Originally posted by retro 590
View Post
Dar sa nu ii judecam noi si nici sa nu ne oprim la ei sau sa fim opriti de ei. Sa mergem si sa cautam cei care ne pot indruma. Daca nu iti place doctorul pe care il ai, cu siguranta vei cauta altul care te trateaza dupa cum ai tu nevoie. Asa e si cu preotul. Mergi si cercetateaza si vorbeste pana gasesti unul care iti vorbeste direct la suflet. Nu exista o reteta aici. Cel ce iti vorbeste tie la suflet, pentru mine poate fi plictisitor. Sau invers.
Eu am constatat ca multi preoti cand intr-o greseala - vorbirea prea multa - tin niste predici lungi, iau o idee si o tot invart, o sucesc, invartesc... si se pierde esentialul. Nu ii critic - probabil ca asa ii invata in scoala. Cumva asta se asemeana cu stilul multor politicieni de a vorbi - in care tot invart o idee fara sa spuna mare lucru.
Eu am gasit un preot care la predica iti spune cuvantul din Biblie pentru ziua respectiva, dupa care iti face o talmacire/deslusire - in interpretarea lui si dupa aia completeaza cu 2-3 sfaturi pentru viata de zi cu zi. Nu te plictisesti, nu te ia cascatul sau sa inceapa lumea sa vorbeasca in Biserica. Dar pentru asta e nevoie de mult studiu si profunzime si bineinteles credinta traita viu in Dumnezeu.
Nu inseamna ca alti preoti care vorbesc mai mult nu spun lucruri frumoase sau interesante. Fiecare are stilul lui. Mie imi place insa stilul direct si care pune degetul direct pe rana.
Cautati - mai cititi si singuri si nu va mai luati de viata personala a preotilor. Fiecare va da socoteala pentru tot ce face. Nu trebuie sa-i judecam noi. Din pacate unii preoti au cazut si ei in goana asta dupa bunuri materiale - si acumuleaza tot felul... Cu totii suntem cazut intr-un trend de capatuiala, nu numai preotii. Daca am chibzui ca te duce Loganul unde te duce si BMW-ul, am fi cu totii mai linistiti... Ne consumam sufleteste anapoda... (Unul cu BMW cand da 500 euro la o revizie, i se cam "rupe sufletul", sau cand o gaseste zgariata in parcare) Ar trebui sa fim mai detasati de lumea materiala... care de altfel e instrumentul unui grup de oameni pentru a conduce multimile aici pe pamant - un grup de oameni fara nici un Dumnezeu. Daca am fi mai putin legati de cele lumesti, nu le-am mai face atata jocul... jocul celor fara Dumnezeu, care si-au permis sa scrie pe zeul ban: "In God we trust"... dar vor fi judecati pentru asta...
Comment