Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• calugaria nu este grea deloc. nu pot ajunge preot daca nu ai familie. asta mi a spus o un preot de la manastirea Lupsa din jud Alba. toti preotii au familie adica cel putin nevasta. si au voie sa dea la nevasta ca sa faca copii. deci nu cred ca e asa grea preotia. calugaria este intradevar grea. acolo nu ai voie sa faci nimic.

nu ma poticnesc in nici un caz intr un asemenea degenerat. credinta mea este de mult in totalitate independenta de preoti sau de biserica. nu mai cred in asa ceva.

Comment

• Fals.Nu exista credinta in Hristos in afara Bisericii.La potop,cei din arca au scapat,nu a scapat nimeni in vreun butoi sau barca.
      Nu gasesti preoti minunati?Nu ai cautat.Uite un exemplu de OM,de preot al lui Hristos:

Si mai sunt si altii ca el.
      Daca vara vii la mare,cauta-l pe parintele Valentin de la manastirea Sfanta Elena de la mare,de la Costinesti.De obicei,vineri de la 16.00 se tine Sf.Maslu iar dupa aceea,se discuta despre orice,poti intreba si daca e pacat sa-ti bati copilul.Si vei fi surprins sa afli ca in Biserica Ortodoxa se face treaba buna,PENTRU CINE VREA.
      Ideea asta ca ce bun sunt eu si ce rai sunt altii(cum ar fi preotul care a fost atras de amica ta)e neortodoxa.Te uiti intotdeauna,dar intotdeauna la tine,fata de Hristos,nu fata de vecinul,fata de Becali sau altii.Fata de El.

Comment

• BBogdane, specia numita oameni nu s-a nascut ortodoxa, spunand ca nu exista credinta in afara bisericii tu condamni foarte multi oameni, fara nici un drept ! De ce crezi tu ca eu nu am credinta doar pentru ca nu merg la biserica la fel de des ca si tine? In timpul scolii am avut ocazia sa port discutii interesante cu un preot tanar, stia sa asculte si sa se faca ascultat, in schimb nu oferea solutii problemelor pe care le aveam (i-mi spunea ca si tie: - Tu stii raspunsul..., Asculta-ti inima.... etc) ulterior am aflat ca facu-se si facultatea de psihologie, deci stia cum sa poarte o discutie.

Comment

• @ bogdan jignesti foarte multa lume spunand ca nu exista credinta in afara bisericii. exista credinta si inca foarte puternica. tu crezi in viata de dupa moarte ?

Comment

• eu nu merg la biserica
            daca filmele cu isus care sunt inspirate di biblie sunt adevarate,ce incredere sa am in biserica care l a condamnat
            atunci au zis blasfemie lui isus ,asa le zic eu acum bisericii
            sigpic Alexandria

Comment

• nu trebuie sa te iei dupa acele filme pentru ca sunt gandite si facute pentru a fi comerciale. se folosesc de imaginea lui Iisus si a bisericii pentru a scoate bani, lucru condamnat de dogma crestina.
              imi dau seama ca totul tine de educatia primita. felul in care primim si felul educatiei ne modealeaza caracterul pentru tot restul vietii. astfel imaginea creata in timpul educatiei asyupra bisericii si a lui Dumnezeu o vom avea intiparita in caracter pentru toata viata.
              nu mi se pare corect ca parintii sa isi educe astfel copii (ma refer la impunerea credintei) deoarece aceste fapte contravin dogmei crestine care ne spune ca Dumnezeu a lasat omului dreptul de a alege intre bine si rau. liberul arbitru.

Comment

• Offtopic - A fost duminica pe ProTV filmul Patimile Lui Hristos. dupa ce ca filmul este cat se poate de dur, nenorocitii aia de la protv nici macar nu au bagat reclame. De ce?!

ontopic - merg la biserica doar cand simt nevoia. nu am mai fost sa ma spovedesc sau sa aprind o lumanare de prin generala. sau merg cand sunt obligat: nunti, decese, botezuri samd.
                sigpic

Comment

• Eu tot intreb: De ce e necesara existenta unui intermediar social si monetar, intre Om si D-zeu? La modul unei gandiri libere, efectiv nu-i vad rostul, considerand ca ar exista numai bune intentii.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Merg rar la biserica, cum spunea cineva mai sus, nunti, botezuri, decese insa din proprie initiativa merg de Paste in fiecare an.
                    Bunicul meu a fost dascal si atunci mergeam foarte des. Preotul din sat cu care lucra(caci la sat mergeam in vacante) era cea mai importanta persoana a localitatii, peste politie, primar, judecator etc...
                    O adevarata personalitate...un adevarat preot.
                    De cand a venit noua generatie de popi cu BMW-ul plin de pitipoance, cu evenimente de genul poker sau femeie ucisa pe trecerea de pietoni si cu sticla de Jack in portbagaj nu prea mi-a mai ars de biserica...nu mai reprezinta ce reprezenta inainte...

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                      Eu tot intreb: De ce e necesara existenta unui intermediar social si monetar, intre Om si D-zeu? La modul unei gandiri libere, efectiv nu-i vad rostul, considerand ca ar exista numai bune intentii.
                      De fapt biserica a fost si este in primul rand intermediarul monetar, si daca ceri bani trebuie sa si oferi ceva, preotul este un fel de psiholog religios.
                      Dumnezeu a creat barbatul si femeia, nu barbatul, POPA si femeia...

Comment

• Ultima oara am fost saptamana trecuta.

Comment

• Merg destul de rar doar cand simt eu nevoia sau cand trebuie (nunti,botezuri,decese).Consider ca Dumnezeu ma aude si ma vede oriunde,nu neaparat in biserica!Mai ales ca nu prea imi plac preotii si nu vreau sa intru in alte detalii!

Comment

• clar ca nu avem nevoie de nici un intermediar social sau financiar pentru a crede in Dumnezeu si pentru a avea credinta. dar noi ne intarim si ne auto propagam aceasta idee ca avem nevoie de biserica. ne auto consolidam judecata ca avem nevoie de biserica pentru a ne invata contra unor sume de bani cum sa credem divinitate

- pune maica cat mai mult si te pomeneste mai mult la slujba parintele. replica data de o maicuta can voiam sa las un acatist.
                            asa facea si Iisus cand inmultea painea si pestele sau cand invia mortii ? le cerea cat mai mult ? scarba sila groaza si frica imi este de aceasta biserica care o avem

Comment

• Duminică la biserică începuse slujba. Era plin de lume. Preotul slujea, strana îngana cantările după el La un moment dat, au intrat în biserică doi indivizi cu cagule pe faţă şi cu automate în maini, urland ca descreieratii:

Care este gata să încaseze un glonţ pentru Hristos să rămînă în biserică!!!!

Panică, ţipete În 20 de secunde biserica s-a golit, numai preotul şi vreo trei mireni au rămas pe loc. După care, cei doi mascaţi şi-au scos cagulele de pe faţă şi i-au spus zîmbind preotului:

Gata părinte, v-am scăpat de ipocriţi, acum puteţi continua slujba liniştit !
                              Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

• Problema e ca nu prea merg la biserica
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google