Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mai rau e ca majoritatea popilor sunt in continuare colaboratori ai SRI-ului, dand pe goarna tot ce aud la spovedanie.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
      Nu e nevoie sa te duci pana la Ploiesti. Gasesti una chiar pe Calea Victoriei
      eu in ploiesti am vazut. ca acolo ma mai duc la biserica obligat de neamuri. ca de buna voie nu am mai intret de 10 15 ani
      si asta nu inseamna ca nu imi regasesc linistea in crestinatate cand am nevoie

Originally posted by darksid3 View Post
      Un preot din Iasi alaturi de...
      unde sunt legionarii doamne ?

Comment

• nu inteleg de ce va suparati pe POPI cand va impun niste tarife piperate cand aveti nevoie de ajutorul bisericii.... in definitiv cu cat tarifele sunt mai mari cu atat mai bine pentru ca "omul bisericii" va ajuta mai mult decat credeti in felul acesta. BANUL este OCHIUL DRACULUI. in felul acesta el vi-l scoate pe dracu din casa, din cont, din buzunare si il da mai departe la amante care oricum ajung in iad )))))))))

in definitiv si la urma urmei unde ajunge fiecare dupa moarte, fie in iad sau in rai este al dracului de bine pentru ca nimeni nu s-am mai intos.
        se spune ca in rai ajung cei buni si smeriti iar in iad ceilalti.... pai daca asta ar fi o certitudine in mod sigur marea majoritate ar alege a doua varianta.
        caznele iadului sau fluturasii care zboara prin rai sunt doua aspecte care nu au fost demonstrate.
        certitudine : 2m sub pamant sau o urna funerara.... restul este can-can !
        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• conceptul despre care vorbesti este unul foarte complex situat la limita intelegerii umane.

Comment

• sa spunem ca asa este dar as vrea sa citesc parerile celor foarte impatimiti (fixisti in ceea ce spun si sustin) : ion_r5, avoss, mady, etc...
            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Nu trebuie sa mai spunem sau sa demonstram ca exista viata dupa moarte.Acum de crezi ca exista sau nu ,asta e altceva.Am mai spus -omul e liber sa aleaga si sa creada ce vrea.Ca eu incerc sa spun "cate ceva" despre religia si credinta mea Ortodoxa iar este altceva.E normal,pina la urma ca fiecare,in felul lui sa arate ca are dreptate.Eu sustin ca religia ortodoxa e religia cea adevarat si dreapta, un catolic spune ca a lui este cea mai buna, un materialist sustine ca el are dreptate si asa mai departe.Dar de aici pina la acuzatii de genu:Biserica e pt. prosti si nu stiu ce a facut, ca TOTI preotii sunt hoti si altele, e cale lunga.Inteleg,fiecare cu parerea si ideea lui,dar "nu da cu pietre".E ma simt jignit cand vad astfel de injurii la adresa Bisericii si a INTREGULUI cler.

Comment

• Dar cand trebuie sa decartezi la cei de "sus", ca sa avansezi in functie, nu te simti jignit?
                E o pura intrebare, fara nici o aluzie.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Aici ai perfecta dreptate!

Raspunsul corect ar fi:sarcit.Dar credinta nu se reduce la "decartare"
                  Last edited by mady; 16 January 2012, 20:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Sa spunem ca un crestin ortodox a naufragiat pe o insula si nu are biserica unde sa se roage si nici preot sa se spovedeasca. E pierdut acel om, se roaga in van daca nu are icoana sau altar in fata, se duce in iad daca a murit fara lumanare sau fara a fi impartasit de un preot? In schimb, din proprie experienta pot sa va spun ca e bine sa ai un prieten preot... are intotdeauna un vin bun.

Comment

• si ce vin...asta bisericesc de dorea sa se in vanda IPS sa se un=mple de bani

@ vasile da moare si ajunge in iad unde ii vor fierbele oasele in smoala si va fi torturat si schingiuit si batjocorit.
                      nemernicul naibii trebuie sa construiasa o biserica inainte. sa dea bani ca altfel Dumnezeu nu il baga in seama.

sa nu uit o nunta costa minim 500 lei, un botez 200 si inmormantarea cat mai mult fara numar

la un parastas un preot in cimitir cand vani vorba de bani : da mancatias p***la da cat mai mult ca e bine sa dai pentru morti. am vazut si am auzit cu urechile mele. era la 3 metri de mine o inmormantare

Comment

• Daca pana sa naufragieze a avut o biserica ,un preot si nu s-a dus la biserica, nu s-a spovedit,nu s-a impartasit si stia ca trebuia sa faca lucrurile astea cred ca da, va ajunge la iad.In alta ordine de idei din 15000 de preoti, cati sunt hoti?100,200,500 sa zicem 1000.Ce tot ii trageti intruna ca preoti sunt niste curvari,niste smecheri si niste hoti.Ai intalnit un astfel de preot dute si reclama-l sau ocoleste-l.Un pic de respect pt. celalti 14000!!!!Sunt aici destui care nu au fost in viata lor la biserica si habar nu au de religie credinta si biserica dar se apuca sa comenteze ca au auzit si ei pe la televizor nu stiu ce gogomanie sau la vreun prieten nu stiu ce minciuna si hai ca toti preoti sunt"popi"Nu se poate.Inca odata un pic de respect pentru Institutia Bisericii si pentru cler.

Comment

• 2 din 3, adica 10 mii din 15 mii sunt hoti, de voie sau de nevoie. Mitropoliile cer, popii aduna si pastreaza si pentru ei o buna parte.

Daniel e cel mai tare din parcare, in 1995 avea masina de serviciu un Opel Frontera, cand lumea saliva inca dupa un Cielo, in Romania.

Nu dati cu aghiazma dupa mine, asta e realitatea, se pare ca unii privesc prea mult la cer si nu se uita in jurul lor.

Comment

• Intr-o doctrina ce, teoretic, pune bazele pe spiritualitate, simbolism, caracter, aspiratii sufletesti, e de ajuns un singur semn de intrebare ca sa darame intregul concept. Nu vorbim de cantitate (numar de preoti) ci de calitate. Atentie, fac referire la notiunea de Biserica! Orice preot, se presupune a avea o filozofie absolut neintinata ca "slujitor al Lui D-zeu", ori, se pare ca oranduirea umana vis-a-vis de lucrurile ce ies din sfera civilizatiei in sine, nu este decat o perdea de fum. Aici este si zona cheie. Intre OM si Creatorul sau nu trebuie sa existe intermediari!
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Inaltilor prelati le plac masinile de lux, asta nu e un secret - altfel asculti radio trinitas in clasa S la 150 la ora, se aude impecabil

Un mic exemplu - http://www.adevarul.ro/locale/alba_i...493750909.html
                              Last edited by catalin27182; 17 January 2012, 13:45.

Comment

• Dar intermediari exista. Si sunt scumpi.
                                Preotii ortodoxi au familii, nevoi, masini, astea trebuie si ele intretinute, ca salariul e mic si se mai intampla ca si din ala sa se taie de catre superiori o felie, vezi episcopia Husi.

Stiati ca dintre toti cei platiti de la buget, popii sunt singurii cu leafa nediminuata cu 25%?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google