Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by retro 590 View Post
    Sincer...eu nu mai am incredere in preoti...si in general in tot ce tine de slujitorii bisericii. Preotia a devenit o afaracere....altfel nu imi explic de unde unul dintre preotii de aici de la mine din oras isi permite sa aibe 5-6 masini personale...nu mai zic de alea de firma. Si nu numai masini...ci si proprietati etc..
    Preotia, Biserica nu a "devenit" nimic... Lucrurile asa stau de cand e lumea si pamantul. Si e la fel in orice activitate sau meserie de pe acest pamant. Gasesti oameni pasionati de ceea ce fac, care fac lucrurile din tot sufletul si cu toata fiinta, si gasesti de asemenea o gramada de impostori, cei care ocupa anapoda un anumit post, si permanent cauta sa "iti vanda ceva". Oameni fara Dumnezeu - care ar vinde si pe maicasa si pe taicasu.

    Dar sa nu ii judecam noi si nici sa nu ne oprim la ei sau sa fim opriti de ei. Sa mergem si sa cautam cei care ne pot indruma. Daca nu iti place doctorul pe care il ai, cu siguranta vei cauta altul care te trateaza dupa cum ai tu nevoie. Asa e si cu preotul. Mergi si cercetateaza si vorbeste pana gasesti unul care iti vorbeste direct la suflet. Nu exista o reteta aici. Cel ce iti vorbeste tie la suflet, pentru mine poate fi plictisitor. Sau invers.

    Eu am constatat ca multi preoti cand intr-o greseala - vorbirea prea multa - tin niste predici lungi, iau o idee si o tot invart, o sucesc, invartesc... si se pierde esentialul. Nu ii critic - probabil ca asa ii invata in scoala. Cumva asta se asemeana cu stilul multor politicieni de a vorbi - in care tot invart o idee fara sa spuna mare lucru.

    Eu am gasit un preot care la predica iti spune cuvantul din Biblie pentru ziua respectiva, dupa care iti face o talmacire/deslusire - in interpretarea lui si dupa aia completeaza cu 2-3 sfaturi pentru viata de zi cu zi. Nu te plictisesti, nu te ia cascatul sau sa inceapa lumea sa vorbeasca in Biserica. Dar pentru asta e nevoie de mult studiu si profunzime si bineinteles credinta traita viu in Dumnezeu.

    Nu inseamna ca alti preoti care vorbesc mai mult nu spun lucruri frumoase sau interesante. Fiecare are stilul lui. Mie imi place insa stilul direct si care pune degetul direct pe rana.

    Cautati - mai cititi si singuri si nu va mai luati de viata personala a preotilor. Fiecare va da socoteala pentru tot ce face. Nu trebuie sa-i judecam noi. Din pacate unii preoti au cazut si ei in goana asta dupa bunuri materiale - si acumuleaza tot felul... Cu totii suntem cazut intr-un trend de capatuiala, nu numai preotii. Daca am chibzui ca te duce Loganul unde te duce si BMW-ul, am fi cu totii mai linistiti... Ne consumam sufleteste anapoda... (Unul cu BMW cand da 500 euro la o revizie, i se cam "rupe sufletul", sau cand o gaseste zgariata in parcare) Ar trebui sa fim mai detasati de lumea materiala... care de altfel e instrumentul unui grup de oameni pentru a conduce multimile aici pe pamant - un grup de oameni fara nici un Dumnezeu. Daca am fi mai putin legati de cele lumesti, nu le-am mai face atata jocul... jocul celor fara Dumnezeu, care si-au permis sa scrie pe zeul ban: "In God we trust"... dar vor fi judecati pentru asta...
    Last edited by ion_R5; 30 December 2011, 02:39.

    Comment


    • vasile78 Daca mantuirea este individuala atunci de ce este nevoie de "catedrala mantuirii neamului"?

      exact o problema similara sa intamplat pe vremea lui Luter cand papa cu ori ce pret a vrut sa construiasca catedrala Sf Pavel, marind taxele enoriasilor si a pus in vanzare cica sfinte scrisori care daca le cumparai ajungeai direct in Rai...si de acolo sa trezit Reforma.....asa si la noi cred ca nu mai au turisti la biserici si manastiri si au zis hai sa facem ceva extravagant sa atragem atentia ca noi suntem crestini...am auzit de curand ca preoti sunt obligati cu ori ce mijloace sa adune bani pentru catedrala asta...Dumnezeu sai ierte si pe ei si pe noi

      si apropo cu dolarul si scrierea "In God we trust" este exact langa semnul masoneriei...Triunghiul si ochiul
      Last edited by Avoss; 30 December 2011, 02:44.

      Comment


      • Originally posted by ion_R5 View Post
        jocul celor fara Dumnezeu, care si-au permis sa scrie pe zeul ban: "In God we trust"... dar vor fi judecati pentru asta...

        Nu-i mai puneti in carca Lui D-zeu, atributii demne de maimute preistorice! Daca era sa judece D-zeu, nu ne lasa pe planeta asta nici macar un an! Nu e nevoie de Teologie ca sa realizezi ca un concept se darama din temelii chiar si la o banala intrebare ramasa fara raspuns. Fireste ca sunt preoti care cred in ceea ce fac, normal ca sunt oameni care cauta spiritualitatea intr-o cladire, fiecare isi gaseste linistea sub diverse forme. Problema vine cand acel Ban este mai presus decat conceptul de "D-zeu", chiar si in Biserica, asa materialist si redus la un batranel parinte al Lumii, cum este zidit in imaginea colectiva.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • Eu sunt ortodox, si credeti-ma ca mi-e scarba de ce vad. Cum e posibil ca intr-o tara in care ne mor copiii de diferite boli, ca nu avem cum sa-i tratam din lipsa spitalelor, noi sa ne construim catedrala mantuirii neamului. Cum e posibil asa ceva?
          Cum e posibil ca nu stiu ce inalt preot ( ca toti altii de altfel) su mearga numai in Audi A8 si alte limuzine, cand noi murim cu zile in spitale. Cum e posibil sa apara la televizor preotii si sa declare ca sunt putin dezamagiti ca au strans doar vreo 700.000 euro de pe urmele "fraierilor" veniti in pelerinaj la Sfinta Paraschieva. Cum e posibil asa ceva. Si inca o chestie care m-a deranjat enorm. "Cumparati numai calendare de la noi" Stiti de ce au zis chestia asta? Pentru ca in mijlocul calendarului (in locul unde eram invatati sa citim cand cu se fac nunti si zilele de post), este scris cu litere mari conturi de banci pentru a putea dona bani pentru construirea marii biserici.

          Chiar nu inteleg de ce trebuie asemenea constructie, cand cred ca noi suntem tara cu cele mai multe biserici.


          Dupa parerea mea asta nu mai seamana a credinta demult, ci clar miroase a bani.


          PS. Dupa cum ati vazut, nu am pomenit de Dumnezeu. Am zis doar de institutia Biserica Ortodoxa Romana.
          Last edited by adicata2003; 30 December 2011, 02:52.

          Comment


          • @adicata: O remarca foarte inteligenta: Credinta nu este legata cu Biserica sau Religia! Punct!
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Pai tocmai asta am subliniat si eu la final.

              Comment


              • Originally posted by vasile78 View Post
                Daca mantuirea este individuala atunci de ce este nevoie de "catedrala mantuirii neamului"?
                ion_R5, pe cine deranjeaza biserica (nu inteleg de ce o scrii cu litera mare)? Ca si institutie pe mine personal si sunt sigur ca si pe multi altii, am locuit candva langa o biserica ortodoxa si nu mai vreau sa mai aud sunet de clopot nici macar atunci cand am sa mor, deasemeni nu vreau ca statul sa se implice cu absolut nimic ceea ce priveste biserica. Nu este normal ca din taxele platite de un catolic (de ex) statul sa dea bani sau terenuri pentru constructia de biserici ortodoxe, statul si biserica nu au ce cauta sub aceiasi umbrela dar se sustin miseleste reciproc. Nu ma acuza ca nu cred in "Dumnezeu", cred in acea forta pozitiva superioara mai mult decat se declara multi inalti preacurviti din conducerea bisericii MAJORITARE...
                P.S. Bineinteles ca de "tzarani" simpli are nevoie biserica, analfabeti si incapabili sa puna intrebari... doar sa cotizeze si sa cumpere lumanari.
                Vasile, pe mine nu ma deranjeaza construirea catedralei manturii neamului. Singurul lucru care ma sperie, e sa nu ajunga un muzeu gol, asemenea catedralelor din Occident. Scriu Biserica cu B mare, fiindca asa consider eu de cuvinta.

                In privinta manturii individuale ai dreptate doar pe jumatate. Noi ne mantuim individual si aici efortul e 100% personal. Dar nu ne mantuim singuri. Ne mantuim in neamul nostru si aici ma refer atat la neamuri - adica familie, cat si la neam - adica popor. Trebuie sa vedem lucrurile in asezarea lor profunda.

                Din pacate ne-am pierdut traditia si istoria - si asta caracterizeaza populatiile, nu popoarele. S-a incetatenit anapoda - prin propaganda de la radio si tv, ca suntem liberi si nu avem a da socoteala nimanui. Foarte gaunoasa propoganda asta.

                Nu suntem singuri. Prin noi, prin fiecare traiesc parintii, bunicii si strabunii nostrii. Iar prin nepotii si stranepotii nostrii vom trai noi. Exista traditie si continuitate, chiar daca sunt unii care vor sa puna pe tapet doar diferentele dintre generatii - aduse in stare conflictuala, in dogma teoretizata - numita "CONFLICTUL DINTRE GENERATII"

                Fiecare generatie aduce un suflu proaspat, inovativ, aduce ceva diferit fata de vechea generatie - dar totodata preia de la vechea generatie parte din traditie si ceea ce s-a cristalizat peste timp din intelepciunea populara. Adica avem mai multa continuitate decat stare conflictuala intr-un popor. DAR CINE VREA SA SCHIMBE ASTA? Cu ce interes si in interesul cui?

                "Forta pozitiva superioara" - Dumnezeu asa cum il prefigurezi tu, are o forma mai putin concreta, impersonala. Pentru mine Dumnezeu este o PERSOANA in 3 ipostasuri: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh.

                Apropos de "un catolic"... Dupa 1990 am vazut cu cate fervoare s-au "aparat" credinciosii greco-catolici din Romania de "majoritatea ortodoxa" - practic pentru mine un non-sens.

                Dar asta se intampla cand nu mai vrem sa ne stim istoria. Cine sunt greco-catolicii din Romania? Niste romani, acum 4 - 5 - 6 generatii crestini ortodocsi, care sub stapanirea imperiului Austriac au fost FORTATI sa-si lepede credinta ortodoxa si sa-l recunoasca pe Papa. De ce? Pentru ca papa sa-si mai treaca pe raboj inca o multime de credinciosi si pentru ca imperialii austrieci sa mai creeze o bariera religioasa in interiorul poporului Roman, aflat la vest de muntii Carpati. Cel mai bun exemplu este Micu Klein, care a recunoscut pe Papa, a adoptat si un nume german (Klein inseamna Micu) pentru a mentine niste drepturi pentru romani in Transilvania. Asta in timp ce preotii ortodocsi erau alungati din sate, calugari au fost alungati din manastiri ortodocse din Trasilvanii, unii au fost chiar omorati care nu s-au suspus, iar unele biserici si manastiri au fost daramate de tunurile armatei imperiale austriece sau incendiate. Biserica Catolica - sora - s-a dedat uneori la acte la care nu s-au dedat armatele imperiale otomane - de religie musulmana.

                Daca cititi mai mult, o sa vedeti ca cele mai multe manastiri din Dobrogea s-au construit cu aprobare de la Sultanul Otoman - fiind trecute in firmanele imparatesti, pentru a se construi locuri de inchinaciune lui Dumnezeu, pentru credinciosii crestini ortodocsi, aprobarile fiind date de catre un sultan musulman.

                Ar trebui sa avem o intelegere mai clara a lucrurilor.

                Daca am mai chibzui ca Tara Romaneasca si Moldova au fost de multe ori zid de aparare pentru Occidentul (catolic) in fata tavalugului otoman - ar trebui sa intelegem ceea ce a insemnat credinta crestin ortodoxa, de la taranul amarat si pana la vladica (episcop), respectiv voevozi.

                Constantin Brancoveanu este un exemplu deosebit, alaturi de alti domnitori cu mare credinta in Dumnezeu. Erau vremuri grele, cand religia domnitorului determina credinta poporului. Mihnea Turcitul cand a trecut la mahomedanism, a fost omorat de catre boierii pamanteni, ca sa nu fie obligat tot poporul sa treaca la mahomedanism.

                Pana la Cuza, trebuie sa vedem ca tot ceea ce a insemnat invatamant, cultura, educatie, tinea de Biserica - care a avut un rol esential pentru fiinta neamului Romanesc. Insa in zilele noastre, cand cuvantul taran e folosit fie ca mistocareala fie ca ocara la adresa cuiva, toate astea nu mai greu de priceput.

                Nu inteleg de ce trebuie sa fugim de originile noastre si sa le negam. Pe cine supara de fapt adevarul? Noi romanii suntem un popor sa tarani - cel putin pana acum 200 de ani. Iar taranul ala, era un om chibzuit, care stia sa-si produca tot ce avea nevoie in propria batatura, chibzuia totul foarte bine, folosea totul - de exemplu de la oaie stia sa foloseasca si blana, si lana, si pielea, si laptele si carnea --- nu se arunca nimic. Si asemenea cu tot ce avea in batatura. Era un om chivernisit si cu mare credinta in Dumnezeu. Si muncea pentru hrana si pentru tot ce avea.

                Comment



                • de asta ce parere aveti ?
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                  Comment


                  • Originally posted by darksid3 View Post
                    Nu-i mai puneti in carca Lui D-zeu, atributii demne de maimute preistorice! Daca era sa judece D-zeu, nu ne lasa pe planeta asta nici macar un an! Nu e nevoie de Teologie ca sa realizezi ca un concept se darama din temelii chiar si la o banala intrebare ramasa fara raspuns. Fireste ca sunt preoti care cred in ceea ce fac, normal ca sunt oameni care cauta spiritualitatea intr-o cladire, fiecare isi gaseste linistea sub diverse forme. Problema vine cand acel Ban este mai presus decat conceptul de "D-zeu", chiar si in Biserica, asa materialist si redus la un batranel parinte al Lumii, cum este zidit in imaginea colectiva.
                    Pai aici trebuie pus degetul pe rana. Dumnezeu nu e in zidurile Bisericii, ci in comunitatea crestinilor asezati la rugaciune. Faptul ca omul isi face lacas de rugaciune nu e deloc rau. Rau este cand se lacasul de rugaciune ramane gol, iar cel mai mare gol isi face loc in sufletul si in mintea oamenilor.

                    Dumnezeu pentru noi, trebuie sa devina din ideea de Dumnezeu in care credem la inceput, in Dumnezeu pe care sa il simtim in rugaciune si mai apoi sa ne facem noi casa a lui Dumnezeu, ca sa pastram pe Dumnezeu in noi, in viata de zi cu zi. Daca am ajunge la starea asta, cu siguranta nu ne-ar mai trebui nici catedrale monumentale si nici limuzine de plimbare. Nu-i rau sa avem catedrale, dar cel mai bine e sa-l avem pe Dumnezeu in noi, printr-o traire desavasita.

                    Inainte de ai judeca pe preoti trebuie sa ne cercetam pe noi.

                    Credeti ca preotii merg in Biserici sa slujeasca pentru ei?

                    NU - preotii slujesc si se roaga impreuna cu comunitatea. Un preot care se roaga intr-o Biserica goala, cum credeti ca se simte? Oare nu e si el frustat? Oare nu e si el imputinat in credinta?

                    Acolo unde comunitatea e puternica si oamenii vin Duminica de Duminica la Biserica si preotul e mai intarit in Duh si se roaga cu mai multa putere. Nu mergem la Biserica ca sa se roage preotul pentru noi. Cu totii, impreuna cu preotul il chemam pe Dumnezeu la slujbe, si va fi si preotul mai intarit asa cum vom fi si noi impreuna cu el, rugaciunea va fi mai puternica impreuna.

                    Dar daca Biserica e goala, si preotul e debusolat si nu isi mai intelege menirea.

                    Lucrurile astea trebuie vazute cu mult echilibru si cu mai multa chibzuinta. E usor sa acuzam preotii. Sa ne acuzam pe noi in primul rand ca ajungem asa de rar la Biserica si ca avem asa de putin timp pentru rugaciune si asa de putina profunzime in rugaciune.

                    Gandirea noastra pur rationala, n-are nici o legatura cu credinta in Dumnezeu. Pe Dumnezeu il simti in toata fiinta, ii simti puterea in rugaciune. Dumnezeu e iubire, e liniste. Mintea noastra ne da iluzia ca le stim noi pe toate, ca le gandim noi pe toate mai bine. Nu intamplator fariseii si carturarii au un loc bine definit si descris in Biblie si sunt cei care permanent au cautat sa-l prinda in cuvant pe Domnul Iisus Cristos... Mintea omeneasca sta de foarte multe ori la viclenii, la smecherii, cum sa faci sa iesi tu mai inaintea celui de langa tine. E prea mult orgoliu, prea multa trufie in noi, prea mult ego.

                    Ce ne lipseste? Ne lipseste mai multa sinceritate, decenta, smerenie, gandul curat, linistea, pacea sufleteasca si iubirea... Si nu trebuie cautat departe. Numai aici pe forum, vedem in fiecare thread --- cum spune unul ceva, 10 sar... unul sa-l contrazica, altul sa-l certe, altul sa-l umileasca, altul sa rada de el... Ce-i bun si folositor din toate astea?... Nimic. Sa fim mai linistiti si mai bun unul cu altul... Dar ne lipseste gandul cel bun si linistea sufleteasca... Astia suntem cu totii... nici eu nu-s mai bun ca altii...

                    Nu intelegeam rugaciunea respectiva "Cred Doamne si martusisesc, Ca Tu esti cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit sa mantuiesti pe cei pacatosi, Dintre care cel dintai eu sunt"... Tot m-am gandit de ce trebuie sa spun eu in rugaciune ca sunt cel mai pacatos de pe pamant... Si intr-o zi m-am gandit asa... Oare cand omul sta la coada la supermarket, nu ar vrea sa nu mai astepte atata si sa ajunga el primul in fata, sa plateasca si sa plece acasa... Si la Dumnezeu, daca am sta toti la "coada" sa ne auda rugaciunea si cererile, oare nu am vrea sa fim noi primii pe care sa ne asculte si sa fim noi primii pe care sa ne mantuiasca? Asa este, permanent vrem sa fim primii... Dar sa ne declaram cei dintai pacatosi... aici incepe mintea noastra omeneasca sa caute scuze, sa caute motive... Astia suntem... Mintea si ratiunea noastra omeneasca e lipita de cele lumesti, nu de cele Dumnezeiesti...

                    Originally posted by darksid3 View Post
                    Nu-i mai puneti in carca Lui D-zeu, atributii demne de maimute preistorice! Daca era sa judece D-zeu, nu ne lasa pe planeta asta nici macar un an! Nu e nevoie de Teologie ca sa realizezi ca un concept se darama din temelii chiar si la o banala intrebare ramasa fara raspuns. Fireste ca sunt preoti care cred in ceea ce fac, normal ca sunt oameni care cauta spiritualitatea intr-o cladire, fiecare isi gaseste linistea sub diverse forme. Problema vine cand acel Ban este mai presus decat conceptul de "D-zeu", chiar si in Biserica, asa materialist si redus la un batranel parinte al Lumii, cum este zidit in imaginea colectiva.
                    Aici lucrurile sunt foarte simple: esti crestin sau nu esti crestin.

                    Nu se pune problema daca Dumnezeu ne lasa 1 an sau 5. Cand Dumnezeu s-a dat in mana oamenilor - prin Fiul Sau Iisus Cristos, am vazut ce au facut oamenii cu el. Despre asta este vorba.

                    Iar despre imaginea asta despre Dumnezeu drept "un batranel cu barba alba" care e promovata mai mult in batjocura in media, prin tot felul de imagini, poante s-au bancuri --- ma tot intreb... De ce l-or dusmanii unii atata pe Dumnezeu, mai ales daca spun ca nu cred in El? De ce atata insistenta si concetrare sa il scoata pe Dumnezeu si Biserica din constiinta oamenilor, daca respectivii nu cred in Dumnezeu? In general nu ataci ceva in care afirmi ca nu crezi si ca te lasa rece.
                    Last edited by ion_R5; 30 December 2011, 03:57. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Nu as zice ca e vreo conspiratie impotriva Bisericii. Se musamalizeaza multe lucruri, ce apare in media e doar zgarietura din iceberg. Eu ca entitate, nu am nimic cu preotii sau idealurile religioase. Problema o am cu ipocrizia lor.
                      Ca se duce o continua perpetuare a valorilor materialiste, ca se concerteaza o intreaga distrugere a tot ce inseamna demnitate, caracter, spiritualitate si legatura cu natura, DE ACORD, dar toate astea nu au legatura cu Biserica ci cu legatura directa dintre OM si Creatorul sau. In fine, sunt foarte multe lucruri de spus si nu e forumul adecvat pentru asta.
                      Last edited by darksid3; 30 December 2011, 04:11.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • @ darksid3

                        Dupa mintea mea ar trebui sa te preocupe mai mult Dumnezeu, respectiv intarirea in credinta - ceea ce include si gasirea unui preot cu mare traire duhovniceasca care sa te indrume in cele spirituale - decat sa stai sa judeci cele legate de tagma preoteasca. Astea sunt de cand lumea si nu se vor schimba... Preotii astia de toata lauda, sunt precum olimpicii dintr-o scoala - ii numeri pe degete. Trebuie doar sa il gasesti pe cel care iti "vorbeste pe limba ta"

                        Comment


                        • Daca e s-o luam pe aia dreapta, "lider spiritual" poti gasi in orice muza, nu exista vreo regula in a cauta preoti. Probabil, in trecut cand erau folosite stiintele stravechi (ajunse acum oculte ->ascunse) existau si mai multi preoti indeletniciti cu latura subtila a vietii. Acum e invers, mult prea putini demni si luminati.
                          Nu e bai, oricum, oamenii pe care ii atragi in viata sunt oglinda a ceea ce esti.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                          Comment


                          • Problema cea mai mare, este ca se da in valorile care sunt promovate in Biserica si care sunt foarte corecte si morale pentru o societate sanatoasa - odata prezentarea cazurilor unor preoti care si-au uitat menirea.

                            Dar pe de alta parte se infiinteaza tot felul de "instante" paralele (ONG-uri si tot felul de institutii inventate peste noapte) care preiau din rolul Bisericii anumite idei si activitati - INSA FARA DUMNEZEU SAU IDEEA DE DUMNEZEU. Cine doreste de fapt subminarea si excluderea Bisericii si a lui Dumnezeu din viata oamenilor?

                            Asa cum si autoritatea parinteasca si a invatatorului/profesorului este scoasa din fagasul ei normal si plasat intr-o postura discutabila oricand si de catre oricine?

                            Comment


                            • Biserica isi da singura cu firma in cap prin foarte multe lucruri. Cu ce te incanta ca media n-ar mai da nici o stire cat timp popii tot isi trag masini, case, etc? Sa nu amintesc de ororile din trecut, facute de Biserica.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                              Comment


                              • Originally posted by darksid3 View Post
                                Daca e s-o luam pe aia dreapta, "lider spiritual" poti gasi in orice muza, nu exista vreo regula in a cauta preoti. Probabil, in trecut cand erau folosite stiintele stravechi (ajunse acum oculte ->ascunse) existau si mai multi preoti indeletniciti cu latura subtila a vietii. Acum e invers, mult prea putini demni si luminati.
                                Nu e bai, oricum, oamenii pe care ii atragi in viata sunt oglinda a ceea ce esti.
                                Declicul descoperirii lui Dumnezeu sta in general intr-un anumit moment al vietii, intr-o incercare sau o intamplare anume. Sau poate fi ceva liniar, in urma unei vieti traite intr-o anumita directie. Dar oricare ar fi calea, presupune un anumit efort personal, respectiv o adancire a omului in Dumnezeu. "Dumnezeu este iubire" si trairile profunde si curate te apropie de Dumnezeu.

                                Chestia cu stiintele oculte e reala, dar noi in general o vedem intr-un mod deformat. Am intrebat in preot cu mult har in privinta diverselor stari prin care unii oameni trec in momentul cand se roaga si mi-a dat un raspuns scurt si concis: "Trebuie sa te rogi la Dumnezeu, rugaciunea trebuie sa fie nelipsita din viata unui crestin. Insa nu trebuie sa te preocupe fortele sau manifestarile sa-i spunem "paranormale". Ele exista insa nu trebuie sa te preocupe. Altfel se poate cadea in ocultism si nu e bine"

                                L.E. Acuma am realizat ca nick-ul tau aici nu e unul foarte "luminat"
                                Last edited by ion_R5; 30 December 2011, 04:34. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google