fa un rezumat
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
bbogdanule ? ai avut vreodata curiozitatea sa citesti traduceri din coran ?
religia musulmana accepta religia ortodoxa cat si pe cea catolica. ei musulamnii intradevar au o religiei ce ii uneste intr un adevarat sens social si spiritual. noi avem o entitate care de 2000 de ani propaga in mod voit niste conceptii si un sistem stricat de valori. lucru ce duce la pierderea constiintei popoarelor, la pierderea identitatii. ne face sa purtam semnele sclaviei.
nici nu ma mai chinui sa iti argumentez tie pt ca imi dau seama ca esti parte consacrata a sistemelor de care vorbesc. e ca si cum as vb la un zid
Comment
-
Marxule,Bogdan e numele meu real,eu nu folosesc alt nume decat cel de la botez.Asta e una.A doua,daca tot citesti tu traduceri ale coranului,si esti asa mare admirator al religiei respective(asta e strict treaba ta,nu ma bag)fa bine si poarta-ti tie de grija.Credinta nu se negociaza si nu se discuta.Am raspuns unora,printre care erai si tu.Evident ca cei care merg sau nu la biserica au dreptul sa spuna "eu nu merg la biserica pentru ca nu imi place popa ca e mai bogat decat mine"sau nu merge pentru ca e chinez.Dar atat.
A ataca Ortodoxia,adica religia celui care a deschis discutia asta,e doar lipsa de educatie,asta dupa faptul ca e blasfemie.Rezultatele ateeismului si a celorlalte religii se vad si judec pomul dupa roade.
Asa cum spuneam,orice discutie despre biserica,despre credinta in general e distrusa repede de atei,de satanisti,de habarnamisti.
Despre Dumnezeu sa vorbiti cu frica si cutremur,caci asa se vede Dumnezeu de aproape,mare,si omul mic.O spun sfintii pe care unul (care altfel e destept,dar ce folos pentru sufletul lui ca e cam ateu...)ii jignea fara sa clipeasca.Si cine e departe Il vede pe masura lui,si vorbeste despre El ca despre unul mai prejos decat el.
Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti!
Comment
-
Eu unul nu sunt nici impotriva nici pentru. Ba chiar cred intr-o divinitate D-zeiasca.
Insa:
- biblia ne invata ca suntem toti egali in fata lui D-zeu, mai putin femeile
- D-zeu ne iubeste pe toti neconditionat, insa toti popii ne invata sa ne fie frica de D-zeu si sa vb, dupa spusele dumitale, "Cu frica si cutremur". De ce asta?
Sunt prea multe paradoxuri.
Comment
-
@bbogdan, in spiritul comentariului tau am fost crescut eu, am fost fortat sa citesc Biblia si m-i s-a inspirat frica fata de Dumnezeu! Am fost invatat de parinti ca Dumnezeu va lua in Rai pe cei ce I se roaga si I se supun, iar cei pacatosi si necredinciosi vor arde in iad pe vecie. Chiar am citit o carticica luata de la biserica ortodoxa in care Maica Domnului descria chinurile celor pacatosi si faptele pentru care acestia au fost pedepsiti! Din fericire pana la varsta de aprox 19 ani am avut ocazia sa mai studiez si alte doctrine religioase, rezultatul... cred in Dumnezeu ca fiind o forta superioara, intru in orice biserica, ca intr-un lacas de cult si atat!
Comment
-
Originally posted by marx View Postbbogdanule ? ai avut vreodata curiozitatea sa citesti traduceri din coran ?
religia musulmana accepta religia ortodoxa cat si pe cea catolica. ei musulamnii intradevar au o religiei ce ii uneste intr un adevarat sens social si spiritual.
Aveti grija sa nu ne conduca musulmanii in viitor, ca veti purta toti barbi. Asta daca nu alegeti sa muriti cu demnitate.
Eu spun ca e bine sa murim in religia in care ne-am nascut. Chiar de dam sau nu pe la biserica. Eu unul dau cand pot, mai trec si pe l ao manastire, ca in Moldova sunt destule, vechi de cand nu se stia de alde Udrea.
Comment
-
a nu se confunda ceeace scrie in coran cu jihadul extremist dus de palestinieni si alte grupari de talibani teroristi care activeaza pe acolo.
in coran am mai zis si o mai zic scrie clar ca sunt acceptate si existentele celorlalte credinte si religii.
ati fi surprinsi sa vedeti cat de logica, iubitoare si dornica de pace si armonie este religia musulmana curata si pura. nu denaturata din cauze financiare.
religia fie ea nordica crestina jainista sau musulmana ne spune ca oamenii trebuie sa se iubeasca intre ei si sa traiasca in pace.
Comment
-
@bbogdan: eu nu incerc sa convertesc pe nimeni la catolicism. prefer sa fiu crestin si atat. daca ai curiozitatea sa mergi sa asisiti la o slujba catolica, o sa ramai surprins ca ritualul liturghiilor, cantecele si rugaciunile sunt in mare parte, chiar foarte mare parte aceleasi, in aceeasi ordine in ambele Biserici. Invataturile promoveaza acelasi sistem de valori, te invata aceleasi lucruri. Catolicii nu spun ca ortodocsii or sa moara in chinurile iadului. ei promoveaza ideea de crestinism in general. In familie am catolici, ortodocsi, reformati, am participat la slujbe la toti (merg ocazional si la catolici si la ortodocsi) si am avut de invatat acelasi lucruri.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment