eu cred ca biserica se contrazice prin mult mai multe fapte decat doar prin cele 10 porunci
Conversatii despre Biserica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mai ales cand gireaza guvernarea, neluand atitudine. Am mers intr-o duminica la biserica cu o pomenire si am auzit ca popa mesteca ceva de genul : Domnul sa ii aiba in paza pe conducatorii acestei tari.
Adica sa le pazeasca averile si sa ii tina departe de parnaie, probabil.
Bine, am bagat si eu o ruga pe invers, poate ii vad dupa gratii.
Comment
-
madalina manole nu va avea parte de inmormantare crestineasca. biserica categoriseste actul suicidal un pacat foarte mare si de aceea nu va avea parte de slujba crestineasca.
daca unu omoara si violeaza femei pe banda rulanta si la un moment dat moare de moarte naturala, are parte de toate cele crestinesti.
mai trist este ca din asta se face pe media un spectacol absolut sinistru si macabru. altii scriu pe alte site uri ca a murit ca Marylin Monroe iar altii corecteaza spunand ca nu : MM s a sinucis cu medicamente. M Manole a inghitit insecticid deci a murit ca un gandac de bucatarie.. am citit cu ochii mei pe niste bloguri de satira si batjocura in cel mai pur stil romanesc/balcanic. blogurile respective nu sunt altceva decat locuri de dejectie, niste WC uri ala unor frustrati, soareci de internet care isi manifesta astfel dorinta de a fi ascultati.
Comment
-
Sinuciderea este pacatul primordial. Nu in sensul religios ci in sensul natural, cosmic, etc. Este negarea Sinelui si participarea in mod constient la "oprirea" actului principal al existentei ar carei scop ar trebui sa fie cu totul altul si nu punerea unor motive ireale si fara de pret in fata acestuia. Numai un om slab, blocat in dualitate si manat de Ego este capabil de sinucidere.
R.I.P Madalina Manole.
Cred ca putem reveni la subiectul initial al thread-ului.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Sa va spun cum stau lucrurile in privinta mea:
1)Cel mai mare pacat este sa fii prost, exemplu nu ai voie sa te speli pe cap Duminica, dar dece sa nu ai voie sa faci un lucru ca asta, cu ce sar supara Dumnezeu?Bine inteles Biblia a fost tradusa din diverse limbi de catre conducatorii statelor imperii etc ea fiind folosita ca un fel de instrument de manipulare a maselor, traducerea fiind facuta dupa interesele unora.
2)De mers la biserica nu merg aproape deloc,dar cred in Dumnezeu si ma rog in fiecare seara inainte de culcare,eu cred ca mai important e sa ajuti pe cineva cu un sfat cu un ban, orice poti sa te comporti frumos cu ceilalti etc decat sa tocesti pragurile bisericii doar pentru o imagine cum se intampla in mediul rural, toate babele duminica le gasesti la biserica dar in drum spre casa barfesc sau daca are vreun cires care are vreo creanga pe afara si te vede ca ai luat una e gata sa te bata)
Religia are cateva teorii care se bat cap in cap cum ar fi adulterul, Dumnezeu a zis inmultiti-va si stapaniti pamantul dar cum sa se inmulteasca daca era doar Adam si Eva iar copii lor erau frati de sange?
Biblia defapt nu descrie cu exactitate ce sa intamplat si cum sa format pamantul oamenii ci defapt este ca o "povestire" simbolista: pamantul omul soarele animalele au fost create in 7 zile,defapt sunt 7 ere, iadul in care se spune ca arde un foc neincetat si sunt cele 8 munci parca luam un exemplu viermele cel ne adormit care cred eu ca este acel regret ca ai ajuns in iad...nu ca te-ar manca vreun vierme
Comment
Comment