Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Bai nene...eu consider ca biserica este formata din noi toti, cei care credem in Al de sus, nu de o cladire. Deci raspunsul la intrebarea topicului este...de fiecare data cand fac o rugaciune, zici un Doamne ajuta sau Ii multumesti. Asta pt. ca biserica e in fiecare dintre noi.
    Ratacit in spatiu...

Comment

da am si eu o intrebare: de ce trebuie sa cred in ceva ce nu exista? Trebuie sa cred orbeste (adica fara sa "vad") ce anume?

Biblia e o carte, carte scrisa de oameni, si mai ales scrisa acum ceva vreme. Totusi in Biblie sunt multe informatii puse cu "interes" (de exemplu de ce femeia e mai "jos" decat barbatul? daca in fata lui Dumnezeu toti suntem egali ?!?!) sau care se bat cap in cap.

Deci pana la urma de ce e sfanta si de ce sa o cred? Si mai mult de ce sa cred o religie care se stie ca este defapt facuta de om si nu de ceva divin.

Eu doar intreb nu dati cu parul. Pana la o anumita varsta am crezut si eu ca asa mi s-a spus (asa am fost crescut de mic) dar de la o varsta si multi ani de scoala nu mai merge cu "trebuie sa crezi fara sa vezi" ...

S.

P.S.: eu unul cred ca sunt multe alte fiinte in Univers mult mai evoluate decat noi dar de aici pana la a venera ceva ce nu exista sau nu se poate demonstra ca exista ... cale lunga.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

foarte des
        poate de Pasteasa ca sa mai spal pacatele

Comment

pentru mine atat biserica ortodoxa cat si cea catolica sunt de fapt o "sc biserica srl ".eu de mult nu mai merg la biserica.
          Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Daca zi de zi te straduiesti sa fii un om bun si un umar de sprijin pentru cei ce au nevoie de el nu cred ca trebuie sa fii inconjurat de zidurile unei biserici ca sa te simti mai aproape de Dumnezeu! Sentimentul ca ai facut bine unui om iar acesta i-ti multumeste din suflet, este mai puternic si mai sfant din punctul meu de vedere decat 3 zile de discutii cu preotul. Si eu beneficiez destul de des de sentimentul asta, asa ma simt eu aproape de Dumnezeu...

Comment

Fatilor daca mai postati comentarii de genu ''eu nu ma duc la biserica,eu ma rog acasa sau sub ceru liber'' o sa se inchida bisericile precum SRL-urile,iar teologi care isi tocesc coatele pe bancile facultatilor or sa raman fara paine, oricum 90 % din cei care mai trec pragul bisericii au peste 50 de ani.
              Last edited by crull; 16 March 2010, 23:36.

Comment

biserica e un loc sfant
                asta nu inseamna ca si preotii sunt la fel
                sigpic Alexandria

Comment

biserica este un loc sfant pentru ca oamenii zis asta. este formata o conventie general acceptata ca biserica ar fi un loc sfant.

Comment

Originally posted by crull View Post
                    ...oricum 90 % din cei care mai trec pragul bisericii au peste 50 de ani.
                    Ai fi surprins cati tineri vin la biserica,se vede ca n-ai mai trecut demult pe acolo.
                    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by crull View Post
                      Fatilor daca mai postati comentarii de genu ''eu nu ma duc la biserica,eu ma rog acasa sau sub ceru liber'' o sa se inchida bisericile precum SRL-urile,iar teologi care isi tocesc coatele pe bancile facultatilor or sa raman fara paine, oricum 90 % din cei care mai trec pragul bisericii au peste 50 de ani.
                      si care ar fi problema?la o biserica preotul cerea donatii si tot povestea el cum ar vrea sa faca el biserica din sticla si fier,marmura de nu stiu care termopane de nu stiu ce marca etc.pai dupa cum zicea el urma sa rivalizeze cu sediul unei banci sau mai stiu eu ce institutie .

nu am nimic cu cei care s-au chinuit sa faca o bisericuta ,poate chiar din bani proprii.tot respectul pentru aia.doar sa-si faca meseria daca tot s-au facut preoti.o biserica trebuie sa fie modesta ,curata ,ingrijita.nu neaparat termopane si mai nu stiu ce minuni ale tehnicii.
                      Last edited by margelatu; 17 March 2010, 10:11.
                      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Pai pe mine asta ma revolta mai mult,''japca'' multor preoti care fara bani nu iti fac nici un botez,parastas,inmormantare plus de asta prefericitu spune in media ca nu se CER bani pentru astfel de servicii.

Comment

• Eu merg la biserica cam o data la 2 luni.

Ma dezgusta si pe mine decadenta in care au ajuns multi preoti, dar eu merg la biserica pentru mine si nu pentru preot.

Consider ca biserica este un lucru bun pentru echilibrul interior.
                          Logan GPL 1.4

Comment

• ca sa raspund si eu la intrebare ma duc la biserica aprodimativ de 2 ori pe luna. merg pentru mine nu pentru altceva.

Comment

• Atata vreme cat mergem la biserica pt linistea noastra si nu pt a da bine,sa vada lumea ca suntem evlaviosi si nu pt fatarnicie eu zic ca e in regula.
                              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• da de astia care sfintesc masina ce ziceti ? am vazut la cernica sfintea unu un 16v ii deschisese capota si dadea cu aghiasma.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google