Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu manjeste nimeni cu noroi. Biserica si "slujitorii" lui D-zeu se manjesc singuri...si inca se musamalizeaza multe lucruri.

    PS: Teologia e pur si simplu o doctrina ca multe altele. Nu trebuie sa citesti Tratate sau sa repeti "filozofia" altora pentru un concept ce tine de Creatie, mai ales ca, asa cum am mai zis, nu D-zeu a colaborat in scrierea Teologiei sau in interpretarea simbolismului din Biblie, rodul costeliv a ce-a vrut Constantin sa fie.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

    Comment


    • Ca sa te citez darksid3 "Nu manjeste nimeni cu noroi. Biserica si "slujitorii" lui D-zeu se manjesc singuri...si inca se musamalizeaza multe lucruri."

      Asta spun si eu. Lasa-i sa se manjeasca daca atata ii taie capul - ma refer la slujitorii respectivi. Dar ce treaba are asta cu credinta adevarata in Dumnezeu? Biserica cea vie si traitoare in Hristos nu trebuie sa se lase de la adevarata sa menire - pentru ca exista astfel de uscaturi. Nu uscaturile asta cu "construit" biserica, nu ei sunt biserica - insa asta nu inseamna ca ei ne fac pe noi sa plecam din Biserica, fiindca Biserica - atat cea de zid, cat si cea de spirit/de rugaciunea - este a noastra a tuturor credinciosilor. Si e foarte sanatos sa ne pastram credinta vie in Dumnezeu si sa nu ne indepartam de adevarata credinta.

      Comment


      • atata timp cat un pagan, recte constantin, a tinut sinodul din niceea cand era deja aproape mort de batranete, mai mult, a hotarat care evanghelii sa se pastreze si care sa fie distruse, practic a rescris bazele crestinismul, pot sa te intreb ce intelegi prin "dreapta credinta"?
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Seba, nu putem schimba noi istoria. Ce au facut unii bine, ce au facut unii rau - la timpul lor, noi nu putem schimba acuma. Dar la randul nostru putem face bine si putem face rau - mai mare sau mai mic - dupa puterea fiecaruia.

          Marea problema a timpurilor pe care le traim este dezbinarea, ura unuia fata de altul de langa el, invidia, orgoliul fara masura, carcoteala, cleveteala, iubirea de inavutire fara limite si fara masura, inchinarea la zeul ban - care sunt atent instrumentate de catre cei care nu doresc altceva decat sa ne distruga ca oameni si sa ne subjuge intereselor lor meschin umane - si foarte interesate de putere si material (avere, dominarea oamenilor prin ban)

          Asta tine de niste dorinte meschine umane - chiar criminale le-as putea spune si nu au nici o legatura cu Dumnezeu - ba chiar astfel de oameni lucreaza impotriva lui Dumnezeu.

          La nivel de natie, ne macina din interior lipsa stabilitatii, lipsa unitatii, lipsa discernamantului si a iubirii fata de tot ce e romanesc, fata de tot ce e crestinesc - si de valorile autentice care ne definesc ca popor. Daca suntem concentrati sa vanam uscaturile, pleava - vom pierde tot ce inseamna unitate, stabilitate, discernamant - si ne vom transforma intr-o multime de indivizi dezbinati si carcotasi.

          Nu intamplator in slujba din Biserica, se face rugaciunea pentru conducatorii tarii, pentru prelati si conducatorii Bisercii, pentru armata tarii, pentru poporul roman si pentru crestinii drept credinciosi care se roaga lui Dumnezeu. Sigur - veti striga "uite, este o forma de manipulare si supunere"

          Poate fi vazuta si asa, dar ar trebui sa vedem lucrurile mult mai profund - cu sufletul si cu mintea (cu mintea coborata in inima, sau cu inima ridicata in minte) - oare nu ar trebui sa fim UNA, poporul, cu conducatorii, cu biserica, cu armata tarii si asa mai departe?

          Oare conducatorii, preotii, armata - nu sunt si ei tot din randul poporului. Nu ar trebui sa aiba grija de popor, iar poporul sa se bazeze pe conducatori, ca pe niste ocrotitori? Ca nu se mai intampla asa - aici e intradevar grav.

          Sa ne uitam in istorie - si sa vedem ca noi romanii chiar am avut cativa voevozi care au condus tara si Poporul - cu atentie, cu grija si cu dragoste - mai ales pentru ce lasa mai departe, generatiilor urmatoare. Nu avem dreptul sa ne gandim doar la noi. Si pentru asta nu trebuie sa facem noi planuri si scenarii ce va fi peste 100 sau 200 de ani. Asta nu sta in puterea noastra. Ceea ce avem de facut este foarte simplu si firesc: sa ne crestem copiii si nepotii oameni normali la cap, cu bun simt, cu discernamant, cu iubire fata de familie, fata de tara si fata de natia din care facem parte. Sa lasam in urma noastra oameni iubitori de Dumnezeu.

          Trebuie sa ne revenim ca oameni in primul rand. De la discutiile la televizor - si pana la viata de zi cu zi - in cei din jur - vedem transfigurarea anormala a oamenilor. De la concepte artificial presate pe toate canalele media si sociale gen "atitudine pozitiva" si "tehnici de comunicare"... vedem transfigurarea anormala a oamenilor - indepartarea unuia de celalalt, nesinceritatea, meschinaria, teatralismul ieftin si jenant.

          Daca vezi un zambet pe fata omului - apai ala sa-i vina din suflet. Nu sa asistam la niste ranjete si hahaieli false, teatrale - care ne decad din calitatea de om - in niste NIMENI fara caracter.

          Nu trebuie sa va intrebati despre ce vorbesc. Ii vedeti zilnic pe astfel de indivizi la televizor in tot felul de emisiuni "talk-show". Un fel de "lupii moralisti", niste falsi. Astia nu sunt oameni autentici - n-au caracter, nu ne reprezinta ca natie. Sunt niste neica nimeni, niste neamuri proaste ajunse, niste parveniti, niste "descurcareti" - care n-au nici un Dumnezeu. Astia ne-au nenorocit ca natie, fie ei ca sunt politicieni, jurnalisti, "business mani", "formatori de opinie" sau avand diverse functii in statul Roman.

          Si aici avem o traditie frumoasa ca popor - din pacate ca e pe cale sa ne-o pierdem. Taranul, era om dintr-o bucata, care iti spunea verde in fata, sau de la obraz - cum stau lucrurile, fara ocolisuri sau tertipuri meschine. Cand er bucuros, canta si juca, iar cand era amarat - isi plangea suferinta in doina.

          Si gasim din astia destui si in viata de zi cu zi, care vor sa ne arate cat de interesati sunt ei de binele nostru, cat de mult vor sa ne ajute... si mai ales cum incearca sa ne vanda blana ursului din padure sau sa ne fure motul de la basca. Sunt ei, aceiasi nimeni, fara caracter si fara Dumnezeu.

          Ei sunt pericolul pentru noi ca natie si noi ca tara, fiindca au capacitatea sa ne distruga ca natie si tara.

          Ca sa dau un simplu exemplu din politica (de exemplu Adrian Nastase, dar poate fi oricare alt nume) si asemenea lor si din alte domenii - faptul ca au vandut interesele tarii si ale poporului, credeti ca s-au "capatuit". Aiurea. S-au folosit unii care sunt dusmanii tarii si ai poporului Roman sa puna mana pe niste bogatii ale tarii, pe un termen destul de lung si nu stim acuma cand si cum vom scapa de ei.

          Ce a "castigat" un Nastase sau un altul? Niste bani si niste vile, niste afaceri - bani nemunciti si murdari - care se vor duce asa cum au venit - in maxim 2-3 generatii.

          Ce credeti ca se intampla cu averea unora care au dat tunuri in ultimii 20 de ani si si-au luat 10 masini si 7 case cu 9 camere? Copiii lor, ati vazut sa fie ceva de capul lor? Casele si masinile vor fi peste 100 de ani pe vremea nepotilor ruina si NIMIC. S-a tradat tara si s-a ruinat poporul pentru NIMIC.

          Dar nu-i nimic noi, pentru poporul Roman - toate astea s-au tot intamplat in istoria noastra.

          Mai grav este ca acum am ajuns sa ne pierdem credinta in Dumnezeu. Si fara credinta in Dumnezeu - vedem ca suntem dezbinati, destructurati ca tara si ca popor. Conducatorii "conduc" debransati de popor. Poporul e lasat practic fara conducatori si fara directie, indrumare si perspectiva - in adevaratul sens al cuvantului. Nimic nu vom putea face, daca nu-l avem pe Dumnezeu.
          Last edited by ion_R5; 14 January 2012, 12:17.

          Comment


          • @ion_R5 singurul tau argument este traditia si istoria, scrii postari lungi, repetitive, care nu au nici un fundament... doar traditia !? Eu as crede mai mult in Dumnezeu (ala ortodox) daca in loc de biserici as vedea Gradinite pentru copii... in fiecare an din ce in ce mai mari, pot sa ma rog si intr-o gradinita.

            Comment


            • culmea e ca Dumnezeul orotox=Dumnezeul catolic. doar ca fiecare Biserica si-a impus in zona de influenta propriile idei si a facut fiecare greseli, unii mai mari si mai bine pastrate in istorie (vezi cazul inchizitiei). astea doua Biserici ar trebui sa fie una singura. de ce oare nu se unesc? simplu: orgoliile sunt prea mari, iar de la orgoliile astea tampite se ajunge sa se spuna "noi ortodocsii nu avem nevoie de papistasi, aia nu-s crestini." in cazul asta, ce 3.14 ma-tii is, ca doar aveti aceeasi slujba, aceleasi rugaciuni, sfintii mari sunt aceiasi...mie mi se pare clar manipulare, facuta pe, sa iertati, prosti. un om normal n-ar judeca asa. daca tot o dam in traditii, toti am fost simpli crestini, nu crestini ortodocsi si crestini catolici, protestanti, etc. IIsus n-a intemeiat 400 de biserici adevarate, doar una. tot legat de traditie, in ultimii 200 de ani, daca ma uit mai atent in istorie, culmea dracu', strainii au avut grija mai mare de poporul asta decat proprii conducatori, cu cateva exceptii. cand ne-au lasat de capul nostru, uite cum am ajuns. in istoria devarata am fost mereu o natie de tradatori si de platitori de bir. uite ca din punctul asta de vedere, traditia se patreaza. doar ca mie nu-mi convine si pun pariu ca nici multor altora nu le convine. deci nu e o idee inteleapta sa ne bazam pe traditie. alte argumente !?
              ps: nu sunt ateu, ba dimpotriva, vin dintr-o familie cu oarece diversitate religioasa (ortodocsi, catolici, protestanti), sunt botezat ortodocs, dar si impartasit la catolici, merg sa ma rog in ambele biserici, cred in Dumnezeu, in valorile poztive ale omenirii, dar nu pot sa cred ca Dumnezeu ne indeamna sa fim plante. "Crede si nu cerceta" e valabil pana intr-un punct, cand datorita limitarii in gandire, risti s-o iei grav pe aratura in incercarea de a gasi explicatii. Nu cred 100% in geneza aia cu facutul din lut, dar nici nu cred 100% teoria darwinista. Cum mai mereu in majortatea disputelor, adevarul e la mijloc, nu vad de ce in aceasta disputa n-ar fi la fel.
              Last edited by Seba; 15 January 2012, 02:20.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Originally posted by vasile78 View Post
                @ion_R5 singurul tau argument este traditia si istoria, scrii postari lungi, repetitive, care nu au nici un fundament... doar traditia !? Eu as crede mai mult in Dumnezeu (ala ortodox) daca in loc de biserici as vedea Gradinite pentru copii... in fiecare an din ce in ce mai mari, pot sa ma rog si intr-o gradinita.
                Vasile, Dumnezeu sa-ti dea sanatate si luminarea mintii, claritate in gandire si profunzime sufleteasca. Dupa cum spui tu - singurul meu argument fiind ca sa te citez "traditia si istoria... postarile (mele) n-au nici un fundament"

                Eu n-am gandirea asta ca noi acuma in anul 2012, avand atata tehnologie in jur - cu tot felul de telecomenzi si device-uri - suntem buricul pamantului, iar aia mai dinaintea noastra erau niste batuti in cap.

                Ma intreb cand era mintea omului mai ascutita, mai intuitiva si mai profunda? Cand are tot felul de computere la dispozitie? Sau cand calcula omul cu creionul pe hartie tot felul de integrale - fara tehnica de calcul - sau cand proiectau unii niste poduri sau niste contructii care stau si astazi in picioare - numai cu rigla de calcul. Ni s-a tocit gandirea vie, de atata superdotare tehnica.

                Ma intreb cata matematica, istorie, filosofie, geografie, limba si literatura romana - mai stim noi azi, fata de cei de acum 30, 50 sau 100 de ani? Ma tem ca dam inapoi. Google-ul, computerul si telecomenzile nu sunt extensii ale creierului si ratiunii umane - ci limitari, creierul ramanand tot mai gol de stiinta si cunostinte solide.

                Azi suntem poate mai ascutiti in limba, mai nesinceri si mai preocupati sa gasim o "rezolvare" rapida si fara efort a problemelor noastre - de multe ori in detrimentul altora.

                #######################

                @ Seba

                Dumnezeu unul este. Cum il recunoaste fiecare - e treaba fiecaruia. Noi romanii suntem ortodocsi, e modul in care ca popor ne exprimam in relatia cu Dumnezeu - si pana la urma fiecare om are propria exprimare in relatia cu Dumnezeu. De ce as sta eu sa judec sau sa acuz un catolic sau un musulman. Fiecare se inchina lui Dumnezeu in propria lege, asa cum si fiecare popor comunica in propria limba. E ca si cum ne-am intreba de ce vorbim noi in romana si nu in chineza. Iar credinta e liber consimtita. Cine nu crede in Dumnezeu, nu crede - si nu il obliga nimeni sa creada. Asta tine de fiecare.

                Modul de a respecta voia lui Dumnezeu - sta chiar in legea firii - iar cei care o respectau in vechime erau oameni care faceau voia lui Dumnezeu - indiferent de contextul religios mai putin sau mai bine conturat. "Este impotriva firii" e o expresie folosita si astazi asupra unor comportamente anapoda.

                Intre ortodoxie, catolicism sau alte denominatiuni crestine exista diferente mai mari sau mai mici - dar exista. Multe secte de exemplu au renuntat la Sfintele Taine. Pentru clarificari detaliate, as recomanda sa vorbiti cu un preot. Sau gasiti cu siguranta si pe internet informatii detaliate.

                Incerc sa raspund cat mai scurt si punctual la postarile altor useri - fiindca in general am scris ceva mai mult - in speranta de a aduce suficiente clarificari.
                Last edited by ion_R5; 15 January 2012, 14:13.

                Comment


                • Ion e genul care ar declara ca iubeste si Primaria trecand peste faptul ca functionarii primariei sunt niste porci materialisti.

                  Degeaba o dam dupa visin, ca tot la functionarii bisericii ajungem.
                  Vezi cazul de jos si rezolvarea pe masura.

                  Doi tineri din Iasi au trecut de la religia ortodoxa la cea catolica dupa ce mai multi preoti ortodocsi au refuzat sa ii cunune (motivul il vedeti mai jos) • Cand preotii au fost intrebati cat costa cununia religioasa, au evitat sa raspunda direct la intrebare, pe motiv ca se vor intelege la fata locului • Suparati din cauza acestei situatii, tinerii au luat legatura cu un preot catolic, care a acceptat din prima sa ii cunune • "Ne-am dorit sa facem cununie religioasa la o biserica ortodoxa din centrul orasului. Pentru ca nu s-a putut realiza acest lucru, am decis sa ne schimbam religia. La prima biserica catolica unde am batut am fost primiti cu bratele deschise si acolo ne vom cununa pe data de 5 septembrie", a declarat N.D., viitorul mire

                  "Ne-am dorit sa facem cununie religioasa la o biserica ortodoxa din centrul orasului. Din pacate, acest lucru nu s-a putut realiza. Nu am crezut ca este atat de greu sa gasesti un preot care sa-ti faca o slujba de cununie. Initial, ne-am interesat la Biserica Barboi. Ceea ce ne-a frapat a fost faptul ca, in loc ca discutia sa inceapa cu ceea ce inseamna casatoria, ceea ce tine de ritual in sine, ca valoare spirituala, preotul s-a rezumat doar la costurile implicate, intr-un stil foarte materialist. S-a inceput cu costul in bani pentru cununie, apoi cu costul pentru cor, care urma sa fie negociat cu preotul, apoi ca trebuia sa aducem un covor pe care sa incapa un numar de persoane si care, dupa cununie, urma sa il donam bisericii. O alta conditie a fost aceea ca, daca va fi intr-o zi de sambata, trebuie sa aducem in dimineata nuntii 3 kilograme de ceara naturala de albine si sa procuram un pocal de la biserica. In plus, era necesar ca si nasii sa fie tot ortodocsi. Am mai intrebat si la Biserica Sf. Nicolae Domnesc, iar raspunsurile au fost asemanatoare, dar fara ceara si pocal", a declarat N. D., viitorul mire
                  .

                  Concluzia: noi i-am facut mari pe popi, noi trebuie sa-i facem mici.
                  Doar Dumnezeu trebuie sa fie mare.

                  Comment


                  • ion_R5 pentru sanatate ma rog si eu si pentru luminarea mintii...altora. Vezi tu ca doar ce am vorbit despre fundamentele (fixiste) posturilor tale si tu te intorci din nou la aceasi idee. Te crezi inferior dpdv intelectual fata de strabuni pentru ca ai telecomanda si tastatura? Mergi in munti, sunt sate unde si acum se lucreaza la lumina lumanarii (ca de citit nu au timp), numai acum nici 200 de ani analfabetismul era la el acasa in zona asta, ca a existat un poet si un filozof la 1.000.000 de persoane... o fi fost stramosul dumneata, cu o gandire ca asta nu se inventa nici roata, pentru ca usureaza munca si prosteste. Biserica asta vrea, oameni multi, nestiutori si sa zgarie toata ziua pamantul cu unghiile ca sa aiba ce sa dea bisericii si sa nu aiba timp de pus intrebari.
                    Un simplu "DE CE ?" poate duce la revolutii...

                    Comment


                    • eu nu am inteles pana la urma care este disputa. ion spune ca biserica si institutia ei sunt bune si corecte ? si voi nu ?

                      Comment


                      • Ion accepta biserica in totalitatea ei, eu accept doar credinta si pe Dumnezeu.

                        Comment


                        • cand ma duc la ploiesti o sa fac poza unei biserici. are pe ea niste insemne masonice.
                          sa imi explice asta domnul IONr5.

                          conversatie interceptate de DNA intre Viorel Hrebenciuc si Inalt-Prea Sfintia Sa Daniel

                          VH : pai facem vinul de impartasanie, il vindem si ne umplem de bani

                          IPS : da, da, da

                          Comment


                          • Nu e nevoie sa te duci pana la Ploiesti. Gasesti una chiar pe Calea Victoriei
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • conversatie interceptate de DNA intre Viorel Hrebenciuc si Inalt-Prea Sfintia Sa Daniel

                              VH : pai facem vinul de impartasanie, il vindem si ne umplem de bani

                              IPS : da, da, da
                              Donati pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

                              Comment


                              • Un preot din Iasi alaturi de...
                                Attached Files
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google