Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pai asta spun si eu, sa vina initiatorul aici si sa-i spunem exact ce sa nu faca, desi scrie si la canoane toate astea.

Comment

• dca nu ma insel, marcel a vandut loganul si si-a luat un seat leon din 2000 si un pic, sh, pe care l-a pocnit la un moment dat. nu stiu acum ce masina are, dar sigur nu-i maseratti, din auzite.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• @Seba, mai are timp omul. E la inceputul carierei. Si popa de care spuneam eu avea un amarat de Astra F acum o vreme.

Comment

• preluare de pe alt topic...
          in mare parte este adevarat
          Attached Files
          Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, considera ca manastirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele sa poata ajuta si mai mult multimea credinciosilor pelerini, a oamenilor saraci, dezorientati, deznadajduiti.

"Adesea ne laudam cu manastirile in tara si in strainatate, dar aceste manastiri nu sunt suficient de ajutate astazi pentru ca ele sa poata ajuta si mai mult multimea credinciosilor pelerini, a oamenilor saraci, dezorientati, deznadajduiti.

Deci, lucrarea noastra misionara este mentinerea credintei drepte, marturie adusa prin cuvant si fapta si ajutorarea celor care sunt mai neajutorati decat noi", a spus inaltul ierarh, citat de Agentia Basilica a Patriarhiei Romane.

Cred ca daca preafericitii isi vand limuzinele de lux, vilele, terenurile si bijuteriile de aur ar putea sa-i ajute pe enoriasii saraci si manastirile, dar nu se poate.

Cea mai bogata institutie, cea mai putin taxata din tara si cea in care se munceste cel mai putin, e biserica. Dar prin cele afirmate demonstreaza ca are si cei mai nesimtiti conducatori.
            Last edited by mr.K; 25 February 2012, 18:40.

Comment

• razvan 005 nsh pe ce topic ai gasit u acele preturi dar crede ma ca sunt niste preturi foarte eronate.eu cel putin la biserica unde merg nu am auzit de aceste preturi,sunt enorm de mari.
              http://www.loganclub.ro/forum/flr_ul_meu-t22090p6.html

Comment

• @ FLR
                Omule, nu-ti bate capul...

E asa usor sa arunce cu laturi, iar pentru unii "e asa de greu" sa scoata o vorba buna.

Dar si asta e tot una dintre "marile castiguri" "dobandite" dupa decembrie 1989... Am spus "dobandite" intre ghilime, fiindca ne-au fost insuflate foarte subtil, cu scop bine determinat - sa ne distrugem tara, sa ne distrugem intre noi ca natie, ca popor - ca sa nu mai spun - si sa-l uitam complet pe Dumnezeu, ba chiar sa negam existenta lui Dumnezeu. Cei care nu au nici un Dumnezeu ne-au amagit cu vorbe mestesugite si iluzii frumos poleite - iar noi am cazut in plasa - in lipsa unor valori morale bine fundamentate in adancul sufletului.

Cine a venit sa construiasca ceva? Cine a venit sa spuna macar o vorba buna? In schimb suntem incurajati sa ne punem poalele in cap, sa scoatem toata murdaria pe taraba si sa ne spalam rufele murdare in public... sa ne dusmanim intre noi. Astea sunt "valorile" pe care le promoveaza foarte multi - aproape "inconstient"... Asa e "cool" - sa razi de cel de langa tine cand a gresit sau cand e in necaz --- in loc sa il ajuti, macar cu un sfat sau cu o vorba buna - atunci cand are nevoie.

Jigodismul - lipsa caracterului - orgoliul nemasurat si "totul pentru mine, restul nu conteaza - dupa mine potopul" - reprezinta in prea multe situatii de azi "reteta succesului personal in societate" - o societate indreptata de fapt impotriva omului.

Nu poti sa ai succes si sa iti fie bine, cand cel de langa tine e vai de capul lui. Mai devreme sau ma tarziu te va afecta si pe tine, sau pe copiii ... sau pe nepotii tai. Asta nu vor sa inteleaga jigodiile fara Dumnezeu care au vandut si nenorocit aceasta tara Romania si care au ruinat poporul Roman.

Comment

• In cartierul meu numarul de biserici il va depasi pe cel al scolilor.
                  Dupa unii, care au peste 60 de ani, e un lucru bun.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                    @ FLR
                    Omule, nu-ti bate capul...

E asa usor sa arunce cu laturi, iar pentru unii "e asa de greu" sa scoata o vorba buna.

Dar si asta e tot una dintre "marile castiguri" "dobandite" dupa decembrie 1989... Am spus "dobandite" intre ghilime, fiindca ne-au fost insuflate foarte subtil, cu scop bine determinat - sa ne distrugem tara, sa ne distrugem intre noi ca natie, ca popor - ca sa nu mai spun - si sa-l uitam complet pe Dumnezeu, ba chiar sa negam existenta lui Dumnezeu. Cei care nu au nici un Dumnezeu ne-au amagit cu vorbe mestesugite si iluzii frumos poleite - iar noi am cazut in plasa - in lipsa unor valori morale bine fundamentate in adancul sufletului.

Cine a venit sa construiasca ceva? Cine a venit sa spuna macar o vorba buna? In schimb suntem incurajati sa ne punem poalele in cap, sa scoatem toata murdaria pe taraba si sa ne spalam rufele murdare in public... sa ne dusmanim intre noi. Astea sunt "valorile" pe care le promoveaza foarte multi - aproape "inconstient"... Asa e "cool" - sa razi de cel de langa tine cand a gresit sau cand e in necaz --- in loc sa il ajuti, macar cu un sfat sau cu o vorba buna - atunci cand are nevoie.

Jigodismul - lipsa caracterului - orgoliul nemasurat si "totul pentru mine, restul nu conteaza - dupa mine potopul" - reprezinta in prea multe situatii de azi "reteta succesului personal in societate" - o societate indreptata de fapt impotriva omului.

Nu poti sa ai succes si sa iti fie bine, cand cel de langa tine e vai de capul lui. Mai devreme sau ma tarziu te va afecta si pe tine, sau pe copiii ... sau pe nepotii tai. Asta nu vor sa inteleaga jigodiile fara Dumnezeu care au vandut si nenorocit aceasta tara Romania si care au ruinat poporul Roman.
                    Ideea asta ai tot subliniat-o in repetate randuri, atat aici cat si pe "Romania incotro?". Ceva nou sub soare, ai ?
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• In Galati aproape toate cartierele au mai putine scoli decat biserici, doar suntem o natie de pupatori de moaste si icoane, scoala ce ne mai trebuie? De fapt (am mai spus-o intr-un post anterior), biserica te vrea prost, putini absolventi macar de liceu or sa sara sa ajute manastirile alea "insuficient ajutate" de care vorbea mr.K, in schimb saraca babuta de la tara, nestiutoare de carte, o sa rupa din mica pensie si o sa arunce ceva in buzunarul fara fund al bisericii. Ioane, dumneata iar impingi in fata putinele valori morale ale bisericii pentru a masca setea excesiva de valori materiale ale acesteia.

Comment

• @ darksid3 Ma amuzi domnule... auzi "Ideea asta ai tot subliniat-o in repetate randuri, atat aici cat si pe "Romania incotro?". Ceva nou sub soare, ai ? " Pai tot repet, poate ne normalizam pana la urma ca societate. Foamea asta de "permanent nou" este inventata de marketing, si se aplica atat in vanzari cat si in politica - pe banii si pe spatele fraierilor.

Originally posted by vasile78 View Post
                        ......... De fapt (am mai spus-o intr-un post anterior), biserica te vrea prost...
                        @ Vasile78 - iar trebuie sa iti spun ca nu biserica este cea care trebuie sa construiasca scoli, crese, gradinitie, spitale, sau ce mai consideri tu ca fiind o nevoie a societatii. Biserica vizeaza 3 aspecte: omul, Dumnezeu si credinta vie a omului in Dumnezeu - si e formata din comunitatea celor credinciosi.

Aici e de fapt si marea problema... Niste oameni botezati crestin ortodox si care merg de 2 ori pe an la biserica de Paste si de Craciun - nu prea putem spune ca sunt crestini practicanti. De fapt sunt aproape total detasati de Dumnezeu.

De unde ideea asta ca biserica te vrea prost? Veniti cu niste chestii... Vasile, mergi la biserica si te roaga la slujbe, citeste niste carti si vorbeste cu un preot. Nu te astepta ca dupa 5 minute sau dupa 3 zile in care ai spus cateva rugaciuni sa intelegi ce inseamna credinta in Dumnezeu. Iei lucrurile foarte din exterior, foarte detasat. Cu abordarea asta, pe care am vazut-o si la altii pe aici - imi e greu sa cred ca veti gasi singuri raspunsurile la intrebarile pe care le aveti, fiind asa de sceptici si "exteriori" unei trairi profunde in Dumnezeu.
                        Last edited by ion_R5; 26 February 2012, 00:38.

Comment

• Atentie, pui pe picior de egalitate detasarea de biserica cu detasarea de Dumnezeu si nu este corect deloc! Comunitatea celor credinciosi nu ar trebuie sa fie dependenta de biserica pentru a viza cele 3 aspecte enumerate de dumneata, altfel totul se rezuma la partea materiala necesara pentru a construi "cladirea", biserica, fara de care nu pot fi vizate cele 3 aspecte... un cerc vicios creat de oameni, de reprezentantii bisericii. Biblia, fundamentul crestinismului (nu scrierile "sfintilor", subiective din punctul meu de vedere) spune asa "Insa unde se aduna doi sau trei in numele Domnului, acolo va fi si El in mijlocul lor.", nu spune unde se aduna 2-3 in biserica...
                          Eu cred in conceptia de Dumnezeu si atat, la sfinti si alte moaste ii las pe "credinciosi" sa se roage... in biserica bineinteles.
                          P.S. Spui ca biserica nu trebuie sa construiasca spitale, scoli, etc? Si atunci ce ofera in schimbul sprijinului material pretins de la credincios, sfaturi, iluzii?
                          Last edited by vasile78; 26 February 2012, 01:04.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                            Atentie, pui pe picior de egalitate detasarea de biserica cu detasarea de Dumnezeu si nu este corect deloc!
                            ............ Biblia, fundamentul crestinismului (nu scrierile "sfintilor", subiective din punctul meu de vedere) spune asa "Insa unde se aduna doi sau trei in numele Domnului, acolo va fi si El in mijlocul lor.", nu spune unde se aduna 2-3 in biserica...
                            Vasile, tu te contrazici singur?

Conform Bibliei - "unde se aduna doi sau trei in numele Domnului, acolo va fi si El in mijlocul lor." Intrebarea este: Unde se aduna minim 2 - 3 oameni in numele Domnului? La carciuma? La discoteca? La coada la casa la supermarket? La Biserica?

Eu cred totusi ca la Biserica se aduna oamenii sa se roage lui Dumnezeu - unde fiecare se roaga asa cum intelege si cum poate fiecare.

Nu la Biserica se intalnesc oamenii sa isi manifeste credinta in Dumnezeu? Cred ca nu la coltul strazii. Pana si sectarii au case de rugaciuni...

Exista atatea acoperisuri sub care necuratul isi face deliciul... "invitat" de oamenii care l-au uitat pe Dumnezeu...

Oare de ce suntem asa de rauvoitori incat sa nu acceptam un acoperis unde oamenii sa solicite, sa isi manifeste si sa multumeasca pentru binecuvantarea lui Dumnezeu?

Ca exista preoti si prelati care nu fac cinste lui Dumnezeu si Bisericii - asta nu inseamna ca trebuie sa ne punem cu bata pe zidurile Bisericii (zidurile fizice) sau pe ceea ce inseamna Biserica ca institutie de cult si de luminarea neamului.

Daca ai un copil acasa si l-ai prins ca fura, sau ca minte sau ca bea sau ca se drogheaza - sau oricare din alunecarile omenesti --- ce faci? Il dai afara din casa? Il nenorocesti in bataie? Sau incerci sa il corijezi, sa il ajuti, sa il sprijini si sa il salvezi din situatia nenorocita in care se afla?

Daca vedem atatea bube in Biserica, efortul nostru ar trebui sa fie - sa incercam si noi sa reparam daca se poate ceva - nu sa sporim ura, nu sa distrugem si sa demolam aceasta institutie cu toate slabiciunile ei - care tin de natura umana... fiindca nu facem altceva sa ne punem chiar si involuntar in slujba celor care de sute si mii de ani si-au pus un scop in distrugerea credintei in Dumnezeu - unul din telurile lor fiind distrugerea Bisericii si dezorientarea oamenilor - dihonia, prin distrugerea discernamantului.

L.E. Nu stiu modul in care te raportezi la sfinti... Sfintii sunt oameni ca si noi - cu vieti obisnuite, cu greseli si pacate obisnuite ca noi toti - dar care au gasit la un moment dat intelegerea desertaciunii acestei vieti pe pamant, au inteles ca nu suntem vesnici in viata pamanteana, au inteles suntem nimic fara Dumnezeu - si mai mult decat atat - au reusit sa ramana in aceasta stare pana la sfarsitul zilelor aici pe pamant.

Nu ii confundam in nici un fel pe sfinti cu Dumnezeu. Ii intelegem ca pe niste "exemple vii" - daca pot spune asa - de oameni care au l-au inteles pe Dumnezeu si si-au trait viata detasati de sine si de "asa-zisele nevoi personale" care nu sunt folositoare pentru noi - la o analiza mai atenta... Sfintii sunt oameni care au trait dupa legile lui Dumnezeu si mai mult decat atat - au luminat si pe altii din jurul lor sa inteleaga credinta vie in Dumnezeu.
                            Last edited by ion_R5; 26 February 2012, 01:54. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Dumneata intelegi exact asa cum vrei sau cum ai fost invatat sa intelegi si duci discutia pe calea care-ti convine si consideri ca o poti controla. Oricum, orice punct de vedere trebuie respectat, mai ales ca despre subiectul asta se poate discuta la infinit.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                                @ darksid3 Ma amuzi domnule... auzi "Ideea asta ai tot subliniat-o in repetate randuri, atat aici cat si pe "Romania incotro?". Ceva nou sub soare, ai ? " Pai tot repet, poate ne normalizam pana la urma ca societate. Foamea asta de "permanent nou" este inventata de marketing, si se aplica atat in vanzari cat si in politica - pe banii si pe spatele fraierilor.

Repetitia este cheia alienarii mintale, general vorbind, unde normalizarea inseamna spalarea creierului. Daca nu ma crezi, cauta in Psihiatrie si te lamuresti, ca sa nu te mai simti amuzat. Sunt constient ca alte argumente nu poti avea intr-o arie ingusta dar macar poti realiza penibilul situatiei si sa iei mima unui om intelept, recte sa taci.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google