mah, da' de unde stiti voi ce-a facut sau o faca colegul mady vreoata? il cunoasteti vreunul personal? doar pt ca poarta o haine bisericeasca voi deja ii stiti mersul prin viata? fir-as ce noastradamusi avem printre noi...ia, hai, repede, daca va pricepeti: cand se termian criza, cand vine sfarsitul lumii si cine va fi presedinte in rusia dupa putin?
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
@ Vasile78 si altii foarte vocali pe aici cand e vorba de criticat...
E foarte usor pentru oricare din noi sa punem Biserica si preotii la colt pentru diversele nereguli mai mari sau mai mici. Va intreb insa altceva: din ce pozitie judecam noi un om sau o institutie?
Ne-am cercetat pe noi insine? Ne-am judecat la fel de aspru? Ne-am indreptat mai intai pe noi din toate cele ale noastre, unde fiecare din noi avem problemele noastre?
Nu stiu daca vreunul din noi de aici are dreptul de a judeca un semen sau o institutie. De judecat, sigur - poate sa judece fara probleme cel curat cu inima, cel plin de iubire - cel care poate da un sfat plin de iubire si milostenie.
"Cel care se simte fara de pacat, sa ia piatra si sa arunce primul". Noi din pacate luam piatra in mana, ca sa desfiintam, ca sa daramam. Macar daca am lua piatra in mana, ca sa construim ceva traininc, punand piatra peste piatra. Din pacate ne mana dihonia si distrugere, demolarea.
Eu nu judec pe nimeni. Fiecare face cum crede, dupa propria constiinta si dupa propria vointa.
Comment
-
de 45 de pagini se tot cearta oamenii. nu iti este clar ?
azi am fost putin la biserica in Ploiesti. la sfarsitul slujbei preotul a inceput sa rosteasca cuvintele magice criza saracie Basescu Boc si oamenii
le spunea ce doreau sa auda, era Dumnezeul lor . iar eu eram spectator la un spectacol grotesc
Comment
-
da' stiu ca va place sa va certati
chiar generalizati foarte multe treaba cu popii
Intr-adevar sunt si destui care stau la biserica o zi pe saptamana si-si plimba sutana in bmw x5 audi a8 etc
sa vi-l dau ex pe tata care sta (si nu sunt putine zilele) de dimineata pana seara plecat la slujbe sfestanii etc
toti preotii cotizeaza la protoierie cu o suma destul de mare-impozit salariu diferite fonduri etc
tata este preot in Caracal de 15 ani(cv de genu nush sg) oricum el cand a venit aici a restaurat curtea care era intr-o stare...
acum 2 ani a restaurat a doua oara pictura
acum 3 ani a restaurat exteriorul
Da banii nu i-a dat din buzunar ci a avut sponsori dar sponsorii nu i-au dat lui banii ci direct mesterilor cu materiale
Cand am facut topic la my ride la logan si am spus ca tata are si passat luat nou cineva a spus ca el nu s-ar spovedi la un popa cu passat
Cand era zi de votare la sfarsitul predicii spunea ca este bine sa mearga la vot si voteze cu cine considera dar numi amintesc vreodata indiferent de subiect sa dea nume politice
Ps tata are cea mai mica parohie din Caracal
repet inca odata ca sunt o groaza de popi bagati pe pile uc x5 si etc dar nu trebuie sa generalizamI changed her oil , she changed my life
sigpic
Comment
-
Nu poti generaliza despre caracterul oamenilor, adevarat dar daca discutam despre cum se urca in ierarhie, fii sigur ca fara sa nu decartezi BANI, nu faci nimic, iar cine face parte din Biserica si nu recunoaste asta, este ipocrit.
Ma repet, nu am nimic cu preotii sau cu ce vrea sa fie Biserica (dar nu e), am o problema cu ipocrizia, manipularea si ignoranta. Ultimele postari au luat un caracter gen "sa ardem vrajitoarea pe rug" si aproape ca sunt conotatii personale la adresa unuia sau altuia, din punctul meu de vedere, impordonabila asemenea atitudine.
Domnilor, nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni. Cu siguranta, D-zeu nu judeca, altfel n-ar fi cu nimic superior muritorilor de rand.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
@StapanDegoLan cati ani ai dumneata? Si daca taica'tu are cea mai mica parohie, de unde are bani de passat? ...si nou!?
@darksid3, nu avem dreptul sa judecam? De ce? Fara judecata dintre oameni societatea ar fi un haos, fiecare ar face numai ce ar dori, doar nu e nimeni indreptatit sa-l judece.
Comment
-
Vasile, nu declara lucruri ce nu pot fi probate. Uite ca de mult ce judecam, suntem in prag de extinctie in maxim 150-200 de ani, daca se pastreaza ritmul. Societatea exista pentru ca sunt "pastori" care ajusteaza lucrurile.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Sambata am fost pe la biserica, e vorba de o pomenire.
N-am stat la slujba. Cand au iesit oamenii din biserica, dupa o cuvantare a popii, cineva a zi: pai aici faci mai multe pacate decat daca stai acasa.
@StapanDegoLan cati ani ai dumneata? Si daca taica'tu are cea mai mica parohie, de unde are bani de passat? ...si nou!?
acum 2 ani a restaurat a doua oara pictura
acum 3 ani a restaurat exteriorulDa banii nu i-a dat din buzunar ci a avut sponsori dar sponsorii nu i-au dat lui banii ci direct mesterilor cu materiale
Faza cu sponsorii o fi adevarata, dar e doar un mod de a asigura o aura de corectitudine. Mesterii, la randul lor, cer o suma mai mare si impart cu popa.Last edited by mr.K; 5 March 2012, 10:54.
Comment
-
Last edited by RAZVAN-005; 5 March 2012, 14:02.Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
Comment