Bine ai revenit bbogdane, a amortit thread-ul asta de cand nu ai mai scris. Bun, mergem la biserica, dar de ce la biserica ortodoxa, de ce nu la alta biserica in fiecare Duminica? Treaba asta cu sfintii parinti si reprezentantii de seama ai bisericii, seamana cu un joc de carti cu pokemoni, care e mai puternic si ce abilitati are, fiecare biserica are istoria ei, daca tu o cunosti numai pe cea ortodoxa nu inseamna ca asta este si cea mai buna. Criminalii nu sunt satanisti sau sectanti, preotii nu au capacitatea sa modeleze caractere.
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
@bbogdan: faptul ca unii preoti comit pedofilie si faptul mai e si dovedit, nu inseamna ca lumea are ceva cu Dumnezeu si de fapt preotii si Biserica, ca si institutie, sunt niste chestiuni neprihanite. sa fim seriosi, trebuie sa fii extrem de naiv sa spui sau sa crezi asa ceva; fara suparare...unii dintre "inaltele fete" o comit, o comit rau si totusi nu sunt "evacuati fortat" din institutia care se vrea un exemplu si care ar trebui sa fie un exemplu. si sa nu-mi spui ca asta e lucrarea lui Dumnezeu, ca ma indoiesc profund ca El vrea sa aiba pedofili, homosexuali, dezaxati, drogati, etc in rol de propovaduitori ai cuvantului Lui. iar faptul ca exemplarele astea sunt tinute in brate de mai marii lor, face lumea sa zica "pas".Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Vasile,crede-ma ca nu am nici cea mai mica intentie de a creste agitatia pe aici.Sau de a continua sa explic de ce cred si cum am ajuns sa cred ceea ce am spus mai sus.Cine vrea sa afle despre ortodoxie sa puna mana sa studieze scrierile celor pe care tu ii numesti pokemoni.Vei fi judecat de ei.
Faptul ca eu merg la biserica ortodoxa inseamna doar ca eu sunt convins ca acolo e Adevarul ca persoana,adica Hristos.Nu spun ca ceilalti ,catolici sau protestanti,nu pot fi oameni mai buni,ca si crestini,decat un ortodox.Si foarte multi dintre ei cred cu ardoare,poate,dar eu am convingerea ca s-au instrainat de Hristos,atata tot.Poti fi sofer mai bun,dar cu masina pe aratura.Ca oameni,da,toti sunt la fel de slabi,si ortodocsii,si catolicii,de exemplu.Dar ca greseli ,nu apropia Ortodoxia de celelalte glume numite biserici sau religii ca gresesti.Nu am auzit de inchizitii ortodoxe,nici de fanatici care sa creada ca ajung in rai daca sinucigandu-se omoara cat mai multi civili odata cu ei,nici de mancatori de fetusi umani.Si daca la religiile asiatice astea nu ar fi de mirare,sa gasesti astfel de derapari grave la asa-zisa biserica sora sau la protestanti nu mai e o nimica toata.Credinciosii respectivi pot sa doreasca apropierea de Dumnezeu in masura mult mai mare decat as putea sau as dori eu,dar sunt in locul nepotrivit.Sa mai citeasca si ei ceva anterior schismei,si poate vor intelege ca sunt departe de Adevar.
Seba,acelasi raspuns,si iar ma repet:din toata lumea,daca ar exista un singur preot,cu toate pacatele lumii,dar ar face Liturghia ortodoxa,acolo m-as duce,pentru ca acel om e doar partea omeneasca din Liturghie,restul e facut de Dumnezeu.Doar in ortodoxie.E greu de inteles ca Biserica este Hristos?Acuzi preotii de diverse lucruri,si culmea e ca unii sunt pacatosi,dar tu esti mai bun?Si daca imi aduceti cazuri din presa,va spun ca mintiti cu nerusinare!In sapte ani de zile am asistat la diferite incidente care au ajuns in presa,si nici unul,dar macar unul,nu semana cu ceea ce se intamplase in realitate.In lumea asta ideea ca democratia e buna si ca da puterea celor multi,care sunt capabili de discernamant datorita informatiei din mass-media,e FALSA.Mass-media e foarte bine controlata si la prosti ajung iluzii.Se intampla ceva undeva,si e doar pretext pentru presa de a inventa fapte.Si prostii cred ca stiu ce se intampla.Toata mascarada asta din presa urmareste un singur lucru:slabirea credintei,a legaturii dintre oameni si Hristos.Sunt si preoti cu caderi mai mari sau mai mici.Si cu ce ma afecteaza pe mine daca popa e curvar,daca slujba e in regula?Cine sunt eu sa judec sluga altuia?Eu merg la biserica de cativa ani si am vazut si am cunoscut multi preoti.Unii,rar,dar mai sunt,fumeaza.Ici-colo mai bea cate unul ceva mai mult.Si unii rup cu banii pe cei indiferenti care nu platesc nici taxa anuala la biserica,adica vreo cinci pachete de tigari,ca valoare.Pai daca nu mergi la biserica,ce cauti acolo?Vrei sa-ti botezi copilul?A,vrei sa-l faci crestin?Pai ori asculti de biserica si esti crestin si traiesti ca atare si atunci ai surpriza sa afli cat costa intretinerea unei biserici pe timpul liturghiei,ori ai venit la un prestator de servicii si atunci plateste cat ti se cere si mars la restaurant si imbata-te ca atata te duce capul.
La biserica noastra s-au strans bani pentru ferestre termopan,fiecare cat a vrut,pentru camera mortuara,la fel,cine si cat a vrut,pentru un clopot nou ca cel donat de Mihail Kogalniceanu s-a crapat,tot cine si cat a vrut,pentru un aspirator ca ala vechi s-a ars,la fel,toate in ultimii doi-trei ani.S-au dat chitante,la toata lumea,toate cumparaturile au fost aprobate de cei din consiliul parohial(peste treizeci de oameni)si toate aceste cheltuieli se anunta imediat ce se finalizeaza o lucrare,dupa slujba.Sunt doi preoti ,unul sta in apartament,celalalt in casa parohiala.Unul are un peugeot vechi de ti-e rusine sa o vezi in curtea bisericii,celalalt e mai veros dom'le ca si-a dat dacia si ieri am vazut ca avea un spark nou cu numere rosii.Masina de lux,stiu.Ar trebui dat pe mana dna-ului.
Vai de capul vostru,va tineti departe de Dumnezeu impiedicandu-va in articole din ziare mincinoase aratand cu degetul spre popa,de parca popa nu va lasa sa va mantuiti!!!
Cine are curajul sa recunoasca faptul ca duminica e prea beat sau prea lenes sa se trezeasca la 07.00 si la 08.00 sa fie la slujba?Sau macar sa fie acolo la 09.00 cand incepe Sfanta Liturghie?Dar e de bonton sa dai vina ca popa de nu stiu unde e homosexual.Pai asa prosti puteti fi sa credeti ca ar mai asista cineva la slujba aia daca un preot ar fi homo sau pedofil?sau ca ar mai fi preot?Domnu'Seba,de-astia gasesti la matale la catolici,ca a inventat papa celibatul preotilor.Pe la ortodocsi se mai calca pe alaturi,ca si popii sunt oameni si gresesc,dar nu in stil maical geacsan,ca ai nostri au neveste.Cu cate o preafrumoasa .Ca si multi dintre noi.Asa ca nu tinutul in brate de cei de sus a celor cu apucaturi homo sau pedo te tine departe de biserica,ci indraznesc sa spun ca propria lene si nepasare.Si "institutia",cum o numesti matale nu se vrea un exemplu,e doar cea care iti arata calea pe care trebuie sa o urmezi.Confunzi persoanele cu Biserica.Si daca faptele respective ar fi dovedite respectivul ar face inchisoare.Cum s-a si intamplat cu niste popi catolici si protestanti.
Darkule,te deranjeaza ordinea?Nicaieri,in nici o epoca,crestinismul nu a fost primit cu flori,decat dupa ce se dezmeticeau oamenii si se intorceau la Dumnezeu intelegand ca departarea de Dumnezeu ii transforma in animale si nu mai puteau trai astfel.Dupa care iar dadeau de bine si iar cadeau.Cine e jean-piere asta si ce vrea?Si ce legatura are spusa dumitale cu mersul la biserica?Alta bazaconie,ca trebuie sa fii rebel ,daca nu,esti fraier.
Si uite ca imi dau seama ca ai citat ceva care se potriveste ca nuca in perete.
Asa cum spuneam si altadata,ateii,habarnamistii,satanistii...Last edited by bbogdan; 17 May 2010, 23:30.
Comment
-
Nu ma deranjeaza ordinea. Ma deranjeaza spiritul de turma si programarea mentala....si mai ales nerusinarea Omului de a atribui lui D-zeu valori umane ce provin dintr-o societate aflata in colaps de cel putin 2000 de ani...externalizarea lui D-zeu "in Cer" si in "Biserica".
Biserica se contrazice singura dar trebuie sa-ti deschizi mintea ca sa intelegi asta.
Nu mai gandi dumneata in locul lui D-zeu. Nu faci altceva decat sa duci mai departe acelasi sistem de doctrine, acelasi sistem repetitiv. Las-o p-aia cu habarnistii ca in vre-o 2000 de fraze iti demontez toata Biserica si cu chestiuni atestate, dar o sa spui sec ca "nu cred" si cu asta - basta, asa ca nu are rost sa-mi pierd vremea cu d-astea.
Cel mai elementar lucru si la care ar trebui fiecare sa se gandeasca e ideea "Daca nu esti cu mine, esti impotriva mea"...lucru care e putred in cele mai profunde inceputuri ale sale.
Domnule bbogdan, in momentul in care judeci pe cineva prin simplul fapt ca nu-ti impartaseste ideile, comiti un pacat bisericesc, adica te contrazici singur in ideile pe care vrei sa le emiti...repet, nu mai atribuiti valori morale umane lui D-zeu ca nu sta nimeni sa vada ce pacate si de cate ori am pupat poala Popii sau icoanele de lemn din Biserica. Nu asta te face mai bun. Ci OMUL din tine.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Sfântul Dumitru - Izvorâtorul de Mir
Sf. Ierarh Alexandru – aparatorul Bisericii
Sfântul Ierarh Nicolaie - Apărătorul Dreptăţii şi Adevărului
Sfantul Nectarie - vindecatorul de cancer etc etc
E ca la jocul de carti cu pokemoni, fiecare "carte" are cate o "putere", biserica ortodoxa a creat cate un sfant pentru fiecare nevoie in parte si a scos oferta pe piata.
De ce nu merg la biserica? Nu acolo ma simt aproape de Dumnezeu, in nici o biserica si nu cred ca este cineva in masura sa ma judece pentru asta!
Comment
-
@ darkside la ce valori date lui Dumnezeu te referi ca e un pic devreme si nu am prins ideea.
@ bbogdan sa ti dau un exemplu coranul si religia musulmana accepta existenta religiei ortodoxe si nu o condamna, nu o exileaza in pacat. de ce ortodoxia face asta ? de ce considera celelalte religii ca fiind nefiresti ? de ce le condamna ?
spui ca esti ortodox ? pai pacatuiesti si iti incalci dogmele prin propriile cuvinte ce le exprimi.
Comment
-
@bbogdan: ce sa-i faci, nu toti suntem ortodocsi perfecti, unii mai suntem si catolici pacatosi care-o sa ardem in iad. tu cand acuzi catolicii de ce-au facut o parte a conducerii respectivei Biserici, nu confunzi marfa cu ambalajul? as indrazni sa te intreb cine de cine s-a despratit la marea clisma...si cine s-a opus unificarii celor doua Biserici surori pe vremea cand traia Ioan Paul al 2-lea. patriarhii rusiei!? hm...ortodocsi, cumva? nu, sigur niste jegosi de catolici patriarhii aia...vrei nu vrei, aveti uscaturi, ca noi toti, asta daca tot ne impartim pe categorii si nu ramanem doar "crestini" la modul general. iar faptul c-o negi vehement, ma face sa renunt la a mai argumenta ceva in vreo posibila discutie viitoare.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Seba, este firesc sa nege, altfel s-ar darama "sandramaua" religioasa. Nici eu nu mai argumentez nimic. Atata timp cat simple informatii sunt catalogate drept ezoterice (intelese numai de cei initiati) de bbogdan care ori se face ca nu intelege limba romana ori pur si simplu denota lipsa de cultura, iar apoi incepe cu atacuri la persoana (sa nu spun cine face asta cand nu mai are argumente, este un proverb), consider ca nu ma pot cobora la un nivel josnic ca sa destup cuiva mintea. Nu am nici un interes si nici nu am motive. Biserica e calea. Fiti smeriti. Platiti-va taxele.
NU GANDITI !!!!...ESTE PUR SI SIMPLU DEMONIC SA GANDESTI!!!!
Amin !In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
@ darkside ma ungi pe suflet cu ce scrii prietene.
dar din pacate, facand o simpla comparatie ved ca e trist. mauit inapoi la lumea reala pe geam si ma apuca plansul fiindca imi dau seama ca avem dreptate in ceea ce scriem aici. e o lume trista care isi cara in spate existenta demna de mila sub semnul sclaviei sufletesti, spirituale.
Comment
-
Hristos s-a inaltat!
Maine se serbeaza intemeierea de catre Dumnezeu a Bisericii sale.Ziua in care s-a pogorat Duhul Sfant peste oameni.Invit pe toti cei care cred sa mearga la biserica si sa spere ca scopul vietii proprii va fi atins,si anume dobandirea acestui Duh Sfant.
Sfantul Serafim de Sarov a avut acest minunat mesaj pentru cei de dupa el.Scopul vietii crestine este dobandirea duhului sfant.Nu avere si consumerism,nu preocupare doar pentru trup.A dovedit-o prin viata sa si prin minunile sale.Ca toti sfintii,de altfel.
Ca sa raspund celorlalti,trebuie sa trec peste injuriile si enormitatile debitate,nu la adresa mea,ci a Bisericii lui Hristos.Pentru asta,sa va fie rusine,celor care se cred mai presus de Dumnezeu.
Crull,sa fie cum zici tu,din pacate nu sunt suficient de indoctrinat,caut,am intrebari si neliniste,si incerc sa aflu Adevarul,dar nu din presa si din carti atee,ca acolo stiu sigur ca nu exista.Aflu din scrieri ale sfintilor,care au o surprinzatoare actualitate,pentru ca omul e acelasi.Si exista si sfinti sau parinti contemporani.Vasile vede in sfinti doar ceea ce i-a facut,la un moment dat,renumiti,dar ei sunt sfinti nu pentru ca au facut nu stiu ce ,ci prin viata lor.Minunile le face Dumnezeu prin ei,nu ei cu puterile lor,domnule Vasile.E o confuzie frecventa.
Da-mi voie sa nu te cred,darkule ca tu demontezi repede ceea ce Dumnezeu a cladit in trei zile prin Invierea Sa.Afirmatia ta e plina de mandrie demonica.Asa se vede si spiritul in care scrii.De acord,sunt incult,nu am o cultura nici macar suficienta pentru subiectul Ortodoxie,si de multe ori scriu tarziu,dupa o zi de munca si tastand,adica folosind un instrument nepotrivit mie.Dar nu se poate sa nu se observe ca threadul a fost monopolizat de discutii contra Bisericii in sine.In plus,e evident orgoliul asta care te face sa afirmi ca daca gandesti nu e firesc sa crezi.Daca am judecat pe cineva,da ,e pacatul meu,si o sa spun asta la spovedanie,pentru ca imi pare rau ca am facut-o.Si daca am umplut de sange limba romana,rusine mie ca scriu obosit si grabit.Dar nu e suficient sa gandesti,asa dupa cum crezi tu ca e bine,fara sa te confrunti cu cineva care ti se pare pe masura ta.Si cu cine altcineva poti discuta despre Dumnezeu decat cu un preot,intr-o biserica?Ai sa auzi argumente si opinii nu ale lui popa de acolo,ci ale unor oameni care prin rugaciuni au ajuns la indumnezeire.Sa crezi ca ajungi singur la adevar e ca si cum ai spune ca poti reinventa informatica singur,cu cunostinte de clasa a sasea.
Seba,daca esti un catolic care mergi la biserica si crezi ca acolo e adevarul de credinta,foarte bine,sa fii sanatos,eu nu pe catolici sau protestanti i-am acuzat,ci dogma catolica.Iar replicile pline de reprosuri nu-si au rostul.Informeaza-te si vei afla si de ce nu se poate uni Adevarul cu altceva.Daca nu vrei sa intelegi ca dincolo de greselile personale ale unor oameni,fie ei si mari ierarhi,exista derapaje evidente ale Bisericii Catolice,ca institutie,nu ale conducatorilor ei,sau ale credinciosilor obisnuiti,e strict problema ta.Marea schisma s-a produs datorita unor motive complexe,si sa ma cert cu tine de ce si cum ,e o prostie.Dar dupa schisma(asta e termenul corect,nu cel folosit de tine),Biserica Ortodoxa a ramas la Adevar,si cea aparata de tine din motive de inteles a facut greseli evidente.Cei care au discutat cu papa Ioan Paul al II-lea si inca mai discuta cu catolicii,au propus sa se revina la punctul de plecare,dinainte de schisma.Pentru ortodoxie e simplu,nu a plecat niciodata de acolo,din punct de vedere dogmatic si liturgic.Mai greu e cu catolicii.Ai tu ideea asta ca Vaticanul e poarta raiului.
Marxule,musulmanii nu accepta ortodoxia.Da ,sunt state care care din motive politice tolereaza existenta unor biserici ortodoxe,si in general a celor care se declara crestine.Dar nu o accepta,si stiu ca exista state in care purtarea cruciulitei la gat se pedepseste cu inchisoarea iar in Iran si Arabia Saudita cu moartea.Iar ortodoxia nu condamna nimic,doar mareste pe Dumnezeu si-I transmite invataturile.Nu am auzit de oameni omorati de Biserica Ortodoxa din vreun motiv.E plina istoria de ortodocsi omorati pentru credinta lor in Hristos.
Asta e si dovada evidenta a faptului ca ortodoxia e calea:urmarea invataturilor lui Hristos.Toti cei care au ceva cu Dumnezeu pana la urma omoara ceva crestini.Dar pana atunci se straduiesc sa rupa pe cati mai multi de la Biserica.Cati oameni de alta religie a omorat Biserica Ortodoxa?Cati oameni de alta religie au omorat celelalte religii?Nu confundati armate ale unor state declarate ortodoxe,cu Biserica.Armata Rosie de exemplu nu a avut nimic de-a face cu ortodoxia.Cercetati scripturile,spune Hristos.Pai cercetati,domnilor atei,si pe urma discutati cu cineva care stie sa va raspunda.Eu?Un prost acolo care ma enervez de multe ori(semn de indepartare de Dumnezeu),care nu stiu multa invatatura si multa oratorie,dar stiu ca Hristos e Domnul si Dumnezeul meu si ca Adevarul este in Biserica Ortotoxa.Maine sper ca El sa ma lumineze si sa ma intorc de la biserica mai indreptat decat astazi.Si va invit si pe voi nu la biserica noastra mica si veche de un secol si ceva,ci la aceea care va este mai apropiata de casa si de inima.
Doamne ajuta!
Comment
Comment