Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by mady View Post
    Daca pana sa naufragieze a avut o biserica ,un preot si nu s-a dus la biserica, nu s-a spovedit,nu s-a impartasit si stia ca trebuia sa faca lucrurile astea cred ca da, va ajunge la iad.In alta ordine de idei din 15000 de preoti, cati sunt hoti?100,200,500 sa zicem 1000.Ce tot ii trageti intruna ca preoti sunt niste curvari,niste smecheri si niste hoti.Ai intalnit un astfel de preot dute si reclama-l sau ocoleste-l.Un pic de respect pt. celalti 14000!!!!Sunt aici destui care nu au fost in viata lor la biserica si habar nu au de religie credinta si biserica dar se apuca sa comenteze ca au auzit si ei pe la televizor nu stiu ce gogomanie sau la vreun prieten nu stiu ce minciuna si hai ca toti preoti sunt"popi"Nu se poate.Inca odata un pic de respect pentru Institutia Bisericii si pentru cler.
    de ce absolventilor de seminar li se cer bani pentru a primi parohie ? raspunde mi la intrebari simple cu raspunsuri simple, in cateva cuvine

biserica si clerul are respect pentru mine cand imi cere 1500 lei pentru nunta ? aaaa ? au respect ?

aaaa sau Dumnezeu nu doreste sa imi crestineze relatia decat cu bani ? credinta in Dumnezeu costa am uitat

Comment

• eu am dat pe nunta 300 de lei. de fapt a dat nashu' . schimba biserica.

Comment

• E o vorba :"..nu e prost cine cere,ci cine da...".Ia luati-l pe sus pe ala care va cere 300 la o nunta.De ce va lasati calacti in picioare de niste "smecheri" care se dau "preoti".La voi credinta se rezuma la bani.Nu e asa.Nu generalizati.Nu veniti cu cate un exemplu de pe"you tube''.Nu pot sa cred ca TOTI preoti negociaza serviciile.In zona mea (Buzau ,Rm.Sarat) am auzit de un singur caz in care preotul a cerut bani la o inmormantare.Exceptii.Nu este padure fara uscatura.Am mai spus, daca docturul care a operat-o pe nevasta-mea a cerut bani pt. operatie si nu s-a uitat la ea pana nu am platit,nu inseamna ca TOTI doctorii sun niste ciubucari si niste nemernici.Hai sa fim seriosi
        Pentru DARK: eu nu am nimic cu homoxexualii(fara nici o aluzie),treaba lor ce fac in pat,dar in momentul in care iesi pe strada si ceri drepturi, casatorie si fortezi lumea sa inteleaga ca nu e nimic anormal ,atunci nu mai sunt de acord si sunt obligat sa raspund.Am inteles ca ai ceva cu preotii,cu credinta si biserica,dar ,gata, am inteles!!!!!!!

Comment

• Cu credinta nu am nimic si credinta nu are nici o legatura cu Biserica.
          Biserica e doar o institutie culturala si atat! Ca le place multora sa amestece niste lucruri diferite, nu e singurul mediu unde se intampla asta. Daca era Biserica atat de patronata de D-zeu, nu se intampla nimic din ce-a fost enumerat mai sus, nici macar la un singur "slujitor" al "Domnului".
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

E o vorba :"..nu e prost cine cere,ci cine da...".Ia luati-l pe sus pe ala care va cere 300 la o nunta.De ce va lasati calacti in picioare de niste "smecheri" care se dau "preoti".La voi credinta se rezuma la bani.Nu e asa.Nu generalizati.Nu veniti cu cate un exemplu de pe"you tube''.Nu pot sa cred ca TOTI preoti negociaza serviciile.In zona mea (Buzau ,Rm.Sarat) am auzit de un singur caz in care preotul a cerut bani la o inmormantare.Exceptii.Nu este padure fara uscatura.Am mai spus, daca docturul care a operat-o pe nevasta-mea a cerut bani pt. operatie si nu s-a uitat la ea pana nu am platit,nu inseamna ca TOTI doctorii sun niste ciubucari si niste nemernici.Hai sa fim seriosi
            Pentru DARK: eu nu am nimic cu homoxexualii(fara nici o aluzie),treaba lor ce fac in pat,dar in momentul in care iesi pe strada si ceri drepturi, casatorie si fortezi lumea sa inteleaga ca nu e nimic anormal ,atunci nu mai sunt de acord si sunt obligat sa raspund.Am inteles ca ai ceva cu preotii,cu credinta si biserica,dar ,gata, am inteles!!!!!!!
            arata-mi-l pe cel care a luat de gat un popa cand i s-au cerut bani pentru o anume ceremonie sau deces. nu au de ales si platesc. in mediul rural esti fortat de legile bisericii sa te cununi religios la biserica de care apartii (tu sau sotia). in manastiri nu mai sunt acceptate cununiile religioase de ani buni decat cu dezlegare de la popa din parohia de care apartii. iar daca ai bafta ca respectivul sa nu iti dea dezlegare ai pus-o ? ai pus-o ! ori platesti ori renunti la cununia religioasa.... din cate stiu inmormantarile trebuiesc facute fara plata. ( asa mi-a spus un preot). ce faci daca nu ai bani? pui mortul pe gard la uscat?

si in legatura cu reclamatiile : popa de la mine din sat a avut reclamatii facute in mai multe randuri la superiori. sti cum s-au solutionat? iti spun eu : cu chefuri monstru de la care fiecare fata luminata a fost dusa pe brate la masina.... nu din cauza epuizarii datorate discutiilor ci din cauza ca erau beti morti. doi au plecat totusi conducandu-si singuri masinile (bine ca nu au omorat pe careva pentru ca tot ei cereau bani de inmormantare)

asa ca las-o moarta cu reclamatii, sesizari si cu cei 1000 care strica fata bisericii. cred ca ai vrut sa spui 100. spala fata bisericii. dar trecem cu vederea ca te-ai emotionat !

si inca ceva : ai dreptate nu toti negociaza tarifele. marea majoritate are ori preturi fixe ori negociaza prin adaos ...
            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Sa scrie fiecare user de pe forumul asta, aici, CARE NU A PLATIT la Biserica, inmormantare, botez, nunta! Deja o dam in balarii comice! Orice om din tara asta stie ca "serviciile" astea se platesc!

Comment

• Am votat da, pentru ca am botezat de doua ori si, de fiecare data, „SFINTIA SA”, dupa ce mi-a facut chitanta pe suma oficiala, m-a chemat la separeu spunandu-mi ca „traditia bisericeasca” zice ca nasul mare poate sa doneze o suma (oarecare) „pentru Biserica”. Bineinteles ca nasul mare a „cotizat” dar cu gandul la piticii pe care i-a botezat si nu la bunastarea bisericii. Stiu ca a fost un act benevol si ca voi fi acuzat de „betmenism”, dar s-au cerut argumente.
                The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• In B.O.R nu poti sa separi Credinta de Biserica si Biserica de preoti.Vorbim de Biserica Ortodoxa Romana,credinta In Dumnezeu intreit in persoane(Tatal,Fiul-Iisus Hristos si Duhul Sfant).Daca vorbim de "alt dumnezeu"eu ma retrag.In problema "platii"serviciilor religioase e discutabil.Oricum ,toti ,se pare, ca ati avut deaface cu astfel de preoti care v-au facut la buzunar.Bine v-au facut!!!!!!!!!!!

Comment

• Nimeni n-a zis nimic de „alt dumnezeu”. Citește ce am scris și întelege ce am scris, că nu am treabă cu Dumnezeu (nici al tău și nici al meu). Am avut treabă cu B.O.R.îții instituției bisericești, aka POPI. Cât îți e de greu să pricepi că pentru unii, biserica e un loc de muncă, unde mila enoriașilor sub formă de donații pentru căsuțele lor umile și pârciurile lor pe 4 roți (mai mari de 205 / 15) e un mod de viață?

Comment

In B.O.R nu poti sa separi Credinta de Biserica si Biserica de preoti.Vorbim de Biserica Ortodoxa Romana,credinta In Dumnezeu intreit in persoane(Tatal,Fiul-Iisus Hristos si Duhul Sfant).Daca vorbim de "alt dumnezeu"eu ma retrag.In problema "platii"serviciilor religioase e discutabil.Oricum ,toti ,se pare, ca ati avut deaface cu astfel de preoti care v-au facut la buzunar.Bine v-au facut!!!!!!!!!!!
                      E problema altora daca se apuca sa fabrice "zei". Tot timpul am facut referire la Creator care e acelasi indiferent ce culoare ai, orientari politice, sexuale, etc.
                      Da, toti au avut de-a face cu astfel de preoti, mama ei de coincidenta...

Comment

• Da,am inteles

Comment

• Preoți conform DEX-ului, în sensul propriu, nu în cel figurat, că ăia de la figurat au crăpat demult.

Mady, ăsta-i preot: http://ro.wikipedia.org/wiki/Preot , iar ăsta-i popă: http://www.webdex.ro/online/dictiona...ne_dex98/preot

Comment

• Am platit si la nunta si stiu ca s-au platit si la diverse inmormantari la care am asistat. Dar nu sume enorme si cu chitanta.
                            In schimb, ce m-a impresionat a fost faptul ca la Boboteaza cand preotul vine sa sfinteasca in casa NU a vrut sa primeasca nici o "atentie", chiar daca am insistat.

Si cuonsc si preoti dar si popi. Adica ambele variante de slujitori ai Domnului.
                            GL-22-TOF

Comment

E o vorba :"..nu e prost cine cere,ci cine da...".Ia luati-l pe sus pe ala care va cere 300 la o nunta.De ce va lasati calacti in picioare de niste "smecheri" care se dau "preoti".La voi credinta se rezuma la bani.Nu e asa.Nu generalizati.Nu veniti cu cate un exemplu de pe"you tube''.Nu pot sa cred ca TOTI preoti negociaza serviciile.In zona mea (Buzau ,Rm.Sarat) am auzit de un singur caz in care preotul a cerut bani la o inmormantare.Exceptii.Nu este padure fara uscatura.Am mai spus, daca docturul care a operat-o pe nevasta-mea a cerut bani pt. operatie si nu s-a uitat la ea pana nu am platit,nu inseamna ca TOTI doctorii sun niste ciubucari si niste nemernici.Hai sa fim seriosi
                              dragul meu....te am rugat sa raspunzi simplu unor intrebari simple. nu ai facut asta.

fii convins ca nu citeste nimeni posturile kilometrice in care ingenunchezi si te umilesti pentru B.O.R , iar in schimb ce primesti de la ei ? taxa la inmormantare, botez, nunta

ai idee cat castiga un preot din sparcaiala cu aghiasma de Craciun si boboteaza ? 10 lei x 40 apartamente = 400 lei / scara de bloc X 5 scari pe zi 2000 lei / zi este normal ? sa castige intr o zi cat castiga altii intr o luna ?

acum 2 ani vine parinte de craciun bla bla bla da cu busuioc si la sfarsit ii strang mana si ii multumesc.....la care el....stiti se da ceva. l am dat afara si de atunci nu a mai venit.

Comment

• eu am platit la cununie, am dus vin, prosoape, maturi, nasu-mi a mai platit nu stiu ce. chitanta, din "maturi"... asta la ortodocsi.
                                la botezu' lu' fica-mea, la catolici, mi s-a spus sa-mi platesc taxa de cult, niste zece lei pt flori in biserica, 10 lei pt cantor si inca ceva zece lei pt nu mai stiu ce. am primit chitanta pentru toti banii, cred ca-n total sub 100ron.
                                in 2006 la cununie suma a fost mai mare decat botezul din 2011.
                                inteleg sa se ceara taxe, dar nu inteleg conditionarea serviciilor de achitarea acelor taxe. nu toti au aia 50 de lei, pt multi sunt banii de mancare pe cateva zile...aici biserica ar trebui sa fie intelegatoare, asa cum cere de la enoriasi.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google