If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu unul nu sunt nici impotriva nici pentru. Ba chiar cred intr-o divinitate D-zeiasca.
Insa:
- biblia ne invata ca suntem toti egali in fata lui D-zeu, mai putin femeile
- D-zeu ne iubeste pe toti neconditionat, insa toti popii ne invata sa ne fie frica de D-zeu si sa vb, dupa spusele dumitale, "Cu frica si cutremur".
Sunt prea multe paradoxuri. De ce?
Pe mine m-ai sarit, Bogdane...Da-mi te rog un raspuns.
o alta intrebare:
- fumatul, bautul si "rockoteca" sunt pacate?
Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.
Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
eu zic sa nu mai rascolim .....cred ca ar fi mai bine daca se inchide sandramaua.ies scantei si nu e bine.fiecare percepe diferit biserica.asta si in functie de mediul unde a trait sau studiile pe care le are fiecare.
Mai Cris din Iasi,toti suntem inferiori lui Dumnezeu.Asta cred ca nu trebuie demonstrat!
Mai Bogdane cu cati de "b" vrei tu. Nu am afirmat ca am fi noi, oamenii, superiori lui Dumnezeu. Dar nici tu nu ai dovedit ca mi-ai fi in vreun fel superior, asa ca nu ma lua de sus. Sau esti si tu vreun trimis al Domnului pe pamant? Te rog sa nu ma calauzesti pe calea cea buna, am gasit-o singur.
iar habotnici exista. Si nu toti sunt si credinciosi.
grava de tot asta cu "am gasit-o singur"...detaliaza. sau ai gasit-o doar pentru tine, de fapt asa crezi tu ca ai gasit-o sau chiar stii calea? tre' sa recunosc ca eu o caut, aici ii dau dreptate lui bbogdan, evident ca o caut cu alte mijloace decat o face el, dar totusi, pana si bbogdan a recunoscut c-o cauta. acum vii tu si spui c-ai gasit-o. pe scurt, care e?
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Doar calea aia care te face sa fii impacat cu tine insuti. Nu e musai sa fie aceeasi cale pentru toti.
Exista cumva o reteta universal valabila in religie? Nu cred. Doar aia promovata de Biserica, in interesul lor. Cu nuantele de rigoare, fiecare cred ca incearca sa se incadreze pe o carare pe care poate merge.Bbogdan nu se multumeste cu o carare, el vrea sa urce muntele musai. Foarte bine pentru el, dar care ar fi ideea sa ne oblige sa urcam cu el?
mai, omu' e convins ca el e mai aproape de calea corecta si s ebazeaza ca asa i-au zis unii. iar el chiar crede ca e bine asa. si nu poti sa zici ca asta e rea-intentie, ca incearca sa-i ia si pe altii cu el la "mai bine". e de laudat initiativa, insa lasa de dorit felul in care incearca sa ne deschida ochii.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
ce este religia? o forma de a grupa cat mai multi oameni pe niste principii. biserica spune sa nu furi, sa nu omori, ... dar biserica primeste bani, nu te ingroapa fara bani, nu-ti boteaza copilul fara bani. religia este o forma de a conditiona oamenii de mici, de a-i indoctrina, de a-i exploata sub pretextul ca un Nene da cu batul in cei buni si cei rai. ce sunt pomenile? poate cineva demonstra ca au acestea efecte? nu, este o forma de a-i ajuta pe cei nevoiasi, nu ca mananca mortul pe lumea cealalta.
traim in secolul 21, biserica in forma ei este primitiva. nu tine pasul cu evolutia spirituala a omenirii. multi vor avea un soc cand vor afla ca nu exista anumite lucruri.
oare trebuie sa mergem la biserica ca sa dialogam cu Creatorul? suntem forme de energie create de El, suntem mereu in legatura. nu trebuie sa te inchini, sa intri intr-o biserica pentru ca El este mereu cu ochii pe tine. este foarte important sa nu te minti singur cu privire la ceea ce esti tu insuti. trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa va ascundeti.
oamenii nu trebuie sa fie conditionati ca cineva ii pedepseste daca fac bine sau rau. nu trebuie sa fi intr-o permanenta frica ca ai gresit. important este sa traiesti in armonie cu natura si cu semenii tai.
in numele religiei s-au facut cele mai mari atrocitati din istorie. biserica are in nucleu ei idei care sa te duca aproape de Creator, se spune ca anumite cantece prin vibratie pot comunica cu sufletul. am ajuns la o varsta in care nu pot sa explic multe, dar pot spune ca misiunea cea mai mare in aceasta dimensiune, este sa il gasim pe Creator si sa fim aproape de el. cu cat mai multi il vom gasi, cu atat ne vom da seama ca toti suntem la fel, doar la fizic sa existe diferente. nu cred ca Biserica este locul unde il vom gasi pe Creator. nu cred ca biserica este un soi de emitator intre noi si El. daca n-ar mai fi banii, politica si religia, valul care este de mii de ani peste omenire ar disparea. atunci multe lucruri ar fi evidente. asta este defectul omenirii asteapta dovezi pentru ca apoi sa spuna da sau nu. doar senzorial.
cumparati academia catavencu de maine. dezvaluie o istorie a unei povesti incredibile : legaturile dintre mugur isarescu si biserica. ca sa va iasa corectitutinea si smerenia bisericii pe nas.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment