Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• M-am lamurit cu voi. Cred ca sunteti niste cautatori permanenti de adevar si de dreptate.

Cred ca sunteti obsedati de curatenie si cautatori desavarsiti ai murdariei de toate felurile si mai ales a murdariei morale. Cred ca in casa stati mai tot timpul in toaleta si scobiti rahatul din buda, respectiv prin camere dupa mobila si dupa dulapuri sa scoateti praful si mizeria la vedere, la suprafata.

Cine sunteti voi cei aratati cu atata forta si condamnati toate slabiciunile si impostura din tagma preoteasca?

Nu am negat niciodata aceste probleme, sunt chestiuni grave si nelalocul lor - dar a veni asa de vehement si a condamna biserica pe ansamblu - si a scoate numai mizeria la suprafata - ascunzand cu totul tot ce e pozitiv si minunat in Biserica - nu va arata mai buni - ci doar meschinaria din voi.

Unde v-ati nascut? In ce familii ati crescut? Cine sunteti voi puritanilor???

Este jenant, dar e de inteles, intr-un mediu cum este internetul - sa vii sa te pretinzi "suprauman", "supramoral"... supra, supra, supra... Noroc ca va puteti piti in spatele calculatorului si sa veniti aici sa va exprimati precum lupii moralisti.

Comment

• din punctul meu de vedere dumneavoastra sunteti lupul moralist
      sunt doar trei insi pe acest topic care sustin pana in panzele albe biserica si tot ceea ce reprezinta... marea majoritate au recunoascut ca de nevoie si cand nu au incotro apeleaza la aceasta institutie.
      TAGMA PREOTEASCA se condamna singura prin actiunile sale care il fac pe MURITORUL de rand sa ii intoarca spatele si sa isi gaseasca alinarea prin alte metode.
      daca nu va convin spusele celor multi intoarceti-le si dvs. spatele si nu mai vizitati topicul ( sa nu va mai faceti sange rau de POMANA). degeaba ne acuzati pe noi ca nu respectam BISERICA pentru ca adevaruri in ceea ce sustineti nu prea exista. si sa le cauti cu LUMANAREA si nu dai de ele. sunt doar niste fixuri pe care le sustineti.
      sa ne faem totusi CRUCE si sa NE RUGAM sa nu fie data puterea pe mana bisericii pentru ca cei ca dumneavoastra vor fi cei ce ne vor RASTIGNI in numele celor SFINTE
      Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Sa va faceti CRUCE??????.Doamne fereste!!!!!!!Sa nu mai pomeniti cuvantul asta ca smintiti pe cineva.......

Am uitatat: nici nu stiti ce e aia CRUCE.Nici nu stiti ce inseamna sa te inchini.Nici nu stiti sa va inchinati.Nici nu stiti cui sa va inchinati.Nici nu stiti de ce sa va inchinati.Doamne fereste!!!!!!!
        Last edited by mady; 24 January 2012, 11:28. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• S-a votat. Nu stim nimic!

Comment

• Din punctul meu de vedere, civilizatia asta plina de comportament aberant pe mai toate planurile, este gata sa-si dea obstescul sfarsit in urmatorii 100 de ani, maxim, iar asta i se va trage de la igoranta grosolana.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• NU stiu cum se face ca mi-a scapat topicul asta pana acum.
              @Ion_R5

Nu vad de ce aperi asa de mult preotii. Este doar vina lor ca lumea se indeparteaza de Biserica.
              DA, Biserica - catolica sau ortodoxa face multe lucruri bune- insa hai sa nu exageram. Sunt multi preoti ahtiati dupa bani si alte vicii. Au o mandrie atat de mare ca putini sunt cei care ii intrec (si aia doar dintre politicieni).

Intrebare de 10 puncte: de cativa ani nu se mai fac manifestari comune intre catolici si ortodocsi iar cand este saptamana de rugaciuni pentru unitatea crestinilor nu prea mai vedem nimic de aceasi cativa ani. DE CE ?

Daca raspunzi corect la intrebarea asta imi dau jos palaria in fata ta si ma inclin cu umilinta insa ma indoiesc.

Proverbul FACE CE ZICE POPA NU CE FACE POPA nu a aparut fara motiv.

PS Cred in Dumnezeu, sunt catolic, pot sa ofer unui preot respectul pe care il merita.

Comment

• Societatea asa cum este ea acum, cu discrepantele acumulate, nu mai rezista nici 20 de ani. Peste 100 de ani, cu siguranta nu stim noi acum ce va fi.

Comment

• Ion_R5 e compromis. Are creierul spalat. Nu-i poti face nimic, relax.
                  Ioane, ce zici de spirala lui Bivolaru?
                  Ce zici de comertul piramidal, si schemele Ponzi?
                  Astea crezi ca au aparut din neant? Toate se bazeaza pe naivitatea si prostia oamenilor. Si toate, cu Biserica in varf.

Comment

• Originally posted by mady View Post
                    Sa va faceti CRUCE??????.Doamne fereste!!!!!!!Sa nu mai pomeniti cuvantul asta ca smintiti pe cineva.......

Am uitatat: nici nu stiti ce e aia CRUCE.Nici nu stiti ce inseamna sa te inchini.Nici nu stiti sa va inchinati.Nici nu stiti cui sa va inchinati.Nici nu stiti de ce sa va inchinati.Doamne fereste!!!!!!!
                    Exact asta vrea biserica sa stie poporul... NIMIC! Cu cat stii mai putine, cu atat pui mai putine intrebari si pleci capul in fata unui popa care te cearta ca nu cumperi lumanari din biserica lui.
                    Si totusi, de cand trebuie OMUL sa stie cum sa se inchine , rugaciunea din suflet nu e de ajuns?
                    De ce trebuie invatat OMUL cui sa se inchine, daca se roaga la DUMNEZEU nu e de ajuns? De aia mi-e greata de tot ce inseamna institutie bisericeasca, indiferent de firma afisata la poarta...

Comment

• @ Bodanel

Nu apar preotii adevarati. Doar cer sa nu fie dat cu rahat, acolo unde foarte multi habar nu au despre ce este vorba, insa se exprima cu prea mult lejeritate si in necunostiinta.

Rugaciunile in comun, in esenta sunt foarte bune. In privinta miscarii ecumenice - care are o vechime cam de 100 si ceva de ani - in forma mai inchegata - sunt ceva indoieli. In contextul globalizarii - sunt centre de putere (umana - care nu au nici o treaba cu Dumnezeu) - doresc o infiintarea unei religii unice, care sa subjuge omenirea. Miscarea ecumenica poate derapa foarte rapid in directia asta - si lucrurile nu sunt foarte clare. E nevoie de o oarecare precautie totusi. Repet, rugaciunile in comun - nu au in sine nimic rau.

Comment

• Dar pe langa sine, au?
                        Du-te tu de pupa poala popii, spunandu-ti in sinea ta ca-l respecti si-l iubesti pe Dzeu. Du-te tu si lupta in numele lui Dzeu (vezi cruciadele). Chiar nu-ti dai seama? Parca esti reprezentant al Nu Skin.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                          Ion_R5 e compromis. Are creierul spalat. Nu-i poti face nimic, relax.
                          Ioane, ce zici de spirala lui Bivolaru?
                          Ce zici de comertul piramidal, si schemele Ponzi?
                          Astea crezi ca au aparut din neant? Toate se bazeaza pe naivitatea si prostia oamenilor. Si toate, cu Biserica in varf.
                          Despre spirala lui Bivolaru, nu am ce sa spun fiindca nu cunosc ce reprezinta "fenomenul" si sincer nu intra intre procuparile mele.

Despre ceea ce face Bivolaru - poti afla mai multe, de la parintii tinerilor plecati de acasa - care au ajuns foarte debusolati, care au ajuns in asa hal, incat parintii au ajuns sa faca plangeri la politie ca sa isi recupereze copiii. Dupa aia trebuie sa vezi retelele de "servicii sexuale" care roiesc in jurul lui Bivolaru --- fiind cautat pentru asa ceva si in alte tari --- parca Spania, din cate au spus la stiri --- asta dupa fuga din Romania.

Schemele Ponzi sunt escrocherii puse la punct dupa o anumita strategie si s-au colectat multi bani de la fraieri - in foarte multe tari de pe glob, la anumite momente de debusolare ale populatiei - in goana nebuna de inavutire.

Comertul priamidal este cu totul altceva - un sistem sclavagist modern, prin care fiecaruia i se "ofera sansa" de a se vedea "un mic varf de piramida" - in timp ce banii sunt colectati direct la varf, iar baza piramidei ajunge sa munceasca aproape 24 h din 24, ca sa indeplineasca "targetul" iluzoriu.

Intradevar - gasiti multa naivitate si prostie in organizatiile astea gen marketing piramidal, si un profil psihologic al membrilor destul de apropiat cu sectele religioase de o anumita natura (gen pocaiti)
                          Last edited by ion_R5; 24 January 2012, 12:29.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                            @ Bodanel

In privinta miscarii ecumenice - care are o vechime cam de 100 si ceva de ani - in forma mai inchegata - sunt ceva indoieli. In contextul globalizarii - sunt centre de putere (umana - care nu au nici o treaba cu Dumnezeu) - doresc o infiintarea unei religii unice, care sa subjuge omenirea. Miscarea ecumenica poate derapa foarte rapid in directia asta - si lucrurile nu sunt foarte clare. E nevoie de o oarecare precautie totusi. Repet, rugaciunile in comun - nu au in sine nimic rau.
                            UNITATEA CRESTINILOR, doar crestinii. Hai sa iti ofer eu informatii pe care tu nu le ai. Poti da cu google dupa asta ca sa verifici unele dintre ele.

Rugaciunile comune se fac prin alte tari iar saptamana aia de rugaciuni pentru unitatea crestinilor este un lucru foarte serios.
                            Patriarhul Teoctist (Dumnezeu sa-l ierte) a fost un om care a fost sincer deschis la un dialog si rugaciuni/ actiuni comune intre catolici si ortodocsi iar multitudinea de actiuni comune facute de Biserica catolica si cea ortodoxa in acel timp demonstreaza aceast lucru (sa nu uitam vizita Papei Ioan Paul al II lea la Bucuresti - suntem totusi o tara majoritar ortodoxa).
                            De cand aveti acest nou patriarh se primesc doar replici - sa intensificam dialogul, sa ajungem la un numitor comun etc insa actiuni practice nimic,nada. Nu stiu motivele pentru care s-a produs aceasta schimbare insa este foarte usor de observat pentru cineva care are tangenta cu Biserica.

Cat despre inchinat si eu sunt de acord ca un "Doamne iarta-ma" spus sincer inainte sa adormi face mai mult decat 20 rugaciuni spuse mecanic.
                            Lumea arunca cu noroi doar din vina preotilor. Unde este deschiderea catre oameni, unde ai vazut tu sa se intoarca si celalalt obraz- cred ca exemplele nu sunt tocmai dese, asa-i ?

Comment

• @ Bodanel

Trebuie sa te gandesti ce inseamna ierarhia umana din Biserica si cate de mult unii dintre clerici slujesc interese meschin-umane sau lui Dumnezeu.

Cei care slujesc lui Dumnezeu - vor intradevar pacea lumii, vor intelegere intre popoare si intre crestini - in cazul nostru - sa fie buna intelegere intre ortodocsi si catolici.

Cei care sunt legat mai mult de lumesc, vor sa deturneze lucrurile - si nu ar vrea sa lase oamenii sa se bucure si sa se apropie intre ei --- din frica de an nu pierde puterea, folosita in scop personal. Le este frica ca se inteleg oamenii intre ei si ca nu mai au nevoie de ei - pe post de sefi - motiv pentru care fac jocuri de culise, ca sa seteze ei lucrurile prin spate.

Niste conducatorii ai bisericii (bisericilor) care sunt crestini adevarati - nu se tem de astfel de "probleme" fiindca ei slujesc lui Dumnezeu si oamenilor.

Din punctul meu de vedere, eu nu am de condamnat nici un altul - de exemplu musulman - care se roaga in legea lui si e un bun credincios in religia lui. Din pacate in toate religiile sunt oameni asmutiti unii impotriva altora, pentru ca niste sefi care nu au nici o treaba cu Dumnezeu sa stea in scaune inalte si sa prospere material.
                              Last edited by ion_R5; 24 January 2012, 12:40.

Comment

• Fiecare cu ce-l dorea,ca si demonstrantii din Piata Universitatii....

E important faptul ca exista diferente care-i tin pe fiecare pe pozitia lui.Ecumenismul ca si curent de apropiere intre crestini n-a putut realiza inca nimic din ceea ce si-a propus decat singurul fapt ca i-a apropiat pe oameni sa se cunoasca mai bine.Dar fiecare dintre crestini doreste ca unirea,apropierea sa se faca prin devenirea celuilalt in ceea ce este el.De pilda, ortodocsii cred in unire in sensul ca toti catoliciii si protestantii sa devina ortodocsi,catolicii ca toti ortodocsii si ceilalti sa devina catolici,protestantii sunt mai putin hotarati,dar oricum si ei cred ca ar fi bine ca ceilalti sa devina ceea ce sunt ei.Eu ma gandesc asa;pana la 1054 Biserica a fost una si diferente au existat si inainte.Reprosurile pt.diferente au inceput sa apara si sa se accentueze dupa ce s-a realizata despartirea.Atunci n-au reprosat, pana atunci nu.Nu se punea problema ca esti catolic, ca esti ortodox,pt.ca Biserica era una si nu s-a pus problema diferentelor.De exemplu, purcederea Duhului Sfant si de la Fiul s-a decretat intr-un sinod de la anul 582,ori pana la 1054 au mai trecut aproape 500 de ani si n-a zis nimeni ca ei gresesc,deoarece chestiunea nu era generalizata.
                                Last edited by mady; 24 January 2012, 15:32. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google