Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• adevarul e ca nu conteaza cum e prezentata slujba, ci ceea ce ti se transmite. daca ai avut sansa de-o slujba in limba romana, poti sa-mi confirmi te rog ca nu ti-au imbuibat capul cu prostii si te-au invatat acelasi lucru ca si la o slujba ortodoxa? ca asta e esenta, de fapt a idee ce incerc s-o transmit. ca nu conteaza forma, conteaza continutul.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• slujba a fost in latina. am inteles pe sarite.

Comment

• Seba,unde am spus eu ca ard catolicii in iad?Am spus ca pot fi multi catolici sau protestanti mult mai iubitori de Dumnezeu decat mine,dar dogmele catolice sunt evident gresite judecand dupa urmarile lor.La fel cele ale miilor de "biserici crestine"protestante.Nu am acuzat pe catolicul Seba care nu vede decat asta in toate postarile mele,ci dogma catolica.Ne invata aceleasi lucruri?Daca esti asa putin cunoscator,da.Daca intri in biserica si participi cu inima ta acolo la ce se intampla,atunci raspunsul e nu.Papa nu e loctiitorul lui Hristos pe pamant.Nimeni nu e.Intrebare:exista rugaciunea "Tatal nostru de pe pamant" care se spune in unele manastiri catolice?Si de ce afirmi ca ortodoxia s-a despartit de Roma cand te faci ca nu stii ca atunci capitala crestinilor era orasul imparatului Constantin,adica orasul Constantinopol?Roma s-a rupt de Constantinopol,as putea spune,dar ar fi o afirmatie plina de superficialitate.Cauzele au fost si dogmatice si politice,dar principala cauza a fost orgoliul papei.Sa ne unim !ce poti spune!Hai Ioano sa ne unim!Da Vasile dar nu ne potrivim!Ei,ce conteaza,uneala sa fie!E evident faptul ca iti lipseste ideea ca Biserica e tinuta nu de papa sau de patriarhi,fie ei ortodoci sau catolici ci de Duhul Sfant,de Dumnezeu.Ce sa caut eu intr-o Biserica in care Dumnezeu lipseste?Nu-L invoca preotii catolici.Slujba nu e la fel,Seba,si nici invataturile,cand papa se pregateste pentru intalnirea cu extraterestrii dar daca un preot spune ca se lupta cu diavolii e intampinat de hohote de ras.Are si darkside o reactie asemanatoare mai sus,cand crede dumnealui ca biserica spune ca cei care
        gandesc sunt posedati,si o spune la modul ironic.Nu cei care gandesc sunt posedati,ci cei care cred ca nu exista diavol dar fac tot ce le inspira el.Ca de exemplu propriul nickname.
        Si iar ii spun lui marx:ma baiatule,cand si unde a condamnat ortodoxia pe cineva?Ea condamna greselile fata de Dumnezeu si fata de om,adica pacatele:idolatria,crimele,rautatea,indiferenta,si toate celelalte pe care le gasiti in Decalog si in Scriptura.Ultima condamnare de catre musulmani a unor persoane se referea la arestarea unor fete dintr-o cafenea din Arabia Saudita care erau imbracate emo.Saptamana asta parca.Fara jihad,fara extremisti,fara factiuni .In plinatatea religiei musulmane.Si mai e si soldatul ala rus omorat incet de catre ceceni pentru ca purta cruciulita la gat.Asa ca lasa tu marea aparare a mahomedanismului ca nu e cum o dai tu.
        Iar o sa spuna Loganu sa fac rezumat!Si nevasta ma asteapta cu prajituri!
        In ideea ca toti au la usa inimii lor un Hristos care bate,dar nu toti Ii deschid,va doresc tuturor sa nu vedeti in veci iadul de care va amuzati si sa mergeti la Liturghie nu ca sa il imbogatiti pe popa(ca asta e argumentul cel mai des intalnit)ci ca sa Ii multumiti Lui pentru toate,sa-L rugati sa va ierte greselile voastre, sa Il rugati sa vina si in inimile voastre dar mai ales sa-L slaviti,si aici e singura pretentie a Bisericii Ortodoxe:ca este cea care il drept-mareste pe Dumnezeu.

Comment

• bogdan ? te intreb simplu ! imi poti raspunde cu da sau nu ?

ca sa fiu crestin si pentru a credea in Dumnezeu, trebuie sa ma duc la biserica ?

p.s. constantinopol roma marea schisma cavaleri templieri evrei crestini musulmani catolici ortodoxi....toate numai perdele pentru motive si fapte financiare. teatru pentru cei umili.

Comment

• 100%...da!!!
            sigpicUn logan cometa BT 20 LEA

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
              Scoate un paragraf din Coran in care se spune asta. Nu confunda religia musulmana cu Jihadul
              Desi, la baza, crestinismul si islamismul sunt religii ale pacii, adeptii islamismului Coranului si ai Shariei lupta impotriva oricui care nu crede in Allah. Executiile inca sunt comise in statele musulmane, iar lecturarea textelor din Coran “justifica” pedepse impotriva adeptilor celorlalte religii.
              Mai mult, in tarile musulmane, schimbarea religiei se pedepseste cu moartea. In Arabia Saudita este interzis sa introduci obiecte religioase neapartinad islamului.
              Textul original al Coranului nu este accesibil nimanui, toate variantele actule sunt interpretari infunctie de interese.
              Orice musulman va fi din start potrivnic altor religii, asa sunt crescuti, nu trebuie sa fii intr-o organizatie care propovaduieste Jihadul.
              Legea islamică spune că musulmanii au dreptul de a-şi proteja religia, viaţa, proprietatea, onoarea şi valorile sacre. ÃŽnsă, Islamul a fost prima religie din istoria umană care a codificat regulile de începe a războaielor pe baza dreptăţii.(dreptatea gandita de ei, musulmanii, normal).
              Last edited by mr.K; 31 May 2010, 09:25.

Comment

• @ lucialina mi ai raspuns tu la intrebare adresata lui bogdan ?

am prieteni romani plecati in turcia si irak. unii sunt romani altii sunt irakieni altii turci.
                problema exista in felul urmator. singura religie impotriva careia musulmanii exercita acte de violenta este iudaismul/sionismul adica evreii ceea ce mi se pare 100 % corect si sunt de acord. aici vorbind de musulmanii pasnici.
                ei nu au nimic impotriva crestinismului. ei lupta impotriva evreilor si a imperialismului evreo-american care conduce lumea. pana in 47 palestinienii traieu bine mersi pasnic si linistiti pana au venit evreii cu ifose de invingatori in ww2 si au zis ca aici e tara noastra ! e corect ?

Comment

• Originally posted by marx View Post
                  @ lucialina mi ai raspuns tu la intrebare adresata lui bogdan ?

singura religie impotriva careia musulmanii exercita acte de violenta este iudaismul/sionismul adica evreii ceea ce mi se pare 100 % corect si sunt de acord.
                  Poi, la World Trade Center cred era 2 turnuri pline de evrei in 2001.
                  Ii doare undeva pe musulmani de ceillati, victime colaterale. Plus ca nu exista musulmani, crestini, budhisti sau orice altceva pasnici. Ci doar persoane care inca nu au ajuns sa isi apere convingerile chiar pe calea violentei. Daca ne uitam un pic la ce a s-a intamplat in Yugoslavia, vedem ca nu conteaza religia, toti cetatenii din cele 3 mari biserici, musulmana, ortodoxa si catolica au avut la dispozitie arme si le-au folosit pentru a se razbuna peceilalti din diverse motive. Chit ca au fost pasnici de prin 1950 pana ce a murit Tito in 1980.
                  Last edited by mr.K; 31 May 2010, 10:06.

Comment

• Daca tu crezi ca la WTC au fost musulmanii cu sabii din plastic si au deturnat avioanele... ...si in WW2 au murit evrei intr-un razboi finantat tot de evrei. Victime colaterale, acceptabile. Exact imaginea asta negativa aruncata de media asupra musulmanilor ar trebui sa te puna pe ganduri.

Apropos: Exista tehnologie de recunoastere a vocii si fetei dintr-o mie de oameni, in cateva secunde, iar ei nu-l gasesc pe Osama intr-o tara din lumea a 3-a Mai sa fie.
                    Last edited by darksid3; 31 May 2010, 10:16.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• pai evreii au finantat razboiul pe toate partile ! de ce ? pentru o tara ! israel !
                      la WTC a fost tot mana plina de sange a capitalismului care a omorat atatia oameni. sustinuta de CIA FBI SS si alte organizatii oculte cu caracter de corectitudine politico - sociala

biserica este aruncata ca o bucata de carne intre niste lupi flamanzi pentru ca lupii sa se omoare intre ei.

Comment

• @darkside3 Sincer, nu mai pot eu de evrei si americani. Ma gandeam mai curand la faptul ca musulmanii turci ne-au inrobit atata amar de vreme. Musulmanii nu sunt cu nimic mai presus decat celelalte religii, ba chiar propovaduiesc pe langa cucerirea celor de alta religie si lenea, mizeria.
                        @marx Crezi ca de aceeasi parere ca tine sunt si rudele celor morti la WTC? Eu cred ca mai degraba dau vina pe arabi.
                        Biserica nu este aruncata ca o bucata de carne intre niste lupi flamanzi, e chiar seful haitei si ne pastoreste cu ajutorul unor carti interpretabile ca Biblia si Coranul.
                        Biblia, se zicea intr-o carte, nu a fost trimisa prin fax din Rai. Ca si Coranul, e scrisa de oameni, In avantajul unui grup restrans, ambele.
                        Iar marea masa trebuie sa creada, nu sa cerceteze, cica ar fi pacat.
                        Biserica=adunarea dintr-o casa. Nu un lacas de cult musai.

Comment

• nu te ai prins de aluzia cu carnea ! pentru ce traieste lupul ? care este scopul lui ?

Comment

• Am inteles ce ai vrut sa zici cu bucata de carne, dar nu-s de acord. Eu cred ca de fapt biserica e cea care conduce totul dand vina apoi pe diverse organizatii masonice, stiintifice, guvernamentale.
                            Dar mersul la biserica sau credinta in ceva implica pace sufleteasca, deasupra intrigilor religioase. Cam asta e esentialul. Nu sunt un om prea apropiat de religie, dar am principiile mele, care tin de umanitate in special.

Comment

• @bbogdan: ai auzit tu cu urechile tale rugaciunea "tatal nostru de pe pamant" si/sau ai auzit tu curechile tale vreun popa spunand ca papa e loctiitorul lui Hristos" in lume? din cate stiu, orice popa, de orice religie, e acceptat ca fiind unsul lui Dumnezeu pe pamant, cu scopul clar de a calauzii crestinii in viata asta. sa nu facem confuzii...nu se roaga lumea lui Papa, ca nu-i Dumnezeu. In timpul liturghiei, cand preotul sfinteste vinul si painea, se roaga la Dumnezeu sa le binecuvanteze cu harul Lui, nu confunda iar, marfa cu ambalajul...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Aseara (31.05.2010) a fost prezentat pe Discovery asediul Vienei de catre Soliman. Conditiile transmise prin soli: sa se predea neconditionat si sa se converteasca (la islamism). Asa vor ramane in viata. Era cumva si atunci vorba de Jihad ca in vremurile moderne, sau asta e insasi esenta religiei musulmane?
                                De fapt perceptele acestei religii sunt neschimbate din Evul mediu. Jihadul e doar o alta denumire a ceea ce se intampla si in vechime.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google