Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sunt curios daca Mady are msiune din partea protopopiatului sa ridice o noua biserica.
    Patriarhia doreste cate o biserica pe fiecare ultita din sate.

Cel putin in comuna pe unde ajung eu, asa e. Popa e si el tanar, are deocamdata Logan, cand se va mai ridica biserica, logic ca in deviz e musai sa intre si o masina mai cum trebuie, acum nu da bine la imagine.

Sunt curios totodata, care este targetul, ca sa folosim un cuvant la moda , ca suma, pe care Mady trebuie sa o trimita pentru catedrala neamului. Bineinteles, adunata de la credinciosii din parohie.
    Last edited by mr.K; 28 February 2012, 16:06.

Comment

• Avem un prieten care e preot.De treaba omuletul ,de multe or venea si sfintea ,facea multe chestii si pe moca atat mie cat si la vecini..Are har, are tot ce vrei.Omuletul asta mergea mai peste tot.De curand imi zice ca nu mai are voie sa faca mai nimic, decat in parohia lui.Eu daca vreau sa-l chem, ca asa imi place,el ma poate refuza pentru ca poate fi sanctionat,cum ca si-a depasit atributiunile.
      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Asa e. Pai e ca si cum ai mulge lapte de la vaca vecinului, rusinica. Fiecare cu laptele din parohia lui. Ca fiecare are cota de lapte de dat la protopop, ala la episcop, asta la mitropolit si mitropolitul la patriarh, iar patriarhul cred ca e in stare sa minta ca trebuie sa-i dea lui Dumnezeu.

Comment

• Originally posted by mady View Post
          Domnilor,daca cineva,de exemplu, imi vorbeste despre familie ,despre importanta familiei.. etc, si eu il injur " de mama'.... ....Ce vreti mai mult.Cam asa fac unii pe aici.. Sunt multi care habar nu au sa scrie corect, si vin aici cu niste "idei de viata" si ne vorbesc despre Biserica, Religie si Cler. Vi se pare normal? Argumente... astea sunt argumente?...ca Biserica este o mare inselatorie, ca preotii au numai super masini si mai stiu eu ce minuni.Astea sunt " tatisme" care nu tin nici de Biserica nici de religie nici de nimic, ca sa nu mai spun de cultura( incultura).Nu se poate....
          1. Multumesc pt ca ti-ai argumentat singur statul de habotnic.
          2. Multi nu stiu a scrie corect, printre care si dumneata. Punctele de suspensie nu se folosesc cand ai chef si cat ai chef. De asemenea, o propozitie se incepe cu majuscula. Sau stai, poate la biserica (cu b mic) nu s-au invatat lucrurile astea.
          3. Argumente s-au adus multe si suficiente. Ca nu le vezi de nas, e partea a doua.
          4. Incultura? Hahahaha. Fa 2, 3 rugaciuni, poate te iarta popa pentru greselile
          facute.

Clerul curului. Hai ca mi-e scarba de biserica (in continuare cu b mic) si de cine o populeaza.

L.E: uite aici un argument: catedrala neamului era imperios necesara. Ce sa faca statul roman cu 400 de milioane de euro? De ce sa se duca la invatamant sau in oricare alta zona unde este nevoie de asa ceva? Hai sa facem o biserica mare, ca doar avem nevoie. Dupa care sa ne plangem la credinciosi ca nu avem bani de platit lumina si gazul catedralei. Asadar, stimabile Mady, de esti atat de ferm pe pozitii, eu te indemn la calugarie. Doar asa poti intra in contact cu Dzeu.
          Ups, stai ca nu poti renunta la tot ce ai, nu?
          Si uite cum iese dracu de sub plapuma, si ne mangaie pe moalele capului...

@margelatu: bre, noroc ca n-ai adus un argument. Asta este o insulta la adresa clerului si bisericii. Sufletul tau va fi chinuit in viata de apoi. Da-le bani popilor. Pocaieste-te vroiam sa spun
          Last edited by Cezar; 28 February 2012, 16:23.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
            Hai sa facem o biserica mare, ca doar avem nevoie. Dupa care sa ne plangem la credinciosi ca nu avem bani de platit lumina si gazul catedralei.
            Un unchi de-al meu a vrut sa sponsorizeze o catedrala care acum se construieste, cu un sistem audio performant cu tot ce trebe. Preotul a zis: mai bine ne lasati noua banii si facem noi cum vrem.....ce sa mai comentezi ?!
            Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

Comment

• Asa si la o biserica dintr-un sat, banutul conteaza, nu materialele sau manopera gratis. De parca zidurile s-ar cladi din caramizi de bani.
              Jumatatea la popa si de restul mai vedem.

Comment

• Manca-v-ar Raiul.

Comment

• Multumim frumos mady!

Comment

• Eu am facut deja ceva incantantii Diavolului (cu D mare), iar sufletul tau este in pericol Mady.
                    Acum e momentul sa faci vreo 3-4 rugaciuni, si in acelasi timp sa te gandesti la:
                    - ce bine ar fi daca ai avea o casa ca a vecinului
                    - ce bine ar fi daca ai avea o femeie ca a vecinului, ba mai mult femeia lui
                    - ce bine ar fi daca ai avea banii vecinului s.a.m.d.

Hai succes, ca fatarnicia este cucoana mare, grasa si paroasa.

Totusi, mai discutam despre Biserica, sau ne aducem in continuare argumente supreme: "Esti prost!" "Esti necredincios!" "Vei arde in Iad" "Mancate-ar Raiul" si altele asemenea. Ca si eu pot juca la fel, ba chiar am un arsenal mult mai simpatic, ce ocoleste elegant regulile forumului.

Rezumand, in afara de habotnici, pe aici mai sunt ceva oameni ce proceseaza informatia. Jos palaria in fata lor. Domnilor, aveti o bere, dintr-aia diavoleasca, cand ne intalnim intr-un subsol sa facem incantantii.

Comment

• Hai sa discutam si despre Biserica.Pana acum am dicutat preotii.Ce stii tu (Cezar) despre Biserica (cu B mare) si despre biserica (cu B mic).Ce stii despre Biserica lui Hristos sau alte Biserici (cu B mare sau cu b mic)???

Comment

• O institutie bazata pe criterii spirituale, in contextul oranduirii sociale.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pai:
                          - Biserica (cu B mare) era in vremea lui Creanga; azi - pe cale de disparitie;
                          - biserica (cu b mic) poate ca era si in vremea lui Creanga (dar mai putina); azi este la moda.
                          Ce au facut bisericile (cu b mic, cu B mare) acum la zapezile cat casa? Ca nu am vazut / auzit decat de jandarmi, SMURD si voluntari.
                          Si mai pot detalia.
                          The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Ce au facut bisericile (cu b mic, cu B mare) acum la zapezile cat casa? Ca nu am vazut / auzit decat de jandarmi, SMURD si voluntari.
                            Nici macar niste colaci stransi de pe la enoriasi n-au trimis in alte judete cu probleme. Sau niste vin sfintit, sa mareasca strocul la dat la lopata.

Comment

• bisericile acum strang bani pentru a veni in sprijinul celor ce au nevoie. din suma ce se va aduna 0.666% va pleca unde este nevoie iar restul va ramane in buzunarele foarte adanci ale sutanelor
                              Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Apropo, am si eu o mare dilema. Cum il cheama pe ciumpalacul ala de la OTV care in fiecare dimineata vindeca "oameni" si face mare tam tam la OTV ??
                                Aveti careva vre-o idee?
                                Aici e un hitn despre ce vorbesc.
                                Am o dezbatere cu cineva pe diverse chestii si caut numele acestui ....om... si eventual ceva inregistrat de pe OTV, clar vizibil nu ca si filmuletzul din link.
                                Vre-o idee careva?
                                Multzu.
                                Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google