Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Un articol de 2 lei.Sunt fapte istorice care s-au petrecut si s-au consemnat.Un astfel de articol nu poate sa faca rau unui crestin adevarat cel mult poate sa produca indignare.Pasionatii de romane avand ca autor pe Dan Brown sunt foarte incantati.Sa se demonstreze ca acolo este Iisus si atunci o sa cred.Pana atunci stirea este o prostie ca si Biblia dupa Barabas.
Comment
-
@ Yrman
Mai mult decat atat... Daca maine s-ar "descoperi" dovezi "palpabile" si de netagaduit care sa ateste existenta lui Dumnezeu
- atunci ceea ce inseamna credinta vie, trairea in Dumnezeu - ca forma spirituala de manifestare a omului --- ar dispare pentru foarte multi oameni. Poate pare paradoxal, insa pentru foarte multi Dumnezeu este ceva abstract, neinteles, dar undeva au o farama de credinta. Suntem cufundati prea mult in lumea trupeasca, in lumea materiala. Pentru multi, dovada existentei lui Dumnezeu ar transforma aceasta "demonstratie" a existentei lui Dumnezeu intr-o percepere si mai materiala a existentei... unii ar echivala existenta lui Dumnezeu similar cu existenta canii din care isi beau ceaiul.
Fara a intelege dimensiunea sufleteasca a omului - e foarte dificil sa intelegem ceea ce inseamna Dumnezeu. "Dovedirea" sa-i spunem "stiintifica" a existentei lui Dumnezeu - pentru foarte multi ar indeparta si bruma de credinta pe care o mai au in minte, fiindca sunt aplecati spre material si nu spre spiritual.
Romanele lui Dan Brown si alte maculaturi de acelasi gen nu s-au inventat ieri. Acum insa astfel de carti si productii gen "documentare" care apar cu frecventa si tiraj tot mai mare in ultimii 15 ani - vin si ele intr-un program bine stabilit al celor care il urasc pe Dumnezeu si care se chinuie de mii de ani sa distruga Biserica si credinta adevarata in Dumnezeu.Last edited by ion_R5; 6 March 2012, 00:34.
Comment
-
De curiozitate, musulmanii cum il privesc pe Allah?
Profetul Mahomed ce rol joaca, in sensul ca va reveni vreodata in pentru a realiza vreo profetie?
Daca sunt adeptul lui Budha, ma pot izbavi la final, chiar de voi descoperi ca trebuia sa fiu crestin sau adeptul islamului?
Comment
-
Nu sunt foarte religios da mai stiu cate ceva.
Religia noastra seamana foarte mult cu religia Crestina. 80-90% e comuna. Diferentele majore constau in Profetul principal, la noi Mahomed la voi Isus.
Isus exista si la noi si il cheama Isa, diferenta e ca s-a nascut normal ca orice om si a murit la fel de natural( Nu a inviat, nu s-a intaltat, a ramas in mormant) Diferentele sunt minore si e legat de detalii.
Multe diferente vin din diferente geografice si de clima. Doar stim cu totii ca religia era cea mai usoara metoda de convingere a maselor de a face "ceva". Ceilalti apostoli/profeti exista toti si la noi si au in mare acelasi profil.
Chestii care tin de clima:
interdictia carnii de porc
circumcizia
ritual spalare inainte de cele 5 rugaciuni zilnice obligatoriisigpic
Comment
-
Circumcizia tine de clima din zone respective. Multi se imbolnaveau asa ca li s-a "sugerat" religios sa faca treaba asta.
Interzicerea carnii de porc are acelasi substrat, numarul mare de intoxicatii din cauza alterarii carnii.
Si la noi se zice ca intr-o buna zi v-a veni un "Mesia", dar nu este nominalizat si nici nu se insista pe treaba asta.
Partea cu cele 5 rugaciuni tine de cat de religios/fanatic esti.
La noi pacatele nu se spala, un rau facut ramane facut. Ca sa il indrepti trebuie sa faci alte fapte bune. Se zice ca la Judecata de Apoi se vor pune in balanta lucurile bune si cele rele si in functie de rezultat ti se indica directia ... la Scaraoschi sau la Sf. PetruLast edited by yrman; 6 March 2012, 13:07.sigpic
Comment
-
Diferenta intre felul in care se tine postul e destul de mare. La noi e asa cum ai zis tu, post negru de la rasarit pana la apus. Dupa apus bei cat vrei, mananci cat vrei, faci ce vrei, inclusiv sex cu nevasta. Cartea zice ca e pentru "curatarea trupului si sufletului", eu personal nu i-am gasit inca "originea medicala". Aici poate ne ajuta Cezar, care este medic daca nu ma insel si ne da niste explicatii.
La noi e interzis alcoolul de orice fel oricand si oricat... Explicatiile vi le poate oferi si Burebistasigpic
Comment
-
Pai nu am zis ca nu se consuma, ci doar ca este interzis
Si eu consum ocazional.
Ca si principiu religia Islamica/Musulmana este una foarte pasnica, dar din ratiuni economice lumii ii este prezentata altfel. Probabil stim cu totii de ce si cine sunt principalii beneficiari. Tot ce inseamna teroristi, atentate si chestii de genul, din punctul meu de vedere, nu sunt altceva decat niste raspunsuri...sigpic
Comment
-
Cea mai buna motivatie e religia. Niste fecioare virgine care te asteapta dupa moarte.....
E bun un crez in viata atat timp cat nu afectezi pe cei aproape de tine.
La crestini exista pacatul de a pune pe cineva sa execute. Mult mai mare decat pacatul executantului.
La musulmani cum este? Ma refer, cum e privit din punct de vedere religios cel ce ordona comiterea unui pacat?
Comment
-
La fel.
Obiectiv vorbind. Daca vine cineva la tine acasa si iti omoara nevasta si copii ce o sa faci? Asa sunt si ei, din cauza ca unii, nu spunem cine, vor petrol au omorat f f f multi nevinovati acolo.
Nu am auzit pana acum ca aia ar fii avut tentative sa cucereasca o tara europeana sau nord americana.
Si in istorie avem niste cruciade in numele religiei ...sigpic
Comment
-
Au fost in vechime tentative si din partea musulmana, Imperiul Otoman fiind un exemplu, pe urma Spania cucerita de mauri.
Kuweitul, cucerit de Iraq a declansat febra petrolului, ce abia fusese domolita dupa preluarea puterii in Iran de catre Khomeini si pactul cu Arabia Saudita si Emirate Arabe Unite.
Comment
Comment