Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ioane, aia care se duc de 2 ori pe an la Biserica dar traiesc in spritul crestinismului, aia sunt crestini, de 1000 de ori mai crestini dceat aia care merg zilnic la biserica dar barfesc in timpul slujbei sau fura, inseala, etc, la 5 minute dupa ce s-a terminat slujba. vrei sa spui ca un popa cu bentley e mai credincios decat x de pe strada, care crede sincer in Dumnezeu si care spera in mantuirea lui si-si traieste viata dupa ideile astea? nu poti cere oamenilro sa fie intr-un fel, cand aia care ar trebui sa le fie pastori pe calea respectiva sunt inversul a ceea ce propovaduiesc. daca refuzi sa vezi astea si sa accepti ca de acolo trebuie inceputa schimbarea, atunci discutia asta nu mai are nici o sansa...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Oricum discutia se poarta pe ton acuzator la adreasa intregului cler, asa ca orice discutie este de prisos.

Comment

• nu. acuzatiile, ca sa le zicem asa, sunt pentru acea parte a clerului care stim cu totii ce exemplu ne dau. asa cum exista buni crestini si putregaiuri, as aexista preoti si popi. din pacate tre' sa-i dau dreptate lui ion, ca in ambele "tabere" se-mpute treaba. si nu degeaba se spune ca pestele de la cap se-mpute. pe bune, chiar credem ca de jos tre' sa vina schimbarea? atata timp cat lumea se asteapta sa fie condusa, dar nu face nimic pt a promova valorile, in orice domeniu, n-o sa fie treaba treaba. iar cand sistemul ajunge in punctul in care tot mai putini sunt lasati sa iasa in fata pe merit, nu prea mai e scapare, din pacate.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Originally posted by mady View Post
          Oricum discutia se poarta pe ton acuzator la adreasa intregului cler, asa ca orice discutie este de prisos.
          Pentru matale discutia este de prisos aici... in parohie poate avea un mare inpact, depinde de parohie... si de paroh! Ce-ti pasa dumneata de 2-3 "rataciti" de pe forum care nu dau 2 bani pe convingerile dumitale, mai bine ar da 2 bani si ar crede totul fara sa-si uzeze sinapsele...

Comment

• mady face parte din cler de aceea este asa de fixat. probabil este la inceput de drum ...
            dar are timp sa se dea cu cei multi si sa i se para normal ceea ce se intampla cu adevarat in biserica romana.
            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Biserica este o alta adunatura de retardati lacomi, un soi de partid politic primitiv.
              Se folosesc de convingerile prostilor, pt a-i parazita.

Citesc pe aici si ma crucesc. Ba chiar imi vine sa ma fac popa, sa va iau tot ce aveti, cu zambetul pe buze, smerit, facand 3 cruci si intonand o rugaciune. Dupa care sa va mustrez ca nu veniti suficient la Biserica, si ca nu ajutati lucrarea Domnului asa cum se cuvine.

Veniti de luati lumina, caci va dau, doar ca-i falsa

@intunecat: iti bati capul de pomana, treaba este compromisa.
              @vasile78: creierul unora este compromis. Nu ai ce discuta cu habotnicii. Eu indemn la persecutare... Da, sunt satanist.
              Last edited by Cezar; 28 February 2012, 09:51.

Comment

• da, avem o mare ,mare problema
                Daca genul asta de discutie ii pare cuiva constructiv ,atunci eu am o mare problema!!!!!!
                Last edited by Seba; 28 February 2012, 22:22. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Problema ta e ca suferi de mania persecutiei. Argumente:
                  1. Nu poti sa intelegi ca unii din membrii clerului sunt niste gunoaie pe fata.
                  2. Nu poti sa intelegi ca unii din membrii clerului sunt niste gunoaie cu aere de fete mari.
                  3. Nu poti sa intelegi ca unii din membrii clerului sunt niste gunoaie in devenire.
                  4. Nu poti sa intelegi ca unii din membrii clerului sunt oameni de omenie. Si ca sunt putini.
                  5. Nu poti sa intelegi ca nimeni de aici nu are ceva impotriva ta sau a bisericii autentice, ci numai impotriva habotnicilor si a bisericii ca meserie (adica din care se fac / spala bani)
                  6. Numai tu poti sa intelegi de ce ii aperi pe cei de la punctele 1, 2, 3 si partial 5, desi cei care au comentat pe aici au venit cu argumente de la stiintific, la religios si de bun simt.

Deci da, ai o mare problema! Si e diseminata pe mai multe capitole.
                  The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• JR, Mady e probabil la inceput, cum a zis cineva. Cred ca va trece in viitor de la Logan la altceva mai bun si nu il vom mai irita cu parerile noastre.

Comment

• Domnilor,daca cineva,de exemplu, imi vorbeste despre familie ,despre importanta familiei.. etc, si eu il injur " de mama'.... ....Ce vreti mai mult.Cam asa fac unii pe aici.. Sunt multi care habar nu au sa scrie corect, si vin aici cu niste "idei de viata" si ne vorbesc despre Biserica, Religie si Cler. Vi se pare normal? Argumente... astea sunt argumente?...ca Biserica este o mare inselatorie, ca preotii au numai super masini si mai stiu eu ce minuni.Astea sunt " tatisme" care nu tin nici de Biserica nici de religie nici de nimic, ca sa nu mai spun de cultura( incultura).Nu se poate....

Comment

• @Mady
                        Biserica- e o inselatorie bazate pe religie. Religia e 99.99 % din Biserica, dar restul de 0.01% ne face sa renuntam la a proslavi preotii.
                        Clerul-in cazul a 90% din ei capatuirea materiala e scop in sine.

Unde esti preot, la tara sau in mediu rural?
                        Am un fost coleg de liceu, bun prieten. Taicasu e protopop de cand ma stiu eu. Colegul, logic, a devenit preot. In Iasi. Initial preot 2 la o biserica, acum e preot principal.

Eu sunt prieten cu el ca om. Dar ca preot, chiar el zicea cat costa o parohie la oras. Nu dai, nu ai.

Comment

• Salutari.
                          Uite un loc unde pot si eu sa-mi exprim frustrarea.
                          Sunt o persoana care nu prea frecventeaza biserica ceea ce nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu. In opinia mea e mai de folos sa zici din cand in cand o rugaciune acasuca la tine, in mintea ta decat sa stai in fata bisericii la minus 20 de grade sa asculti o slujba la difuzor. Dezgustarea mea a inceput atunci cand s-a copt si "mintiocul" meu si am realizat ca de fapt si din pacate toata treaba asta este o afacere, a deviat de mult de la subiect si cale de intoarcere....poate niciodata. Nu de alta dar am patit-o si eu ca am fost furat pe fata de catre preotul de care apartineam. In fiecare duminica la sfarsitul slujbei aceasi poveste: contribuiti ca sa nu stiu ce si el, cu magazine cu haine second (din ajutoarele olandeze care trebuiau distribuite saracilor) case pe nu stiu unde, masini si copii invatau ba in Anglia la nu stiu ce scoli, ba in Germania....in fine, bine realizati toti. De fapt m-a deranjat atitudinea aia de milog afisata fata de credinciosi si pe la spate de fapt sa curga banii.
                          O a doua chestie care a pus capac in povestea asta "bisericeasca" a fost atunci cand a venit momentul casatoriei. Nevasta romanca din Cluj, eu ungur reformat hai sa facem nunta la Cluj la biserica de care apartinea nevasta-mea. Mergem sa vorbim cu preotul care ne-a transmis intr-un ton descurajator si total nepasator ca nu ne poate casatori decat daca eu ma convertesc si devin un mic ortodox "slujitor". A"sarit mustarul la mine", nevasta a inceput sa planga de nervi, va dati seama cum eram eu si cat de umilit m-am simtit, de fapt amandoi ne-am simtit umiliti. IN fine, am dat de un alt preot tanar caruia i-am povestit ce am patit la care el: ok, sambata in Faget la mine la biserica si va rezolv eu fara nici o problema. Asa a si fost, sambata mare fericire, alai, alea alea..ne-am luat si uite ca s-a putut. Deci, de unde domnilor asemenea "sovinism" in curtea Bisericii??? Ce treaba am eu ca sunt de alta religie? Nu am dreptul la o casatorie cu o persoana de alta religie pana nu respect randuiala impusa de oarecare preot in varsta si increzut...pana nu fac cum zice el?? Nu cumva suntem toti la fel in fata lui Dumnezeu? Ok, asta a pus capac si mi-am zis ca eu nu ma mai duc la biserica, ce sa-mi zica mie omul ala de la "pupitru" care odata m-a trimis acasa pentru ca eu aveam alta religie. Prefer sa stau acasa, sa ma rog in linistea mea din adancul sufletului si sunt mult mai castigat decat sa ma duc la o biserica, sa ma uit in ochii preotului stiind ca de fapt e alt fel de om.
                          Respect pentru preotul ala tanar care "ne-a rezolvat" la bisericuta lui micuta si simpluta si cu mult bun gust. Nu zic ca sunt toti la fel dar marea majoritate cam confunda treburile si bine nu va iesi, zic eu.
                          Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

Comment

• Originally posted by mady View Post
                            Domnilor,daca cineva,de exemplu, imi vorbeste despre familie ,despre importanta familiei.. etc, si eu il injur " de mama'.... ....Ce vreti mai mult.Cam asa fac unii pe aici.. Sunt multi care habar nu au sa scrie corect, si vin aici cu niste "idei de viata" si ne vorbesc despre Biserica, Religie si Cler. Vi se pare normal? Argumente... astea sunt argumente?...ca Biserica este o mare inselatorie, ca preotii au numai super masini si mai stiu eu ce minuni.Astea sunt " tatisme" care nu tin nici de Biserica nici de religie nici de nimic, ca sa nu mai spun de cultura( incultura).Nu se poate....
                            Si astea nu sunt argumente de luat in seama, adica fenomenul este normal?
                            Este corect sa ceri oamenilor cumpatare si tu (sau altul, exemplu) sa-ti cumperi nemtoaica si sa traiesti in casa cu etaj? E ca si cum ai vorbi multimii despre bun simt dar te basesti intre ei, e ca si cum doctorul ti-ar recomanda sa mananci numai pesmeti cu apa iar el ar manca ceafa la gratar... Vezi dumneata? De asta spun eu ca biserica te vrea prost, daca se desteapta sulimea si incepe sa puna intrebari, "sandramaua" se darama.
                            Nu-i place preafericitului Dacia, sa-si ia skoda, fiat, kia, dar nu ultimul model de mercedes frate, ca apoi sa ceri ajutorul credinciosilor pentru nu stiu ce manastiri, pentru ca si cel prost care nu stie sa scrie rezuma totul la bun simt, care lipseste cu desavarsire.
                            Mai vrei argumente? Au fost date destule, mai mult sau mai putin pertinente, toate au fost desfiintate invocand traditia, asa ne nastem, asa trebuie sa murim...

Comment

• Pentru ca masina se potriveste cu sutanele.

Potrivit unei statistici din 2010, în România există 18.300 de biserici şi numai 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale. Nu e suficient pentru Biserica Ortodoxă Română, care are ambiţii faraonice: ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, care va fi înaltă cât un bloc de 30 de etaje şi va costa aproximativ 400 de milioane de euro.

Cu mentiunea din partea mea, ca scoli sunt multe pe cale de a fi inchise (una chiar la mine in cartier), iar biserici sunt multe in constructie.
                              Attached Files
                              Last edited by mr.K; 28 February 2012, 15:56.

Comment

• Un mare liceu din Botosani se inchide ca nu a platit facturile.Primaria si-a bagat picioarele,Inspectoratul judetean la fel.Da pentru o bisericuta o smecherie,o treaba sunt bani.Si cine merge cu mertanul ala?poate vreau sa fac o fapta buna.
                                Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google