nu are rost sa te contrazic pentru ca o vei tine pe a ta la nesfarist. asa e ai dreptate. m am linistit acum ca am aflat adevarul de pe un canal de tv.
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
S-a ajuns intr-o latura offtopic, personal d-aia nici nu mai argumentez ca facem thread-ul varza. De acord cu cris-iasi ca Biserica e o manipulare grosolana care externalizeaza si canalizeaza credinta. Am spus-o si am s-o spun la infinit: Credinta nu este acelasi lucru cu religia.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
off topic: marx, se cheama istorie. Daca istoria te lasa rece ca argument,altul nu am, ca si 11-9-2001 e deja istorie, nu mai plange nimeni. Daca ma chema Engels, imi dadeai dreptate?
Oricum, aveti credinta. Credeti in ce doriti, in prieteni, obiective, hobby-uri, in capacitatea de obtine ceva. Nu va lasati dati la o parte de orice promisiune indoielnica.
Asa cum am mai afirmat, nu sunt un tip religios, insa cred in linistea sufleteasca ce ti-o poate aduce credinta in ceva. Iar eu la o manastire nu ma duc sa vad bogatiile bisericii, ci tocmai pentru acea liniste interioara.
Nimeni nu isi poate cumpara locul in Rai (daca exista). Poate doar sa se faca apreciat de prieteni si apropiati, insa.
Comment
-
istoria da, ma lasa rece.
@ darkside complet de accord in legatura cu religia si credinta. dar nu vezi ca sunt unii pe aci care spun ca nu poti avea credinta fara religie
"Istoria este versiunea evenimentelor trecute asupra cărora oamenii s-au pus de acord" ca sa citam pe cineva, nicidecum adevarul
si engels cine mai e ?
Comment
-
Colegul lui Marx. Vezi daca te lasa rece istoria? Necunoscand istoria, repetem greselile trecutului.
Abuzurile bisericii au fost consemnate de istorie, nu se pot trage concluzii pe termene scurte de timp. Poti avea credinta fara religie. Oricum, fiecare crede in ceva, mai mult sau mai putin. Am intrat in toate bisericile marilor religii cu exceptia unui templu budist. Dar mai am inca timp. Oricum, nu locul in care iti manifesti credinta e important, ci modul cum o faci si mai ales sa iei doar aspectele pozitive ale acelei religii.
Comment
-
Pai propun sa ne certam/rugam/impacam la o bere, intr-un pub. Cand trec prin Bucuresti.
Acum, la modul serios, daca faci o cruce de buna credinta si in gand inainte de a pleca la un drum lung, esti mai credincios decat un habotnic ce vrea sa isi cumpere locul in rai prin diverse actiuni legate de biserica, dar care nu aplica aceleasi principii si fata de apropiatii lui, considerandu-i inferiori lui Dumnezeu sau preotului.
Comment
-
Mai Cris din Iasi,toti suntem inferiori lui Dumnezeu.Asta cred ca nu trebuie demonstrat!
Cat despre cat de inferiori sunt ceilalti fata de un crestin,poate va amintiti ca un crestin este intr-o stare duhovniceasca imbunatatita atunci cand se vede pe sine cel mai mic.Chiar Hristos invata asta,prin smerenia Sa atunci cand spala picioarele ucenicilor Sai.Cel care se simte superior,mai ales prin "realizarile "sale in plan duhovnicesc,e in inselare deplina.La fel si cel care crede ca altii ii sunt inferiori prin gradul lor de necredinta.E o capcana subtila in care cad deseori.Si ma enerveaza cand imi dau seama de asta.Ar trebui sa fac altceva cu timpul pierdut aici.Citez din memorie:"Legat esti omule,cu minciuna ,cu clevetirile ,cu neputinta..."Asta e cuvantul care arata foarte bine situatia mea ca om,singur fara ajutorul Dumnezeului meu,in cautarea Lui.Legat cu neputinta.
Si spun unii ca nu au nevoie de intermediari intre ei si Dumnezeu!!!Dar de unde afli cuvintele Lui?Si ce este viata crestina,si care e sensul ei?
Termenul asta de habotnic se foloseste des cand vine vorba de stalpii credintei ortodoxe de azi,din Romania.E folosit de cei care cred ca Dumnezeu se mai da asa dupa om si dupa vremuri dom'le si e okei sa fim homo,sa fim desfranati si idolatri si criminali cu sange rece."Toate vor trece,dar cuvintele acestea nu vor trece."
Suntem dupa cincizeci de ani de distrugeri de biserici,de distrugere de Biserica,si e alegerea fiecaruia daca o ia spre El pe Cale sau o ia in partea opusa pe calea cea larga.Problema e ca Vechiul Testament nu e doar proorocie si istorie,e si viitor:de cate ori se departau de Dumnezeu,evreii cadeau in mari nenorociri,si dupa ce se intorceau la Dumnezeu,urma iar o perioada frumoasa,dupa care iar dadea de prea mult bine si iar se porceau,iar dadea virusul vietii porcine in ei si iar traiau departe de El si ajungeau rau cu viata lor.Asa si azi.Dilaila,burta plina,gagicile,sunt doar varful aisbergului.La Liturghie vin cateva babe,vreo cativa mosi,vreo doi-trei care se vad in ce stare ajung traind fara Dumnezeu si restul dorm ca a fost noaptea scurta sau muncesc ca e criza.Criza e in fiecare si e asa de adanca pe cat de departe suntem de Dumnezeu.
Si nu se poate vorbi de Dumnezeu, Biserica sau credinta cu tigara in gura sau cu paharul in fata.Parerea mea.
Duminica se serbeaza ziua Sfantului Ioan Casian.Dobrogenii poate stiu despre el.Un om care a trait in pestera care ii poarta numele si care improspateaza credinta Europei Apusene prin scrierile sale.Un sfant care ma face sa-mi fie rusine ca sunt roman ca el,dar nu crestin ca el.La predica de la slujba de duminica ati putea afla mai multe despre el.
Doamne ajuta sa participati toti la Liturghie!Last edited by bbogdan; 4 June 2010, 21:16.
Comment
-
Oricum vad ca nu se sterge nimic din ceea ce nu tine de credinta.Moderatorii dorm.Se spun lucruri asa de paralele cu mersul la biserica incat devin de-a dreptul reclama la nazism,dar ce conteaza,e voie daca se afirma scurt si raspicat cum e domle cu biserica asta care e doar paravan pentru afaceri.
Aici deja nu mai e forum ci injuraturi la adresa bisericii.Ce mai conteaza ca unii nerg la biserica si vad si aud lucruri care ii fac sa Il simta pe Dumnezeu mare,puternic si mai ales plin de iubire.Vin ateii,satanistii,si spurca tot.
Of,copiii astia!Am scris postarea asta in rate,si a trebuit sa revin pe ici pe colo.
Seba,cu tine,daca vrei,continuam in particular.Desi amandoi pietre tari,ne pretindem a fi crestini.Si vreau sa discut cu tine.Exista asemanari intre tine catolic si eu ortodox,principala asemanare nefiind slujbele asemanatoare,ci cautarea lui Dumnezeu de catre amandoi.Dar in harmalaia si nerusinarea de aici,nu se poate discuta .
Cine intreba,daca credincios inseamna sa mergi la biserica?Pai,Dumnezeu al meu,Unul in trei ipostasuri,are Biserica in care se savarseste(adica se faptuieste lucrarea Sa)Sfanta Liturghie.Cum poti fi crestin fara Liturghie?Pai si satanistii fac acolo un ritual,pana si Omida si fiicele ei au ritualuri si incantatii,iar voi intrebati daca e nevoie de mers la biserica?
Adio,satanistilor.Ca de obicei,ati astupat repede orice discutie despre credinta,ca nu va lasa patronu' sa faceti altfel.Eu unul nu mai intru aici ca deja e rockoteca.Nu-i bai,coboram iar in catacombe.
Comment
-
Satanism e cand il cauti pe D-zeu si te rupi de el prin simpla rugaciunea "Doamne ajuta"...Satana e prea inteligent asa ca v-a facut cladiri din caramida sa va rugati la icoane, lemne si pietre. Din start v-a indepartat de Creator prin simpla externalizare a lui de Om. Cunoasterea se face cand iti deschii mintea nu cand repeti aceleasi doctrine de vre-o 2000 de ani. Ia mai cauta sa vezi de unde vin cele 3 mari religii :iudaism, crestinism, islamism. Toate se trag din vechiul testament. Crestinismul insasi este o religie creata de pagani, poate nu stiai ca 25 Decembrie insemna sarbatoarea Zeului Soare (Horus, Ra si alti cativa zei)..Unde Horus este numit si Aducatorul de Lumina sau Lucifer, nascut de virgina Isis (extrapoleaza cu Sf. Maria). Este socant si nu ma astept sa ma crezi, nici nu vreau, dar e strigator la cer cand vad atata lume legata la ochi. Satanistii nu sunt aia cu unghiile negre si care omoara pisici prin cimitire. Aia sunt rezultatul unei societati bolnave si cu oameni divizati in credinte, invataturi, etc. Satanistii conduc lumea si poarta costume scumpe, in timp ce voi mergeti in biserica si va rugati la iluzii...de parca Creatorul a facut lumea asta ca sa aibe cine sa-l laude si sa-l preaslaveasca.
Desteapta-te romane!!!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
@Bbogdane esti habotnic si aproape de fanatism prietene, nu-mi doresc sa port cu tine o discutie despre dogma ortodoxa, niciodata! Am recitit toate comentariile tale si am ajuns la o concluzie: Pe tine ritualul te fascineaza, "sfanta liturghie" este fundamentul religios, preotul este "vicarius filii dei" raportat la ortodoxism, pentru tine... Eu m-am lovit in familie de credinte si convingeri ca ale tale, m-au scarbit si indepartat de divinitate prin "violenta" prin care mi-au fost impuse, si tu esti persoana care si-ar impune credinta prin violenta fara nici o remuscare! @darksid3 a scris un comentariu foarte inteligent, este bine ca unii mai si gandesc si indeamna la gandire, fata de unii care "pupa" mana unui absolvent de psihologie numit "popa"!
Comment
Comment