Sunt de acord ca in Biserica din ziua de astazi sunt foarte multi care nu au ce cauta si poate sunt mai "rai" decat multi dintre noi.Asta nu inseamna ca sunt toti la fel.Padure fara uscaturi nu exista.Trebuie doar sa stii unde sa te duci si in cine sa te increzi.
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Biserica a fost si va ramane un mijloc de manipulare a maselor .Credinta in divinitati a luat finta pentru a da speranta si a manipula.Ca exemplu la ceea ce spun,batranii unui trib(care se indrepta spre foamete) inventa diferite povesti cu divinitati pentru a tine multimea sub control si astfel isi spalau vina de pentru esecul in conducerea comunitatii.
Observati cu atentie piramida postata de marx,intradevar spune ceva.
Comment
-
Intre om si Dumnezeu poate exista o legatura directa,cred eu.Dumnezeu se uita la inima omului,nu se uita de cate ori mergi la biserica.Eu nu vad preotul ca intermediar intre mine si Dumnezeu.Ma poate sfatui,da,dar ce fac eu conteaza in fata Lui.Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Biserica a ajuns o afacere.Eu merg la biserica doar cand sunt 'obligat' de situatie:botez,casatorie si mormantare.Cand vad 'barbosi' in masini de fite ma ia zbenga,sa le mai dai bani la manastiri.Eu unul decat sa le dau lor bani mai bine dau la o familie nevoiasa.Sunt catolic.
Comment
-
Referitor la ceea ce spunea cineva mai sus,eu am facut facultatea la Ovidius(Constanta) si acolo au si un profil teologic,decate ori ma intalneam cu oameni aia de la teologie pe hol in febra examenelor nu imi venea sa cred ce vad,adica iti trebuie scoli inalte sa fi preot ca nu e de gluma.Iar ca sa primeasca saraci o biserica unde sa fie preoti sunt nevoiti sa dea spaga,si aici ma intreb de ce atata studiu?
Comment
-
se pare ca la Vatican este tinut secret de sute de ani un manuscris unde Iisus spune asa : desfiinati biserica si da ti jos icoaele spoite, amul nu are nevoie de intermediari pentru a crede in mine. crezi in mine si te voi primi in imparatia cerului.
am zis se pare. nu se stie cu adevarat daca exista. dar cum ar fi ca toata puterea bisericii sa dispara ?
p.s. ce parere ai darkside de protestul ungurilor de sambata ? independente autoproclamate si limbi oficiale ?Last edited by alessandro; 15 March 2010, 09:42.
Comment
-
Nu am fost şi nu sunt o fire bisericoasă. Sora mea este cadru universitar la Fac. de Istorie / Sociologie şi, în vizitele pe care ni le mai facem mai povestim şi ne mai descărcăm sufletele. Mi-a spus de chermezele trase de studenţii respectivi (e drept, nu toţi) şi am avut chiar ocazia să constat depravarea mai ales morală din rândul studenţilor în general, al teologilor (care ar trebui să dea un exemplu) în particular.
Am văzut preot care, după stimularea manuală a armăsarului de rasă (în vederea montei unei iepe), fără să se spele pe mâini s-a îmbrăcat în sutană din mers, a intrat în biserică şi a lăsat enoriaşii să-i sărute mâna.
Am participat la o slujbă unde preoţii au început să se roage pentru Boc, Băse şi compania ca să ne conducă spre bunăstare (?????!!!!!!).
Am văzut preot care are butic în mijlocul satului (este administrator-asociat unic) cu preţuri de te doare capul...
Am văzut preot care înjura ca la uşa cortului pe unul din cantorii din biserică fiindcă nu a făcut nu ştiu ce.
Dacă la asta adaug scârba cu care preotul care a oficiat cununia mea religioasă (că nu am înţeles aproape nimic din ce a spus), dar a avut pretenţii la un anumit fel de vin, o anumită dimensiune de prosoape / lumânări, iar la o înmormântare şi apoi pomană, acelaşi preot a avut pretenţii ca toate cele trebuincioase să se procure de la anumite firme, nu pot să nu spun că îmi este scârbă să merg la biserică şi că prefer, atunci când merg la ţară, la aer curat, să stau sub cerul liber, preferabil senin, să îmi mărturisesc păcatele şi să stau de vorbă cu Dumnezeu. Mă simt infinit mai liniştit şi mai curat, decât dacă m-aş duce într-un lăcaş faţă de care nu simt nimic şi în care se bârfeşte, se şuşoteşte, dar dă bine să îl frecventezi.The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson
Comment
-
Originally posted by darksid3 View Postofftopic: Se agita spiritele cu autonomia aia. Intrebarea este : "cui foloseste de fapt"?
am fost acum 3 4 ani in localitatile Bezid si Criseni. se afla undeva la granita dintre Mures si Harghita fix in inima tinutului secuiesec. oamneii aveau in casa adevarate altate inchinate reintregirii Ungariei, cu ardealul ocupat de unguri, harti cu Romania ciuntite etc. pe fiecare poarta si stalp erau afisate pancarte anti romane atat in maghiara cat si in romana. era duminica dimineata si am intrat intr o biserica sa asisi la slujba. dupa terminarea slujbei, ghidul mi a tradus discursul nationalist (adevarata propaganda) tinut de preot: moarte imperialismului, moarte cotropitorilor, fiti unuiti si luptati pentru victoria finala pana la moarte, pana ce vom elibera tara de dusmani, transilvania e a noastra in vecii vecilor asa sa ne ajute Dumnezeu. erau 2 3 sute oameni prezenti de prin satele alaturate care la sfarsitul discursului au inceput sa scandeze : victorie (in maghiara).
cam asta e si biserica pe la ei. diferenta este ca biserica ii ajuta sa lupte pentru un scop care le este nobil. ii invata sa isi apere tara si teritoriul si sa lupte pana la moarte pentru viitorul lor.
la ei biserica ii stimuleaza sa se ajute intre ei si sa fie uniti in suferinta si pentru cauza lor. la noi biserica ce ne invata ? ce ne invata ? ce ne invata ? noi avem alta mentalitate : daca eu am bani nu maintereseaza ca darkside moare de foame. cam asa e romanul. biserica ar trebui sa ma invete sa ii intind o mana de ajutor si lu' darkside care nu nu se descurca, pentru a trai bine amandoi. si .darkside ma apuca de mana ma da jos si imi locul sa traiasca el si mai bine. de ce sa traim toti bine impreuna ? las ca traiesc eu si doar eu. cam asa e romanul. cam asa suntem. (se exclud persoanele mai sus mentionate. a fost un exemplu)Last edited by alessandro; 15 March 2010, 13:44.
Comment
-
JEREule,de ce nu ai cautat alt preot?Cati dintre voi aduceti ca motiv nu dogma ortodoxa,nu altceva,decat ca popa e ticalos.Daca vrei sa participi(nu sa asisti)la liturghie,popa nu e decat cel care slujeste.La orice slujba,un procent mai mare sau mai mic e reprezentat de susotiste,de turisti,de farisei(da bine sa te vada lumea pe acolo),dar intotdeauna exista si crestini,care participaa.Preotul nu face nimic fara cei care participa,daca vrei langa Dumnezeu,acolo si numai acolo e locul tau.Poate fi popa beat turta dat jos de pe preoteasa nu el ca om face sa se pogoare Duhul Sfant peste daruri,ci mila si dragostea lui Dumnezeu.Cand Sfantul Ilie spune Domnului sa-i distruga pe evrei ca toti sunt idolatri si pe el vor sa-l ucida,Dumnezeu ii raspunde ca "Am sapte mii de barbati care nu si-au plecat genunchiul lui baal".Adica in orice vreme,cat de ticalosi ti se par toti,pentru acei barbati alesi de Dumnezeu nu trebuie sa disperi,si sa ai credinta si dragoste fata de Biserica si de oameni.Preotii sunt oameni, si ei mai mult decat toti au propriile lor lupte cu tot felul de pacalitori.Multi cad,dar sa ii vezi in Biserica doar pe cei cazuti fara sa vezi si lupta lor ,e reavoire.
Eu am vazut femei cu familii ,care faceau stimulare manuala si recoltare de sperma pentru monte artificiale la armasari ,la berbeci,la vieri,si e doar zootehnie .Cei de la oras rad de orice aspect al cresterii animalelor.
Daca popa are preturi mari te duci la alt magazin,si daca injura inseamna ca are nevoie de mai multa educatie.Cati dintre voi nu dati muzica la maxim cu parazitii si ai lor fara jena fata de propria familie?
Marxule,in primul rand ai un nick tare ciudat pentru mine.Sa stii ca la slujba exact asta invata Biserica:sa ajuti pe cel care are nevoie,sa te vezi pe tine si sa te straduiesti pentru tine ca popa e intrebat de ale lui,nu de ale tale,iar a te ruga pentru conducatorii tarii ca sa conduca spre binele tarii se face dintotdeauna.Se fac rugaciuni si pentru vrajmasi,e singurul lucru pe care te invata biserica sa-l faci.Cat despre scrierea aia a lui Iisus de la Vatican,sa stii ca El nu a lasat nimic scris,e Dumnezeu-Cuvantul.Evangheliile au fost scrise de evanghelisti si apostoli,sub inspiratia Duhului Sfant.
Comment
-
O intrebare care eu nu ii gasesc raspuns.
De ce biserica cere bani pentru nunti ,botezuri,imormantari ,parastase sau alte ritualuri atat timp cat preafericitu si preamaritu trambiteaza prin media ca nu se cer bani.
Biserica nu este o afacere si nu presteaza servicii,ea este subventionata de stat,preotii primesc salarii,bisericile sunt construite din bani publici.
Bogdan sper ca nu raspunzi la intrebare in stilul clasei politice,adica sa ma contrazici sau sa ne contrazici ca biserica nu cere bani pentru toate serviciile enumerate mai sus.
Comment
Comment