Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

"Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru" (Luca 17:20-25)
    Iisus a afirmat ca:"Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbească privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: "Uite-o acolo!" Caci iata că Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru" (Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23)].
    Isaac din Siria stia acelasi lucru: "Incearca sa intri in tezaurul tau si vei gasi tezaurul Cerului; Celui ce se cunoaste pe sine toate lucrurile ii sunt date. Fiindca a te cunoaste pe tine insuti reprezinta implinirea tuturor lucrurilor".
    Lao Tzu(cap.33) spune:"Cel ce cunoaste lumea din afara are cunoastere; Cel ce se cunoaste pe sine este Iluminat"
    "Fără să treci pragul usii, se poate cunoaste intreg universul; Fără să privesti pe fereastră, se poate vedea Calea Cerului [poti descoperi principiile ce guvernează toate lucrurile](Lao Tzu: cap 47)

Spiritualitatea autentica plaseaza "Imparatia Cerurilor" sau Intregul in fiecare parte a sa (holografic), in fiecare fiinta vie, ca "scanteie divina". Spiritualitatea falsa plaseaza "Imparatia Cerurilor" in afara fiintei umane, intr-un Cer aflat in exterior, si asta dintr-un motiv simplu: pentru ca unii dintre semenii nostri sa se erijeze in mediatori, in mijlocitori, pt .a exista ca institutie, care colonizeaza constiintele si le subjuga.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

salutare la toata lumea scuze ca nu am mai postat dar am ost plecat din timisoara la resita la logodnica mea pentru ca maine este ziua ei si nu pot merge maine pentru ca sunt cantaret la o parohie de langa timisoara. sa revenim maisore ai zis foarte bine chiar nu spui citate ca si sectantii izvoarele de revelatie a B.O. sunt sfanta scriptura si Sfanta Traditie pacat este ca multi nu vad adevaratul sens al Bisericii ca si institutie Divino-Umana al carei cap este insusi mantuitorul. pentru cei ce merg rar la biserica si din pricini binecuvantate nu este nici un bai pentru ca nu merg la biserica pentru ca isi castiga painea cea de toate zilele, iar ceea ce a spus silviu cu proprietatile Bisericii ele au aparut da si danie sau donatie din partea unor crestini mai instariti, iar in al doilea rand silviule daca tu ai fi preot si sotie si inca mai doi copii cu ce ti-ai intretine familia? sa te vad atunci am spus asta fara exagerarile care sunt adica preoti cu Q7 sau nu mai stiu eu ce. astept un raspuns apropo preotii trebuie sa fie doar preoti nu si alte meserii tine minte. oricum astept raspunsul
      Dacia Logan KissFM 1.5 DCI 90 CP B-76-SKF
      Seat Leon 2001 1.6 16v 106 CP TM-11-MFD viitor TM-31-MMN

Comment

Pai din cate stiu preotul are salariu, platit de la buget. Ma insel cumva?
        ECUFix
        Please don't visit my homepage!

Comment

da are salariu dar din pacate e foarte mic si in al doilea rand ca sa-si primeasca trebuie sa plateasca taxe protopopesti si asigurari si etc ca sa il primeasca iar daca nu are bani pentru a plati acele taxe nu primeste salariul va spun ca este foarte greu pentru majoritatea preotilor

Comment

Originally posted by maistoru View Post
            un crestin adevarat nu trebuie sa mearga la biserica pentru a vedea ce masina si-a luat popa sau cat de farisei sunt unii. un crestin adevarat merge la biserica pentru a fi in comuniune cu Dumnezeu pentru ca numai in biserica il putem intalni pe Hristos materializat in Sfanta Impartasanie. "Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." Ioan 6:54
            Maistore ,prin postul asta ai spus totul !!!!
            ASTA E ADEVARATA BISERICA
            Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

Problema e la varf si probabil o sa se adanceasca sub conducerea lui Danut.
              Daca unui preot tanar ii ceri bani ca sa poata primi o parohie cat de mica in cel mai indepartat satuc inseamna ca l-ai nenorocit pe toata viata.
              Automat banii aia trebuie sa si-i recupereze. Apoi nu o sa se mai poata opri.
              ECUFix
              Please don't visit my homepage!

Comment

nu e problema ca nu se poate opri ci cat timp ii trebuie sa recupereze acei bani mai ales ca e o parohie de gradul III

Comment

Mai eu nu am vazut popa sa o duca rau si foarte putini sa conduca Logan! Hai, va salut! Nu merg la biserica niciodata decat la nunti si botezuri...

Comment

Eu sunt de parere ca nu este neaparat nevoie sa mergi la Biserice... poti sa ai si acasa o icoana, poti sa te inchini si acasa... poti sa te rogi in fiecare seara inainte de culcare, etc. Dumnezeu nu ii priveste cu ochi buni doar pe cei care calca pragul bisericii. Eu obisnuiam sa ma duc la biserica in fiecare zi dupa ore... pana prin clasa a 8-a. Aveam un coleg care era ajutorul preotului, ca sa zic asa... o facea benevol. Am fost prin clasa 4 sa il vedem si noi si mie unu mi-a placut... pana la urma am simtit ceva... nu pot sa explic... si in fiecare zi dupa ore ma duceam la biserica, ma inchinam la icoana, spuneam o rugaciune si ieseam de zece ori mai impacat sufleteste decat intram in biserica... simteam ca dumnezeu e cu mine si ca ma influenteaza in orice fac... are grija de mine...
                    Dupa examenul de capacitate am fost la biserica si intamplarea a facut sa ma spovedesc... Ma pun in genunchi in fata preotului, imi pune sutana in cap si incepe sa ma intrebe... la un moment dat ma intreaba daca fac onanie... m-am uitat lung la el intrucat nu stiam termenul si el se uita stanga-dreapta sa nu il auda nimeni si imi sopteste la ureche ''de laba ai auzit?''. Nu mi-a venit sa cred ce a putut sa ma intrebe... sau de fapt cum a zis-o... m-a facut sa ma simt atat de prost incat am renuntat la obiceiul meu de a ma duce in fiecare zi la biserica... de atunci am fost tot mai rar... ma simt la fel de fiecare data cand intru... fac abstractie de persoanele din jur. Ma enerveaza la culme cersetorii care trag efectiv de tine sa le dai BANI si nu mancare, haine sau alte bunuri. Ma enerveaza preotul cand vine sa fac festanie si ii dai acolo 10 roni ca na... fiecare munceste si se descurca cum poate... se uite lung si intreaba DOAR ATAT? ma enerveaza cand te duci sa cumperi un loc de veci si iti face pretul... mai scump la aleea principala sau langa biserica si mai ieftin in spatele curtii... in boscheti... deja sunt adevarate afaceri imobiliare, ca sa le zic asa... Ma enerveaza cand vine cu botezul si intra peste tine in camera indiferent ca esti in pijamale sau chiloti, dormi sau faci altceva... Deja in mintea mea vad preotii ca pe niste bisnitari care profita de credinta oamenilor in Dumnezeu si care nu stiu cum sa mai faca un ban de pe urma lor.
                    In alta ordine de idei... am renuntat la a ma duce la biserica... sunt mereu dezamagit de cate ceva... in schimb incerc sa fiu un om bun, sa ajut pe cine are nevoie, cu un ban, cu o haina, cu ceva de mancare, cu un sfat, cu orice am. Nu sunt cel mai credincios dar nici ateu... mi-e frica de Dumnezeu. Acum intrebarea mea este: Ma vede Dumnezeu cu alti ochi deoarece eu mi-au facut propriile obiceiuri si ma abat de la reguli? Muncesc si de Paste si de Craciun... muncesc Duminca si uneori nici nu stiu ce zi este... spal in fiecare zi uniforma de la munca, o calc, injur de mama focului pana la munca colegii de trafic care au luat permisul pe spaga...

@Marcel88: Intrebarea mea este: ce intelegi din Apocalipsa dupa Ioan... Din cate stiu eu a fost scrisa in secolul 1 pe cand crestinii erau doar o secta iudaica, erau persecutati in cele mai crude moduri, etc... Ioan a fost exilat de crestini si a incercat sa gaseasca sprijinul moral in Iisus. A fost exilat intrucat a promis oamenilor ca Iisus se va intoarce in decursul vietii lor de muritori si ii va ajuta. Timpul a trecut si Iisus nu a aparut sa ii salveze. Astfel Ioan a fost exilat intrucat crestinii de atunci l-au crezut un mincinos... De asemenea el a amintit si de cifra fiarei 666 care conform unei metode de scriere bazata pe numerologie reprezinta suma literelor persecutorului lui Ioan, imparatul NERO. De asemenea si Armageddon, care toata lumea stie ce este, locul in care toti imparatii lumii, condusi de satana, sunt nimiciti de Iisus si pacea o isi ocupe locul pe pamant. In ebraica Armageddon inseamna un munte care exista cu adevarat... deci face referire la un loc real, cunoscut. Nu stiu sa iti zic exact cum se numeste intrucat am uitat. Nu cumva Apocalipsa a fost scrisa codat astfel incat sa nu poate fi citita de romani? Oricine poate sa citeasca niste pagini insa sunt curios care sunt opiniile oficiale ale bisericii. Urmaresc documentare, emisiuni, etc si de acolo am toate informatiile...
                    Newton a incercat sa descifreze Apocalipsa si a facut-o timp de 55 de ani... In final a afirmat ca Apocalipsa va avea loc in anul 2060 dH. Acum stau si ma gandesc ca Newton asta nu a fost un oarecare, a studiat mult si a facut multe descoperiri, mai ales in fizica.
                    Evreii credeau ca Iisus se va intoarce atunci cand vor reusi sa stapaneasca din nou templul sfant din palestina. Au reusit sa il cucereasca ( prin anii 50 cred) insa Iisus nu s-a aratat... atunci au incercat sa gaseasca alt inteles al Apocalipsei.
                    De pe urma profetiilor din Apocalipsa, Israleul castiga anual milioane de euro....
                    Last edited by sinx; 13 April 2009, 04:36.
                    sigpic

Comment

ocazional merg la Biserica, foarte rar in ultima vreme. nu am nimic cu Biserica luata ca si institutie, mi se pare stupid sa invinuim Biserica din evul mediu pt greselile facute atunci. Oricum nu vd rostul mersului la Biserica decat daca mergi sa te regasesti, sa iti descarci sufletul. Sa meditezi si cand iesi sa incerci sa fi mai bun. altfel n-are rost, e degeaba. de aia nu ma intereseaza ce masina are popa, cate proprietati are Biserica, etc. Cat despre viata monahala, in ultimii ani in unele locuri, e cam cum au spus altii inaintea mea, chilii cu televiziune si internet. am fost anul trecut in moldova, sa vizitez manastirile. m-a socat faptul ca se iau taxe la intrarea in manastire, desi pe o tabla scrie mare cati bani gramada s-au bagat acolo din fonduri UE. asa nu atragi lumea la credinta, in nici un caz. nici punand termopane la chilii si manastiri din sec 15-16 nu atragi lumea, decat eventual fanatici religiosi. uite de-aia n-are ursul coada si Bisericile devin pe zi ce trece tot mai goale. problema insa nu e ca nu merge lumea la biserica, ci ca se comporta aiurea. apropo de mers la biserica, eu unul nu am inteles niciodata de ce la slujbe se plimba lumea (unii vin, altii pleaca, suna telefoane, etc...) ca pe bulevard sau de ce exista magazin de obiecte bisericesti in interiorul cladirii bisericii. prefer sa merg ocazional cand nu sunt slujbe si sa meditez acolo in liniste...
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

@sinx
                        referitor la rugatul de unul singur : "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." Matei 7:21
                        referitor la apoalipsa : " Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." Matei 24:36
                        referitor la onanie : pe mine m-a intrebat daca fac pacate de unul singur, am dedus usor la ce se refera .

@seba : eu ma cert cu cei care cer bani la intrarea in curtea bisericii (nu prea am vazut sa ia taxa la intrarea in biserica) si le aduc aminte ca, Casa Tatalui meu e loc de inchinare nu loc de facut comert. platesc numai atunci cand e cazul sa intru cu masina. daca am ceva de dat pun eu la cutia milei si pun cat ma lasa sufletul din ceea ce am. nu trebuie sa ma fortezi sa dau ca atunci nu mai e milostenie e japca la drumul mare.
                        vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

Comment

@usurelu_okok ai pus punctul pe "i", discutia se mai poate continua cu intrebarea "Cat mai este taxa neoficiala a cununiei religioase?", cu un pool despre "Care dintre voi sunteti onanisti?" sau "Cati dintre voi confundati sticla de aghiasma cu aia de tuica?". Nu pun in aceeasi oala toti preotii, nu sunt ateu, nu sunt sectant, ma rog cand simt nevoia, prin natura meseriei fac tot binele care se poate face unui om cand are nevoie, nu ravnesc la motorizarea mai puternica a vecinului si nici la nevasta-sa (da ma gandesc la fiica-sa), in concluzie duc o viata normala si fara compromisuri. Cu ce ma ajuta pe mine mersul la biserica daca eu ma simt curat si impacat sufleteste asa cum sunt? De ce sa imi fac eu nervi cand vad in curtea parohiala doua masini de la episcopie (cu numere preferentiale ale episcopiei) + masina preotului care nu are cum sa castige niciodata cat mine si totusi are masina nemteasca? Sa ma scuze cei care activeaza in domeniu dar pe mine nu ma impresioneaza cuvantul "preot","biserica","liturghie"... Numai bine va doresc!

Comment

eu n-am mai mers la biserica de 10 ani...n-am simtit nevoia sa ma duc, si daca as simti nevoie sa ma duc.. prefer sa nu o fac din interes.
                            sigpic

Comment

In primul rand ar fi bine sa nu se faca un flame din subiectul asta;
                              In al doilea rand, am mai zis, personal nu am nevoie de Religie si Biserica ca sa-l gasesc pe D-zeu...nu conteaza ce religie a fost prima si care spune mai mult adevar sau nu...D-zeu e acelasi pt toti si ne iubeste in mod egal...D-zeu nu pedepseste ci ne-a dat liberul arbitru din care singuri invatam si singuri suportam consecintele a ceea ce alegem. Spiritualitatea nu ar trebui sa se regaseasca extern si invatatura ar trebui sa fie pentru a ne face sa evoluam, nu sa ne programeze si sa ne indoctrineze. Sunt de acord cu biserica ca loc de meditare si recunostinta si omagiu adus acelei Constiinte Superioare...Nu sunt de acord cu biserica institutie si folosirea credintei in sistem monetar, de exercitare a influentei si programare mentala care fac parte din stabilimentul in care ne nastem..in loc sa elibereze oamenii, mai rau ii "leaga" de conceptul de Biserica ca loc de conexiune cu D-zeu...viata este darul si noi suntem produsul si vointa acestei Constiinte Superioare...altceva nu conteaza

LE: Am sters tot ce era offtopic...va rog sa ramaneti la subiect si fara sa declansati flame-uri
                              Last edited by darksid3; 13 April 2009, 12:31.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

salutare la toti Apocalipsa este o carte profetica si inca este "valabila" pentru ca nu stim cand va veni Fiul Omului la a 2-a Sa venire si ii dau dreptate lu maistoru acel loc de care se spunea ca exista in lume unde se va da acea batalie intre Satana si Hristos este valea Izreel atentie nu Israel. va spun sincer ca si pe mine ma deranjeaza ca sunt uni preoti cu masini nemtesti dar sunt si unii preoti in timisoara care au si logan e adevarat a intervenit si coruptia intre noi cei din biserica dar asta este nu avem ce sa facem eu unul o sa fac asa incat sa imi fie mie bine atat sufleteste cat si sa duc viata asta decent ca si asa e cam de kkt
                                Last edited by Marcel88; 13 April 2009, 13:16.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google