Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @ Darksid3

Nu inteleg ce ar trebui explicat? Nu ma intereseaza subiectul. Relatia mea personala cu BOR la modul concret, prin intermediul preotului duhovnic nu are nici o legatura cu aspectele la care faci referire.

Cei care sunt impotriva Bisericii si impotriva lui Dumnezeu nu intra in preocuparile mele. Pe mine ma preocupa sa imi duc viata cat mai normal si sa imi pastrez discernamantul. Si sa raman in cadrul Bisericii in credinta stramoseasca in Dumnezeu. Cei care se indeparteaza de Credinta, Biserica si Dumnezeu - trebuie sa vada singuri pe cine servesc si ale cui scopuri.

Nu trebuie sa ne consideram mai importanti decat suntem. Nu suntem salvatorii planetei. Daca ne ingrijim de noi si de familiile noastre si daca ne mentinem crestini si uniti ca popor - inseamna ca ne-am indeplinit mostenirea si datoria primita de la strabuni.

Comment

• Sa nu te intereseze. Cezar are dreptate, desteptarea e un act absolut arbitrar. Mergeti si pupati Icoanele. Mare rabdare are Creatorul asta cu lumea...
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• atata vreme cat te intereseaza doar persoana ta si felul in care iti duci traiul da dovada de egoism iar asta nu se accepta de biserica. observ din posturile dvs. de pe acest topic ca in momentul in care trebuie sa dai unele raspunsuri spui ori ca nu te intereseaza ori schimbi subiectul. de ce ? spunet-ti clar si raspicat parerea si o sustii cu argumente sau orienteaza-te catre alte topicuri. fara suparare !
        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Cei care sunt impotriva Bisericii si impotriva lui Dumnezeu nu intra in preocuparile mele. Pe mine ma preocupa sa imi duc viata cat mai normal si sa imi pastrez discernamantul. Si sa raman in cadrul Bisericii in credinta stramoseasca in Dumnezeu. Cei care se indeparteaza de Credinta, Biserica si Dumnezeu - trebuie sa vada singuri pe cine servesc si ale cui scopuri.

Nu trebuie sa ne consideram mai importanti decat suntem. Nu suntem salvatorii planetei. Daca ne ingrijim de noi si de familiile noastre si daca ne mentinem crestini si uniti ca popor - inseamna ca ne-am indeplinit mostenirea si datoria primita de la strabuni.
          Ce spui tu e adevarat,dar ai grija in cine iti pui increderea.Ma refer la oameni,mai ales din cadrul bisericii.
          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• duhovnicul dansului este cel mai bun ( desi are sefi care servesc alte interese ) luminatia sa se pune contra oricarui ordin venit de sus si care nu corespunde cu canoanele bisericesti )

Comment

• Originally posted by RAZVAN-005 View Post
              atata vreme cat te intereseaza doar persoana ta si felul in care iti duci traiul da dovada de egoism iar asta nu se accepta de biserica. observ din posturile dvs. de pe acest topic ca in momentul in care trebuie sa dai unele raspunsuri spui ori ca nu te intereseaza ori schimbi subiectul. de ce ? spunet-ti clar si raspicat parerea si o sustii cu argumente sau orienteaza-te catre alte topicuri. fara suparare !
              Domnule, nu ai decat sa ma acuzi de egoism... Foarte bine. Vad ca ma si "ameninti" sa ma "orientez" catre alte topicuri.

Nu te supara, dar vad ca sunt unii care scriu "off-topic", fata de subiectul acestui thread: BISERICA si DUMNEZEU.

Eu nu amenint pe nimeni, insa din momentul asta dau report la toate postarile care nu au legatura cu subiectul acestui thread.

Comment

• biserica este acolo unde nu-i este locul. asta ca sa fiu on

in postul dumneavoastra in care spuneti ca o sa raportati orice nu tine se subiectul topicului ati fost off. asa ca respectuos va rog sa dati report

si ca sa fiu tot on : un mare filosof Friedrich Nietzsche a avut o teze celebra intitulata : " Dumnezeu a murit !"
                putem trata subiectul sau ... este tot pe langa. desi ar tine de biserica, religie si dumnezeu
                Last edited by RAZVAN-005; 31 December 2011, 18:09.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                  In privinta sectelor care au invadat Romania, ceva mai timid inainte de 1989 si destul de agresiv dupa 1990, trebuie sa te lamuresti singur. Daca ai in vedere faptul ca aceste secte au o vechime de maxim 200 de ani, in cel mai bun caz si pana la secte care au o vechime de 10 ani - este un prim reper pe care trebuie sa il ai in vedere.

Propriile mele constatari privind sectele sunt legate de urmatoarele aspecte:
                  - promit si chiar ofera ajutoare materiale
                  - cei atrasi in sectele astea au un anumit nivel de pregatire/instruire si un anumit profil uman
                  - "sefii zonali" ai sectelor respective sunt niste mici "nababi" cu vila si jeep
                  - de la un anumit nivel in sus in ierarhia sectelor, modul in care se predica tine de o limbarita si un teatru jenant - si evident fara un fond de simtire sufleteasca (un fel de "telemarketing")
                  - bunatatea si modestia e strict prezenta in cadrul comunitatii sectei respective. Restul populatiei din afara sectei este privita cu o ostilitate foarte ridicata si chiar cu rautate (de exemplu daca unul din afara sectei apeleaza la un meserias sectar - constati cu surprindere ca ar lua si pielea de pe tine, in timp ce pentru un sectar de-al lui ar costa semnificativ mai putin)
                  - sunt invatati asemenea agentilor de marketing sa racoleze alti oameni care sa fie adusi la casa lor de rugaciune, ca sa le ingroase randurile
                  - nu au sfintele taine, nu au traditie si la foarte multe secte sunt tinute sarbatorile dupa Vechiul Testament, in loc sa fie tinute sarbatorile dupa Noul Testament (aici chiar e o problema major - practic nu putem vorbi despre o religie crestina)

Celalalt subiect: De ce preotii ortodocsi primesc salariu de la stat?

Daca privim un pic inapoi in istorie, constatam ca statul modern Roman a fost creat - cu toate institutiile aferente cam pe vremea lui Cuza. Biserica este mult mai veche.

Treaba cu salariile de la stat, pentru mine nu este deloc o problema. Trebuie avut in vedere ca toate popoarele si toate comunitatile trebuie sa isi tina preotii. Nu stiu cum vad unii preotul si rolul preotului intr-o comunitate - insa preotul nu este un milog. Comunitatea este cea care isi tine preotii.
                  Las-o frate moarta cu cea istorie si traditie, daca mii de ani oamenii au mancat carne uscata la soare asta nu inseamna ca e gresit ca de ceva timp incoace a descoperit focul si a inceput sa friga carnea. Pe pricipiul asta nu renuntam la motoarele cu carburatie pentru ca tradam traditia, omul cat traieste este dator sa invete si sa descopere si teoretic o noua generatie trebuie sa fie mai inteligenta ca precedenta. Hai sa ne apucam sa jertfim miei pe altarul bisericii, doar asa era traditia... PACATOSII au renuntat la ea...
                  Vrei sa-ti spun ce este poporul roman crestin ortodox cu traditia lui cu tot? Este o adunatura de ignoranti manipulati(vorbim strict religios), pupatori de moaste, cruci si icoane... ahhh si cotizanti (cel mai important)!
                  Si cum ai descris dumneata nababii sectanti exact asa sunt preotii din zona Moldovei, parca mi-ai citit gandurile. Cat despre Biblie... ea trebuie studiata si respectata ca un intreg, daca desparti vechiul de noul testament incalci grav conceptul de crestinatate, daca insisti un pic poti sa faci un rezumat convenabil al Bibliei pe care sa-l urmezi.
                  Dupa umila mea parere esti un preot la inceputul carierei si incerci sa-ti faci loc printre marii rechini... ai profilul necesar si toate sansele sa reusesti, succes!

Comment

• wow !!! am ramas cu gura cascata. vasile78 iti iert toate pacatele de pana acum si te iert pentru toate supararile care mi le-ai pricinuit pentru postul acesta. ce ai spus este exact ce gandesc si eu.

daca dumnezeu a creat omul asa cum se spune de ce impatimitii religiei nu il urmeaza intru-totul? mergi dezbracat caci asa ai fost creat (sau cu frunza de vita), mergi pe jos ca de nu ti s-a dat si mijloc de transport si ce ai nevoie cumpara-ti pe coji de banane ca banii sunt unealta diavolului.... sa vad cat supravietuiesti in felul acesta ...

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                      ...............................................
                      Vrei sa-ti spun ce este poporul roman crestin ortodox cu traditia lui cu tot? Este o adunatura de ignoranti manipulati(vorbim strict religios), pupatori de moaste, cruci si icoane... ahhh si cotizanti (cel mai important)!
                      Asta este parerea ta... Eu nu consider ca un Constantin Brancoveanu sau un Stefan cel Mare sau un Mihai Viteazu erau niste ignoranti. Sau chiar un Mihai Eminescu. Sigur, multi se cred acuma buricul pamantului, ca au televizor color si telecomanda la aerul conditionat, etc. Si sa nu uit de laptele de la supermarket care astazi are mai multa legatura cu chimia decat cu vaca... Ignorantii mai mari cred ca sunt cei de astazi, dar asta e doar parerea mea.

Originally posted by vasile78 View Post
                      Cat despre Biblie... ea trebuie studiata si respectata ca un intreg, daca desparti vechiul de noul testament incalci grav conceptul de crestinatate...
                      Corect, cu urmatoarele observatii: sa nu scoti Sfintele Taine, instituite de Mantuitorul Cristos si sa nu te raportezi strict la sarbatorile vechiului testament - fiindca daca era asa inseamna ca puteam sa ramanem la vechiul testament si nu era necesar sa mai vina Cristos si sa-l rastigneasca oamenii.

Originally posted by vasile78 View Post
                      Dupa umila mea parere esti un preot la inceputul carierei si incerci sa-ti faci loc printre marii rechini... ai profilul necesar si toate sansele sa reusesti, succes!
                      Sunt inginer, iar la 38 de ani sa fiu preot la inceput de cariera, ar fi fost ceva mai dificil.
                      Last edited by ion_R5; 31 December 2011, 18:38.

Comment

• Bun exemplu Stefan cel Mare, numai de persoane dinastea are nevoie biserica in ziua de azi... pai nea Stefan cel Mare a dat cu "stromeleagul invartosat pe la partile fatatoare ale femeii" (pe la multe femei) pana l-a vazut Dumnezeu si a devenit Stefan cel Mare si Sfant! Peste ceva timp o sa auzim si de George Becali cel Sfant... asta e la cateva zeci de biserici distanta fata de Stefan cel Mare, in rest parca-s frati. Nu o sa vezi niciodata un presedinte catolic sau penticostal (exemplu) intr-o tara de ortodocsi, nu e "traditional". Da' Eminescu ce treaba are cu ortodoxia (si asta s-a umplut de sifilis de atata rugaciune) si care-s sfintele taine in biblie?
                        Daca sunteti inginer inseamna ca sunteti un inginer atipic (de obicei astia cred in formule matematice), Razvan imi cer scuze, la creat suparari sunt cel mai bun.
                        Last edited by vasile78; 31 December 2011, 19:10.

Comment

• Eu nu m-am referit la "Sfantul Stefan cel Mare" ci la Voevodul Moldovei Stefan cel Mare, pe care Papa (catolic) contemporan cu el l-a numit intr-o corespondenta "Atletul lui Hristos"

In privinta lui Eminescu, daca citesti o sa constati ca a fost crestin ortodox. Si tot asa daca citesti o sa constati ca asa-zisul diagnostic "sifilis congenital matern" precum si "nebunia" lui Eminescu au fost inventate de catre cei care l-au indepartat din viata publica si publicistica, iar mai tarziu l-au omorat.

Rugaciune - Mihai EMINESCU

Noi ce din mila Sfântului
                          Facem umbră pământului,
                          Rugămu-ne'ndurărilor,
                          Luceafărului mărilor.
                          Ascultă-a nostre plângeri,
                          Regină peste îngeri;

Din neguri te arată,
                          Lumină dulce, clară,
                          O, Maică Preacurată
                          Şi pururea Fecioară,
                          Marie!

Crăiasă alegându-te,
                          Îngenunchem rugându-te
                          Înalţă-ne, ne mântuie
                          Din valul ce ne bântuie.
                          Fii scut de întărire
                          Şi zid de mântuire.

Privirea-ţi adorată
                          Asupră-ne coboară,
                          O, Maică Preacurată
                          Şi pururea fecioară,
                          Marie!

Comment

Sigur, multi se cred acuma buricul pamantului, ca au televizor color si telecomanda la aerul conditionat, etc. Si sa nu uit de laptele de la supermarket care astazi are mai multa legatura cu chimia decat cu vaca... Ignorantii mai mari cred ca sunt cei de astazi, dar asta e doar parerea mea.
                            Si mp3-ul care rasuna in biserica ? SI clopotele digitale ? Si instalatia de sonorizare? Toate astea au legatura cu biserica cum are laptele ala din supermarket cu vaca.

Comment

@ Vasile78 Esti liber sa mergi sa te rogi la ce biserica doresti si sa consideri existenta lui Dumnezeu dupa propria gandire si simtire.

In privinta sectelor care au invadat Romania, ceva mai timid inainte de 1989 si destul de agresiv dupa 1990, trebuie sa te lamuresti singur. Daca ai in vedere faptul ca aceste secte au o vechime de maxim 200 de ani, in cel mai bun caz si pana la secte care au o vechime de 10 ani - este un prim reper pe care trebuie sa il ai in vedere.

Propriile mele constatari privind sectele sunt legate de urmatoarele aspecte:
                              - promit si chiar ofera ajutoare materiale
                              - cei atrasi in sectele astea au un anumit nivel de pregatire/instruire si un anumit profil uman
                              - "sefii zonali" ai sectelor respective sunt niste mici "nababi" cu vila si jeep
                              - de la un anumit nivel in sus in ierarhia sectelor, modul in care se predica tine de o limbarita si un teatru jenant - si evident fara un fond de simtire sufleteasca (un fel de "telemarketing")
                              - bunatatea si modestia e strict prezenta in cadrul comunitatii sectei respective. Restul populatiei din afara sectei este privita cu o ostilitate foarte ridicata si chiar cu rautate (de exemplu daca unul din afara sectei apeleaza la un meserias sectar - constati cu surprindere ca ar lua si pielea de pe tine, in timp ce pentru un sectar de-al lui ar costa semnificativ mai putin)
                              - sunt invatati asemenea agentilor de marketing sa racoleze alti oameni care sa fie adusi la casa lor de rugaciune, ca sa le ingroase randurile
                              - nu au sfintele taine, nu au traditie si la foarte multe secte sunt tinute sarbatorile dupa Vechiul Testament, in loc sa fie tinute sarbatorile dupa Noul Testament (aici chiar e o problema major - practic nu putem vorbi despre o religie crestina)

Celalalt subiect: De ce preotii ortodocsi primesc salariu de la stat?

Daca privim un pic inapoi in istorie, constatam ca statul modern Roman a fost creat - cu toate institutiile aferente cam pe vremea lui Cuza. Biserica este mult mai veche.

Treaba cu salariile de la stat, pentru mine nu este deloc o problema. Trebuie avut in vedere ca toate popoarele si toate comunitatile trebuie sa isi tina preotii. Nu stiu cum vad unii preotul si rolul preotului intr-o comunitate - insa preotul nu este un milog. Comunitatea este cea care isi tine preotii.

Forma in care sunt retribuiti preotii, poate fi discutata... dar dincolo de retributia materiala, ar trebui vazuta modalitatea in care comunitatea se intareste si isi intocmeste bine viata in trecerea aceasta pamanteasca, strict delimitata in timp. Avem putin timp aici pe pamant. La televizor suntem invatat sa vrem NOU, NOU si iar NOU. Din pacate uitam cine suntem, ce limba vorbim si ce trebuie sa lasam in urma noastra - dupa aceasta viata in trup, unde desertaciunea a ajuns o valoare, iar iluziile poleite sunt prezentate drept "ceea ce trebuie sa bifam in viata".
                              Dau ajutoare nimic de zis dar fiecare amarastean trebuie sa contribuie lunar cu 10% din salariu.

Comment

• @ Vily pisica - dincolo de cotizatie... nu la asta am vrut sa ma opresc. Acolo lipsesc fundamentele: Sfintele Taine, tinerea randuielilor dupa Noul Testament...

In privinta foamei dupa bani, asta o sa gasim in toate organizarile lumesti. Nu degeaba a spus Hristos: "Dati Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu"

Originally posted by crull View Post
                                Si mp3-ul care rasuna in biserica ? SI clopotele digitale ? Si instalatia de sonorizare? Toate astea au legatura cu biserica cum are laptele ala din supermarket cu vaca.
                                De asta nu te mantuiesti tu, fiindca te opresti la mp3-urile si clopotele digitale.

Ia vezi in Occident unde biserica nu are voie sa mai traga clopotele, fiindca "deranjeaza populatia"... iar cand e cine stie ce eveniment si se trage clopotul, sunt instiintati toti cetatenii pe o raza de 200 de metri si li se cere scuze pentru deranj. Civilizatie, nu-i asa? Dar cam fara Dumnezeu.
                                Last edited by ion_R5; 31 December 2011, 19:32. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google