Sau alta, daca Adam si Eva au facut copii, nu inseamna incest ?
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Razvy View Postdefapt stiti ce e religia?
Cea mai bun si mai eficienta metoda de a conduce prostimea. E atat de eficienta incat rezista de mii de ani incoace
Ia uimiti-ma si pe mine cum naiba a aparut lumea din moment ce Adam cu Eva au avut doar 3 copii, toti baieti?
Genesa (Facerea) 4
1. Adam s-a impreunat cu nevasta sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: "Am capatat un om cu ajutorul Domnului!"
2. A mai nascut si pe fratele sau Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.
.....
25. Adam s-a impreunat iarasi cu nevasta sa; ea a nascut un fiu si i-a pus numele Set; "caci", a zis ea, "Dumnezeu mi-a dat o alta samanta in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain."
pana acuma sunt 3
Genesa (Facerea) 5
1. Iata cartea neamurilor lui Adam. In ziua cand a facut Dumnezeu pe om, l-a facut dupa asemanarea lui Dumnezeu.
2. I-a facut parte barbateasca si parte femeiasca, i-a binecuvantat si le-a dat numele de "om", in ziua cand au fost facuti.
3. La varsta de o suta treizeci de ani, Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui si i-a pus numele Set.
4. Dupa nasterea lui Set, Adam a trait opt sute de ani; si a nascut fii si fiice.
aici ai raspunsul
daca vrei sa urmaresti cele scrise de mine cauta intro Biblie sau http://www.ebible.ro/
un mic PS: http://www.youtube.com/watch?feature...v=yG0d9Vl-w8g#!
Comment
-
4. Dupa nasterea lui Set, Adam a trait opt sute de ani; si a nascut fii si fiice.
sarmanul adam : a nascut... (de unul singur sau... )
hai nu o mai dati de gard cu biblia si cu geneza. biblia a fost creata pentru inrobirea maselor. daca o citesti si mai si gandesti in timpul acela vei descoperii destule nepotriviri si aberatii.
aceste subiecte nu ar trebui discutate cu cei indoctrinati si mai ales fixati pe anume idei.
de ce nu vreti sa acceptati ca fiecare are oarecare dreptate in ceea ce spune?
acest topic ar trebui sa fie ce spune titlul :"conversatii despre biserica" dar se pare ca cei care sunt mai mult de partea "celor sfinte" incearca mai ceva ca sectele sa isi impuna punctul de vedere si nu observa ca ceilalti se amuza copios pe aceasta tema. nu faceti decat sa le dati apa la moara )))))))Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
nu are rost sa ma contrazic cu tine ca nu am cu cine....Dumnezeu sati dea lumina ca acum esti in intuneric....vad asta dupa cum te exprimi in niste lucruri pe care nu le cunosti....e ca si cum tu ai trait pe un munte crezi ca Panantul este plat si vin eu siti spun ca e rotund...Last edited by Seba; 2 January 2012, 01:05.
Comment
-
gramatica este o enigma. de doua ori ai omis cratima.
exact ce iti povesteam : incerci cu de-a sila sa-ti impui punctul de vedere. ca sa castigi adepti trebuie sa fi dragut chiar si atunci cand turbezi de furie. tu in schimb te enervezi instant si incepi sa jignesti. eu nu mi-am dat cu presupusul despre tine asa ca te rog sa iti faci " mea culpa ".
in cazul in care esti "fata bisericeasca" sau aspirant incerc sa fac o generalizare si sa spun : toti sunt la fel, toti jignesc, toti acuza, toti se cred mai presus de noi muritorii de rand.
daca ti in brate asa de tare biserica explica si unei minti inchise si intunecate ca a mea de ce biserica reprezentata de iisus era cea care indemna la un trai fara huzur iar biserica noastra in care este pomenit numele lui iisus este tocmai cea care nu se mai satura sa adune averi indiferent de procedura : taxe, danii, cotizatii, sponsorizari, CAR, 6-7 botezuri pe an ... si lista ar putea continua.
explica logic si iti promit ca ma duc sa aprind o lumanare la VII nu la morti...
si apropo : BISERICA sustinea ca pamantul este plat )))))))) te-ai ars )))))Last edited by RAZVAN-005; 30 December 2011, 20:37.Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Avoss, si marmota ce facea ?
Te rog explica-mi si mie cum a nascut Adam, pentru ca e total imposibil d.p.d.v medical.Si a mai si trait 800 de ani ? sa fim seriosi te rog, nu te lua dupa toate prostiile gasite pe net )
Asta e la fel ca pastele firar. Saracul Iisus a inviat in zile diferite )
si fi atent cum dai cu batu'n balta.
Intai spui ca s-au impreunat si a nascut Eva, apoi ca a nascut Adam.
Originally posted by AvossGenesa 4 25. Adam s-a impreunat iarasi cu nevasta sa; ea a nascut un fiu si i-a pus numele Set; "caci", a zis ea, "Dumnezeu mi-a dat o alta samanta in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain."
Genesa 5 3. La varsta de o suta treizeci de ani, Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui si i-a pus numele Set.
aici ai raspunsul
17. Cain s-a impreunat cu nevasta sa; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Enoh. El a inceput apoi sa zideasca o cetate si a pus acestei cetati numele fiului sau Enoh.
De unde are asta nevasta frate daca Adam cu Eva au fost primii oameni ?
Sau asta era vreo sora de-a lui, de unde rezulta tot incest
Si dupa porcaria aia de link care mi-ai dat-o, cam oti barbatii urmasi ai lui Adam au nascut cand aveau in jur de 100 de ani si au trait peste 800 de ani, wtf ?Last edited by Razvy; 30 December 2011, 20:42.
Comment
-
un preot desteapt mi-a raspuns destul de frumos la intrebari din-astea puerile. Biblia nu trebuie luata mot-a-mot, ci mai degraba interpretata. oamenilor de acum 200 de ani le era cumva suficient sa stie ca se trag dintr-o semintie de oameni ok, adica Adam si Eva. La fel de bine, poti sa vezi in Adam si Eva o comunitate intreaga care a dat nastere omenirii. La fel ca si cele 7 "zile" ale facerii, care, traduse gresit din ebraica, puteau insemna si "sezoane" sau, intr-un termen modern "ere". iata cum Biblia devine, corect interpretata, o carte de istorie. Trebuie tinut cont ca, cei care au scris candva zecile de povestiri care au alcatuit ulterior Biblia, erau si ei tot oameni simpli, cu o capacitate de gandire limitata la educatia din vremurile acelea. acum 200 de ani inca credeau ca Pamantul e plat, si Soarele se invarte in jului lui. Poti considera"episodul facerii" pe o perioada de 2-3 miliarde de ani, si atunci se cam leaga cu ceea ce a spus si raposatul Darwin. Iar "Fii Domnului" pot fi la fel de frumos si de pe alta planeta. Ideea este alta: util pentru persoana este invatamantul pe care il primesti de la preot: sa fii un om bun, sa ierti aproapele, sa nu fii manios, sa nu furi (cele 10 porunci). mie chiar mi se par de mult bun simt. Daca nu mai luati totul mot-a-mot, veti descoperi altfel Biblia, si chiar veti incepe sa intelegeti mai multe. Luati-o ca si cum cineva a tradus Biblia ebraica cu Google Translate. de aici multele "divergente".
Comment
-
RAZVAN-005
"daca ti in brate asa de tare biserica explica si unei minti inchise si intunecate ca a mea de ce biserica reprezentata de iisus era cea care indemna la un trai fara huzur iar biserica noastra in care este pomenit numele lui iisus este tocmai cea care nu se mai satura sa adune averi indiferent de procedura : taxe, danii, cotizatii, sponsorizari, CAR, 6-7 botezuri pe an ... si lista ar putea continua.
explica logic si iti promit ca ma duc sa aprind o lumanare la VII nu la morti..."
Nu pot sati raspund in numele unei religi la aceasta intrebare, dar pot sati raspund ce spune Biblia despre asta:
1. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Mat.10:8) - Harul care la pus Dumnezeu in tine nu se vinde (preoti).
2. Dati, dar, cezarului ce este al cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!" (Mat.22:21)
Mai clar de atata nu pot fii
RAZVAN-005
"tu in schimb te enervezi instant si incepi sa jignesti"- remarca mea a fost "acum esti in intuneric"...cu ce team ofensat?...sau vrei sa spui ca esti in Lumina acuma? daca da Doamne ajuta
Razvy- daca ai fi citit Biblia ai fi stiut ca in orice Genealogie din Biblie sunt trecuti numai barbati(este logic ca o femeie ia nascut) asa incepe Geneza 5- Iata cartea neamurilor lui Adam....Deci Genealogie
Razvy- sunt trei Scrieri Originale ale Bibliei in 3 limbi dupa care se traduce Biblia sau sa tradus
Ebraica
Latina
Greaca
Comment
-
pana acum ai spus doar ce spune biblia. acum spune-ne ce gandesti tu....
exprimarea ta in postul anterior ne duce cu gandul ca esti doar o unealta in mana bisericii care spune si face doar ceea ce i se spune : "eu nu pot sa raspund dar biblia zice"
si raspunde te rog si lui razvy : daca adam si eva au fost primii si au avut doar baieti... de unde neveste ? iar daca s-au casatorit cu eventuale surori ....nu cumva biserica, condamna incestul ?
si chip cioplit, statui ale lui iisus in biserici ortodoxe, preoti cu o liota de tiitoare, preoti hoti, homosexuali.... si cate si mai cate. biserica ortodoxa insasi incala propriile legi...
deschide ochii si vezi adevarul real nu cel promis de viata de apoi...Last edited by RAZVAN-005; 30 December 2011, 21:02.Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
raspuns pentru RAZVAN-005 - in primul rand nu sunt ortodox
in al doilea rand cred ca este gresit sa ceri bani ca preot enoriasilor pentru deiverse slujbe(botez,nunta, inmormantare etc) cand tu esti platit de episcopie si cotizatile de la enoriasi.
-eu pot raspunde pentru mine...nu pentru o religie(exact asa va fi si la judecata...ea va fi individuala)
"si raspunde te rog si lui razvy : daca adam si eva au fost primii si au avut doar baieti... de unde neveste ? iar daca s-au casatorit cu eventuale surori ....nu cumva biserica, condamna incestul ?"
- Da dupa ce Adam si Eva au avut fii si fice...acestia siau luat neveste din proprile surori
- doar dupa ce a dat Dumnezeu legi si porunci au stiut ei ce este incestul asta pe vremea lui Moise(pana atunci nu aveau legi)- ca sati explic babeste..daca tu iti parchezi masina pe iarba in fata blocului ,dar intr-o zi primaria da o lege Nimeni Nu mai parcheaza pe spatiul verde...inaite cand nu era legea erai sanctionat daca parcai pe spatiu verde, Nu, asa si ei numai dupa ce sa dat legea au stiut ca nu era bine
-si cu chipul cioplit: Biblia "Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
5. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc. Exodul 20/4-5
clar e o uraciune inaintea Lui Dumnezeu sa te inchini la orice lucru facut de mana omunui...care mai vrea referinte pe seama asta sami spuna
RAZVAN-005 spuneai de adevarul real...iti spun eu care e adevarul...
Isus e Calea, Adevarul si Viata , acesta este adevarul real , nu mizeria si viclesugul acestei lumiLast edited by Avoss; 30 December 2011, 21:30.
Comment
-
imi cer scuze fata de colegii care imbratiseaza alte religii sau alte culte religioase si apreciez faptul ca nu striga in gura mare ceea cel in care cred ei este cel mai bun (cum fac alte persoanA) (greseala intentionata)
exact ce spuneam mai devreme : iti sustii ideile ca un sectant.... am dat-o la punct fix. (postul 543). fara suparare dar pe cei din diverse secte i-am evitat intotdeauna. modul in care isi sustin ideile si isi striga credinta imi provoaca probleme la stomac... fara suparare dar ar trebui ca la inceputul posturilor tale sa specifici organizatia din care faci parte si dupa aceea sa spui ce ai de spus. asta din cauza ca scripturile, desi pleaca de la aceiasi idee, sunt interpretate diferit de fiecare grup religios.
nu am nimic cu nimeni, fiecare este liber sa imbratiseze un crez dar eu prefer sa stau departe pe cat se poate de ceea ce nu agreez.Last edited by RAZVAN-005; 30 December 2011, 22:05.Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
In primul rand nu sunt sectarist...sau cum le spui tu si cerdinta mea nu este o dogma ,religie sau denominatiune, credinta mea este in Tatal,Fiul Si Duhul Sfant si in Scriptura
Nu ai nimic cu nimeni numai cu cei care spun pe nume adevarului...am intelesLast edited by Seba; 2 January 2012, 01:10.
Comment
-
@ Razvy
Ce spui tu e corect, in sensul ca au existat oameni care s-au folosit de religie ca sa conduca si sa manipuleze multimile, insa religia nu asta inseamna.
Ar fi trebuit sa observi ca in ultimii 200 de ani, Biserica ca institutie a fost inlaturata complet din conducerea statelor (in Europa si America) - asa ca astfel de acuzatii facute astazi sunt total lipsite de fundament si nu mai au nici o legatura cu realitatea. Mai sunt unii care lanseaza astfel de idei pe la talk-showuri TV si vad ca mai prind la "multime".
Cei care in ultimii 200 de ani au luptat prin toate mijloacele sa excluda Biserica din viata oamenilor si sa il scoata pe Dumnezeu din constiinta oamenilor - tot ei sunt cei care astazi fac tot felul de acuzatii hilare la adresa Bisericii si a credintei in Dumnezeu, acuzatii cu totul nefondate. Tot ei speculeaza orice alunecare a preotilor si mai marilor Bisericii fiind preocupati sa aduca orice aspect negativ in atentia oamenilor - uitand insa sa spuna partile bune, neglijand total aspectele care tin de traditia si continuitatea poporului Roman si care sunt in stransa legatura formarea, evolutia si istoria poporului Roman.
Sa nu uitam ca suntem un popor de tarani si ca satul a fost forma de organizare a Romanilor. Si n-a fost sat fara preot si fara Biserica. Preotul era lumina satului, era preotul si invatator si felcer si stalp la vreme de incercari si nevoi.
Pentru cine nu stie, la vreme de seceta se strangea sobor de preoti si ieseau in camp cu tot satul, sa faca rugaciune aducatoare de ploaie. Nu singuri preotii... se ruga tot satul... si nu se termina bine rugaciunea, ca se strangeau norii si incepea sa ploua. Dar astea nu se mai spun... astea se stiu, dar se tin nespuse. Ca sa nu se mai stie ca e mare putere in rugaciune si ca Dumnezeu nu lasa pe cei cu multa credinta.
Mai tarziu stalpii satului erau preotul si invatatorul. De ce ne uitam trecutul si traditia?
In orice popor, poporul este cel care isi tine preotii. Preotii nu-s niste milogi, ei sunt niste luminatori ai comunitatii si ai neamului. Ia vedeti unde s-au scris primele texte, unde s-au tiparit primele carti, unde s-au scris si s-au copiat hrisoave? In Biserici si in Manastiri.
Ia vedeti unde se retrageau domnii si familiile domnitoare la vreme de restriste? In manastiri... acolo unde s-au pastrat si tezaure, atat de galbeni cat si tezaure de cultura.
Biserica inseamna mult mai mult decat ne arata unii si altii cu degetul... unii... niste venetici fara neam si fara Dumnezeu.
Comment
Comment