@Road Ai pus problema cum trebuie
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by bbogdan View Post...La potop,cei din arca au scapat,nu a scapat nimeni in vreun butoi sau barca...
te-ai gandit cumva la varianta in care n-au existat alte arce/butoaie din simplul motiv ca restul lumii n-a fost informata de venirea potopului? nu scrie nici unde ca au fost 50000 de salupe si doar a lui noe nu s-a scufundat...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Hristos a inviat!
Uneori ma intreb de ce ma bag...poate ca e mai bine sa imi vad de treaba.Ma straduiesc sa raspund celor care mi-au dat o replica,si nu vad de ce as face eu aici catehism.Popa nu sunt,si dupa cum am mai spus,o discutie pe o tema data se face cu oameni care stiu ceva despre subiectul acela.Multi nu stiu NIMIC despre Biserica Ortodoxa,despre dogmele ei,dar combat sus si tare,si daca spun "informeaza-te frate intai",se dau loviti.
Vasile78,exista credinta,am spus odata ca omul e structurat in a crede;si ateii cred,cred ca nu exista Dumnezeu.Dar credinta in Iisus Hristos,dreapta si adevarata,nu exista decat in ortodoxie.Argumentatia frumoasa sau convingatoare o gasesti in articolele si cartile unui preot de o varsta apropiata tie,anume Danion Vasile.Multe dintre cartile lui sunt gratuite,online.Da search pe numele lui si vezi ce iese.Un altul ar fi Nicolae Steinhardt,e un om care in al sau "Jurnalul Fericirii"arata cautarile sale ,bajbaielile sale.Un filozof evreu cu o cultura foarte vasta simte chemarea,dar nu stie cum sa Il gaseasca.Si Il gaseste in ortodoxie,in temnitele comuniste.E o carte greu de citit,dar tulburatoare,daca ai rabdarea si vointa sa o termini .
Marx,Vasile si ceilalti,nu inteleg de ce credeti ca eu jignesc pe cineva cand imi afirm credinta si opiniile?Da,exista credinta in afara ortodoxiei.Credinta in zei(adica diavoli),in papi,in propria minte,in hristosi mincinosi,uneori in persoane.Dar credinta dreapta,curata, in Iisus Hristos care S-a jertfit pe cruce si a inviat din morti pentru fiecare dintre noi,nu exista decat in ortodoxie.Exista oameni minunati,care nu sunt ortodocsi,dar care nu sunt crestini.In ortodoxie inseamna nu apartenenta formala la un cult,ci acceptarea adevarurilor dogmatice ale ortodoxiei.Daca un om neortodox va fi mantuit sau nu,nu stie nici un ortodox si nu stie decat Dumnezeu.Cu siguranta un om care e ortodox si se straduieste pe calea aratata de ortodoxie,se va mantui.Ca ceilalti,catolici,budisti,musulmani,cred acelasi lucru e problema lor.Cauta si vei gasi,bate si ti se va deschide.Orice om are indoielile sale,.dar are posibilitatea si obligatia sa se straduiasca in a gasi vietii sale un sens si anume cel adevarat.
Darkule,ce sa spun...intermediar monetar...Atata ai inteles tu.Cine crezi ca esti ca sa discuti de la egal la egal cu Dumnezeu?Mintea libera in stilul gandeste liber e o minte prizoniera a unui mod de viata fara Dumnezeu.Cei care gandesc liber vor sa vada Invierea in direct si sa Il intrebe pe Hristos ce si cum.De ce crezi ca Dumnezeu a ales acel mod de a Se face cunoscut,si nu oricum,si nu oricui?Esti LIBER sa crezi,pentru ca libertatea e cel mai mare dar facut omului.Asumarea credintei in cuvant,in fapte,crezi ca e usoara?Gandirea asta "libera "e libera doar de Dumnezeu.Vrei sa fii propriul Dumnezeu,nimeni nu te obliga sa nu,dar sa nu-ti imaginezi ca esti in Adevar,ca ai dreptate.Nu te judec eu,ci Dumnezeu pe care tu Il renegi.De ce intermediar?De ce invatatori?De ce Scriptura?Nu te nasti programat sa te mantuiesti,esti liber s-o faci prin credinta.Cum s-o faci,afli in Biserica.De la preoti,lasati de Hristos,prin apostolii sai.Multi,foarte multi popi sunt ticalositi?Sunt ca noi toti,din mijlocul nostru vin.Cer bani?Da-le toti banii daca te invata ceea ce e bun,si daca te invata ce e bun afli din scrierile celor care nu cereau bani.Adica ale sfintilor.Mai exista preoti care sunt extraordinari,vorbesc si muta muntii,munti de necredinta,dar cine sa-i asculte ca noi avem treaba duminica de la 08.00 la 12.00,sau suntem scarbiti de popi,ca altfel noi suntem minunati,si credinciosi,dar popii nu ne lasa.
E un lucru care ma ingrozeste,momentul Judecatii.Crezi ca te intreaba atunci Hristos,fata catre fata,daca ai dat sau nu bani,daca era popa curvar sau betiv?Curvar,betiv,lacom,dar aflai acolo ce trebuie sa faci,si era necesar sa te straduiesti sa faci,si tu erai liber-cugetator.Nu poti spune nu am stiut,ca era acolo popa si invata PE CINE VROIA SA AFLE,nu poti spune ca nu te-a lasat cineva,ca minti.Stiu ca limbajul e cam acelasi si la babe si la mine si la popii aia care sunt cum nu va plac,dar ce vina am eu daca asa e adevarul?
Road Empire spune si un banc.Ce frumos!milioane de oameni au raspuns,de-a lungul timpului, cu "eu sunt gata",si au fost omorati in chinuri,dar dece sa nu "ne"radem chiar si de asta?
Seba,construirea arcei a durat zeci de ani,nu stiu daca nu o suta,si toti au ras si au spus ca Noe e nebun.Cat despre salupe si alte glume,ele sunt din aceeasi categorie placuta multora,hai sa radem de orice si oricum.Iisus vorbeste despre acest lucru atunci cand vorbeste despre venirea Sa.Care va veni la fel,nu neanuntata,ci brusc,fara timp de regrete si reparatii pe ultima suta de metri.Se anunta Infricosata Judecata de doua mii de ani si cati cred?Cati se pregatesc?
Pierd mult timp aiurea aici si daca am facut-o totusi a fost in ideea de a-mi justifica o afirmatie sau alta.Aflu cu surprindere ca jignesc daca afirm credinta ortodoxa!!!Departe de mine acest gand,sa jignesc,dar daca ortodoxia jiogneste pe careva,sa fie sanatos.Uneori ma enervez,desi nu ar trebui,si atunci vorbesc mai dur,dar adevarul ramane adevar.Nu te mantuiesti singur,si nu toti preotii sau calugarii se vor mantui.
Dumnezeu nu a fost ingrozit de ce a creat,e o afirmatie atat de copilareasca!El S-a maniat si a venit potopul.Tot ceea ce e facut de Dumnezeu,toata creatia e buna.Vezi Facerea,prima pagina.
Sa numesti Biserica lui Hristos,adica trupul Sau ca fiind intermediar,e o afirmatie grosolana,fara discernamant.Sa spui bancuri si glumite,e nepotrivit.
Parerea mea.
Pentru cei care vor sa afle argumente despre creationism le recomand sa caute cartile lui Ioan Vladuca,acolo un om de stiinta si el,ca si Nicolae Paulescu,si care are vorbele potrivite.Pentru cei care vor sa afle ce si cum despre ortodoxie le recomand calduros pe Danion Vasile,pe Savatie Bastovoi,ambii in viata,tineri,sclipitori in intelect si credinta.Ca si Ioan Vladuca de altfel,care nu mai e chiar tanar.
Comment
-
Ca o idee sa fie pe deplin corecta, se iau in calcul toate variabilele. Cat timp gandim doar "in cutie" o sa fim doar la o extrema. Nu vad legatura diavolului cu zeii...in definitiv, Isus nu e singurul care s-a nascut pe 25 Decembrie...ba exista atestari care arata ca asta nu e data reala a nasterii Lui. Este diametral opus sa spui ca ortodoxia este calea cea adevarata si restul nu...e ca si cum ai spune invers la un nivel metafizic. Corect e un echilibru.
Apropos: Doar nu crezi ca Biblia a rezistat cateva mii de ani fara sa fie "slefuita" pe ici, pe colo ...sau mai rau, sa nu fie scoase pasaje cheie din texte.
PS: SI Isus, obiectiv vorbind, tot un zeu este.
PS2: Sunt creatia Lui, deci imi permit sa discut de la egal, la egal, sincer si in orice moment al existentei mele fara a baga capul sub poala popii. Ideea de asemuire a Bisericii cu Dumnezeu, in adevarata relatie, este FALSA. Dumnezeu a creat OMUL, nu Biserica...cea din urma fiind o nascocire sociala, deci umana. Daca dumneata crezi ca D-zeu sta cu nuiaua si ne arde pe astia care facem "prostii" ( ma intreb cati cunoastem intradevar ce e bine sau rau ) da-mi voie sa incerc un zambet amar.Last edited by darksid3; 5 April 2010, 19:17.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Deschidem un alt subiect legat de religie si toate cele...?
Nu merg la biserica, ultima data am fost acu' vreo 5-6 ani.
O sa mergem si noi cand suntem babalaci.
In rest...mai vorbesc cu Sefu cand mai imi fac un ''review'' (si Ii multumesc).
Comment
-
E drept,sunt rare momentele cand te gandesti la Dumnezeu pentru a-i darui ceva.....timp...dragostea ta....recunostinta....(de obicei) ìi daruim rugaciunile de cerere......Dar cand simti plenitudinea darurilor lui Dumnezeu,macar o farima din iubirea ce o daruim atator lucruri pamantesti,ar fi fain s-o daruim Lui Dumnezeu....
Doresti ca Dumnezeu sa-ti arate toata bogatia iubirii lui: deschide-I toata largimea inimii tale.
Un Paste Fericit in continuareAm scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
Comment
-
Daca tot vorbim de stiri care nu ne mai mira-->> http://www.adevarul.ro/international...224377927.html
Comment
-
nu am mai fost de cativa ani... o sa mai intru cand o sa fac nunta si probabil cand o sa dau coltul o sa ma duc fara voia mea Nu sunt adeptul bisericii... nu sunt credincios exemplar dar nici ateu, nu-mi plac preotii, incert sa ii evit pentru ca nu vad in ei decat niste oameni parsivi care incearca sa se foloseasca de pretextul numit religie doar pentru a mai pune mana pe niste bani. De exemplu in provincie popa ia bani pentru orice, si ca respira la tine in casa, cere bani. Sunt convins ca nu sunt toti asa insa in mare parte, toti cei care i-am cunoscut mai mult sau mai putin s-au dovedit a se incadra la fix in modelul sus amintit.sigpic
Comment
-
tare asta cu intratu in biserica cand dau coltul.
preotii catolici intotdeauna au mari iubitori de copii. niste satanisti in cea mai sincera forma a cuvantului. uite :
Comment
-
ieri am fost la manastifrea cernica la o plimbare.
de cand am intrat am fost asaltat de zeci de cersetori cu ochi scosi, maini taiate si picioare ciuntite, altii care nu aveau absolut nimic si erau perfect abti pentru munca.
te luau cu asalt pur si simplu de la intrarea pe poarta pana la altar pe cuvant. intrau dupa tine in biserica si iti cereau bani cu o insistenta greu de inchipuit. cred ca erau cel putin 40 50 de astfel de personaje. cereau bani intruna intruna fara oprire de la toata lumea.
am scos la un mment o hartie de 50 sa i o dau prietenei sa cumpere nu stiu ce lumanari sau chestii de la magazinul bisericii. scot hartia si vine un tziganush si imi pune mana pe bani si zice : da mi mie astia ! direct un dos de palma peste bot a primit. si femeia de la magazin si un preot de pe acolo se iau de mine la modul ca mai aveau un pic si ma luau la bataie. de ce dai in el nu vezi ca sunt amarati si nu au ce manca si sunt saraci si ......
nu mi a venit sa cred. deci astia de la biserica au parte din ce castiga cersetorii pe acolo mai mult ca sigur. o adevarata afacere
Comment
-
bisericile sunt o afacere de mult timp.nu degeaba zic eu "BISERICA SRL" sau "SA".multi doneaza bani la biserici dar ca sa faca ceva cu adevarat util ..nema.sa modernizeze un spital sa faca un parc de joaca si chiar daca ar asfalta o alee tot ar fi ceva.Welcome to the Club, We Have Jackets !
Comment
-
Asa cum spuneam candva,cei care evident nu au nici o legatura cu un domeniu(in cazul de fata mersul la biserica) se dau experti si se declara luminatii detinatori ai adevarului privind subiectul respectiv.
Speram sa nu se produca si aici acelasi fenomen pe care l-am vazut pe multe forumuri.Si anume cineva spune ca Hristos este Dumnezeu si Biserica Ortodoxa este biserica Lui.Nu dureaza mult si cei care ar avea de vorbit despre asta sunt anihilati de injuratori,de habarnamisti,de satanisti,care se dau jigniti daca li se atrage atentia ca daca nu vor sa creada e probema lor,dar a emite blasfemii e chestie de lipsa de educatie,de bun-simt.Ar fi ca si cum,daca ar apare pe forum un musulman sau un budist si ar face un threadunde ar spune ceva referitor la credinta sa ,eu sa vin si sa dau nenumarate dovezi din ziare(!!!)ca sa-l dovedesc pe respectivu'.
Faceam greseala sa discut cu astfel de oameni.Un preot ,adica un om desconsiderat de domnii luminati,a spus ca ajung doua cuvinte pentru un om care vrea sa se apropie de Dumnezeu,si o mie de cuvinte nu inseamna nimic pentru un om care pune mai presus de sufletul propriu,propria mandrie.Citind postarile de mai sus,cu dovezi din presa de scandal si de la televiziuni asemenea,fara argumente care sa arate ca mersul la biserica face rau,inteleg si eu ca intr-adevar,lumea uraste pe Hristos pentru ca El nu e din lume si arata ca purtarile lumii nu sunt bune.
Mergand la biserica duminica dimineata alocati trei ore maximum.De la 08.30 la 11.30.Puteti castiga macar intelepciune si un fel de vedea si mai ales de a simti lucrurile asa cum sunt ele in realitate.E posibil sa castigati mult mai mult,dar numai daca vreti.Restul,articolele,emisiunile cu popii care distrug dom'le tineretu' cu prostiile lor,sunt zvarcolirile unei lumi care are o rafuiala cu Cel care ii spune ca lucrurile ei nu sunt bune.
Nu exista om care sa fie vrednic a sluji lui Dumnezeu.Nu exista.Dar prin mila si dragostea Lui,a fost lasata preotia pentru acesti oameni nevrednici,printre care si preotii.Eu nu pup mana lui popa Vasile,ci mana care a conlucrat cu Duhul Sfant.Cand popa cutare ma va invata altceva decat cuvintele lui Dumnezeu,il voi intreba ce are de gand sa faca ,dar daca are propriile sale defecte,va da socoteala pentru ele.
Aici e un fel de gura lumii,forum asta inseamna ,vox populi,opinia publica.Ei bine,dragii mei,de cand am inteles ca opinia publica,vox populi, a strigat "Rastigneste-l!Rastigneste-l!",eu nu dau doi bani pe opinia publica si pe vox populi cu luminatii care instiga la strigate de genul asta.
Sa nu uit:intr-un film,la scena cu :"Rastigneste-l!"o prostituata striga adevarul:"Dar e nevinovat!".Si e calcata in picioare.
Fara credinta,omul e un animal care gandeste,dar nu neaparat la bine.Last edited by bbogdan; 13 May 2010, 22:38.
Comment
Comment