Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Degeaba sfintesti masina sau casa daca tu nu-ti schimbi modul de a trai,gandirea,etc in raport cu Dumnezeu.
    Schimbarea trebuie sa vina din interior,nu trebuie sa fie de suprafata.
    Altfel totul este egal cu 0...
    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• corect 100% d-fens. dar vezi tu cateodata coplesit de atata suferinta si greutati parca iti pierzi si ultimul dram de credinta si ai impresia ca nimic nu te poate ajuta. ai impresia ca totul cade si se prabuseste pe tine. cat de tare sa fii sa nu iti pierzi credinta. eu unul am trecut in viata cand sincer cred ca doar mana Providentei m a ajutat sa trec peste. dar mai am momente in care sunt foarte aproape sa mi pierd credinta

Comment

• De acord cu tine.Si eu am aceleasi trairi.Dar nu sunt decat incercari,trebuie sa ne ridicam de cate ori cadem.

Comment

• te ridici odata de doau de trei ori dar de cate ori sa te mai ridici ? cata incredere si credinta sa mai ai ? cand esti bun, te comporti ca atare, te rogi, ai credinta si tot numai suferinta si greutati intampini si nu se mai termina odata

Comment

• Cine a zis ca e usor?Si daca te dai batut,ce-ti ramane?Ma rog, cred ca deviem de la subiect.

Comment

• maine merg la biserica
              sa mi botez fata
              sigpic Alexandria

Comment

• Sa va traiasca micuta crestina ,Cristi pozitiv!
                marxule,de ce spui providenta,adica intamplare cand e chiar Dumnezeu?Vorbiti atat de mult despre preoti si despre decaderea lor.Aveti dreptate.Dar ei vin din mijlocul poporului.Arsenie Boca,supranumit "sfantul Ardealului"spune ca daca vrem preoti credinciosi,sa-i crestem noi,sa fim noi exemple de credinta pentru copiii nostri pe care sa-i educam ca atare pentru a fi preoti.Preotii sunt ca poporul care ii naste.In plus,eu am gasit ,in cei cativa preoti din localitate si din cele invecinate,patru preoti pe care i-as alege ca duhovnici daca preotul meu ar renunta el la mine sau daca ar muri.Patru inseamna cam jumatate din ei.Ceilalti nu sunt rai,dar nu mi se par mie potriviti.Si daca eu care sunt greu de multumit(martora e sotia!)gasesc patru preoti buni,ma indoiesc ca cei care cauta cu adevarat un preot nu gasesc unul bun pe o raza de zece kilometri.
                Cand am avut nevoie de unpreot,si l-am platit,uneori mi s-a dat chitanta,alteori nu,dar nici nu am cerut.Exista preoti rapaci in acee3asi masura ca la taximetristi,ca la vanzatori sau strungari.Diferenta e ca la preoti,unii ar dori sfinti.Sa creasca ei sfinti si sa-i faca preoti.Si sfintirea casei,a masinii,a sediului firmei sau a altor lucruri nu e de mirare,de mirare e atitudinea de a crede ca poti ceva fara Dumnezeu.Si ruperea asta a lui Dumnezeu de Biserica arata o minima pregatire crestina.
                Caderile sunt inevitabile,pentru fiecare dintre noi.Important este,dupa cum frumos spunea un preot,sa fii in majoritatea timpului ori in ridicare,ori deja in picioare,dar pe cale.Cazi, ca de-aia ti s-a dat viata,sa inveti sa gestionezi situatiile,sa inveti sa lupti si sa inveti sa apreciezi o criza.

Comment

• pai spun Providenta pentru ca Providenta este grija pe care Dumnezeu o poarta lumii create de El insusi. Dumnezeu nu a creat lumea si a lasat o sa se descurce singura. El a ramas prezent in tot ceea ce se intampla in lume. aceasta este Providenta sa.

exista preoti cu har in tara asta. nu am zis nu. dar eu nu i am intalnit pana acuma.

Comment

• Toti preotii au har,acesta este darul lui Dumnezeu si nu are nici o legatura cu daruirea lor.Cu implicarea lor.Harul preotilor se refera la slujirea Sfintei Liturghii si a Sfintelor Taine,cu mai multa sau mai putina vrednicie din partea lor.Daca ar fi dupa vrednicia preotilor,nimeni nu ar putea sluji la biserica,dar dupa har,preotii pot face aceasta.Deci,daca nu ai gasit preoti care sa placa sufletului tau,poate nu cauti unde trebuie,sau poate vrei sa gasesti sfinti sau ingeri.Oameni cu scaderi si defecte vei gasi,care insa sunt si duhovnici minunati.

Comment

• pentru mine un duhovnic cu har este acela ce ma face sa simt ca intru in biserica. ca sunt mai aproape de Dumnezeu. stie sa imi asculte problemele si suferintele si stie sa ma indrume prin sfaturi intelepte. am dat peste preoti care sunt grabiti, care se supara daca ii intreb ceva sau daca ii deranjez sau care asteapta cu mana intinsa dupa ce vorbeste cu mine sau imi da un sfat. aceste fapte ma fac sa imi schimb parerea, iar faptele acestor peroti categorisesc si devin esalon reprezentativ pentru toti preotii. pentru ca acesti preoti stricati vor iesi in evidenta tot timpul, iar lumea ii vede si ii categoriseste pe toti ca fiind la fel.

Comment

• la biserica merg destul de rar...dar cand merg ma inchin ..aprind o lumanare .. si ma rog ... dar cand sunt pe strada sau in masina si trec pe langa o biserica ma inchin ..

Comment

• peietena mea a fost ieri la manastirea antim din bucuresti. preotul a inceput sa se dea la ea. da ati citit bine. i a carut nr de tel si facea aluzii ca putem sa ne dam mesaje ca sa ma sunati. numele noastra sa stiti ca sunt speciale si rar intalnite ( vladimir si beatrice). cred ca o sa ma duc si o sa ii bag sutana pe gat. ca sa mai zica cineva ca sunt eu dement si nu cerd in biserica si nu am incredere in preoti. nu mai exista preoti buni chiar nu

Comment

• ba las-o dracu ..daca te duci la o manastire ce maici ..marx ai pus-o )
                            Last edited by Loganu; 27 March 2010, 09:52.

Comment

• deci nu mint cu nimic. exact asta a facut bastardul. va zis si locul. manastirea Antim de pe strada Antim. in spare la DIICOT.

Comment

• Ce legatura are credinta in Hristos si in Biserica Sa si un popa care tocmai a cazut? Vezi de sufletul tau si uita-l pe narod.
                                Un biet barbat alergat de hormoni care a fost invins,poate temporar,poate de tot.De ce te poticnesti de el?Calugaria e foarte grea,si vorba parintelui Arsenie Papacioc,nu toti din afara manastiriii merg in iad si nu toti cei din manastiri se mantuiesc.Patericele sunt pline de cazuri de caderi,dar si de indreptari.Ala are viata lui,tu pe a ta.Raspunzi pentru tine.
                                Atatea motive de nimic ca sa renuntati la Hristos!Ala e un amarat,trebuie sa gasesti sfinti ca sa crezi?Parintele Arsenie a fost intrebat de un cunoscut,dupa ce s-a calugarit,daca a vazut si altceva la manastire decat oameni de nimic.Si a raspuns:"Ai dreptate,am vazut multi oameni de nimic,dar am vazut si sfinti!"Daca te duci cu ochii dupa sfinti,vei fi dezamagit;daca mergi cu ochii dupa Dumnezeu e posibil(nu obligatoriu) sa vezi si sfinti.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google