, ca acasa parintii poate n-au bani sa-i cumpere asa ceva nici de ziua lui.
                          Doamneeeeeeeee, popor de indobitociti o sa ajungem.

La SMURD nu s'au gandit? E posibil ca aia chiar sa aiba nevoie de banii aia si chiar sa'i foloseasca in niste scopuri bune.
                          If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• Pentru SMURD ar trebui relocati cei mai multi bani!

Eu ma abtin cand vine vorba de biserica, nu imi plac popii!

Comment

• Nici nu era nevoie sa se ajunga pana aici, sa-ti dai seama cat putregai se afla in INSTITUTIA asta - Biserica.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• @Niki B:Cred ca glumesti.Sper ca nu lucrezi la SMURD. Oricum, eu zic de obicei in fata ce am de zis. SMURD-ul e o organizatie cu atributii redundante, functionand pe acelasi segment cu Ambulanta.
                                Ambulanta primeste un tarif pe tip de interventie, iar SMURD-ul, fara numar.
                                Personalul e la fel de bine/prost pregatit.
                                Ambulantele sunt la fel de bine/prost dotate cu cele ale serviciului de ambulanta, doar ca-s rosii.
                                Ce e bun la SMURD: elicopterele si masinile de la descarcerare.
                                Concluzia mea:SMURD e doar un moft a lui Arafat. A descoperit asta roata cand ambulanta exista de cand lumea.

PS: nu lucrez la ambulanta nici la SMURD, dar stiu bine situatia ambelor institutii.
                                Last edited by mr.K; 4 April 2011, 13:55.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google