Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Exista un citat (nu vreau sa dau autorul, il puteti gasi si voi) care se poate aplica in linii mari la tot ce inseamna indoctrinare, fie religioasa, stiintifica sau culturala.

Spune o minciuna suficient de tare si de des, iar lumea o va lua ca pe un Adevar.

Am expus mai in urma, o scurta cronologie a ceea ce inseamna religia crestina moderna si evident ca, nu am primit nici un raspuns elocvent. Nici nu ma asteptam, insa, tin sa-i informez pe cei care o dau cu studiul lucrurilor, sa mai cerceteze, iar daca o fac, s-o faca temeinic nu doar ceea ce e convenabil in bula de siguranta.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Biserica a maturat lucrurile mai putin placute sub pres. A pus la loc sigur scrierile vechi compromitatoare. scotand in fata doar ce e convenabil.

Comment

• Manuscrisele de la Marea Moartă de ce sunt tinute secrete? deranjeaza cumva prea mult publicarea lor ?
        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
          Putini oameni isi schimba credinta, in timpul vietii. Doar vedetele gen Tom Cruise la scientologi, din lipsa de ocupatie sau cei care trec la islam, sa aiba posibilitatea de a arunca ceva in aer.
          Aha, e mai simplu sa zici "sunt ortodox" pentru ca asa te-ai nascut... de fapt 99% dintre crestinii ortodocsi nici nu stiu exact in ce cred, ei asa s-au nascut si e mare pacat ca macar sa te gandesti sa mori altfel...
          Eu cred ca la maturitate (si nu din lipsa de ocupatie) trebuie sa-ti asumi o anumita credinta, ce treaba are pruncul cu doctrina? Probabil asa isi spuneau si canibalii..."m-am nascut canibal, din stramosi canibali, asa vreau sa mor", e nevoia de apartenenta la un grup in cele mai multe cazuri.

Comment

• Vasile, intradevar - asta e o problema... multi se considera crestini ortodocsi - fiindca au fost botezati de catre preot - adusi de nasi la Biserica, la solicitarea parintilor --- insa ei personal nu considera necesar nici macar sa spuna 1 rugaciune pe zi - sa isi ia 5 minute din timpul unei zile pentru o conversatie sincera cu sine si cu Dumnezeu, fiindca asta e rugaciunea.

In functie de necazurile cu care se confrunta omul in viata, multi chiar il cearta pe Dumnezeu, ca nu le-a dat bani cand au avut nevoie, sau noroc, sau ideea rezolvarii anumitor situatii. Astia suntem. Uitam cine suntem noi si cine este Dumnezeu. Daca l-a percepe pe Dumnezeu ca pe Atoate Creatorul - am intelegem ca suntem foarte limitati si ca primul lucru pe care il putem cere lui Dumnezeu, este sa aiba mila de noi, sa ne ingaduie si sa ajute necredintei noastre - adica sa ne aiba in paza Sa. Suntem pacatosi cu totii prin fiinta noastra... nu ne acceptam crucea... Dumnezeu este iubire.

Comment

• mie mi s-a cetut acea contributie anuala ... peste o zi imi venea salariul si nu aveam atunci banii la mine , plus ca bancomatul nu merge duminica (parca erau 100 lei sau ceva de genul asta), am zis ca le dau jumatate si cealalta jumatate maine , mi-a zis ca nu-mi da chitanta (pentru ca,,, chitanta costa bani) m-am suparat asa de tare ca nu le mai dau nici un leu.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                Aha, e mai simplu sa zici "sunt ortodox" pentru ca asa te-ai nascut... de fapt 99% dintre crestinii ortodocsi nici nu stiu exact in ce cred, ei asa s-au nascut si e mare pacat ca macar sa te gandesti sa mori altfel...
                Eu cred ca la maturitate (si nu din lipsa de ocupatie) trebuie sa-ti asumi o anumita credinta, ce treaba are pruncul cu doctrina? Probabil asa isi spuneau si canibalii..."m-am nascut canibal, din stramosi canibali, asa vreau sa mor", e nevoia de apartenenta la un grup in cele mai multe cazuri.
                Cred ca apartenenta la tara asta imi mananca zilele mai mult decat apartenenta la religia ortodoxa. Poti trece la kabala, religia mozaica, dar PENTRU CE? Ma face alt om? NU.

Comment

• Credinta si teama de Dumnezeu trebuie sa fie interna fie ca te duci la biserica ,fie ca nu te duci din teama ca te alerga Sfintii , Credinta trebuie sa ai mereu ,nunumai cand esti lovit ...

Cat despre Biserica ca institutie , dupa parerea mea este una dintre cele mai vechi afaceri din lume avand ca strategie de marketing credinta si frica omului ...

Cunosc preoti Jepcari si preoti cu frica de Dumnezeu ...

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                    Cred ca apartenenta la tara asta imi mananca zilele mai mult decat apartenenta la religia ortodoxa. Poti trece la kabala, religia mozaica, dar PENTRU CE? Ma face alt om? NU.
                    Nu te face alt om, e posibil sa te faca sa te SIMTI un alt om... e ca si cum un salbatic ar gandi "de ce sa invat limbajul articulat, ma face un alt om?". Daca toata lumea ar gandi asa, nimeni nu ar mai fi pus zahar si lapte in cafea (de ex), ca doar tot cafea se cheama ca bei. Vezi dumneata? Si doctrinele impartasite tin tot de gusturi...

Comment

• "Teama de Dzeu". Cugetati putin... De ce sa-mi fie teama?

Comment

• Nu am dat bani la biserica niciodata majoritatea sunt niste hoti.
                        Mantuirea pentru cine crede nu se cumpara ci se castiga prin felul tau de a fi ca om bun sau rau. Intre creator si noi nu trebuie sa existe nici o institutie intermediara fie ca te rogi in biserica sau acasa tot aia e(ma minunez cand vad unii oamenu cum trec pe langa o biserica cum se inchina). Pacat ptr cei credinciosi ca biserica nu le explica cu ce se mananca credinta asta ei merg la biserica ca la club.
                        Cineva mult mai intelept spunea "Imi place Hristosul vostru nu imi plac credinciosii vostri".

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                          Nu te face alt om, e posibil sa te faca sa te SIMTI un alt om... e ca si cum un salbatic ar gandi "de ce sa invat limbajul articulat, ma face un alt om?". Daca toata lumea ar gandi asa, nimeni nu ar mai fi pus zahar si lapte in cafea (de ex), ca doar tot cafea se cheama ca bei. Vezi dumneata? Si doctrinele impartasite tin tot de gusturi...
                          Este o cafea foarte scumpa, preparata din boabele partial digerate in stomacul unui animal. Gratis daca mi-o da careva, prefer sa nu o beau.
                          Si cu religia e la fel, fiecare incearca ce doreste. Si repet, lumea are probleme foarte mari de rezolvat, probleme ce nu se rezolva cu o simpla rugaciune. Religia nu poate fi refugiul pentru orice nu putem rezolva, ci doar o alinare paralela.

Comment

• @Cezar: nu tre' s-o interpretezi ad literam. teama mai degraba ca faptele tale vor fi rasplatite, poate, mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat mult bine si cat de mult rau a fost in ele. bine si rau sunt subiective, clar, dar foarte probabil cineva sau ceva le tine socoteala. "teama" ala poate insemna "respect" si a fost tradus ampolea, probabil, de cine cand a facut traducerea manuscriselor, tocmai pt a accentua lucrurile. cu voie sau fara de voie, a modificat probabil un cuvant, schimband sensul expresiei si marcand omenirea mii de ani dintr-o idee la momentul nepotrivit. sau totusi, potrivit !? ramane sa aflam la momentul T_final, pt toti, acelasi lucru. daca exista, cum e si ce intentii are cu ce-a mai ramas din noi.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Eu ma intreb unde o fi taica popa care a deschis threadul asta, ca vad ca n-a mai dat pe aici...

Sau primea intrebari la care nu prea stia sa raspunda, si a initiat threadul asta ca sa aiba material de inspiratie - si s-a speriat de reactiile unora?

Unde esti parinte, te asteptam sa mai dialogam.
                              Last edited by ion_R5; 2 February 2012, 11:57. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Pai acum numai are Logan cred. Si o fi ocupat cu strangerea banutilor, poate aspira si omul la un Maseratti, n-o sa stea cu un Audi A6 toata viata. Asa cum face popa de la biserica de langa mine. Care a trecut prin Passat si A6 mai rapid ca acceleratul prin halta.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google