Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce scrii tu tine de o practica curenta in societatea romaneasca si nu e specifica numai bisericii. Din pacate e specifica si bisericii...

Modul asta de "intrare in sistem" pune o amprenta grea asupra fiecarui preot la inceput de cariera. Multi nu au banii respectivi si vor trebui sa stranga sau sa imprumute banii respectivi - iar mai apoi sa-i "recupereze".

Dar sunt multi preoti de toata isprava. E pacat sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.

Asta practic se si doreste, sa fie discreditati, iar oamenii sa nu mai creada in Biserica si sa-l uite si pe Dumnezeu.

Daca oamenii ar fi cu mai multa credinta si ar participa la slujbe, situatia s-ar imbunatatii considerabil si in lumea preoteasca.

Dihonia este cea care ne macina incet incet si numai daca suntem uniti si uniti in credinta redevenim piatra de hotar pe care nu pot sa o distruga cei care vor sa disparem mai intai ca popor si constiinta, pentru a ne manipula mai usor. Lupta impotriva noastra ca popor este instrumentata pe toate segmentele, atat cele exterioare cat si din interiorul bisericii.

Comment

• vad ca ocolim mult ceea ce conteaza de fapt. faptele popilor nu ne intereseaza, dar ale PREOTILOR le ascultam.

Comment

• @ Ion R5

"Daca oamenii ar fi cu mai multa credinta si ar participa la slujbe, situatia s-ar imbunatatii considerabil si in lumea preoteasca. "

Nu iubesc deloc discutiile acestea despre Biserica ! Prefer sa raman in cochilia mea !

Cum poti demonstra cele zise mai sus ? Cata credinta ar trebui sa aiba lumea ?? Exista un aparat de masurat credinta fiecarui individ ?? Daca participa 10 oameni sau 60 de oameni care e diferenta ?? Cu ce inbunatatesc cei 60 sau 100 ( sa zicem ) de oameni situatia preoteasca actuala ??

Raspunde-mi la alta intrebare te rog : De ce un preot umbla cu Ajunul si Boboteaza si imediat dupa acestea umbla dupa Cotizatia pentru Biserica ?? Cam asa e pe la noi ....

Comment

• La sate, oamenii merg mai des si in numar mai mare la biserica pentru ca in comunitati mai mici uniunea in jurul preotului satului e mai mare, valorile culturale ale comunitatii sunt mai putin alterate.E un lucru extraordinar sa vezi oameni de 70-80 de ani cum se intorc agale, pe ulitele satului in grupuri, duminica in jurul pranzului de la biserica, imbracati cu haine pe care unii le poarta doar cu aceste ocazii; pentru cei mai batrani sunt ocazii unice de schimbat amintiri si de a se revedea.
          Cu privire la intrebarea din ultimul paragraf, as putea spune ca acea dare e un act voluntar; personal nu am auzit de situatii in care un preot sa ceara, cu ocazia Bobotezei, bani.Nu cumva noi am instituit acest obicei; e cam aceiasi situatie in care romanii s-au invatat sa ofere "cadouri" doar doar or fi mai cu mot.
          Si vorbesc strict de locul meu de bastina, sunt numeroase familii sarace care au primit ajutor de la comunitate prin intermediul preotului, soba de incalzit, lemne de foc, haine pentru copii.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• da si la mine preotul a ajutat foarte mult cele 5 (cinci) amante (el fiind casatorit) iar cei doi copii care ii are prin sat (unul dintre ei demonstrat cu test ADN) parca nici nu exista pentru el.
            a impus tarife pentru orice actiune bisericeasca (slujba, cununie, botez, mers cu botezul ...etc) iar cei care au indrazneala sa nu le respecte sunt pomeniti si certati la fiecare slujba de duminica....
            cei ce se duc la slujbele lui (in general batranii) se duc de frica pentru ca le-a spus ca nu ii va ingropa daca nu se duc.

reclamatiile facute la patriarhie s-au solutionat de fiecare data cu cate o chermeza monstru oferita de respectivul popa si de fiecare data i se punea stampila de corespunzator pentru postul ce il ocupa. pardon posturile pentru ca slujeste la 4(patru) biserici. atatea are comuna.
            el ocupa patru posturi in loc sa ii lase pe cei care termina teologia sa ocupe si ei un loc pe care poate il merita
            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Sigur, sunt situatii si situatii.
              In zona despre care vorbesc, Siretul a facut ravagii cu ocazia unor inconstienti de la un baraj din amonte,(dar asta este alta poveste). Au venit autoritatile, partide, care mai de care cu ajutoare; lumea a cerut ca preotu' impreuna cu consilierii, care sunt oameni de sat , sa gestioneze si sa imparta aceste ajutoare,pentru ca au vazut ca acestia(autoritatile) o faceau pe simpatii si adeziuni.

Comment

• Care-i problema cu sectele ion_R5, cei ce nu sunt ortodocsi sunt automat sectanti? Pe 9 din 10 preoti ortodocsi ii iau de mana si le fac un tur al bisericilor sectante din Galati (am intrat in majoritatea inpins de curiozitate si nesiguranta in propriul crez) si iti garantez ca vor primi o lectie importanta despre umilinta, altruism, binevointa, modestie etc, lucruri pe care dogma ortodoxa le impune slujitorilor sai dar acestia nu mai tin demult cont de ele. In 90% dintre parohiile ortodoxe exista situatia aceia in care ii pictai pe liderii sectanti, fiecare popa are vila si minim o masina nemteasca. Am renuntat la cautarea unei "secte" care sa ma reprezinte, absolut toti pun banul undeva intre om si Dumnezeu, un singur lucru ma mai roade totusi, DE CE PREOTII ORTODOCSI PRIMESC SALARIU DE LA STAT? biserica asta nu ma reprezinta si nici pe altii, DE CE o parte din banii mei sa mearga acolo?
                Apropos, pe langa faptul ca Dumnezeu a spus sa nu-ti faci chip cioplit (...) si sa nu te inchini lui, a mai aspus tot in vechiul testament si - sa nu mananci decat animalele care au copita despicata si rumega (popa nu spune sa nu mananci porc); sa nu mananci decat pesti cu solzi si aripi innotatoare (popa nu spune sa nu mananci somn) ; sa nu bei bauturi ametitoare (popa nu spune sa nu bei vin, ba te "inpartaseste" cu el); sa nu porti podoabe (popa nu spune sa nu porti lanturi si cercel in buric) etc... Deci considerand Biblia (pe care pot spune ca am citit-o) un fundament al ortodoxiei, se vede de la distanta ca biserica asta isi da singura la "temelie"!
                Parerea mea este ca un preot ortodox inainte de a fi un bun "slujitor" al Domnului, este instruit sa fie un foarte bun psiholog, doar asa poti stapani masele, doar cu "har"-ul Domnului esti vax, iar dumneata domnule RAZVAN-005 pari un bun psiholog...
                Last edited by vasile78; 31 December 2011, 12:19.

Comment

• Iar in Noul Testament scrie ca nu ce bagi in gura spurca pe om ci ceea ce iese pe gura.
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                    a mai aspus tot in vechiul testament si - sa nu mananci decat animalele care au copita despicata si rumega (popa nu spune sa nu mananci porc); sa nu mananci decat pesti cu solzi si aripi innotatoare (popa nu spune sa nu mananci somn) ; sa nu bei bauturi ametitoare (popa nu spune sa nu bei vin, ba te "inpartaseste" cu el); sa nu porti podoabe (popa nu spune sa nu porti lanturi si cercel in buric) etc...
                    nu am auzit pe undeva ca este interizis a mancavaca, porc sau oaie ci dimpotriva, sa nu manaci cal (nu are copita despicata) somnul are si el solzi (putini de tot dar mai are ici-colo, fata de rechin care n-are deloc) cat despre "bauturile ametitoare" m-as indrepta spre palinci, whisky si alte bazaconi cu peste 50 grade alool, dar mai degraba sfaturile acestea se refera la cumpatare, nu neaparat la interdictii.in Ierusalim ar fi mancat ei porci, dar nu prea erau. dar oi erau cu nemiluita, mai ales ca se foloseau si pentru lana, branza, etc. evident ca era mai facil sa ai o oaie la indemana decat porc.nu specifica pasarile, deci n-avem voie sa manacam gaina sau curcan sau rata?

Comment

• Originally posted by D-FENS View Post
                      Iar in Noul Testament scrie ca nu ce bagi in gura spurca pe om ci ceea ce iese pe gura.
                      ...si RAUTATEA, SUFLETUL NEGRU; astea sunt marile pacate ale oamenilor.

O chestie hazlie spusa de Dinescu aseara; romanii s-au orientat spre cresterea porcilor pentru ca pe celelalte animale , le confiscau turcii ...poate e un adevar si aici.
                      Last edited by IancuMIC; 31 December 2011, 13:14.

Comment

• vasile78- vezi ca adevarul doare....si unora nu le place...trebe sa fim pe placul lor...

razvanamza- ai fi surprins sa vezi cum se cresc astazi porci in Israel(si pe atunci erau crescuti porci in Israel Conform Noului Testament)

Marcu 5/13
                        Last edited by Avoss; 31 December 2011, 13:31. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Nici eu nu sunt de acord cu finantarea biserici din fondurile statului.
                          Acum cativa ani, cand m-am casatorit , am hotarat ca e suficient cununia civila si apoi o receptie dupa. Fiind ateu nici nu am vrut sa aud de cununie religioasa, dar au sarit mai toti apropiati cu gura si nevasta-mea ca sa o fac de dragul lor. Cu greu am acceptat sa intru si in biserica.

Acum daca sunt ateu nu ma pricep prea bine la treaba asta, am stabilit data cununiei civile si am rezervat localul in decembrie. Problema mare, popa cica e post si nu se poate, dar ma indruma spre episcopie sau arhiepiscopie sa cer aprobare. Ajung la episcopie si acolo ma preia un preot mai tanar si ma duce in biroul episcopului sau arhiepiscop , in fine era seful cel mare. Dupa ce mi-a explicat de ce nu e bine sa fac cununie in post , mi-a dat aprobare dar contra unei sume de 500 lei. Respectiva aporbare se numeste ''dispensa'' si costa 500 lei + 10 lei cererea. Deci am pacatuit ( nu eu ca sunt ateu, ci nevasta) cu aproparea episcopului.
                          Last edited by crull; 31 December 2011, 13:55.

Comment

• ca si acum in vechime religia musulmana dar si evreica majoritara se intindea in zone foarte calde cu desert si clima cu temperaturi de crescute. faptul ca au preferat carnea de oaie si nu de porc ( de unde s-a si avuns la asa zisa interzicere de consum) are o explicatie logica : carnea de oaie rezista foarte bine lin acele conditii in lipsa unui sistem de racire si conservare pe cand cea de porc poti si sa o ti scufundata in sare tot se strica. (mai ales ca sarea avea un pret foarte ridicat in acele timpuri)
                            cum am mai spus biblia, testamentele si alte scrieri au fost inspirate din fapte care ar fi putut fi reale.
                            cum a spus si razvanamza biblia se interpreteaza pentru a ii intelege asunzisurile nu cum sustine avoss : biblia spune, scrie in biblie...
                            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Originally posted by crull View Post
                              Nici eu nu sunt de acord cu finantarea biserici din fondurile statului.

. Deci am pacatuit ( nu eu ca sunt ateu, ci nevasta) cu aproparea episcopului.
                              In altfel de situatie sustinerea se va face exclusiv de catre enoriasii unei comunitati , care in unele situatii se confrunta cu viata tot mai grea.
                              Sa fie asta singurul pacat din viata ta( sau cu mici exceptii) si poti sa te declari un OM in adevaratul sens al cuvantului.
                              Last edited by IancuMIC; 31 December 2011, 14:13.

Comment

• RAZVAN-005- nimeni nu te obliga sa crezi Biblia...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google