Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mr.K - ce stii tu, daca o sa mergi acolo la catedrala si te rogi ti se spala toate pacatele, mai ceva decat Ariel/Persil.
    sigpic

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
      ...............................
      Iti doresc multe donatii pentru Catedrala Neamului, da si pentru mine o suma cat mai mare, sa fiu sigur ca ajung in Rai.
      Relatia cu Dumnezeu si cu Biserica e una strict personala. La dentist nu trimiti pe altul sa-ti trateze maseaua care te doare pe tine. Sigur, la Dumnezeu (in Biserica sau in afara ei) ne putem ruga si pentru cei apropiati sau nevoiasi - insa asta nu exclude efortul personal si nici un il inlocuieste.

Nu aveti decat sa faceti bascalie pana nu mai puteti.

Sa va dea Dumnezeu sanatate si luminarea mintii!

Comment

• O iei prea personal, Dumnezeu sau Biserica nu sunt proprietatea ta, sau tu nu esti aparatorul oficial al Bisericii.

Nu-i nevoie sa merg sa donez, azi a venit un calugar dupa mine, traversand strada. Sa-l scuz ca vrea sa ma roage...
        L-am scuzat ca a vrut sa traverseze inapoi. Deci vezi, vine dentistul dupa tine, in ziua de azi.
        Bascalia o vad cand popii fraieresc babele si le scurg ultimii bani din pensiile de mizerie.
        Tu o vezi cand eu sau altii criticam gesturile popilor. Gesturi IMORALE, din punctul meu de vedere.
        Nu te supara ca te-ntreb, dar ai ochelari de cal?

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
          Vasile, exact asta au dorit cei care l-au omorat pe Eminescu. Sa ramana in constiinta poporului Roman ca un MARE poet, nebun, sifilitic. Si uite ca la tine si la altii au reusit.

Crezi ca l-au omorat fiindca era un MARE poet? Ma indoiesc.

Putini inteleg, ca inclusiv pentru marea Unire din 1918, Eminescu a avut un mare rol, prin trezirea constiintei nationale atat in Regat cat si in Transilvania. Din pacate nimeni vorbeste despre asta. Sunt altii care sunt incununati cu merite, la care au muncit insa alti oamenii - foarte multi chiar nestiuti.

Despre sufletul romanesc si mandria de a fi roman, pot sa iti spun doar atat: din pacate am ajuns sa traim cu rusinea de a fi romani, nu numai in Europa, dar si in propria tara. Ar trebui sa gandim la treaba asta. E chiar asa o chestie jalnica sa fim romani? Eu nu cred. Cei care l-a vremea respectiva l-au omorat pe Eminescu, sunt asemenea acelora care astazi ne spun ca nu muncim destul, ca pensionarii si profesorii mananca banii de la buget, ca spitalele sunt nesustenabile - intr-un cuvant, trebuie sa vina altii din afara sa ne puna toate pe picioare, iar noi sa ne inchinam ca slugile la ei.
          Ceea ce uita sa ne spuna, este ca nu poporul Roman a inchis fabricile si uzinele, nu poporul Roman a dat aproape gratis la straini fabricile si bancile din Romania, bogatiile solului si subsolului. Au fost unii care se tot schimba si care ne tin de vorba la televizor, fiindca adevaratii stapani ai Romaniei nu se schimba 1 data la 4 ani... ci raman cuminti in spate sa mai fure si ce a mai ramas de furat, pana nu mai ramane piatra pe piatra.

De asta nu mai e loc pentru Dumnezeu - fiindca trebuie sa ne inchinam la purtatorii zeului ban.

Vasile, iti doresc multa sanatate si sa iti dea bunul Dumnezeu gandul cel bun, tie si alor tai!

La zidirea Soarelui, se stie,
          Cerul a muncit o vesnicie,
          Noi, muncind întocmai, ne-am ales cu,
          Ne-am ales cu domnul Eminescu.
          Domnul cel de pasare maiastra,
          Domnul cel de nemurirea noastra-Eminescu.

Suntem în cuvânt si-n toate,
          Floare de latinitate
          Sub un cer cu stele sudice!
          De avem sau nu drepate,
          De avem sau nu drepate,
          Eminescu sa ne judece.

Mi-l fura, Doamne, adineauri
          Pe înaltul domn cu tot cu lauri.
          Ma uscam de dor, în piept cu plânsul,
          Nu stiam ca dor mi-era de dânsul,
          Nu stiam ca doina mi-o furara
          Cu stravechea si frumoasa Tara- Eminescu.

Acum am si eu pe lume parte:
          Pot îmbratisa maiastra-ti carte,
          Stiu ca frate-mi esti si-mi esti parinte,
          Acum nimeni nu mapoate minte.
          Bine ai venit în casa noastra,
          Neamule, tu, floare mea albastra-Eminescu.

Suntem în cuvânt si-n toate
          Floare de latinitate,
          Sub un cer cu stele sudice!
          De avem sau nu dreptate,
          De avem sau nu drepate, Eminescu sa ne judece!
          Oricine are dreptul sa fie prost, dar unii abuzeaza de acest privilegiu.

Comment

• uite, vezi ca poetii scriu versuri ca sa se potriveasca rimele si noi tre' sa ne omoram neuronii memorand comentarii aberante...de cand mama dracu e romania in emisfera sudica? care cer cu stele sudice? tot asa o fi scris si eminescu, apoi, dupa 100 de ani a venit tembeloidul ala de calinescu, vai, poetul prin metafora pacii a vrut sa exprime...ce a vrut mah? l-ai intrebat tu ce a vrut sa exprime? astia ar trebui toti pusi la lucru, nu la belit baloane si emis teoreme cu care sa prosteasca generatii intregi.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Eminescu sa-l judece pe ala care a scris versurile astea ... ca nici asta n-a murit la el acasa.

Comment

• Ce mai e ,atunci,reprezentativ pt.noi, ca popor, ca natie???Nimic.! Ca sa nu mai spunem ca Lui Dumnezeu nu-I mai facem loc nicaieri.Ne-am trezit noi generatia " lui peste" care le stim pe toate. Nu avem nevoie nici de Biserica, nici de preoti,nici de poeti, nici de scriitori, nici de istorie, nici de nimic.Asa ne trebuie. Ne meritam soarta.

Comment

• Face parte din evolutie sa-ti pui intrebari, altfel eram si azi in pesteri
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by mady View Post
                    Ce mai e ,atunci,reprezentativ pt.noi, ca popor, ca natie???Nimic.! Ca sa nu mai spunem ca Lui Dumnezeu nu-I mai facem loc nicaieri.Ne-am trezit noi generatia " lui peste" care le stim pe toate. Nu avem nevoie nici de Biserica, nici de preoti,nici de poeti, nici de scriitori, nici de istorie, nici de nimic.Asa ne trebuie. Ne meritam soarta.
                    Bine ca le stie biserica pe toate, si noi, generatia lui peste, nu vrem in ruptul capului sa luam de bun tot ce ni se serveste.

Comment

• @mady: Poate tu faci parte din generatia "lu' peste"...

Este nevoie:
                      - de biserica adevarata, unde e promovata credinta adevarata
                      - de preoti adevarati, care sa slujeasca credintei adevarate

In rest, scrierile autentice ale poetilor si scriitorilor mi-e teama ca sunt ca si istoria reala: tinute secret si date publicului cenzurat si cu portia.

Soarta? Clar ne-o meritam, pentru ca prea ne-am obisnuit sa credem ca democratie inseamna sa nu fim multumiti de nimeni si nimic dar totodata sa nu fim capabili sa articulam o solutie la problemele reale de care ne lovim.

Iar tu, daca esti ACEL PREOT, ar trebui sa ai putere de coeziune si, in loc sa iei parte la polemici, sa arati un dram de intelepciune dumnezeiasca si sa poti prezenta argumente pertinente si nu belicoase.

Eu unul as pune cruce acetsui topic, deoarece a degenerat cu mult peste limitele in care se poate purta o discutie, fie ea si in contradictoriu.
                      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Nu m-am referit doar la Biserica.Dar nu poti sa dai la o parte tot si sa spui ca "astia dinaintea mea au au fost niste prosti" si ca noi suntem destepti si le cunoastem pe toate.Nu se face nimic fara modele fara valori.Nu se poate asa.

Comment

• Da. Dar modelul meu nu poate fi patriarhul Daniel.

Comment

• Da,domnule,nu am zis asta.Dar avem si valori,din toate categoriile.Sa nu le dam la o parte.

Comment

• Cred ca se generalizeaza prea mult pe tema valorilor date la o parte. Daca ma apuc sa invoc autori si filozofi, pun pariu ca se umple o pagina numai de la mine. Avantajul vorbelor e ca te poti ascunde dupa ele, fara sa transmiti ceva clar.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• JREwing - cine sti tu sa ma judeci pe mine???

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google