Poate Am Putea Sa Schimbam Ceva - Sa Fim Mai Buni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Poate Am Putea Sa Schimbam Ceva - Sa Fim Mai Buni

Toti asteptam sa o ducem mai bine sa ne fie mai bine - si consideram ca asta depinde totdeauna de altii ( parlamentrai , ministri , organe administrative , etc )
    Dar de noi nu depinde nimic ,noi chiar nu am putea face ceva sa ne fie mai bine
    Noi chiar nu ne putem civiliza ?

Evident,sa vrei sa schimbi ceva inseamna sa te uiti intai la tine si sa incepi cu tine.Adica fiecare cu propria persoana,nu sa incepem toti cu Daniel!Fa celuilalt ceea ce ai dori sa-ti faca altii ,tie.E simplu.
    Concret,mi-as dori sa nu mai folosim cuvintele de origine sexuala,(prea)larg raspandite,uneori si cu "ajutorul"unor hartisti vestiti.Asta tine de propria vointa si e doar bun-simt,cred eu.
    Despre mine imi doresc sa conduc mai atent si mai soft,si sa reusesc cumva sa nu ma mai enervez asa de repede.
    Cat despre "civilizatie",am eu o parere dar nu am chef sa va plictisesc cu ea.Civilizatie inseamna sa te porti ca un om nu ca un tigan,sa te porti peste tot ca in casa altuia ca in propria casa poti sa te porti cum iti trece prin cap.
    Bravo,Daniel,o idee buna,pentru 01.01!
    Era sa uit!LA MULTI ANI!

Comment

ce treaba are una cu alta ce poti face sa scada benzina tu ca persoana care locuiesti in romania?
      laureate 1.5l, albastru marin

Comment

In primul rand tine de noi,trebuie sa ne autoeducam daca vrem sa-i ajungem pe cei din vest.

Comment

exista o vorba din batrani: pestele de la cap se-mpute.
          cand vezi ca banii pe care-i dai la stat sunt folositi de politicieni ca sa-si faca burtile si mai mari, nu te apuca marea lehamite?
          cum sa fim noi civilizati cand cei care trebuie sa dea exemplu de civilizatie se comporta total opus decat ar trebui? ma refer la politicieni, organe de ordine si terminand cu nenea portaru'
          Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Ai dreptate ca pestele de la cap se-mpute dar eu zic ca inca nu suntem morti ca sa ne imputim , mai sunt sanse sa ne civilizam si asta putem sa o facem noi toti ceilalti fara a lua exemplu de la cei care ne conduc
            daca fiecare in parte am da mai mult , am fim mai buni , mai civilizati , ne-am respecta si am fi mai ingaduitori - se pot schimba lucrurile

Comment

Foarte greu ceeace spui tu aici.
              Sa fi civilizat in jungla asta??!! pai esti victima sigura .
              Daca vrei sa fi civilizat te stabilesti spre exemplu in Elvetia,Germania,tarile nordice.
              Nu prea ai cum sa rasbesti cu civilizatia intr-o tara in care luptele de toate genurile (inclusiv de supravietuire) sunt la max. Si tensiunile sociale la fel.
              Unde instabilitatea nivelului de trai e la cotele de avarie.Unde siguranta locului de munca nu exista.
              Exemplele pot continua la nesfarsit.
              ....so,let the music play !
              Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

Marea schimbare trebuie sa vina de sus.Cati din conducatorii astia ai nostrii au dat exemple de civilizatie,seriozitate,moralitate?Cred ca atata timp cat nu vom avea exemple bune si cateodata si cate una dupa ceafa(ma refer la legi) nu se schimba nimic.
                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

cred ca asta este problema noastra , asteptam prea mult exemple de la altii ( conducatorii astia ai nostrii ) si o sa ramanem cu asteptatul
                  si eu am fost pe afara si am vazut ce inseamna civilizatie si nu cred ca este asa de greu sa ajungem si noi la ea , dar numai daca am fi mai putin rai , invidiosi , orgoliosi
                  stiti care este diferenta dintre noi si cei din est - acolo toti sunt oameni si se respecta intre ei in cea mai mare parte

Comment

Daniele,oare nordicii si cei din tarile bogate au asteptat pe altii sa fie oameni si nu tigani?Cred ca se vede aici foarte bine un raspuns la intrebartea ta.Cine vrea sa fie om are repere,si modele,cine nu,gaseste scuze .Un om e om si in Africa,si in Thailanda,si in Romania si in Suedia si chiar in padure,e el cu ingerul lui.Am citit odata intr-o scriere veche,un fel de manual de comportament pentru monahi,in care nu sunt ordine,cum cred prostii ci motivatii,si scria ca atunci cand esti singur,adica la toaleta sa ai grija ca e cu tine si ingerul care te pazeste,si care vede fata lui Dumnezeu.S-ar putea scarbi si indeparta de tine,si sa te lase singur cu diavolii.E asa de frumoasa exprimarea;cand nu stiu cum sa fac ma gandesc ca e ingerul cu mine,si mi-e rusine de el sa fac altfel decat bine.O mai dau si in bara,dar nu emigrez,nu imi imaginez ca se vor schimba politicienii sau ca altfel sunt victima sigura.Victima cui,a bunului simt?Cat despre pretul benzinei,nu are absolut,dar absolut nici o legatura cu bunul-simt personal sau cu politetea si corectitudinea proprie.Daca benzina ar fi gratis,brusc devii mai politicos?Daca toti ar avea de zece ori salariul mai mare,in euro,ar fi mai putini mitocani?Cred ca s-ar inmulti,ca ar fi mai multi care au bani mai multi decat bun-simt.
                    Si modelele mele comportamentale nu sunt vesticii,trebuie sa spun asta.Nu generalizez,dar cei mai multi sunt plini de o superioritate care, de cele mai multe ori,nu se justifica.
                    Daniel,bine ai venit ,o spun din nou,cu tema aceasta.Trebuie repetat de multe ori ca bunul-simt vine din competenta mamei,din propria vointa si din cultura si credinta fiecaruia.Un om poate schimba multe,cu o idee in care crede.In rau sau in bine.Bunul-simt nu se cumpara,se educa,se cultiva,se sporeste.Sau nu,si atunci emigrezi,mori,sau devii tigan.

Comment

cred că un prim pas spre a fi mai buni ar fi să ne iubim mai mult țara,să nu mai aruncăm gunoaie pe jos,să fim mai cinstiți,și să ne apreciem valorile(eu unul m-am săturat de moni și iri la tv)

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google