Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nu te obliga nimeni sa te duci la bis sa fi un om credincios ,iar ochiul dracului cum ii spui ,daca nu-l ai nu traiesti in aceasta lume hotica si nelinistita.suntem robi,sau inrobiti de multe si anumita parte a biserici a cazut in aceasta plasa a robiei.nu ai cum sa intelegi multe pana nu simti si te lasi cuprin de duhul lui Dumnezeu.imi cer iertatre daca te-am suparat dar multe sentimente ,multe ganduri nu pot fi definite prin cuvinte.catolicii au multe sub cheie dar nu pot avea credinta sub cheie.ce sa le fac daca au facut din bis o afacere.eu imi vad de treba mea de inima mea si a bolnavilor de la spitale pe care incerc sa-i ajut cum pot mai bine cu ajutorul lui dumnezeu.acolo vezi puterea lui dumnezeu si harul care lucreaza.crede-ma.chiar te-a invita la psihiatrie sa vezi cum sunt inainte de impartasanie si dupa fara sa primeasca vre-un medicament .chiar si medici spun asta ca se linistesc lucuruile dupa ce stropesc cu agheasma.sau mai bine frate sa mergea la frasinei la manastire ,unde sunt demoznizati ca sa vezi cum iti demonizatii spun pacatele,sau sa-i vezi pe uni demonizati ce putere au sau chiar cum leviteaza.degeaba incercam sa explicam tot pt ca mintea este limitata dar tainele lui dumezeu sunt mari si lucratoare.nu trebuie sa facem sminteala.nu toti cei din bis au incercat sa respecte legile facand ei legi spre interesul lor dar vai lor..Taote au fost create de dumezeu iar biserica este trupul lui dumenzeu unde il gasesti si unde prin preotul care este vrednic de har primesti unirea cu dumnezeu prim ipartasirea cu trupul si sangele LUI.....afacerile,lacomiile care se petrec in aceasta institutie omeneasca bu va afecta niciodata institutia dukmenzeiasca a bisericii care il reprezinta pe hristos domnul nostru.sunt multi care vorbescde dumnezeu dar nu l-au cunoscut niciodata cunoasterea nu paote fi aprofundata in oarecare masura fara ca dumezeu sa vina la tine prin tainele lui dumenzeiesti.biserica -institutie divina iar nu omeneasca,te ajuta sa la apropierea de Domnul pentru ca trebuie un pas facut si Dumnezeu va face 10 pasi catre tine. vorbim de lumina cat suntem inca in intuneric,lumina vine la noi chemata si ne face sa fim fii ai luminii.eu ma bucur de toate aspectele vietii si vad cum dumnzeu lucreaza prin har.nu imi trebuie nimic mai mult slava lui dumnezeu.in adancul fiecarui om licare lumina care alunga nelinistea invaluita a intunericului murdar si plin de ura,manie,mandrie,lacomie, si multe altele.nu acesta este omul lui dumnezeu care va cauta toata viata sa-si gaseasca linistea .toate sunt trecatoare.omul luminii va ramane cu amintirile placute cu faptul in a facut bine si a fost un om drept lucrand dupa voia domnului care este aceea de a respecta poruncile lui si pe cel de langa tine,pe aproapele tau.doamne ajuta-ne.iertati-ma

sunt preot de spital
    Last edited by nicolae09; 14 August 2010, 10:02. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
      A-ti inceput sa spuneti povesti pentru copii? Cand eram copil i-mi inchipuiam cateodata cum stau la coada dimpreuna cu parintii asteptand judecata... si nu am ajuns niciodata in fata! Nu-i spun popii ce-am facut eu nici daca moare de curiozitate, nu spun la nimeni daca nu e de spus, pe vremea impuscatului majoritatea popilor erau racolati turnatori.
      Judecand simplist, toate sunt povesti pe lumea asta pana nu le traiesti (inclusiv incalzirea globala). Daca imi citesti posturile de pe topicul asta vei vedea ca nu cred deloc in povesti si sunt ancorat in realitate foarte bine.
      Eu doar raspundeam cuiva la o curiozitate, fiind de alta religie.
      P.S.: nu mai abuza de cratime, ca le pui prost: i-mi se scrie legat, A-ti la fel in context. ("a-ţi da seama" e un exemplu de a folosi cratima). Fara suparare.
      Last edited by mr.K; 14 August 2010, 10:10.

Comment

• Pana la urma de ce trebuie sa mergi la Biserica ca sa fi credincios? Nu poti avea credinta fara Biserica? De ce toti mai marii Bisericii trebuie sa fie in cercuri restranse ca sa ajunga in anumite functii? Lucru valabil si in alte domenii, de altfel. Aici e problema. Biserica nu e ceea ce se vrea a fi. Ca sunt oameni drepti, asta nu contest dar cei care sunt acolo pentru alte motive sunt suficienti pentru a intelege ca lucrurile nu sunt asa cum vor a fi.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Domnule nicolae09, am intrat in sute de biserici de cand ma stiu, m-am simtit foarte bine in cele mici sau vechi, acolo parca vibra ceva, paseam mai cu sfiala... Dar am observat ca langa bisericile mici se inalta alte biserici, mai impunatoare, mai reci, mai costisitoare, acolo ma simt ca in mall, canta un CD cu muzica psaltica si intotdeauna sunt 4-5 babe pe margine care comenteaza in barba. Intrebarea mea pentru dumneavoastra domnule nicolae09, ce rost au acesti colosi de beton pe langa bisericile marunte dar mai prietenoase, cand nici cele din urma nu sunt pline macar in zilele de sarbatoare?

Comment

• asa se intampla cand institutia umana il pierde pe hristos.nici eu nu sunt de acord cu unele aspecte.pare a targ a mall cum ati spus dar nu trebuie sa ne poticnim fratilor.

Comment

• Originally posted by nicolae09 View Post
              crede-ma.chiar te-a invita la psihiatrie sa vezi cum sunt inainte de impartasanie si dupa fara sa primeasca vre-un medicament .chiar si medici spun asta ca se linistesc lucuruile dupa ce stropesc cu agheasma.sau mai bine frate sa mergea la frasinei la manastire ,unde sunt demoznizati ca sa vezi cum iti demonizatii spun pacatele,sau sa-i vezi pe uni demonizati ce putere au sau chiar cum leviteaza.degeaba incercam sa explicam tot pt ca mintea este limitata "....." vorbim de lumina cat suntem inca in intuneric,lumina vine la noi chemata si ne face sa fim fii ai luminii.eu ma bucur de toate aspectele vietii si vad cum dumnzeu lucreaza prin har.nu imi trebuie nimic mai mult slava lui dumnezeu.in adancul fiecarui om licare lumina care alunga nelinistea invaluita a intunericului murdar si plin de ura,manie,mandrie,lacomie, si multe altele.nu acesta este omul lui dumnezeu care va cauta toata viata sa-si gaseasca linistea .toate sunt trecatoare.omul luminii va ramane cu amintirile placute cu faptul in a facut bine si a fost un om drept lucrand dupa voia domnului care este aceea de a respecta poruncile lui si pe cel de langa tine,pe aproapele tau.doamne ajuta-ne.iertati-ma

sunt preot de spital
              - Lucifer = ingerul luminii, fiul luminii.
              - Bolnavi psihici care leviteaza? Dumnezeule!!! Refuz sa cred ca am citit asa ceva!

Comment

• Credinta din sufletul fiecaruia este importanta(pentru tot ce e pozitiv in general si de bunsimt sau toate lucrurile bune pe care noi le asociem cu Dumnezeu)...restul e pentru ochii lumii,interese etc .

Comment

• scuzati exprimarea sunt f f f obosit.demonizati care sunt la manastiri adusi si leviteaza,nu bolnavi psihici.scuze. nu mai continui pt ca vad ca deviem de la sb.lucifer?da ingerul lumini ce legatura are?El a cazut....eu am vb de lumina dumnezeiasca sadita in om.atunci cand spun ca este lumina afara, spun ca lucifer este afara?vedeti cum interpretati ? ...nu tot ceea ce simtim poate fi definit prin cuvinte.doamne ajuta imi pare rau daca v-am suparat cu ceva dar ma doare . vrei ca dumezeu sa vina la tine? schimba-te daca nu ,nu mai fa rau si altuia care are o farama de credinta si i-o poti distruge. pana la urma vom da socoteala inca din aceasta viata pentru fiecare lucru sau fapta facuta.de ce nu putem fi mai buni mai ingaduitori si de ce vedem tot timpul greseala celui de langa noi si a noastra nu?va urez o zi placuta si binecuvantata. cu dragoste Pr nicolae.

Comment

• Nu ai de ce sa-ti ceri scuze. E vorba doar de niste discutii pe tema Bisericii ,atat

Comment

• nicolae09 ,fara suparare ,insa cred ca multi suntem satui de "doveditorii lui Iehova" care bat pe la usi insistent,iar despre demonizatii care leviteaza...nu stiu,mai palpitante sunt spectacolele de magie unde misterul e cam la acelasi nivel poate si mai mult,insa acolo rar se inchina cineva...oricum si la manastire sa vezi demonizatii si la specatacole,se plateste cash,deci pe undeva e aceeasi marie cu alta palarie
                      Last edited by v!orelu; 14 August 2010, 10:53.

Comment

• Am avut ocazia nefericita fiu nevoit sa intru la un mare spital in Iasi si chiar la poarta era in renovare biserica spitalului. Acel spital are foarte multe sectii, inclusiv oncologie. Cred ca pentru un preot de spital e destul de greu sa vada agonizand niste bolnavi aflati de moarte, dar poate avea un rol curativ e mult spus, mai mult paleativ, el fiind in masura sa le aduca un pic de liniste in ultima parte a vietii lor, mai mult doctorii care inca nu au gasit leac pentru cancer si au facut tot ce au putut deja si se pot limita doar la calmante.

Comment

• Domnule Pr Nicolae, eu duc "demonizati" aproape zilnic la spitalul de psihiatrie din Galati, nici unul nu a levitat pe targa pana acum si culmea sunt "exorcizati" cu medicamente si le este foarte bine cat timp urmeaza tratamentul prescris, unele biserici ortodoxe se joaca dea exorcistul, nu este bine, a se vedea incidentul de la Tanacu! Demonizatii vremurilor demult apuse sunt acum pacientii spitalelor de psihiatrie, stiinta si medicina a evoluat totusi, nu se mai fac trepanatii pentru durerile de cap! Eu unul nu cred ca este cazul sa va cereti scuze dupa fiecare post, incercam sa purtam o discutie civilizata si fara resentimente!

Comment

• @ nicolae09 si bineinteles pt toti colegii de forum. ce parere ai despre versurile:
                            Pomul vietii infloreste
                            Unde spiritul e liber
                            Bob Dylan
                            sigpic

Comment

• Scuze ca intervin. "Pomul vietii" este un simbol kabalistic, iar in crestinism este simbolizat de Pomul din care a mancat Adam.

Comment

• e binevenita observatia. acuma nu stiu la ce s-a gandit bob dylan cand a scris versurile, dar biblia este considerata a fi o carte cabalistica
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google