cred ca a calatorit la clasa I si a fost prea multa bautura gratis )
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Bun Ioane, nu arunci tot marul pentru ca are un pic de stricaciune, ci iei cutitul si tai raul pastrand doar ce e bun... Daca biserica majoritara ar fi urmat exemplul dumneata, personajele de teapa celui din filmuletul expus de darksid3, nu ar mai fi avut ce sa caute in haine preotesti.
Insa tot prostul vede ca preotii tineri sau preotii cu viziuni liberale care au ridicat macar un deget acuzator asupra conducerii bisericii, au fost mutati din parohii sau amenintati cu (,) caterisirea. Pe cand cei care "deschid cartea", exorcizeaza, cer bani fara rusine, injura, etc, o duc foarte bine si nimeni nu se atinge de ei. De ce? Pentru ca aia cotizeaza cel mai mult catre forurile superioare, catre preafericiti.
Si eu vad biserica asemeni dumneata, ca un mar cu mici stricaciuni, dar in mijlocul "marului" imi inchipui un vierme gras, lacom, caruie ii plac stricaciunile pentru ca sunt usor de digerat si isi doreste ca acestea sa se largeasca...
Comment
-
Vasile, pe mine nu ma intereseaza preotii cu "viziuni liberale care au ridicat macar un deget acuzator..."
Pe mine ma intereseaza preotii care:
1. cred in Dumnezeu
2. au o traire duhovniceasca profunda in Dumnezeu
3. sunt cu noi in lume, dar au reusit sa se deslipeasca de lumesc si prin intarirea si puterea Sfantului Duh si-au facut Biserica stalp si reazem oamenilor nevoiasi (ma refer la cei aflati in nevoi - nu in sens material)
Sigur, sunt si multi calugari cu primele 2 puncte, insa multi dintre ei sunt destul de izolati de lumea cu incercarile si tumultul de zi cu zi. Si ei se roaga pentru popor si pentru pacea lumii - insa nu interactioneaza direct cu oamenii din lumesc.
Impostorii nu ma intereseaza si nici nu trebuie sa-i judec eu.
Comment
-
Nu o dau cotita deloc. Intotdeauna m-am referit la Biserica adevarata. Din pacate voi nu o cautati. Va uitati la ziduri si la oameni si in special la imperfectiuni (imperfectiunile altora)
Din toata discutia voi il uitati pe Dumnezeu. Nu cu puterea preotului se face lucrarea in Biserica, ci cu puterea Sfatului Duh.
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View PostNu o dau cotita deloc. Intotdeauna m-am referit la Biserica adevarata. Din pacate voi nu o cautati. Va uitati la ziduri si la oameni si in special la imperfectiuni (imperfectiunile altora)
Din toata discutia voi il uitati pe Dumnezeu. Nu cu puterea preotului se face lucrarea in Biserica, ci cu puterea Sfatului Duh.
Iarasi spui sa nu ne mai uitam la ziduri? Dar la ce sa ne uitam cand de astea ne lovim privirile zi de zi, se construiesc biserici din ce in ce mai mari, inteleg la puscarie sa trebuieasca zid inalt si gros, dar la biserica? Faci adesea trimitere la traditiile si morala strabunilor, eu isi construiau biserici din lemn si in ele se simteau aproape de Dumnezeu.
Comment
-
Mihai Eminescu:
"... cine nu ne lasă să fim ceea ce suntem a rupt-o cu conştiinţa noastră naţională şi cu simpatiile noastre intime, oricât de bune ar fi relaţiile lui internaţionale cu statul nostru..."
Biserica noastră este "păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre", aşadar "Cine-o combate pe ea şi ritualele ei poate fi cosmopolit, socialist, nihilist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e" ;
Comment
-
Ca personalitati clericale invocate insistent in ultimii ani, si din a caror agenda, relatiile cu Masoneria au devenit un loc comun, ii citam pe: IPS Pimen Suceveanul (Templier si afiliat la Loja “Fiii coloniei lui Traian” din Nordul Moldovei), IPS Teofan – fost Sinaitul, azi, Mitropolit al Olteniei (in relatie cu Loja “Armonia”, Craiova), IPS Ambrozie Sinaitul (vicar patriarhal, Loja “Armonia” Craiova), IPS Teodosie Tomitanul (fost Snagoveanul, fost Episcop vicar la Mitropolia Bucurestilor, sub obladuirea Lojii “Ovidius” Constanta), IPS Daniel Ciobotea, (Mitropolit al Moldovei), IPS Ion Salajeanul (Episcop de Covasna si Harghita) si IPS Sofronie (Drincec, Episcop de Gyula, in relatie cu Loji maghiare).
__________________________________________________ _______________
De exemplu, fostul secretar patriarhal Daniel Ciobotea este uns Episcop Vicar de Timisoara si imediat, in iulie 1990, a devenit Mitropolit al Moldovei, pozitie-cheie pentru trambuline ulterioare. Vorbim de o crestere rapida, contrara uzantelor ierarhice consolidate. Interesant este amanuntul ca, in martie ’90, Daniel s-a intalnit cu Gabriel Nachmann si Frank Dimant, de la organizatia Bn’ai Brith Canada (“The action arm of the Jewish community”).
Inainte de aceasta, Daniel Ciobotea a fost membru in Miscarea pentru reinnoirea BOR, cea care a dat celebrul comunicat “Ora Adevarului”, calitate in care, alaturi de Bartolomeu Anania si de Dumitru Staniloae, a staruit pentru numirea ca Patriarh al Romaniei a Arhimandritului Ilie Cleopa de la manastirea Sihastria. Coincidenta sau nu, dupa intalnirea din martie, Daniel si-a schimbat orientarea si a revenit in “Vestitorul Ortodoxiei” in sprijinul ex-Patriarhului Teoctist, renegandu-l, tradandu-l de fapt, pe Cleopa, cel care il hirotonise intru monah. Daniel s-a revazut cu reprezentantii Bn’ai Brith la 2-3 noiembrie 1993, prilej cu care i-a condus si la Patriarhul Teoctist. Au existat si alte asemenea intalniri. IPS Pimen Suceveanul, inalt membru Templier, s-a intretinut la 14 martie 1991 cu Jean-Paul Coteron, presedinte al Fundatiei Forum Masonic din Elvetia. Tot domnia sa, impreuna cu Teofan Savu (Sinaitul), a primit la 8 ianuarie 2003 pe Philip Green, director pentru Europa al companiei DHL, membru in Loja Mama (RSAA). La randul sau, IPS Teofan Savu, Mitropolit al Olteniei, a facut intre 26 februarie-3 martie 2005 o vizita oficiala in Regatul Unit unde a participat la ungerea ca cel de-al 104-lea Arhiepiscop de Cantenburry, Rowan Douglas Williams, membru marcant de rang 33 al Lojii Scotiene Antice si Acceptate, prilej cu care s-a intalnit si cu membri ai Lojii Mama. La intoarcere a declarat ca “vizita se inscrie in contextul international al legaturilor promovate de BOR”.
sursaLast edited by D-FENS; 10 March 2012, 16:33.Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Iar o "dai" in poezii Ioane, ai tu ce ai cu Eminescu, vezi sa nu-i deprinzi obiceiurile rele. A facut besici pe coada burtii de la filozofie si "dragoste" in exces...
Ce a scris D-FENS nu ma mira, pe nici un om normal nu-l mira. Pe "credinciosi" insa ii lasa cu gura cascata, n-or sa creada, or sa-si faca o cruce mare si or sa uite... cruce mare or sa-si faca... ca-i dracu' batran...Last edited by vasile78; 11 March 2012, 02:32.
Comment
-
Vasile, ceea ce faci tu e boala cea mai daunatoare pentru poporul Roman. Este molima care ne sufoca si ne omoara ca popor.
Desi o arunci ca pe o bascalie - in mod mai mult sau mai putin constient --- ma intreb daca tu chiar realizezi ce scrii.
Eminescu nu numai ca nu a avut boala respectiva - dar mai mult decat atat a fost omorat cu niste lovituri foarte puternice in cap, care i-au sfaramat cutia craniana.
Diagnosticele vehiculate pe seama lui Eminescu: nebunia, sifilisul - au fost niste inventii criminale, menite sa il "omoare" social pe marele ROMAN Eminescu, care trebuia scos de la ziar, unde in editorialele sale acide a scos la iveala coruptia, tradarea si interesele straine acestei tari, care distrugeau atat tara cat si poporul.
Va suna strain? Azi ce vremuri traim? Caragiale, care era contemporan cu Eminescu a lasat si el destule marturii de acest gen, dupa care a plecat in exil la Berlin, unde a si murit - fiindca in tara nu se mai putea intoarce. Eminescu nu s-a lasat intimidat de amenintari si a decis sa ramana in tara si sa lupte pana la capat pentru cauza nationala. Ce a patit stim bine. In fine, ar trebui sa stim, dar pentru unii vad ca e subiect de mistocareala.
Diagnosticele lui Eminescu nu s-au confirmat la clinica din Viena unde a fost internat si unde s-a recuperat rapid, fiindca acolo nu mai era otravit cu mercur, asa cum se intampla in tara.
Dar daca voi nu credeti si nu il intelegeti pe Dumnezeu - de ce m-as astepta sa il intelegeti pe Eminescu. Sigur, se poate spune si invers - daca nu puteti sa-l intelegeti pe Eminescu, care a fost un roman traitor acum 150 de ani --- cum l-ati putea intelege pe Dumnezeu care e vesnic, exista dintotdeauna si este cel Atoatecreator.
Daca luati toate in balon, e rau, fiindca propagati si altora aceasta stare de trata orice lucru serios sau nu in derizoriu.
Vasile, poti rade de mine, ca nu-i nimic. Dar daca razi de Dumnezeu, e vai de tine si de neamul tau, iar daca razi de Eminescu, inseamna ca razi de tot ce inseamna romanesc, Romania si poporul Roman.
Eminescu as spune chiar ca a avut o moarte biblica. Daca se spune ca a fost omorat fiind lovit cu o piatra in cap - inseamna ca cineva a ridicat piatra asupra lui si l-a omorat. Cine era cel care a ridicat piatra asupra lui Eminescu?
Fara a fi un Eminescu - daca cineva ti-ar lua viata cu o piatra si dupa aia ar spune ca ai fost un nebun si un sifilitic - tu cum ai vedea lucrurile? Tot cu bascalie?
Sa nu ne mai jucam cu cuvintele. Oare nu vedem starea de dezagregare a tarii Romania si a poporului Roman? De unde vine asta? De la minciunile, de la cuvintele amagitoare si bascaliile in care suntem tinuti de 22 de ani.
Hai sa ne trezem Vasile. Cine nu intelege nimic din moartea lui Eminescu, inseamna ca gandeste cu "coada burtii" - dupa cum te-ai exprimat matale.Last edited by ion_R5; 12 March 2012, 23:05.
Comment
Comment