Originally posted by razvanamza
View Post
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
fruntasi in randul clerului ? mai ales in romania.... n-as crede.
atata vreme cat masoneria conduce biserica ortodoxa in romania inseamna ca si cele mai inalte si luminate fete bisericesti sunt doar niste slugoi care pupa mana celor care i-au inscaunat
Personaje cheie în campania anti-MISA fac parte din acelaÅŸi ordin ocult de Mihaela Gheorghiu În România activează, ca ÅŸi pe plan internaÅ£ional, două „aripi” ale Cavalerilor de Malta: „Ordinul Suveran Militar de Malta”, reînf
si din aceasta cauza incerc sa ma indepartez de bisericaZilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Ma distreaza faptul ca romani au inceput sa fie condusi de televizor,media,internet...daca sursele acestea spun ceva atunci e litera de lege....cum sa credem in Dumnezeu daca media il declara mort...cred ca trebuie sa ai mai multa credinta ca sa crezi ca nu exista Dumnezeu decat ca Exista
Comment
-
cred ca trebuie sa ai mai multa credinta ca sa crezi ca nu exista Dumnezeu decat ca Exista
In ziua de azi iti vine greu sa crezi ca Dumnezeu exista,am trecut de multe ori prin faza asta.Si totusi EL exista.Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Originally posted by ROY View Post@ Ion R5
"Daca oamenii ar fi cu mai multa credinta si ar participa la slujbe, situatia s-ar imbunatatii considerabil si in lumea preoteasca. "
Nu iubesc deloc discutiile acestea despre Biserica ! Prefer sa raman in cochilia mea !
Cum poti demonstra cele zise mai sus ? Cata credinta ar trebui sa aiba lumea ?? Exista un aparat de masurat credinta fiecarui individ ?? Daca participa 10 oameni sau 60 de oameni care e diferenta ?? Cu ce inbunatatesc cei 60 sau 100 ( sa zicem ) de oameni situatia preoteasca actuala ??
Raspunde-mi la alta intrebare te rog : De ce un preot umbla cu Ajunul si Boboteaza si imediat dupa acestea umbla dupa Cotizatia pentru Biserica ?? Cam asa e pe la noi ....
Cel mai simplu e sa vezi si sa "masori" lipsa credintei in Dumnezeu si lipsa calitatii de OM. Si aici poti observa singur rezultatul direct al oamenilor fara nici un Dumnezeu care in 21 de ani au ruinat tara si poporul Roman. In privinta oamenilor care au multa credinta in Dumnezeu, cam ce ai vrea sa vezi? Statui, piedestale? Pe un om care traieste in legea lui Dumnezeu nu-l remarci decat daca il cauti tu - fiindca modestia, smerenia il caracterizeaza si nu iti va umple ecranul televizorului sau vreo pagina de ziar.
Intrebarea "Cu ce inbunatatesc cei 60 sau 100 ( sa zicem ) de oameni situatia preoteasca actuala ??" as putea sa o reformulez asa: Cu ce ar imbunatati situatia profesorilor din scolile romanesti, elevii daca ar veni cu totii la scoala cu gand de invatatura, constiinciosi, care si-ar face temele si ar cere profesorilor sa ii invete si mai multe si probleme si mai compleze?
Ce zici, s-ar imbunatatii profesorii in ceea ce priveste propria pregatire si cantitatea si calitatea informatiilor transmise elevilor care au mai mare sarguinta?
Cealalta intrebare: ... umbla popii sa ceara bani cu Botezul... Foarte bine, il primesti in casa si nu-i dai nici un ban, fiindca e datoria lui sa faca asta. Mai mult decat atat - eu spun ca e o greseala a preotilor ca primesc bani cand merg cu botezul in casele oamenilor --- fiindca cei mai multi asta vor intelege din botezul casei: "A venit popa, fiindca avea nevoie de bani"
Cand iti intra preotul in casa cu botezul, trebuie sa te rogi si sa canti impreuna cu el, fiindca in casa se face inoirea Sfantului Duh. Aici e o mare problema, fiindca multi nu mai au o participare vie la rugaciune si la slujbe si dupa aia se plang ca nu inteleg nimic din slujba, ca nu simt nimic la rugaciune, ca se plictisesc, ca ii ia somnul... Unde este aportul personal? Daca consideram ca "vine popa si face el ce trebuie" inseamna ca noi nu avem nici o treaba si nu intelegem ca avem o participare directa la taina respectiva - sa nu ne miram ca avem mai apoi o abordare pur exterioara de genul "a venit popa sa mai ia niste bani".
Unii spun ca sunt crestini, si abia daca stiu un Tatal Nostru. De Crez sau alte rugaciuni habar nu au. Nu cert pe nimeni, insa e o realitate. Si dupa aia, vin unii si comenteaza "ca popa face, ca popa drege" ca si cum popa ar fi Dumnezeu pe pamant. Ia studiati un pic cartile si mai vorbiti cu preotii, sa vedeti ca si apostolii au picat in astfel de alunecari... Il luau pe Iisus Cristos la rost... "Cum de tu faci minuni din astea si noi nu putem"... Sau atunci cand apostolul Pavel l-a vazut pe Iisus mergand pe apa... a cerut repede "chiama-ma la tine" ... sa mearga si el pe apa... si cand a vazut ca se scufunda, l-a "certat" pe Iisus "eu de ce nu pot?"
Si le-a spus Iisus apostolilor de mai multe ori... duhurile necurate se indeparteaza doar prin post si rugaciune.
Asa si noi... am vrea sa avem un trai din acesta lejer, sa nu ne lipseasca mancarea buna, confortul si distractiile si eventual sa facem si niste minuni, ca si cum totul ar fi la indemana noastra in univers.
Ar fi de spus doar atat: este nevoie de un efort personal ca sa te apropii de Dumnezeu. S-au obisnuit unii sa bata din picior sau din palme sau sa ridice vocea asupra cuiva si cerinta lor sa se rezolve. Nu toate lucrurile sunt rezolvabile in maniera asta si va veni momentul pentru fiecare, cand va intelege asta. Unii mai devreme, altii mai tarziu - dar fiecare va intelege asta la un moment dat.
Comment
-
Originally posted by RAZVAN-005 View Post...atata vreme cat masoneria conduce biserica ortodoxa...In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by darksid3 View Post...... masoneria cu simbolismul egiptean, conduce Biserica crestina......zei egipteni sunt nascuti pe 25 Decembrie din fecioare virgine.
Are importanta faptul ca au cam "plecat" din aceeasi zona si probabil cam in acelasi timp?Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
nu-i de ras ........... ba la naiba chiar este de ras cand vad fixisti care sustin niste lucruri care analizate putin "la rece" le-ar da peste cap toare ideile despre religie
"Francmasoneria desemnează în același timp o disciplină spirituală, precum Alchimia, și instituția tradițională care reunește practicanții acestei discipline, în loji sau confederații de loji, numite Mari loji"
"Francmasoneria (sau „masoneria“), ca instituție, este un ordin inițiatic ai cărei membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale (și in unele cazuri chiar politice), prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) și, în majoritatea ramificațiilor, de credința într-o „ființă supremă“, un „Mare Arhitect al Universului“. Organizațiile masonice, prezente în majoritatea țărilor, se regăsesc sub forma obediențelor autonome, ele însele compuse din loji albastre (zise și ateliere) de câte 7-50 de persoane (uneori chiar mai multe). "
alchimia si interese politice : doi termeni care nu au ce cauta in biserica. si totusi ...Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Biserica a capatat,din pacate, un rol care nu mai are de-a face demult cu calea celesta(spirituala).In loc sa fie o punte de legatura nemijlocita intre noi si Dumnezeu a ajuns doar un colector de bani.Un caz aparte: Un om sarac a decedat iar rudele lui nu au avut bani sa-l inmormanteze.Biserica din localitate i-a refuzat intrarea in biserica si slujba religioasa pentru ca rudele nu au putut sa plateasca taxa.Dupa o saptamana cu decedatul in casa, primaria a gasit banii necesari.Un arhiepiscop chemat la DNA in lumina reflectoarelor media a sosit la procurori cu o masina BMW X6 insotit de 3 bodyguarzi care i-au luat la goana pe reporteri. Mai rau ca niste camatari.Mai primesc si salariu pe langa miile de euro primiti din taxe si felurite donatii.Biserica a ajuns exact in directia opusa celei dorite de Isus si de apostolii sai.Un alt caz:un popa deschidea cartea sfanta pentru a afla viitorul clientilor naivi pentru sume colosale.Si unde statea popa? O fi coincidenta dar bate la ochi.Intr-o vila tocmai construita cu un BMW seria 6 nou cu numere rosii.Caz prezentat la Protv cu camera ascunsa.Si zecile de cazuri pot continua.Printre amici de ai mei din copilarie circula zvonul ca meseriile "banoase" demne de luat in seama dupa liceu sunt cele de medic,politist si popa.(salarii medii,spaga imensa).No comment.Last edited by karlos12; 31 December 2011, 16:15.
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostCare-i problema cu sectele ion_R5, cei ce nu sunt ortodocsi sunt automat sectanti? Pe 9 din 10 preoti ortodocsi ii iau de mana si le fac un tur al bisericilor sectante din Galati (am intrat in majoritatea inpins de curiozitate si nesiguranta in propriul crez) si iti garantez ca vor primi o lectie importanta despre umilinta, altruism, binevointa, modestie etc, lucruri pe care dogma ortodoxa le impune slujitorilor sai dar acestia nu mai tin demult cont de ele. In 90% dintre parohiile ortodoxe exista situatia aceia in care ii pictai pe liderii sectanti, fiecare popa are vila si minim o masina nemteasca. Am renuntat la cautarea unei "secte" care sa ma reprezinte, absolut toti pun banul undeva intre om si Dumnezeu, un singur lucru ma mai roade totusi, DE CE PREOTII ORTODOCSI PRIMESC SALARIU DE LA STAT? biserica asta nu ma reprezinta si nici pe altii, DE CE o parte din banii mei sa mearga acolo?
Apropos, pe langa faptul ca Dumnezeu a spus sa nu-ti faci chip cioplit (...) si sa nu te inchini lui, a mai aspus tot in vechiul testament si - sa nu mananci decat animalele care au copita despicata si rumega (popa nu spune sa nu mananci porc); sa nu mananci decat pesti cu solzi si aripi innotatoare (popa nu spune sa nu mananci somn) ; sa nu bei bauturi ametitoare (popa nu spune sa nu bei vin, ba te "inpartaseste" cu el); sa nu porti podoabe (popa nu spune sa nu porti lanturi si cercel in buric) etc... Deci considerand Biblia (pe care pot spune ca am citit-o) un fundament al ortodoxiei, se vede de la distanta ca biserica asta isi da singura la "temelie"!
Parerea mea este ca un preot ortodox inainte de a fi un bun "slujitor" al Domnului, este instruit sa fie un foarte bun psiholog, doar asa poti stapani masele, doar cu "har"-ul Domnului esti vax, iar dumneata domnule RAZVAN-005 pari un bun psiholog...
In privinta sectelor care au invadat Romania, ceva mai timid inainte de 1989 si destul de agresiv dupa 1990, trebuie sa te lamuresti singur. Daca ai in vedere faptul ca aceste secte au o vechime de maxim 200 de ani, in cel mai bun caz si pana la secte care au o vechime de 10 ani - este un prim reper pe care trebuie sa il ai in vedere.
Propriile mele constatari privind sectele sunt legate de urmatoarele aspecte:
- promit si chiar ofera ajutoare materiale
- cei atrasi in sectele astea au un anumit nivel de pregatire/instruire si un anumit profil uman
- "sefii zonali" ai sectelor respective sunt niste mici "nababi" cu vila si jeep
- de la un anumit nivel in sus in ierarhia sectelor, modul in care se predica tine de o limbarita si un teatru jenant - si evident fara un fond de simtire sufleteasca (un fel de "telemarketing")
- bunatatea si modestia e strict prezenta in cadrul comunitatii sectei respective. Restul populatiei din afara sectei este privita cu o ostilitate foarte ridicata si chiar cu rautate (de exemplu daca unul din afara sectei apeleaza la un meserias sectar - constati cu surprindere ca ar lua si pielea de pe tine, in timp ce pentru un sectar de-al lui ar costa semnificativ mai putin)
- sunt invatati asemenea agentilor de marketing sa racoleze alti oameni care sa fie adusi la casa lor de rugaciune, ca sa le ingroase randurile
- nu au sfintele taine, nu au traditie si la foarte multe secte sunt tinute sarbatorile dupa Vechiul Testament, in loc sa fie tinute sarbatorile dupa Noul Testament (aici chiar e o problema major - practic nu putem vorbi despre o religie crestina)
Celalalt subiect: De ce preotii ortodocsi primesc salariu de la stat?
Daca privim un pic inapoi in istorie, constatam ca statul modern Roman a fost creat - cu toate institutiile aferente cam pe vremea lui Cuza. Biserica este mult mai veche.
Treaba cu salariile de la stat, pentru mine nu este deloc o problema. Trebuie avut in vedere ca toate popoarele si toate comunitatile trebuie sa isi tina preotii. Nu stiu cum vad unii preotul si rolul preotului intr-o comunitate - insa preotul nu este un milog. Comunitatea este cea care isi tine preotii.
Forma in care sunt retribuiti preotii, poate fi discutata... dar dincolo de retributia materiala, ar trebui vazuta modalitatea in care comunitatea se intareste si isi intocmeste bine viata in trecerea aceasta pamanteasca, strict delimitata in timp. Avem putin timp aici pe pamant. La televizor suntem invatat sa vrem NOU, NOU si iar NOU. Din pacate uitam cine suntem, ce limba vorbim si ce trebuie sa lasam in urma noastra - dupa aceasta viata in trup, unde desertaciunea a ajuns o valoare, iar iluziile poleite sunt prezentate drept "ceea ce trebuie sa bifam in viata".
Comment
-
Originally posted by RAZVAN-005 View Postfruntasi in randul clerului ? mai ales in romania.... n-as crede.
atata vreme cat masoneria conduce biserica ortodoxa in romania inseamna ca si cele mai inalte si luminate fete bisericesti sunt doar niste slugoi care pupa mana celor care i-au inscaunat
.................................................. ..........................
si din aceasta cauza incerc sa ma indepartez de biserica
Cred ca divagam de la subiectul cu Biserica, daca intram intr-o astfel de discutie, unde oricum putem sa ne dam cu parerea sau cu presupusul, fiindca nu avem date concrete.
Impostura si utilizarea unor pargii de putere din Biserica (ca de asemenea din orice institutie) e veche de cand e lumea si pamantul.
Daca noi credinciosii ne indepartam de Biserica si de preotii adevarati - inseamna sa-i lasam pe preoti si sa lasam Biserica la bunul plac al unor impostori.
Oricare ar fi impostorii, daca poporul este unit - unit in credinta cea vie si adevarata, unit in jurul preotilor in care lucreaza Harul Sfantului Duh - impostorii nu vor avea nici o putere si nu vor reusi sa ne dezbine nici pe noi si nici Biserica.
Comment
-
stiati ca Manastirea Curtea de Arges este un edificiu masonic cladit de Mesterul Manole care era mason?Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
impostorii conduc la ora actuala si biserica si legislativul si vedem bine in ce hazna ne scaldam. si daca duhul sfant vegheaza de ce ii lasa pe cei care cred sa sufere alaturi de noi cei care suntem mai sceptici ?
sa nu imi raspunzi ca cei credinciosi se jertfesc pentru ceilalti ca te tai de la cadoul de an nou...
Originally posted by D-FENS View PostPai,initial masonii nu era zidari?Si in timp au venit "baietii destepti" si s-a ajuns la ce e acum?
principiul lui murphy : "fiecare om tinde sa isi atinga nivelul de incompetenta"
ca zidari erau buni ce au ajuns lasa de dorit )
de fapt si ca zidari erau buni doar pentru ca detineau secretul cheii de bolta.... in rest biserici faceau si altii...Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
Comment