Partea cu "satanismul" tine de o zona mai delicata si muuult mai veche decat crestinismul. Sa zicem ca, simbolismul folosit in Vatican, inmormantarea Papei, etc, tin de o cultura mult mai veche si inca folosita de anumite cercuri restranse dar care au o putere de decizie, foate puternica.
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ce treaba are cel mort cu ritualul in care a fost ingropat? Moartea vine oricum si peste oricine iar corpul tot "pamant" ajunge indiferent de ritualul inhumarii... Biblia spune ca TOTI mortii dorm pana la venirea Domnului (Apocalipsa), deci dpdv biblic toti mortii sunt egali indiferent de ritualul ingroparii. Vrajeala cu sfintii parinti etc e pur can can bisericesc...
Comment
-
Moartea este irelevanta. Ritualul, in schimb, iti confera informatii si produce anumite stari psihice. In trecut, vechile culturi erau mai atrase de latura spirituala a existentei decat o face la ora actuala, omul modern. Tocmai d-aia nici nu poti aduce dovezi ce nu tin de sfera celor cinci simturi pentru a pune in lumina existenta a "altceva".
Oricum, daca ar fi sa gandesti la rece (in general vorbind), si treaba asta cu dovezile tot pe o latura subiectiva se bazeaza, adica cat vrei sa crezi sau ba.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Cand ceream dovezi ma refeream strict la acele "dovezi clare cu imagini ca Papa Ioan Paul al II-lea a fost ingropat in ritual satanic", nu la vreo dovada a existentei lui Dumnezeu. Ca peste tot vad predicatori care stiu numai sa rastalmaceasca citate din Biblie si sa ameninte cu Apocalipsa. Cand spui ca exista dovezi clare cu fotografii ale unor actiuni pamantesti, tangibile, trebuie sa le arati.
Comment
-
Winnie te rog frumos !!! ... ce vorba aia ?
faci trimiteri pe youtube ? de ce nu faci trimiteri pe alte siteuri de divertismant. da-mi dovezi concrete in ceea ce spui si apoi discutam.
biserica se rezuma la" citeste si nu cerceta, asculta si nu gandi " (citat dintr-un membru LC)
te rog vino cu argumente nu cu clipuri de toata jena. ca asa pot veni si eu cu o mare dilema a doi prieteni :
Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Nu mai tin minte cine spunea ceva de genul : "Nu ma tem de moarte, ci de vesnicia ei"... Eu sunt de parere ca numai moartea ar trebui sa ne inspire teama, ritualurile si sentimentele tin concret si exclusiv de starea de animatie (viata). Adica, ce ma doare pe mine burta ce fel de ritual funerar o sa am parte dupa ce mor?
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostNu mai tin minte cine spunea ceva de genul : "Nu ma tem de moarte, ci de vesnicia ei"... Eu sunt de parere ca numai moartea ar trebui sa ne inspire teama, ritualurile si sentimentele tin concret si exclusiv de starea de animatie (viata). Adica, ce ma doare pe mine burta ce fel de ritual funerar o sa am parte dupa ce mor?
Esti casatorit? Daca da, de ce te-ai dus la biserica si ai pus "pirostriile" pe cap?In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Asa spun si habotnicii si satanistii si oricare are un ritual si crede ca ce face el e cel mai corect si cel mai adevarat. Deci ne invartim in jurul cozii ca tot in individualism suntem, deci e vax albina.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment