Yamaha YZF R6 - Pareri Pro/contra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Yamaha YZF R6 - Pareri Pro/contra

De ceva vreme nu imi pot scoate din cap acest model de motocicleta... imi doresc una asa cum nu mi-am dorit niciodata nimic... stiu ca s-ar putea sa fie ultimul lucru de care ma bucur si totusi ma atrage ca un magnet... as dori sa stiu daca exista pe forum posesori de motociclete, eventual de R6. As dori sa aflu cam tot ce se poate despre motociclete, echipament, acte, etc. Orcine este bine-venit cu o parere, un sfat, o impresie. Imi doresc modelul albastru ca cel din imagine... cea rosie este acelasi model, difera doar culoarea.
    Attached Files
    sigpic

R6 e o motocicleta foarte tare.Totusi nu o recomanda pentru incepatori(si eu sunt incepator) mi se pare foarte naravasa ca sa zic asa,are acceleratia foarte sensibila care iti poate juca feste in unele momente.Ca model,este un motor pe care nici eu nu mi-l pot scoate din cap..numai ca incerc sa ma gandesc de 2 ori cam pe ce ar fi mai bine sa incep,r6 este destul de brutala pentru un incepator parerea mea.
    Aia albastra imi place foarte mult,mai ales cum a dus evacuarea.

Comment

moartea pe 2 roti si mai pica si soferi de auto nevinovati la parnaie din cauza unor specimene de oameni cu astfel de 'bolizi'. era sa o patesc urat de tot in bucuresti acum 2 sapt.
      Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Motocicleta e usoara, fasneata, are reprize bune.
        Insa, pozitia este extrem de incomoda ( valabila pt toate Yamaha si Suzuki super sport), te alegi cu dureri de spate si palme ingrozitoare.
        Consumul nu este f bun. 8-10 in oras, 7-10 afara.
        Consumabilele nu sunt f scumpe, insa mai scumpe decat la masina. Un filtru de aer costa in jur de 100 ron, iar unul sport 500 ron.
        Service din 3000 in 3000.
        Echipament scump: o casca care chiar sa te protejeze, undeva la 400-500 euro. Echipament piele peste 1000 ron.

Comment

nici nu ma mir de ce are consumul mare, cand ii vad pe toti 'bipezii' cum alearga mârţoagele
          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Din pacate, oricat de cumpatat ai fi, tentatia de "a o blanui" este f mare.
            Eu te-as sfatui sa iei altceva daca vrei neaparat sa mergi cu motorul: bmw f650. f comoda, eficienta, poti face drumuri mai lungi de 100 km

Comment

Originally posted by alindrgn View Post
              moartea pe 2 roti si mai pica si soferi de auto nevinovati la parnaie din cauza unor specimene de oameni cu astfel de 'bolizi'. era sa o patesc urat de tot in bucuresti acum 2 sapt.
              nu stiu ce ai tu cu cei care au motociclete dar sincer iti zic ca de mai multe ori s-a intamplat sa fiu deranjat de unu cu masina decat de unu cu motorul... ideea este ca daca iti taie unu cu masina calea nu este nimic iesit din comun, in schimb daca iti taie unu cu motorul calea o sa iti aduci aminte de el pentru tot restul vietii... Sincer eu ii respect si ii admir pe cei care au motoare... incerc sa le facilitez trecerea in trafic si de fiecare data imi multumesc. Sa nu mai zic ca ma uit si salivez la ei cand ii vad la semafoare... Daca mai pleaca si pe o roata deja sunt KO...

@cezar ai perfecta dreptate... tentatia e mare... mai ales cand prinde sute in 3 secunde... 120CP pe 160KG... e ceva. Stiu ca echipamentul este f scump... intentionez sa iau ce e mai bun... si am de luat 2 randuri, unul pentru mine, unul pentru prietena... motorul costa cam 3500 euro si echipamentele cam 2000-2500. Cat despre BMW f650 nu este pe gustul meu... vreau o super sport... bmw-ul ala are 48 de cai iau r6 are 120. Plus ca nu o sa am bani de investit in motocicleta la fiecare 2 ani... o iau pe asta si cu ea raman... de asta ma arunc asa departe.... sper doar sa fiu constient si sa nu ma manance palma cand prind drum liber. Am mai mers pe motociclete ani de zile... am avut o jawa de 350 insa nu se compara... cu aia mergeam cand aveam 14-15 ani si mergeam prin provincie... fara permis... etc.
              sigpic

Comment

La ce pret ai gasit'o ? ... Personal cred ca o sa optez pe o honda cbr 600....

Comment

@sinx: r6 merge destul de binisor la viteza maxima. Adica vreo 260 km/h, dupa care stai multi ani pana mai urca.
                  Dar de pe la 180 devine furca fata miscatoare, ceea ce nu e o senzatie prea faina.
                  0-100 km/h conteaza mai putin, caci nu o poate transfera toata puterea pe astfalt. 100-200 e mai cu mot.
                  Iti trebuie si garaj, nu uita de asta.
                  Cat despre investit in motocicleta...piesele sunt destul de scumpe. Ca ex: o evacuare sport duce undeva la 1300 euro, iar una stock pe la 500. Amortizor fata stock cam 200 euro, conducte frana sport 800 ron, scarite 100 euro. De carene nu mai vb, ca daca ai nenorocul sa o dai pe jos, ai imbulinat-o.
                  Eu acum nu vreau sa te fac a te razgandi, caci si eu sunt mare amator de sport pe 2 roti, insa trebuie sa stii la ce sa te astepti.
                  PS: r6 de zici tu pe la 3500, e destul de vechi, are peste 5 ani, motor cu carburatie.

Comment

stiu... cam 2000-2002. Asta este suma de care dispun... cand am zis de investit ma refeream la schimbat motocicleta, nu la consumabile si piese de schimb... nu o sa ii pui o evacuare sport intrucat nu dau 1300 de euro pe ea cand am dat 3500 pe toata motocicleta... Dispun cam de 5000-6000 de euro in care trebuie sa intre tot inclusiv echipamentele... Initial m-am gandit sa iau un chopper intrucat ala este mai bland si iti mai iarta din greseli insa nu este pe gustul meu si nici pe masura temperamentului. Garaj nu am si nici nu o sa am pana nu reusesc sa ma mut de la bloc insa sunt in fata blocului alte 3 motoare care au stat aici 3-4 ierni si nu au nimic vizibil... iarna am unde sa o duc insa vara o sa o las in fata blocului... o husa pe ea si aia e. Sunt mai multe compromisuri ce trebuie sa le fac insa sper ca aceste mici compromisuri sa nu duca in final la unul mare.
                    sigpic

Comment

Te-ai putea uita si in tabara Honda, cum spune si razzvan.
                      Sunt ceva mai fiabile.
                      Stiu motoare cu 70 000 in bord reali, fara motor desfacut, ceea ce e un eveniment pt o motocicleta.

Comment

m-am uitat si la Honda CBR 600RR insa r6 mi se pare mult mai sexy... stiu ca exista o vorba intre motociclisti: exista 2 tipuri de motoare: honda si restul. Deocamdata sunt in stadiul de documentare... trebuie sa dau de permis, etc. Imi plac motocicletele cu 2 faruri. r6, cbr si nu mai stiu daca mai sunt si alte modele... asta este principala conditie... niste angel-eyes puse pe ele si arata criminal...
                        sigpic

Comment

Prima data ar trebui sa mergi cu un astfel de motor. In spate. Dupa iti vei da seama, daca poti fi capabil de manuirea acelor 120 de cai.

Comment

eu te inteleg, stiu ce zici... normal ar fi fost sa incep pe 250... sa ma acomodez, etc. Numai ca problema principala o reprezinta banii. Nu am de unde sa dau acum banii pe o 250 si dupa aia sa trec la 600 si dupa aia la 1000 si tot asa. Am mers pe un Bandit de 500 cred ca era si nu mi s-a parut ceva de nestapanit. Ma gandesc ca daca nu trag de ea nici ea nu o sa dea cu mine de pamant. Stiu ca e deja prea mult pentru inceput. As merge cu una sa vad cum ea... o r6, insa nu cunosc pe nimeni care ai aiba. Am 2 prieteni cu motoare si aia au r1. Diferentele sunt enorme asa ca nu am de ce sa ma dau cu ele.
                            sigpic

Comment

Daca esti incepator , ti-as recomanda ceva tot "sexy" din gama NAKED , indiferent de marca , Honda Hornet , Suzuki SV , sau Yamaha FZ , chiar Ducati Monster (cu toate ca nu prea distribuie puterea liniar si sa te puna in dificultate) Incearca ceva pana in 600 cmc daca vrei sa mai fi ceva vreme cu noi daca intelegi ce vreau sa spun . Musai CASCA , Combinezon si garaj pentru motor .
                              1.6 MPi Icy White

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google