Sempron 2200+ Sau Celeron 2.4 Ghz ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sempron 2200+ Sau Celeron 2.4 Ghz ?

Salut, am o dilema si ma adresez voua in speranta ca ma veti ajuta sa fac alegerea optima. Calculatorul meu are acum procesor amd sempron 2200+ (1.5 ghz) 764 ram si video 124 mb agp 8x. Mi se ofera o alta placa de baza + procesor Celeron la 2.4 ghz si m-ar bate gandul sa fac un upgrade la sistem (ram-ul si video raman tot alea) dar din cate am vazut pe net nu ar fi cine stie ce castig de performanta daca as face modificarea. Ce parere aveti este un upgrade (teoretic de la 1.5 la 2.4 ghz) sau un downgrade ? Sunt destul de multumit de actualul procesor, se mai reseteaza el o data la 1-2 luni dar am si w7 instalat pe o alta partitie si merge cam aiurea. Astept raspunsuri, multumesc.

configuratia asta o am si eu de 7 ani si am dat atunci o gramada de bani pe ea. doar ca am placa video mai buna 512cu 128. Este foarte stabil si abia saptamana trecuta am vazut ca a restartat computerul. Daca vrei ceva mai bun decat sa investesti aiurea mai degraba configurezi din nou un sistem
    1.2 TSI

Comment

Originally posted by mikebike72 View Post
      Salut, am o dilema si ma adresez voua in speranta ca ma veti ajuta sa fac alegerea optima. Calculatorul meu are acum procesor amd sempron 2200+ (1.5 ghz) 764 ram si video 124 mb agp 8x. Mi se ofera o alta placa de baza + procesor Celeron la 2.4 ghz si m-ar bate gandul sa fac un upgrade la sistem (ram-ul si video raman tot alea) dar din cate am vazut pe net nu ar fi cine stie ce castig de performanta daca as face modificarea. Ce parere aveti este un upgrade (teoretic de la 1.5 la 2.4 ghz) sau un downgrade ? Sunt destul de multumit de actualul procesor, se mai reseteaza el o data la 1-2 luni dar am si w7 instalat pe o alta partitie si merge cam aiurea. Astept raspunsuri, multumesc.
      intradevar poti avea un castig, dar nu prea mare. depinde si de placa de baza si de cat te va costa toata treaba.
      sigpic

Comment

Este mai stabil Celeronul. Pentru activitate indelungata poti sa alegi Celeronul, dar pentru activitati multimedia si jocuri Sempronul. Plus ca celeronul se poate ridica prin overclocking fara mari eforturi si este cum am mai spus mult mai stabil. Chiar daca sunt apropiate ca performante ele sunt totusi f diferite. Parearea mea este ca mai bine ,dupa cum a spus si irinel sa iti configurezi alt sistem. Bafta
        House is in the house

Comment

sper sa nu deranjez am avut si eu timp de 5 ani un sempron de 1800+ dar acuma un am am avut ocazia sa-l inlocuiesc si am optat pentru un intel Pentium dual-core de 2,2ghz nush ce sa zic e ok merge super si se misca mult mai bine decat sempronul

Comment

Placile de baza sunt ambele cu chipset-uri via, ce actuala e Asrock cea cu celeronul e QDI (nu mai stiu exact tipul) suporta ambele ddram, iar ce mai stiu e ca placa QDI are AGP doar 4x pe langa cea actuala care poate 8x. De costat nu ma costa decat munca de a schimba iar de investit in calculator acum nu se pune problema.
            Bogdan_Petre, daca ar fi fost ca al tau un P dual n-as mai sta pe ganduri, e alta generatie. Eu intreb daca merita sa inlocuiesc o vechitura cu o alta vechitura dar alt brand.
            Last edited by mikebike72; 7 March 2010, 12:26.

Comment

aaaaaaa ma scuzi dar nam mai avut rabdare sa citesc tot ce sa zic ... cred ca ar fi ceva si cum zici uh acuma e mai nasol ca nu se mai prea gasesc procesoare pe socket A

Comment

Pe scurt, nu, sub nicio forma. Procesoarele Celeron au fost si sunt cele mai slabe. Pastreaza Sempronul, e cu 2 clase peste Celeron; chiar daca teoretic are viteza mai mica, mai sunt si alti parametri care trebuie urmariti. Daca vrei upgrade, strange ceva banuti si fa o treaba ca lumea, poti cere sfaturi aici si te indrumam. Cu 1500-1600 ron iti poti face un PC nou bunicel.
                Last edited by cory; 7 March 2010, 12:55.
                Zambeste, maine poate fi mai rau!

Comment

nu merita schimbul, mai ales ca placa cu Celeron este un no-name. pstreaza banii si ia-ti un coreduo

Comment

Ms. baieti asta vroiam sa aud, stau cuminte in banca mea si nu schimb nimic. Era chestia de ocazie sa fac schimb de mb+procesor fara alte costuri. Si din cat se vedea teoretic era un spor de viteza practic nu obtineam prea mult sau deloc performanta. Multumesc inca o data si rog moderatorii sa inchida threadul.

Comment

de fapt cred ca-ti luai putina teapa....bine ca ai renuntat!

Comment

da, nu se merita schimbul mai ales ca placa are AGP 4x
                        sigpic

Comment

Originally posted by dominum View Post
                          Este mai stabil Celeronul. Pentru activitate indelungata poti sa alegi Celeronul, dar pentru activitati multimedia si jocuri Sempronul. Plus ca celeronul se poate ridica prin overclocking fara mari eforturi si este cum am mai spus mult mai stabil. Chiar daca sunt apropiate ca performante ele sunt totusi f diferite. Parearea mea este ca mai bine ,dupa cum a spus si irinel sa iti configurezi alt sistem. Bafta
                          EXACT!
                          Mai bine strange niste banuti, si intre timp iti iei un Athlon x2, pe o placa M2N, un video de 512(macar) si te-ai scos... (a da si sunet CREATIVE Audigy, ca SoundMAX-ul de pe M2N este dezamagitor)
                          My Ride - Prestige 1.6 16v

Comment

oare de cate ori trebuie repetat ca o placa video nu este caracterizata de memoria ei. ERxemplu: nvidia 7200 512ram 64 bit vs nvidia 7600gt 256 ram 256 bit. care o fi mai buna?

Comment

Si la procesor conteaza L2 si L3 cache-ul foarte mult si viteza BUS-ului.
                              (Sempron 2200+ e net inferior lui Celeron 2.4Ghz ca performante)

S.
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google