Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @ Mady

Purcederea Duhului Sfant si de la Fiul este acceptata la catolici, nu si la ortodocsi. A fost un papa, care a cerut expres printr-o bula papala ca aceasta idee sa nu modifice totusi Crezul - care sa ramana la fel cum era inainte si cum este la ortodocsi - insa imediat dupa ce a murit, cei care au venit dupa el, au modificat si Crezul.

Sunt unele aspecte care in cultul ortodox difera de cel catolic, asa cum sunt multe aspecte care sunt identice sau foarte similare in ambele biserici. Asta insa nu ar trebui sa ne desparta - ca oameni.

Comment

• La marea schisma din unul dintre reprosurile ortodocsilor a fost faptul ca preotii catolici nu poarta barba. Din cate stiu eu nici catolicii n-au fost mai breji. Insa faptul ca oamenii se inteleg intre ei indiferent de catolici sau ortodocsi nu prea pica bine unor fete bisericesti.

Comment

• (7) “Să nu preacurveşti”. Această poruncă ne spune să nu avem relaţii sexuale cu altcineva decât soţul / soţia.

(8) “Să nu furi”. Această poruncă ne spune să nu luăm ceva care nu ne aparţine fără permisiunea persoanei care deţine lucrul respectiv.

(9) “Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău”. Această poruncă ne spune să nu spunem ceva fals împotriva altei persoane. În esenţă, această poruncă spune să nu minţim.

(10) “Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău”. Această poruncă ne spune să nu dorim nimic din ceea ce nu ne aparţine. Pofta ne poate conduce la încălcarea uneia dintre poruncile enumerate mai sus: crimă, adulter şi hoţie. Dacă este greşit să faci ceva, atunci este greşit să-ţi doreşti să faci acel lucru.

ion , avoss, mady.
        porunca 7 : ati asteptat sa va casatoriti sa scapati de "povara" virginitatii? daca raspunsul este "da" inseamna ca aveti probleme serioase... )
        porunca 8 : chiar niciodata nu v-at insusit nimic din ceea ce nu va apartinea? niciodata ?! daca raspunsul este "da" inseamna ca nu sunteti ceea ce sustineti deoarece mintiti
        porunca 9 : sa nu minti. nicio minciuna oricat de nevinovata ? daca raspunsul este "da" tocmai ati incalcat porunca nr.9
        porunca 10 : nu salivati cand vedeti un R32, un aventador, un CC, o trotineta, o bicicleta ? inainte sa raspundeti cititi porunca nr.9

daca ati raspuns in majoritate cu "da" inseamna ca nu sunteti cu nimic deasupra celorlati deoarece in mod siguri mintiti.
        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Biserica Catolica era considerata pana acum catva timp Bierica Sora,acum s-a mai schimbat treaba,dar sunt de acord ca diferentele dintre cele doua culte nu trebuie sa ne desparta- ca oameni.

Comment

• Un preot ,se duce amarat la seful de post din comuna.
            -Ce-i parinte,ce s-a intamplat?
            -Fiule ,mi-au furat hotii bicicleta.
            Politistul s-a gandit putin apoi i-a spus:
            -Parinte,la slujba de duminica sa le vorbesti enoriasilor despre cele 10 porunci.Cand ajungi la "Sa nu furi"-te uiti atent la fetele enoriasilor.In mod sigur cel care este vinovat ,se va rusina si va lasa privirea in pamant.
            Pleca preotul,iar dupa o saptamana se intalni cu politistul.
            -Ce faci parinte,mi-ai ascultat sfatul?
            -Da,fiule,le-am vorbit enoriasilor despre cele 10 porunci si cand am ajuns la -"Sa nu preacurvesti"-mi-am adus aminte unde am lasat bicicleta!

Comment

• Nu ma consider cu nimic deasupra celorlalti.Doar imi apar credinta si religia.

Nu aici e sectiunea pt.bancuri.....
              Last edited by mady; 24 January 2012, 17:30. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• ai incalcat poruncile enumerate ? da sau nu ?

Comment

• Nu.Fii atent ca interpretarea poruncilor nu ai facut corect ci "dupa ureche",ca sa-ti dea tie bine.

Comment

• sincer imi pare rau pentru tine . dar lasi impresia ca esti in a doua tinerete. ar mai fi destul timp sa iti dai seama ca avioanele se digera cam greu ...

ai copil, sotie, prieteni ? nu i-ai mintit niciodata ? sau ma rog nu ai ocolit niciodata un raspuns (tot minciuna se numeste). daca susti in continuare ca nu ai mintit ar trebui sa ti se faca o statuie...

Comment

• Nu - in felul in care ai interpretat tu ac.porunci,pt. ca interpretarea ta e tendentioasa si uite ca iar o dam prin balarii si ne umplem de ciulini!!!!

Comment

• Originally posted by RAZVAN-005 View Post
                        .................................................. ......
                        ion , avoss, mady.
                        porunca 7 : ati asteptat sa va casatoriti sa scapati de "povara" virginitatii? daca raspunsul este "da" inseamna ca aveti probleme serioase... )
                        porunca 8 : chiar niciodata nu v-at insusit nimic din ceea ce nu va apartinea? niciodata ?! daca raspunsul este "da" inseamna ca nu sunteti ceea ce sustineti deoarece mintiti
                        porunca 9 : sa nu minti. nicio minciuna oricat de nevinovata ? daca raspunsul este "da" tocmai ati incalcat porunca nr.9
                        porunca 10 : nu salivati cand vedeti un R32, un aventador, un CC, o trotineta, o bicicleta ? inainte sa raspundeti cititi porunca nr.9

daca ati raspuns in majoritate cu "da" inseamna ca nu sunteti cu nimic deasupra celorlati deoarece in mod siguri mintiti.
                        Razvane, eu nu m-am pretins a fi nici vreun sfant pe acest pamant, nici Iisus Cristos si nimic din ceea ce doresti sa insinuezi.

Chiar si apostolii - care erau in preajma lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, au avut diverse alunecari si au avut tot felul de pacate. Insusi Petru s-a lepadat de Hristos. Insusi Petru l-a invidiat si la "certat" pe Hristos, pentru neputinta si necredinta lui... (cand a mers pe apa si respectiv cand nu a putut sa vindece bolnavii pe care Iisus ii vindeca)

Apostolii au fost niste oameni ca si noi, care l-au insotit pe Hristos, la chemarea Lui. Nu l-au inteles de multe ori pe Hristos, de multe ori erau chiar invidiosi pe el, pentru ca nu puteau sa faca si ei toate asemenea lui Hristos.

Daca noi oamenii eram dupa poruncile lui Dumnezeu - am fi fost in permanenta cu Dumnezeu si nici nu mai era necesar sa-L trimita Dumnezeu pe propriul sau Fiu, ca sa invete legea iubirii. Legea iubirii aproapelui.

Ce i-a spus Petru lui Hristos sus pe munte? Doamne, hai sa facem 3 colibe, una tine, una lui Moise si una lui Ilie.

Apostolii au fost cu adevarat intariti abia la cinzecime, cand au fost insuflati cu puterea Sfantului Duh - si nu s-au mai temut nici de oameni si nici de moarte.

Pacat ca unii iau lucrurile astea in mod batjocoritor si vin cu poruncile lasate de Dumnezeu oamenilor - ca niste pariuri. Dumnezeu nu este pariu, nu este curiozitate, nu este spectaculos si uimitor in sensul in care ne-a invatat televizorul si marketingul.

Daca nu intelegem asta...

##################
                        Mai si spui ca te-au dus la nu stiu ce manastire pe care o ai la suflet...

La suflet in primul rand trebuie sa il ai pe Dumnezeu, dupa aia parintii, copii, rudele, cei apropiati, etc...

Dumnezeu, se manifesta viu in omul credincios, cu credinta vie si puternica. Nu o sa vezi un sfant niciodata sa se apuce sa se laude, cat de aproape e el de Dumnezeu, ce haruri (vindecatoare, clarvazatoare, etc) are el. Niciodata nu vei gasi asa ceva la un om in care lucreaza puterea Duhului Sfant - indiferent cat de inzestrat sau neinzestrat ar fi omul respectiv.

Altfel, gasesti o serie intreaga de anunturi despre tot felul de vindecatori, ghicitori, fermecatori - care isi fac publicitate la mica publicitate in ziar, pe internet sau la TV.

Totusi nu trebuie sa confundam lucrurile, mai ales cand vorbim despre lucruri cu adevarat serioase si de mare profunzime sufleteasca.
                        Last edited by ion_R5; 24 January 2012, 19:37. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Noi nu ne suparam ca Razvan este "insetat de cunoastere".Poate el doreste sa "cunoasca" daca mai e cineva care incalca aceste porunci,sau daca le incalaca in acelasi hal( ca el),sa zic asa.Constiita lucreaza.Este si asta o forma de a afla ce este bine si ce nu.

Comment

• @ Mady

Nu, eu zic sa nu ne dam cu parerea despre Razvan, nici sa facem misto, nici sa judecam noi. Fiecare are propria gandire, propria cumpanire a lucrurilor, in functie de discernamantul si cunoasterea fiecaruia - nu avem voie sa facem noi aprecieri sau sa punem pe cineva la colt.

Fiecare avem momente "nefericite" si altele cand reusim sa ne apropiem de Dumnezeu - prin rugaciune, prin ganduri bune, prin gesturi frumoase --- si are fiecare om in viata momentele sale cand se apropie de Dumnezeu -- are si momente cand se departeaza de Dumnezeu. Toti facem asta, si noi facem asta.

Eu aici doar imi exprim parerea ca nu sunt de acord cu cei care dau in Biserica - si pun umarul --- in mod inconstient foarte multi - alaturi de cei care de mai bine de 1000 de ani lucreaza sistematic impotriva lui Dumnezeu, a crestinismului si a bisericii. (si evident impotriva oamenilor) Atata tot.

Comment

• ion_R5-corect.Dar cand lovesti cu tot ce-ti sta la idemana in ceea ce pentru mine este scump si drag si mai ales cand te faci sminteala pt..ceilalti!!!!!!Zice Iisus Cristos:"Cel ce sminteste pe fratele sau...mai bine ar fi fost sa nu se fi nascut...." , sa nu uitam ca nici Zaharia in Noul Testament nu a crezut cele spuse de inger si ca sa nu sminteasca pe cineva(cu vorba) a ramas mut.Asa ca trebuie sa-i pui la colt.Sigur va trebui sa te cobori la nivelul lor de credinta,dar asta este.Nu poti sa stai sa ajungi de rasul tuturor.

Comment

• concluzia mea este una de simplu muritor : decat sa pacatuiesc in timpul saptamanii (cu ochiul, cu gandul, cu fapta) si sa ma duc dumninica sa ma spovedesc ca de luni sa pot sa o iau de la capat mai bine raman in mediocritatea mea si imi vad de cele zilnice.
                                si cei care strigati sus si tare credinta nu sunteti cu nimic mai presus ca mine. daca ati fi ati tine gura mica v-ati vedea de credinta voastra de biserica si de dumnezeul vostru si nu ati mai incerca sa bagati lumina in capete incetosate si in minti pline de indiferenta fata de biserica.

ion_R5 recunoasti ca gresesti... (cum rascumperi greselile? cu post, rugaciune si bani la biserica?) ai grija ca probabil Mosul nu indura prea multe si s-ar putea ca intr-o zi sa te pocneasca cand ti-e lumea mai draga si unde te doare mai rau. sa nu cumva atunci sa fi atat de scarbit incat sa il renegi de mantuitor.

mady. am retinut ca faci parte din randurile clerului asa ca discutiile cu tine sunt de prisos. esti exact ca jandarmeria in ziua de azi : mi s-a ordonat sa fac, asta fac...
                                ia sa incerci sa iti faci meseria fara sa mai primesti bani de la lume sa vezi ce iti bagi picioarele in ea de biserica si de religie in cel mai scurt timp. multumeste-te ca cei multi (sau ma rog nemultumeste-te) cu salariul oferit de stat sa vedem atunci cat de bine iti va mai fi. sau deschide-ti o afacere particulara

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google