Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vezi ca "ciumpalac" probabil va deveni ceva "bun, bun, bun" si nu o jignire. Ala e un cretin cu tulburari la psiho-pupu.
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Vezi ca "cretin" probabil va deveni ceva "bun, bun, bun" si nu o jignire. )
      Da, ala e un dement, eram doar curios cine supararea e, dezbateam ceva cu un coleg la birou si vroiam sa-i arat un filmutetz sa se mire o leaca de maniacul asta
      Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

Comment

• Originally posted by mady View Post
        Hai sa discutam si despre Biserica... Ce stii despre Biserica lui Hristos sau alte Biserici (cu B mare sau cu b mic)???

Pai nu era o SINGURA BISERICA (cu mai multe religii - ortodoxa, catolica etc): Biserica Domnului? Acum ajungem la alte biserici? Sau imi scapa mie ceva...
        The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Biserica, cu B sau b, este reprezentata de cei ce o cunduc si cei ce o populeaza. In speta 99% ignoranti, habotnici, traditionalisti, ipocriti, avari, fixisti (se poate pune "si/sau" in loc de virgule). Si nu ma refer numai la biserica ortodoxa, conceptul de religie este in general bazat pe CREDINTA, daca o ai pe asta nu mai ai nevoie si de CUNOSTINTA.
          Un alt fapt care nu-mi place este introducerea orelor de religie (ortodoxa, care alta, ca doar asa ne-am nascut majoritatea) in programa scolara. Nu spun, e bine sa fii invatat sa crezi in Dumnezeu, e rau sa fii in invatat cum sa crezi in Dumnezeu. Parerea mea...

Comment

• Sigur ca nu ma asteptam la definitii despre ceea ce este Biserica dar asteptam ceva mai mult decat conceptii si pareri personale despre Biserica.Dar oricum e bine.Pe scurt,Biserica este organul intemeiat de Dumnezeu-Omul pentru mantuirea si sfintirea oamenilor.
            Numirea de Biserica se da si comunitatii celor ce formeaza poporul lui Dumnezeu.
            Biserica este una si unica, anume Biserica lui Hristos.Cand am zis de "alte Biserici" nu m-am referit la fiinta Bisericii, ci la elementele exterioare continutului esential si specific al Bisericii,elemente de ordin istoric;(Biserica veche, Biserica medievala), geografic (Biserica rasariteana, apuseana, romana, greaca,rusa etc.).
            Biserica este si institutie si mai este si cladire (cu b mic).
            Scrisul cu B sau cu b a fost pt. ca am fost apostrofat de cineva ca eu as fi cel care nu stiu sa scriu corect.Eu am facut aceasta afirmatie la adresa unora dar nu in senul scrisului pe forum ci in ceea ce priveste formularea unei idei,expunerea ei chestii care tin pana la urma de un anumit nivel de pregatire.Am fost inteles gresit.Nu conteaza ,mergem mai departe.Azi este Sambata lui Toader, se manaca masline, porumb fiert si se beau doua pahare de vin in cinstea sfantului!Apropos, tine cineva post??!!

Comment

• in afara de tine ?
              Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Da, era o intrebare retorica.

Comment

• Postul e bine sa-l tii si din alte convingeri decat cele religioase, pacat totusi ca il tin exact cine nu trebuie, batranii. Alta problema ce tine de mentalitate apare cand se termina postul, se umplu camerele de garda ale spitalelor cu "credinciosi" care au sarit de la fasole la oala plina cu ceafa de porc sau friptura de miel.

Comment

• da, ocazional mai tin unii post. drept ca nu de-ala ca la carte, dar cum mai bine decat nimic e bine si putin...
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Da, nevasta-mea tine post. Pe langa sarbatori miercuri si vineri , acum sa se apropie Pastele, adaugam si ziua se sambata. Tot respectul, daca ea asa crede asa sa faca. (totusi isi strica stomacul pentru ca nu mananca decat porcarii si numai dupa ora 12) WFT?! dar treaba ei.
                      SUPARAREA MEA de fapt este ca sunt ignorat 3 zile pe saptamana, pofta in cui!
                      Mai zi ceva. ;/

Comment

• Originally posted by acidus View Post
                        Salutari.
                        .... O a doua chestie care a pus capac in povestea asta "bisericeasca" a fost atunci cand a venit momentul casatoriei. Nevasta romanca din Cluj, eu ungur reformat hai sa facem nunta la Cluj la biserica de care apartinea nevasta-mea. Mergem sa vorbim cu preotul care ne-a transmis intr-un ton descurajator si total nepasator ca nu ne poate casatori decat daca eu ma convertesc si devin un mic ortodox "slujitor". A"sarit mustarul la mine", nevasta a inceput sa planga de nervi, va dati seama cum eram eu si cat de umilit m-am simtit, de fapt amandoi ne-am simtit umiliti.

IN fine, am dat de un alt preot tanar caruia i-am povestit ce am patit la care el: ok, sambata in Faget la mine la biserica si va rezolv eu fara nici o problema. Asa a si fost, sambata mare fericire, alai, alea alea..ne-am luat si uite ca s-a putut. Deci, de unde domnilor asemenea "sovinism" in curtea Bisericii??? Ce treaba am eu ca sunt de alta religie? Nu am dreptul la o casatorie cu o persoana de alta religie pana nu respect randuiala impusa de oarecare preot in varsta si increzut...pana nu fac cum zice el?? Nu cumva suntem toti la fel in fata lui Dumnezeu?

Ok, asta a pus capac si mi-am zis ca eu nu ma mai duc la biserica, ce sa-mi zica mie omul ala de la "pupitru" care odata m-a trimis acasa pentru ca eu aveam alta religie. Prefer sa stau acasa, sa ma rog in linistea mea din adancul sufletului si sunt mult mai castigat decat sa ma duc la o biserica, sa ma uit in ochii preotului stiind ca de fapt e alt fel de om.
                        Respect pentru preotul ala tanar care "ne-a rezolvat" la bisericuta lui micuta si simpluta si cu mult bun gust. Nu zic ca sunt toti la fel dar marea majoritate cam confunda treburile si bine nu va iesi, zic eu.
                        Acidus, asta e cel mai bun exemplu ca OMUL sfinteste locul. Nu "Biserica" trebuie blamata, ca unii si-au facut propria "afacere" din pozitia pe care o ocupa in randul Bisericii. Nenorocirea reala cea mai mare, este ca astfel de neoameni pur si simplu alunga pe oameni de la calea credintei in Dumnezeu. In loc sa le aduca lumina si iubire in suflet pentru Dumnezeu si pentru semeni, le trantesc o usa in nas si le sadesc dispret si ura in suflet.

Daca tu esti de o alta confesiune si vii in Biserica ortodoxa pentru oficierea casatoriei, trebuie sa fii primit ca un oaspete. Dintr-o casatorie rezulta copii, care vor fie fie ortodocsi, fie de alta confesiune - dar familia e un tot unde nu trebuie facute separatisme.

Preotul care v-a cununat si-a facut misiunea de preot si de crestin.

Eu as spune ca nu trebuie sa te indepartezi de Biserica, ci sa iti cauti acel preot duhovnic care iti aduce luminare si indrumare in anumite momente. Poti merge la ortodocsi sau la Biserica de care tii prin botez. Dumnezeu unul este si cu totii facem parte din creatie.

Originally posted by JREwing View Post
                        Pai:
                        - Biserica (cu B mare) era in vremea lui Creanga; azi - pe cale de disparitie;
                        - biserica (cu b mic) poate ca era si in vremea lui Creanga (dar mai putina); azi este la moda.
                        Ce au facut bisericile (cu b mic, cu B mare) acum la zapezile cat casa? Ca nu am vazut / auzit decat de jandarmi, SMURD si voluntari.
                        Si mai pot detalia.
                        Apropos de subiectul cu zapezile cat casa... Am vazut la televizor cand s-au dat stirile cu satele inzapezite cat casa din judetul Buzau, un sat unde preotul a mers din casa in casa sa vada cei cu oamenii din fiecare casa.

Astea sunt lucruri care tin de ceea ce ar trebui sa ne caracterizeze ca oameni, si nu de o "regula scrisa institutionalizata". Nu stiu daca preotul are o "fisa a postului" sau ce ar contine ea --- insa preotul are o foarte mare responsabilitate in privinta comunitatii si a parohiei pe care o pastoreste.

Din pacate, la oras foarte multe din relatiile firesti interumane sunt tocite, racite, distanta si izolarea dintre oameni fiind mult adanc infipte in relatiile dintre oameni. Asta pune o amprenta si pe modul in care preotii interactioneaza cu comunitatile.

La sat vedem totusi ca s-au mai pastrat unele comportamente normale, apropiate - insa, sigur ca asta tine pana la urma de fiecare om in parte, fie ca vorbim de gospodari sau de preoti.

Zapezile asta au fost si ele o piatra de incercare - in primul rand pentru sufletele oamenilor, pentru solidaritate si oameni. Si am vazut ca oamenii s-au mobilizat, chiar si cu criza si greutatile care ne apasa - pe unii direct, iar pe altii moral... ca o piatra de moara.

.............................

Pentru cei care il ataca pe Mady - vreau sa spun doar atat: daca omul asta spune ca e preot, nu este cazul sa il atacati, admonestati sau il luati la misto.

Din pozitia de preot, e destul de greu sa vorbesti despre problemele din sistem. Nu este vorba de lasitate sau despre ascunderea gunoiului sub pres. Realitatea o stim cu totii. Pentru preotii adevarati cel mai important este sa se faca pe ei insisi exemple de credinta si de traire curata in Dumnezeu - si nu sa critice un sistem cu imperfectiunile specifice naturii umane.

Critica din interiorul sistemului are un singur rezultat: excluderea din sistem, bete in roate, marginalizare - in functie de duritatea masurilor aplicate. Ce ar aduce asta bun? Rezultatele concrete?

Biserica si preotii trebuie sa fie cea care aduce unirea oamenilor in credinta vie in Dumnezeu si sa aduca liniste, pace, alinare si iubire in sufletele oamenilor. Nu razvratire intre oameni. Sa-i spunem "razvratire" impotriva pacatului - dar asta la nivel de individ asupra propriilor greseli - iara nu dihonie si razvratire intre oameni.

Eu cred ca e mai util ca preotii adevarati sa-si faca misiunea in vremurile pe care le traim. Si asta o vad mai bine facuta in asezare, in liniste, in profunzime. Nu vad "rezolvarea" problemelor reale din ierarhia umana a Bisericii printr-o "rasmerita" a celor buni impotriva celor rai. Asta ar conduce la si mai multa ura, la si mai multa dezbinarea poporului - si la un ajutor gratuit celor care se lupta de mii de ani sa distruga credinta in Dumnezeu.

Nu cred ca ati vazut vreodata vreun duhovnic intarit cu Harul Duhului Sfant, care sa apara la televizor, sa-si faca "reclama" cat de sfant este el personal, ce "puteri are" sau chestii de genul asta. Sigur, ne-am obisnuit cu "educatia televizorului" unde totul trebuie sa fie atractiv, nou, cu sclipici, foarte vocal --- insa in fata lui Dumnezeu ne apropiem prin smerenie si rugaciune, nu prin publicitate si marketing. Cautati pe cei smeriti, nu senzationalul sau curiozitatea.
                        Last edited by ion_R5; 4 March 2012, 02:17. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• ion fara suparare dar colegul JREwing a intrebat ce a facut biserica pentru cei napastuiti. tu ne spui ca intr-un satuc a umblat un preot sau popa din usa in usa sa vada ce-i cu oamenii. asa si ? le-a tinut asta de cald sau de foame ? unde sunt ajutoarele materiale acordate de biserica? ca de cand este de luat ia cu ambele maini, cand este de dat are arici in buzunar. rusine bisericii pentru aceasta nepasare ...

iar colegul mady daca vrea sa nu mai fie asa de mult in centrul atentiei ar face bine sa nu mai sustina asa de vehement ceea ce va incalca pesta cativa ani. daca domnia sa ar fi mai inteleapta nu ar mai da apa la moara noua celor multi si i-ar fi mai bine.
                          Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Originally posted by mady View Post
                            ... Nu conteaza ,mergem mai departe.Azi este Sambata lui Toader, se manaca masline, porumb fiert si se beau doua pahare de vin in cinstea sfantului! ...
                            Sfantul Toader este aparatorul cailor, se spune ca in sambata lui Toader caii trebuie calariti. Eu am calarit "iapa", poftim cultura...

Comment

• @ion_R5
                              Cred ca si "Biserica" se poate blama la un moment dat pentru ca ar trebui sa faca curatenie in propria-i curte sau sa traga mai tare "cureaua rigurozitatii" si sa incerce sa descurajeze "afacerile" pentru ca asa cum ai zis: astfel de neoameni pur si simplu alunga pe oameni de la calea credintei in Dumnezeu. Nu cred ca astfel de afaceri sau comportamente nu se cunosc si la nivel mai inalt.
                              Tocmai pentru ca am trecut prin multe situatii in care am vazut "afacerea" am desic sa nu ma duc la biserica, refuz sa ma uit in ochii preotului care stiu ce fel de om este. Prefer sa port biserica in sufletul meu, sa ma rog in liniste si cred ca pt mine cel putin e mult mei bine asa. Deci nu "neaparat" am parasit "Biserica".
                              Da, ar trebui sa fiu primit ca oaspete, indiferent de religie, dar am fost refuzat pentru ca "Dumnezeu unul este si cu totii facem parte din creatie."

Comment

• Cine sa faca (,) curatenie? "Matura" e putreda, e invatata cu "praful" si "mizeria", a ajuns sa-i placa... cum sa nu-i placa? Cui nu i-ar placea?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google