Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sa ne lamurim : biserica reprezinta un aspect , preotii sunt cei ce fac de ras biserica , asa zisii "credinciosi" imbogatesc preotii , cei cu adevarat credinciosi stau linistiti in bancuta lor si se bucura de credinta fara sa se bata cu pumnii in piept.

din cate stiu eu acestea sunt cele 10 porunci :

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
    2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
    3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
    4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
    5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
    6. Sa nu ucizi.
    7. Sa nu fii desfranat.
    8. Sa nu furi.
    9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
    10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

punctul 2 : in biserici ortodoxe exista destule chipuri cioplite
    punctul 3 : destui asa zisi preoti iau in desert numele Domnului
    punctul 7 : cunosc prea multi preoti desfranati din pacate
    puntul 8 : pardon preotii fura sub acoperisul bisericii. pe naiba fura cu ambele maini (cunoscute cazuri cand cer de la obraz taxe fara sa dea chitanta si cazuri cand cer cota parte din pensiile enoriasilor )
    punctul 9 : destui jura stramb
    puntul 10 : ....... mai este nevoie sa detaliez?

si mai scrie undeva in sfanta scriptura ca nu trebuie sa se inconjoare de avutii. sau pentru ei un maseratii, un ferrari, o vila la munte.... chiar si straiele lor cusute in aur si pietre scumpe nu reprezinta avutii. si atunci ne intrebam daca astea nu-s avutii... care ar fi ? si in acelasi timp ne rugam sa nu isi doresca sa isi faca averi raportate cu ce am spus mai sus

rusine rusine rusine rusine rusine rusine rusine !!!!!!
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• @razvan: ai o bere de la mine
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Nu pot sa fiu de acord!!!!!
        1. Biserica , religia, credinta, Sf. Scriptura nu e cuprinsa in cele 10 porunci.
        2. Confuzie mare intre chip cioplit si icoana.Nu te inchini materialului (lemn ,sticla,etc) ci celui care este reprezentat in icoana.Daca am o poza cu fetita mea si sarut poza ,ma gandesc ca-mi sarut fata nu hartia!
        3. A lua numele Donmului in desert insemna a huli pe Dumnezeu, a injura pe Dumnezeu, a lua in ras pe Dumnezeu etc.Nu stiu daca se aplica chiar atat de mult in cazul preotilor.
        Dar daca tu ai auzit un preot batjocorind cele sfinte, nu inseamna ca toti fac la fel.Nu-i baga pe toti intr-o oala.
        4.In cazul "preotilor desfranati" incep sa ma gandesc in ce fel de anturaj umbli!!!
        5.Cand ai fost ultima data la biserica si ti s-au cerut bani!!!!(Cunosc cazuri!!!!!???)
        Sunt de acord ca se fac si abuzuri, ca sunt si "popi" printre preoti, dar "nu sunt multe cazuri".Sunt iritat cand vad ce se merge in aceasta directie : toti preoti sun hoti,curvari, smecheri, mincinosi, prefacuti si cu masini straine!!Cu ce ar trebui sa se deplaseze preotii? Cu bicicleta, cu trotineta???Daca ai masina , gata ai bani!Rusine ca se fac astfel de afirmatii la adresa Bisericii si preotilor!!!!!!!!!!!
        P.S Din cate scrie in Sfinta Scriptura doar atat stii??- 10 porunci(ale Legii Vechi) si..."pe undeva... zice... ceva de preoti , de avutii..??" Mai multa documentare ca bagam lumea in ceata!!!

Comment

• mady fara suparare dar incep sa cred ca faci parte din clerul roman .
          Biserica , religia, credinta, Sf. Scriptura ESTE cuprinsa in cele 10 porunci.
          pe crucifixurile din bisericile ortodoxe exista sculpturi sau forme turnate ale lui iisus (adica chip cioplit)
          preotii in general hulesc pe dumezeu (intr-un sat vecin am un preot care cand pleaca cu botezul spune : cu dumnezeu inainte si cu dracu dupa)

iar aceasta afirmatie : In cazul "preotilor desfranati" incep sa ma gandesc in ce fel de anturaj umbli!!! ma face sa ma gandesc ca tu nu esti pe partea care trebuie. si pot sa iti pun o gramada de linkuri pe tema aceasta

iar la capitolul deplasarii preotilor nu spun ca trebuie sa se foloseasca biciclete, trotinete etc... dar nu ferrari, maseratti, mercedes AMG, Brabus etc... sau sa aiba un parc auto mai ceva ca un milonar american

preotii din romania (80% din ei) sunt niste sarlatani niste profitori si niste scursori ale societatii ...

accept scuzele din partea dumneavoastra ! o seara frumoasa va doresc !

si apropo dati-mi o trimitere unde scrie ca preotii au voie sa adune averi si sa faca fala cu tinute cat mai bogate si mai fasuoase. in biblie am gasit numai aberatii atat cat am citit (crede si nu cerceta). este doar o unealta a preotilor de a jumuli cat mai mult de la enoriasi

Comment

• Originally posted by mady View Post
            Nu pot sa fiu de acord!!!!!
            1. Biserica , religia, credinta, Sf. Scriptura nu e cuprinsa in cele 10 porunci.
            2. Confuzie mare intre chip cioplit si icoana.Nu te inchini materialului (lemn ,sticla,etc) ci celui care este reprezentat in icoana.Daca am o poza cu fetita mea si sarut poza ,ma gandesc ca-mi sarut fata nu hartia!
            3. A lua numele Donmului in desert insemna a huli pe Dumnezeu, a injura pe Dumnezeu, a lua in ras pe Dumnezeu etc.Nu stiu daca se aplica chiar atat de mult in cazul preotilor.
            Dar daca tu ai auzit un preot batjocorind cele sfinte, nu inseamna ca toti fac la fel.Nu-i baga pe toti intr-o oala.
            4.In cazul "preotilor desfranati" incep sa ma gandesc in ce fel de anturaj umbli!!!
            5.Cand ai fost ultima data la biserica si ti s-au cerut bani!!!!(Cunosc cazuri!!!!!???)
            Sunt de acord ca se fac si abuzuri, ca sunt si "popi" printre preoti, dar "nu sunt multe cazuri".Sunt iritat cand vad ce se merge in aceasta directie : toti preoti sun hoti,curvari, smecheri, mincinosi, prefacuti si cu masini straine!!Cu ce ar trebui sa se deplaseze preotii? Cu bicicleta, cu trotineta???Daca ai masina , gata ai bani!Rusine ca se fac astfel de afirmatii la adresa Bisericii si preotilor!!!!!!!!!!!
            P.S Din cate scrie in Sfinta Scriptura doar atat stii??- 10 porunci(ale Legii Vechi) si..."pe undeva... zice... ceva de preoti , de avutii..??" Mai multa documentare ca bagam lumea in ceata!!!

Intrebarea mea este: Ce cauta masoneria in Biserica si de ce se dau posturile cheie numai preotilor-masoni???

PS: Studierea se face avand ca reper mai multe izvoare de informare nu cel stric bisericesc, lucru care ar insemna orice numai obiectivitate nu.

Comment

• Foloseste functia search pe google si o sa fi uimit de ceea ce o sa gasesti

tema de gandire pentru MADY :

1. Chip cioplit : Raspuns

Icoanele din bisericile ortodoxe reprezinta un chip cioplit? PDF Imprimare Email
              Scris de Sorin Rosen
              Luni, 12 Octombrie 2009 13:15

INTREBARE:
              Icoanele din bisericile ortodoxe reprezinta un chip cioplit?

RASPUNS:
              Din perspectiva iudaismului, orice sculptura in relief a unei persoane, animal, pasari, peste, insecta sau reptila reprezinta o incalca a poruncii divine impotriva chipului cioplit. Porunca, inclusa in Cele Zece Porunci, poate fi regasita in Exodul 20:4-5 si in Deuteronom 4:15-19. Icoanele din bisericile crestine ca si multe alte obiecte de cult apartinand altor religii, sunt in dezacord cu porunca Torei, insa acest lucru nu a impiedicat utilizarea lor pe scara larga in cultul crestin. De altfel, doar cateva denominatii crestine, cum ar fi spre exemplu secta Amish din SUA, au ales sa respecte porunca biblica si au impins lucrurile chiar dincolo de aceasta limita, adesea refuzand sa fie fotografiati (cu toate ca din perspectiva Torei numai imaginile in relief sunt problematice).

Sculptura de obiecte ce nu sunt destinate cultului (icoanele NU fac parte, evident, din aceasta categorie) este ceva mai putin problematica.

2. Sa nu iei in desert numele Domnului

Porunca 3 – Să nu iei în deşert Numele lui Dumnezeu

by Preot Vasile Filat on 21 aprilie 2009

in Doctrină

Класс!

A treia din cele 10 porunci ale lui Dumnezeu spune:

Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui. (Exo 20:7)

Ce înseamnă să iai în deşert Numele lui Dumnezeu? Ca să fie siguri că au înţeles drept această poruncă, cei din poporul Evreu încă din vechime au hotărât să nu pronunţe nici odată numele YAHVE prin care Dumnezeu I s-a descoperit lui Moise. De aceea, chiar dacă în textele cărţilor sfinte este scris acest nume, când ajungeau să-l citească, nu-l pronunţau, ci spuneau ADONAI, adică „Domnul” în loc de YAHVE.

Mă ia groaza când mă gândesc câte înjurături şi ocări sunt rostite de oamenii din poporul nostru în care se face referinţă la Numele lui Dumnezeu, sau la Domnul Isus Hristos? Mă ia groaza pentru că Dumnezeu odată cu porunca aceasta avertizează că „nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui”. Cu siguranţă că şi călcarea acestei porunci este o pricină din care s-au abătut asupra poporului nostru atâtea nenorociri în ultima vreme. Dar, ia bine seama, El spune că va pedepsi individual pe oricine ia în deşert Numele Lui.

Furtul este un alt fel de a lua în deşert Numele lui Dumnezeu, aşa cum a spus împăratul Solomon când se ruga lui Dumnezeu şi zicea:

Două lucruri ÃŽţi cer; nu mi le opri înainte de moarte! Depărtează de la mine neadevărul şi cuvântul mincinos; nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie. Ca nu cumva, în belşug, să mă lepăd de Tine şi să zic: „Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva, în sărăcie, să fur şi să iau în deşert Numele Dumnezeului meu. – (Pro 30:7-9)

Dragul meu, cântăreşte-ţi bine faptele, vorbele şi gândurile şi păzeşte-te să nu iei în deşert Numele lui Dumnezeu, căci El nu va lăsa ne pedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.

3.Preot cu maseratii

si alte masini foarte scumpe

4.preoti pedofili
              Preoţi pedofili, acum şi la noi

Ati cautat: http://www.preot pedofil.net/

Acest articol apartine blogului Sclavii lui Dumnezeu - 19 Iulie, 2011 - 37 accesari
              Bookmark and Share
              ÃŽncrederea populaţiei în Biserica Catolică a scăzut drastic în urma multiplelor scandaluri de pedofilie din perioada recentă. ÃŽn urma colectării statisticilor s-a ajuns la concluzia că un preot catolic are probabilitatea de-a abuza sexual copii de 20 pana la 200 de ori mai mare decat un individ aparţinând altor categorii sociale.
              Dimensiunile prostiei umane se relevă într-adevar a fi de necuprins atunci când luam în calcul faptul că este nevoie de preoţi pedofili pentru a descreşte încrederea populaţiei în Biserica Catolică, având în vedere istoria acestei organizaţii criminale.
              Diagnosticul de abuz este impartit in mare între pedofilie si efebofilie, mai exact între abuzul copiilor şi cel al adolescenţilor. Iată că nici România nu este scutită de existenţa acestei categorii de oameni ţicniţi, şi aflăm despre nişte popi de-ai noştri care, în rând cu alţi clienţi ai unei reţele de proxeneţi au făcut exact ceea ce colegii lor catolici au demonstrat că ştiu face foarte bine. Se pare totuşi că ai noştri sunt mai pricepuţi la negocieri:
              “Preot : Eee! Şi… mie mi-a zis c-a vorbit cu voi că cereţi prea mult… 2 milioane e prea mult
              Ştefan: A zis că-i mult două milioane?
              Preot: Da! Da, da… nu ţi-am zis şi ţie şi prima dată? Să lăsaţi şi voi mai ieftin, măi!
              Ştefan: Păi dacă i se pare doi inşi 2 milioane mult?!!
              Preot: Aa, amândoi? Nu ştiu, poate… (n.n. se aude soneria unui telefon)
              Ştefan:Hai că, uite, mă sună pe ăstălalt nişte părinţi! Mai vorbim, da?
              Hai…hai că… te-am pupat!”
              2 milioane pentru doi băieţi care au fost racolaţi de către proxeneţi exact din acel mediu în care biserica susţine că-şi desfăşoară opera socială. Cum şi-a desfăşurat preotul opera socială în cazul adolescenţilor proveniţi dintr-un mediu defavorizat? I-a futut în cur - ori pe banii enoriaşilor ori pe banii statului – care astfel au ajuns în mâna proxeneţilor. Poate în viziunea tovarăşului popă, a fute în cur reprezintă operă socială. Iar în caz că s-a ofilit careva din cauză că am folosit sintagma “futut în cur” în loc de “întreţinut relaţii sexuale cu un minor” poate să se veştejească şi apoi să se usuce din punctul meu de vedere. ÃŽn anumite contexte folosirea cuvintelor dure este justificată, altminteri acestea nu ar mai fi existat în vocabular şi exact acesta este unul din contextele în care nu pot fi folosite eufemisme de genul “a întreţinut relaţii sexuale”. I-a futut în cur, sper că e clar.
              Acum, există ceva în neregulă cu situaţia asta, în afară de ceea ce este evident în neregulă. Poţi auzi că un electrician sau un şofer au abuzat copii sexual, poţi auzi că un director comercial a făcut acelaşi lucru sau poţi să auzi că un borfaş de strada mare s-a pretat la aceeaşi nemernicie şi parcă e o diferenţă faţă de cazul în care auzi de popă. Electricianul, şoferul, directorul comercial sau borfaşul, au luxul de-a nu fi obligaţi de natura ocupaţiei lor să dea lecţii în continuu altora despre ce este moral şi ce nu, aceştia nu au pretenţia că instituţia din care fac parte îi ajută pe nenorociţi sau că ei ar avea vreo conduită morală superioară. Popii da. Gradul de ipocrizie pe care trebuie să-l deţină un popă pedofil este mult mai mare decât cel pe care l-ar deţine un borfaş pedofil, şi poate că borfaşul chiar ar avea suficiente procese de conştiinţă încât măcar să nu mai dea altora lecţii de moralitate. La popă nu s-a întâmplat.
              Acesta este unul dintre oamenii care vine şi le explică enoriaşilor că nu e frumos ca femeile să vină rujate la biserică, că homosexualitatea e un păcat, că ateii sunt sursa de imoralitate din societate, că trebuie să te abţii de la poftele sexuale iar dacă înjuri o să te audă Dumnezeu şi o să te pedepsească.
              Nu e ca şi cum în momentul acesta s-ar fi descoperit că popii mustesc de ipocrizie, acest fapt este înscris în zicala “Să faci ce zice popa, nu ce face popa”, o mostră de înţelepciune populară şi de prostie în acelaşi timp. Dacă ştim toţi că popii sunt ipocriţi atunci de ce ne comportăm ca şi când n-ar fi?

5.preoti homosexuali

Un preot homosexual, filmat in plina partida de sex
              Un barbat imbracat in straie preotesti a fost filmat in timp ce facea sex cu mai multi tineri gay din Cluj.

El isi platea serviciile sexuale cu banii proveniti din cutia milei, potrivit propriilor declaratii. Ziarul Clujeanul a publicat aceasta poveste incredibila, insotita de probe, inregistrarea video a unei partide de sex in trei, in care se vede clar ca unul dintre protagonisti este imbracat in haine de preot. Dupa partida de sex, preotul le ofera celor doi tineri 200 de lei, plata pentru "serviciile" lor.

Ulterior, cei doi homosexuali care au avut relatii cu barbatul cu sutana au povestit, pentru ziarul clujean, ca acesta este un "obisnuit al casei", ca are mereu la el parfum, lenjerie de schimb si lubrifiant pentru partidele de sex si tine foarte mult la igiena. Este cunoscut drept gay, are anumite zone din care isi agata partenerii si plateste de fiecare data.

Contactat telefonic de catre clujeanul.ro, Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a declarat, luni, la amiaza, ca IPS Bartolomeu a ordonat o ancheta in cazul parintelui Iosif de la Manastirea "Sfanta Treime" din Soporul de Campie.

Reporterii de la Clujeanul l-au sunat si pe parintele Iosif. El a sustinut in permanenta ca "a cazut intr-o plasa" si a cerut ca materialul despre el sa nu fie publicat, pentru ca s-ar urmari santajarea lui (precizam ca tocmai publicarea exclude orice posibilitate de santaj).

Totusi, el nu a negat nicio clipa ca ar fi cel din film sau ca ar fi intretinut relatii sexuale cu doi tineri, contra cost, spunand doar ca vrea sa vina la Cluj pentru a lamuri lucrurile. Barbatul a izbucnit, in cele din urma, in plans, si a inchis telefonul, fara sa accepte sa isi spuna numele sau biserica, respectiv manastirea, in care slujeste.

6. Afacerea sotia si parohia

Åžtiri de ultimă oră, disponibile online. Gândul iti ofera ÅŸtiri externe si interne în timp real, ÅŸtiri politice, ÅŸtiri economice, mondene, sociale si din sport.

7.Alt preot homosexual

8.Furturi ale preotilor
              Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.

Comment

• DA,in legatura cu popii pe care i-ai dat exemplu( mai sunt si altii).
                Tema de gandire: daca un doctor, doi, trei,cer bani pentru serviciile lor nu inseamana ca toti doctorii sunt niste ciubucari ce te lasa sa mori daca nu le dai bani!
                Daca un profesor , doi, trei, au luat nota 2 la titularizare si habar nu au sa vorbeasca nu insemna ca toti profesorii sunt " de mana a treia".
                Acelasi lucru e valabil si pentru preoti .
                Da, fac parte din cler si sunt deranjat de faptul ca se generalizeaza( am mai spus-o in multe randuri).E foarte usor sa judeci pe seama cazurilor scoase in evidenta de mass-media.In privinta icoanelor , nu trebuie sa lungim discutia, demonstratia ca icoanele nu sunt chipuri cioplite au facut-o altii demult, problema este daca vrei sa crezi sau nu.Daca nu vrei sa crezi spui ca sunt chipuri cioplite si intra in contradictie cu porunca a II a si ai terminat!
                In legatura cu masinile: eu am Logan SH.... probabil fac parte din aia 20%!!!

Comment

• Ma bucur, sincer, ca faci parte din Cler. O sa vezi pe ce principii se evolueaza in Biserica

Comment

• Cred ca stie deja.
                    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Cunosc "problema"! Faptul ca nu am buget de la stat pentru ca nu am trecut cu "darul pe la imparatie" imi creeaza probleme( financiare),dar pentru a sluji lui Dumnezeu nu-ti trebuie averi .Problema e generala si e o vorba : "Pestele de la cap se impute!"Noi(eu) suntem mici!

Comment

• Ok, multumesc pentru confirmare.
                        Daca ti s-a parut ceva exagerat, e din cauza generalizarii asupra conceptului "Biserica- Institutie". Din punctul meu de vedere este o "zona" in metastaza, nu se mai poate face nimic.

Comment

• O alta problema in BOR este aceea ca adevaratii preoti sunt indepartati,chiar daca lumea vine la biserica respectiva cu placere si inlocuiti cu nu stiu ce indivizi care trateaza preotia ca pe o meserie obisnuita.
                          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• ACEASTA ESTE O SITUATIE IPOTETICA SI TREBUIE TRATATA CA ATARE :

toti doctorii sunt ciubucari in sensul ca asistenta sefa le face tariful si le da cota.
                            profesori cu nota doi la titularizare nu o sa intalnesti in invatamant. (minim 5.50)
                            da faci parte din cei 20% cu logan SH. (asta inseamna ca nu ai vechime in meserie si nu ai inceput sa ceri de la obraz sau nu ai gasit pe cel (cea) care sa iti faca tarifele.) dar mai ai timp.) (iti doresc sa te vad in mercedes la prima mana si sa iti aduci aminte de logan club)
                            porunca a doua spun clar ca nu se accepta ceea ce se intalneste in bisericile ortodoxe : chip cioplit

darksid3 : nu o sa vada in ce directie se inderapta ortodoxismul pentru ca este prea indoctrinat

mady: esti deranjat de ceea ce se mediatizeaza pentru ca inca te mai crezi un sfant... dar nu esti. in cativa ani o sa faci parte din randurile celor multi (o sa ai ceva "prietene" intre enoriase (a se intelege intretinute), o sa scurtezi slujbele in biserica (asta daca ai o parohie) pentru ca trebuie sa anungi la o partida de poker... si probabil cand pleci cu daniile prin sat sau oras o sa ceri de la obraz un tarif cat mai mare (doar trebuie sa acoperi datorii si obligatii fata de doamnele darnie. bineinteles propria casnicie nu va dura mai mult de 3-4 ani

Comment

• Chiar mi-a placut aceasta discutie.
                              Eu imi pun speranta in cei 20% si poate intr-o" revolutie"( in Biserica-administrativ).

Comment

• ma bucur ca ti-a placut discutia .
                                sa inteleg ca te retragi ...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google