Cum m-am intors recent din turul Romaniei, vin cu cateva date si impresii la cald, despre o calatorie facuta cu buget minim. Traseul este descris in topicul "(mini)vacante cu Loganul"
1. Prima zi de cazare a fost la Obarsia Lotrului, in camping. Casuta 2 locuri - 30 de lei. Cort gratis. Fara apa curenta la toaleta. Exista totusi apa rece la "spalator". De mancat am mancat din "traista", dar exista si un restaurant cu preturi modice, dar nu stiu cat de "bine" se mananca acolo (judecand totusi dupa numarul mare de turisti care luau masa acolo nu poate sa fie rau). Drumul Voineasa - Petrosani nu-i grozav dar merge. La locurile de la cort e galagie si manelarie multa, dar la casute stau oameni mai linistiti.
2. Din drumul Obarsia Lotrului - Petrosani, cam cu 5-6 km inainte de Petrosani, am facut stanga spre cabana Rusu (exista indicator) pe un drum judetean anormal de bun (pana la cabana). De acolo am urcat pe un forestier cu pronuntate accente de off-road pe alocuri pana in statiunea Parangul Mic. De acolo mai aveti 1 ora de mers pe jos (2 ore dus-intors) pana pe varful Parangul Mic, traseu foarte usor, dar care ofera niste peisaje superbe. Drumul Petrosani - Campu lui Neag este perfect pana la cativa km dupa aceasta localitate dupa care devine forestier si ulterior off-road serios pana in Pades, dar panoramele oferite si cireasa de pe tort - Izbucul Cernei va vor face sa "pierdeti" cateva zeci de minute in zona. Am continuat Pades-Baia de Arama-Herculane, drum care arata ca dupa bombardament. ATENTIE: in perioade cu ploi cad pietre, iar ocolirea/evitarea lor tine mai mult de loterie decat de sofer!!!. Cazare 3 nopti la Herculane, camping Flora, 2 la casute, 1 la cort. Casute 4 locuri (2 paturi duble) - 40 de lei. Cort 5 lei persoana. Masina 3 lei. Baie comuna, dusuri cu apa calda (doar teoretic, cand am fost noi nu era). Mancare la terasa campingului - foarte ieftin (1 mic 1,2 lei; o bere la halba 2 lei, la cutie 3,5; o friptura 6-9 lei). Mai exista un camping, la intrarea in statiune dinspre Baia de Arama, dar este mai mic, nu are conditii civilizate de toaleta, este foarte aglomerat, dar are avantajul ca este amplasat langa niste izvoare/bazine termale. In celelalte 2 zile am fost la Pestera Muierii (din cauza codului portocaliu nu ne-am aventurat pe Transalpina asa cum era prevazut initial) si apoi am facut si cealalta jumatate de Valea Cernei (obiective: Baraj Iovanu, Cheile Corcoaiei, "Nasurile"). Drumul spre Cerna sat e forestier, dar e mai acceptabil decat partea Campu lui Neag - Izv Cernei. De la Izv Cernei la Cerna sat nu se poate trece din cauza unei alunecari de teren. Portiunea aceea de alunecare poate fi trecuta totusi cu un 4x4 serios (nu cu SUV) si cu multa pricepere in a conduce astfel de masini - chiar si asa nu fara riscuri (eu am trecut cu Aro acum 3 ani, dar si acuma am vazut un Pajero cu ampatament scurt de Polonia care trecuse).
3. A urmat Orsova si Cazanele, drum in general bun, dar pe care se lucreaza pe anumite portiuni, si uneori mai sunt si caderi de pietre. A urmat Valea Beiului (din drumul spre Oravita se face stanga, este indicator Rezervatia Naturala Cheile Nerei - Cheile Beusnitei), unde obiective sunt lacul Beiului, cascadele de pe rau, Cheile Nerei. La lacul Beiului se poate ajunge cu masina (sunt indicatoare). Are o apa verzui-albastra din acelea de vezi doar prin filme. Se poate campa pe marginea lacului, se plateste o taxa de 5 lei/cort platibila la cantonul silvic din apropiere. Nu exista toaleta. Cheile Nerei nu le-am vizitat din cauza viiturilor, dar si din cauza timpului (dus intors este traseu de 14-16 ore, foarte dificil). Cine doreste sa le viziteze poate campa la Lacul Beiului si sa plece dimineata devreme, sau daca se sacrifica un sofer ii poate astepta la una din iesirile din chei - astfel traseul are 6-8 ore. Ne-am cazat la Oravita la prieteni.
4. A urmat Resita (un orasel cochet), Sarmisegetusa ( intrare 4 lei), - terase ademenitoare dar nu va lasati inselati - e scump si se gateste neigienic, Hunedoara cu Castelul Corvinestilor (intrare 6 lei), rezervatia de zimbri de la Hateg, Deva (cetatea e inchisa, dar spre cetate s-a facut o cabina cu cremaliera - 10 lei un drum, 16 lei dus-intors, de unde puteti admira intregul oras) - Strei - Cabana Padis (se face stanga la iesire din Rieni, 20 km drum forestier destul de dur, pe care insa se lucreaza si va fi asfaltat pana la sfarsitul lui 2011). Cazare la casutele de langa Cabana Padis 100 de lei, casuta cu 4 paturi (2 suprapuse), toaleta comuna, dus cu apa calda. Acolo insa ne-am intalnit cu un grup mai mare (de 12 persoane) si am negociat la 50 de lei. Am aflat ulterior ca langa (vis a vis) exista casute tot cu 100 de lei dar cu incalzire electrica si grup sanitar propriu (WC si chiuveta cu apa calda) - noi nu am avut caldura, si chiar daca e vara nu uitati ca sunteti la aproape 1400 de m si noaptea e frig chiar si-n mijlocul verii (in casuta erau 9 grade la sfarsit de iunie!!!). Mancarea la Cabana Padis e scumpa si de proasta calitate (nu alterata, dar prost gatita), se mananca bine cu 70 de m mai sus - nu mai tin minte numele restaurantului. Obiective: Cheile Galbenei, Izbucul Galbenei, Circuitul Somesului Cald, Ghetarul Focul Viu, Cetatile Ponorului - trasee destul de dificile (in special Cheile Galbenei).
4. A urmat Scarisoara (intrare 7 lei), se poate urca cu masina din Garda - dar la mine aceasta escapada s-a soldat cu un prag indoit, deci off-road destul de serios, poarta lui Ionele (drum de beton tot din Garda de Sus), Cheile Turzii. Cabana Cheile Turzii este inchisa, exista un camping cu casute impracticabile, toaleta cu apa rece. Se poate pune gratis cortul - paznicul e om de toata omenia, dispus sa stea pana in noapte tarziu la un vin fiert si sa va spuna snoave montane si din viata ardelenilor. In schimb exista o terasa pe care eu am catalogat-o cam de fite. Noi am stat gratis in casuta paznicului de acolo, iar el a dormit intr-o camera parasita din cabana. Cheile, desi de o rara frumusete, nu mai pot fi vizitate fara echipament specific de alpinism, traseul turistic fiind distrus de viitura de luna trecuta. Se poate face totusi traseul pe deasupra cheilor (2-3 ore dus - intors). Pentru o varianta mai comoda va puteti caza la asa zisa cabana Buru (de fapt o pensiune la 4oo de m de drumul national si la cca 10 km de Cheile Turzii) pentru 80 de lei.
5. A urmat Turda - Salina Turda (un must see, cea mai moderna salina din tara deschisa in dec 2009, intrare 15 lei) - Cluj (un super oras) - Baia Mare - Firiza (cazare la prieteni, dar exsita si un camping cochetel langa lac, din pacate nu stiu preturile)
6. A urmat Sighetul Marmatiei (Muzeul Etnografic merita vizitat) - Sapanta - Manastirea Peri (cea mai inalta biserica de lemn din Europa) - Manastirea Barsana (un alt coltisor de Rai) - Moisei (cu al sau mausoleu) - Vatra Dornei. Aici nu am putut sa vizitam manastirile din N Moldovei si nici sa urcam pe Rarau la Pietrele Doamnei deorece era cod rosu de viituri si ploi. In conditii normale se poate urca usor la Motel Rarau (1600 m) cu masina prin Pojorata. Cazarea era acum trei ani trecut doar 40 de lei camera (iarna) si se manca bine si ieftin.
7. Au urmat 2 nopti la Durau. Pe internet este prezent doar camping Ursuletul, nerecomandat - oameni neprimitori cu accente de bisnitari. Putin mai sus este un alt camping la aceleasi preturi: 40 lei casuta cu 2 locuri, 5 lei de persoana la cort, 5 lei cortul (?), masina gratis. Se poate face gratar cu lemnele si gratarul gazdelor. Baia comuna, la dusuri nu era apa calda, dar au promis ca vor avea de la 1 iulie. Obiective: Cascada Duruitoarea, Cabana Fantanele (mancare eco din curte, foarte buna dar cam putina fata de pret), Varful Toaca si cabana Dochia (cabanier cam ursuz si fara chef de turisti). Intrarea in Parcul National Ceahlau este 4 lei, dar primiti sfaturi competente, o harta si in plus traseele sunt marcate si intretinute exemplar, cam ca in occident, inclusiv marcaje cu coordonate GPS si panouri informative cu flora si fauna din zona.
8. Am plecat apoi spre Sovata, prin Targul Mures. Am mancat foarte bine si la preturi rezonabile la Sangeorgiu de Padure la Boszorkanikoniha (in traducere Bucutaria Vrajitoarelor - vorbitorii de limba maghiara sa scuze eventualele greseli de ortografie). In Sovata sunt multe campinguri, noi am stat la Eden casuta 3 locuri 50 de lei, cort 10 lei de persoana, masina gratis. Eden-ul are si cazare la pensiune cu camere de 2,3,4 si 5 stele (nu prea am inteles cum vine asta, dar fie) - camera de 5 stele e 250 de lei. Casutele au grup sanitar propriu (WC, chiuveta cu apa rece), dusuri comune cu apa calda. Se poate face gratar cu gratarul gazdei si cu lemne din padure. Uneori vin si grupuri mai zgomotoase. Mai exista un fel de camping, mai mult la o curte particulara chiar la iesirea din statiune, numai pentru cort, 7 lei de persoana, baie comuna si dus cu apa calda. Un alt camping, aflat totusi destul de departe de statiune (nu mai stiu numele, dar am mers dupa indicatoare) cere 100 de lei pe casuta 4 locuri si baie cu dusuri calde comuna si 10 lei de persoana la cort. Un camping foarte frumos si linistit este Varskentul, aflat la drumul national, dar acolo sunt strict interzise gratarul si muzica in aer liber. Lacul Ursu are program de la 10-18 dar cu pauza de imbaiere de la 13-15 pentru refacerea straturilor de apa (cel dulce si cel sarat). Pret 20 lei. In apropiere cu acelasi program este lacul Alunis la 15 lei (tot cu apa din lacul Ursu). Apa in ambele era cam murdara totusi pentru cei 20 de lei ceruti. Se mananca bine si ieftin al o terasa din centru cu o copertina cu reclama la Holsten (nu mai stiu numele).
9. Am continuat un drum ocolit spre Tusnad, adica pe la Lacul Rosu - Cheile Bicazului. Peisaj superb, si la iesire din Tasca nu ratati pastravaria Cheita, doar 15 lei o portie mare de pastrav proaspat cu mujdei si mamaliga. Din Bicaz nu strica sa deviati un pic spre stanga pentru admira cel mai mare lac ca volum din tara - Izvorul Muntelui, cu ocazia viiturilor deversa, un eveniment foarte rar pentru un baraj de o asa dimensiune (singurele deversari au fost in 75 si in 2005). La Tusnad ne-am cazat la o casa particulara cu 50 de lei camera de 3 paturi, majoritatea cer 60, dar puteti negocia. La pensiunea Maya era destul de dragut cu 80 de lei camera cu 2 paturi. Campingul este mizerabil pentru preturile cerute (casute 50 de lei, 12 lei persoana la cort), personal manelaresc. Nici strandul nu este prea grozav, iar intrarea este 15 lei.
10. De la Tusnad la Mare via Sf Ana - Brasov - Vulcanii Noroiosi ( si aici am vazut ca este cazare si mancare, 80 de lei camera cu 2 locuri). La mare ne-am cazat inca 3 nopti la cort, la Tabara Turist, Mamaia, ca in fiecare an. 12 lei de persoana la cort, 10 lei masina, casuta cu 3 locuri 120 de lei. La terasele din camping nu se mai mananca la fel de bine si ieftin ca in anii trecuti, mult mai convenabile fiind autoservirile din zona la Butoaie sau Cleopatra. Revin si maine cu poze.
Drum bun sa aveti oriunde v-ar purta rotile de Logan.
1. Prima zi de cazare a fost la Obarsia Lotrului, in camping. Casuta 2 locuri - 30 de lei. Cort gratis. Fara apa curenta la toaleta. Exista totusi apa rece la "spalator". De mancat am mancat din "traista", dar exista si un restaurant cu preturi modice, dar nu stiu cat de "bine" se mananca acolo (judecand totusi dupa numarul mare de turisti care luau masa acolo nu poate sa fie rau). Drumul Voineasa - Petrosani nu-i grozav dar merge. La locurile de la cort e galagie si manelarie multa, dar la casute stau oameni mai linistiti.
2. Din drumul Obarsia Lotrului - Petrosani, cam cu 5-6 km inainte de Petrosani, am facut stanga spre cabana Rusu (exista indicator) pe un drum judetean anormal de bun (pana la cabana). De acolo am urcat pe un forestier cu pronuntate accente de off-road pe alocuri pana in statiunea Parangul Mic. De acolo mai aveti 1 ora de mers pe jos (2 ore dus-intors) pana pe varful Parangul Mic, traseu foarte usor, dar care ofera niste peisaje superbe. Drumul Petrosani - Campu lui Neag este perfect pana la cativa km dupa aceasta localitate dupa care devine forestier si ulterior off-road serios pana in Pades, dar panoramele oferite si cireasa de pe tort - Izbucul Cernei va vor face sa "pierdeti" cateva zeci de minute in zona. Am continuat Pades-Baia de Arama-Herculane, drum care arata ca dupa bombardament. ATENTIE: in perioade cu ploi cad pietre, iar ocolirea/evitarea lor tine mai mult de loterie decat de sofer!!!. Cazare 3 nopti la Herculane, camping Flora, 2 la casute, 1 la cort. Casute 4 locuri (2 paturi duble) - 40 de lei. Cort 5 lei persoana. Masina 3 lei. Baie comuna, dusuri cu apa calda (doar teoretic, cand am fost noi nu era). Mancare la terasa campingului - foarte ieftin (1 mic 1,2 lei; o bere la halba 2 lei, la cutie 3,5; o friptura 6-9 lei). Mai exista un camping, la intrarea in statiune dinspre Baia de Arama, dar este mai mic, nu are conditii civilizate de toaleta, este foarte aglomerat, dar are avantajul ca este amplasat langa niste izvoare/bazine termale. In celelalte 2 zile am fost la Pestera Muierii (din cauza codului portocaliu nu ne-am aventurat pe Transalpina asa cum era prevazut initial) si apoi am facut si cealalta jumatate de Valea Cernei (obiective: Baraj Iovanu, Cheile Corcoaiei, "Nasurile"). Drumul spre Cerna sat e forestier, dar e mai acceptabil decat partea Campu lui Neag - Izv Cernei. De la Izv Cernei la Cerna sat nu se poate trece din cauza unei alunecari de teren. Portiunea aceea de alunecare poate fi trecuta totusi cu un 4x4 serios (nu cu SUV) si cu multa pricepere in a conduce astfel de masini - chiar si asa nu fara riscuri (eu am trecut cu Aro acum 3 ani, dar si acuma am vazut un Pajero cu ampatament scurt de Polonia care trecuse).
3. A urmat Orsova si Cazanele, drum in general bun, dar pe care se lucreaza pe anumite portiuni, si uneori mai sunt si caderi de pietre. A urmat Valea Beiului (din drumul spre Oravita se face stanga, este indicator Rezervatia Naturala Cheile Nerei - Cheile Beusnitei), unde obiective sunt lacul Beiului, cascadele de pe rau, Cheile Nerei. La lacul Beiului se poate ajunge cu masina (sunt indicatoare). Are o apa verzui-albastra din acelea de vezi doar prin filme. Se poate campa pe marginea lacului, se plateste o taxa de 5 lei/cort platibila la cantonul silvic din apropiere. Nu exista toaleta. Cheile Nerei nu le-am vizitat din cauza viiturilor, dar si din cauza timpului (dus intors este traseu de 14-16 ore, foarte dificil). Cine doreste sa le viziteze poate campa la Lacul Beiului si sa plece dimineata devreme, sau daca se sacrifica un sofer ii poate astepta la una din iesirile din chei - astfel traseul are 6-8 ore. Ne-am cazat la Oravita la prieteni.
4. A urmat Resita (un orasel cochet), Sarmisegetusa ( intrare 4 lei), - terase ademenitoare dar nu va lasati inselati - e scump si se gateste neigienic, Hunedoara cu Castelul Corvinestilor (intrare 6 lei), rezervatia de zimbri de la Hateg, Deva (cetatea e inchisa, dar spre cetate s-a facut o cabina cu cremaliera - 10 lei un drum, 16 lei dus-intors, de unde puteti admira intregul oras) - Strei - Cabana Padis (se face stanga la iesire din Rieni, 20 km drum forestier destul de dur, pe care insa se lucreaza si va fi asfaltat pana la sfarsitul lui 2011). Cazare la casutele de langa Cabana Padis 100 de lei, casuta cu 4 paturi (2 suprapuse), toaleta comuna, dus cu apa calda. Acolo insa ne-am intalnit cu un grup mai mare (de 12 persoane) si am negociat la 50 de lei. Am aflat ulterior ca langa (vis a vis) exista casute tot cu 100 de lei dar cu incalzire electrica si grup sanitar propriu (WC si chiuveta cu apa calda) - noi nu am avut caldura, si chiar daca e vara nu uitati ca sunteti la aproape 1400 de m si noaptea e frig chiar si-n mijlocul verii (in casuta erau 9 grade la sfarsit de iunie!!!). Mancarea la Cabana Padis e scumpa si de proasta calitate (nu alterata, dar prost gatita), se mananca bine cu 70 de m mai sus - nu mai tin minte numele restaurantului. Obiective: Cheile Galbenei, Izbucul Galbenei, Circuitul Somesului Cald, Ghetarul Focul Viu, Cetatile Ponorului - trasee destul de dificile (in special Cheile Galbenei).
4. A urmat Scarisoara (intrare 7 lei), se poate urca cu masina din Garda - dar la mine aceasta escapada s-a soldat cu un prag indoit, deci off-road destul de serios, poarta lui Ionele (drum de beton tot din Garda de Sus), Cheile Turzii. Cabana Cheile Turzii este inchisa, exista un camping cu casute impracticabile, toaleta cu apa rece. Se poate pune gratis cortul - paznicul e om de toata omenia, dispus sa stea pana in noapte tarziu la un vin fiert si sa va spuna snoave montane si din viata ardelenilor. In schimb exista o terasa pe care eu am catalogat-o cam de fite. Noi am stat gratis in casuta paznicului de acolo, iar el a dormit intr-o camera parasita din cabana. Cheile, desi de o rara frumusete, nu mai pot fi vizitate fara echipament specific de alpinism, traseul turistic fiind distrus de viitura de luna trecuta. Se poate face totusi traseul pe deasupra cheilor (2-3 ore dus - intors). Pentru o varianta mai comoda va puteti caza la asa zisa cabana Buru (de fapt o pensiune la 4oo de m de drumul national si la cca 10 km de Cheile Turzii) pentru 80 de lei.
5. A urmat Turda - Salina Turda (un must see, cea mai moderna salina din tara deschisa in dec 2009, intrare 15 lei) - Cluj (un super oras) - Baia Mare - Firiza (cazare la prieteni, dar exsita si un camping cochetel langa lac, din pacate nu stiu preturile)
6. A urmat Sighetul Marmatiei (Muzeul Etnografic merita vizitat) - Sapanta - Manastirea Peri (cea mai inalta biserica de lemn din Europa) - Manastirea Barsana (un alt coltisor de Rai) - Moisei (cu al sau mausoleu) - Vatra Dornei. Aici nu am putut sa vizitam manastirile din N Moldovei si nici sa urcam pe Rarau la Pietrele Doamnei deorece era cod rosu de viituri si ploi. In conditii normale se poate urca usor la Motel Rarau (1600 m) cu masina prin Pojorata. Cazarea era acum trei ani trecut doar 40 de lei camera (iarna) si se manca bine si ieftin.
7. Au urmat 2 nopti la Durau. Pe internet este prezent doar camping Ursuletul, nerecomandat - oameni neprimitori cu accente de bisnitari. Putin mai sus este un alt camping la aceleasi preturi: 40 lei casuta cu 2 locuri, 5 lei de persoana la cort, 5 lei cortul (?), masina gratis. Se poate face gratar cu lemnele si gratarul gazdelor. Baia comuna, la dusuri nu era apa calda, dar au promis ca vor avea de la 1 iulie. Obiective: Cascada Duruitoarea, Cabana Fantanele (mancare eco din curte, foarte buna dar cam putina fata de pret), Varful Toaca si cabana Dochia (cabanier cam ursuz si fara chef de turisti). Intrarea in Parcul National Ceahlau este 4 lei, dar primiti sfaturi competente, o harta si in plus traseele sunt marcate si intretinute exemplar, cam ca in occident, inclusiv marcaje cu coordonate GPS si panouri informative cu flora si fauna din zona.
8. Am plecat apoi spre Sovata, prin Targul Mures. Am mancat foarte bine si la preturi rezonabile la Sangeorgiu de Padure la Boszorkanikoniha (in traducere Bucutaria Vrajitoarelor - vorbitorii de limba maghiara sa scuze eventualele greseli de ortografie). In Sovata sunt multe campinguri, noi am stat la Eden casuta 3 locuri 50 de lei, cort 10 lei de persoana, masina gratis. Eden-ul are si cazare la pensiune cu camere de 2,3,4 si 5 stele (nu prea am inteles cum vine asta, dar fie) - camera de 5 stele e 250 de lei. Casutele au grup sanitar propriu (WC, chiuveta cu apa rece), dusuri comune cu apa calda. Se poate face gratar cu gratarul gazdei si cu lemne din padure. Uneori vin si grupuri mai zgomotoase. Mai exista un fel de camping, mai mult la o curte particulara chiar la iesirea din statiune, numai pentru cort, 7 lei de persoana, baie comuna si dus cu apa calda. Un alt camping, aflat totusi destul de departe de statiune (nu mai stiu numele, dar am mers dupa indicatoare) cere 100 de lei pe casuta 4 locuri si baie cu dusuri calde comuna si 10 lei de persoana la cort. Un camping foarte frumos si linistit este Varskentul, aflat la drumul national, dar acolo sunt strict interzise gratarul si muzica in aer liber. Lacul Ursu are program de la 10-18 dar cu pauza de imbaiere de la 13-15 pentru refacerea straturilor de apa (cel dulce si cel sarat). Pret 20 lei. In apropiere cu acelasi program este lacul Alunis la 15 lei (tot cu apa din lacul Ursu). Apa in ambele era cam murdara totusi pentru cei 20 de lei ceruti. Se mananca bine si ieftin al o terasa din centru cu o copertina cu reclama la Holsten (nu mai stiu numele).
9. Am continuat un drum ocolit spre Tusnad, adica pe la Lacul Rosu - Cheile Bicazului. Peisaj superb, si la iesire din Tasca nu ratati pastravaria Cheita, doar 15 lei o portie mare de pastrav proaspat cu mujdei si mamaliga. Din Bicaz nu strica sa deviati un pic spre stanga pentru admira cel mai mare lac ca volum din tara - Izvorul Muntelui, cu ocazia viiturilor deversa, un eveniment foarte rar pentru un baraj de o asa dimensiune (singurele deversari au fost in 75 si in 2005). La Tusnad ne-am cazat la o casa particulara cu 50 de lei camera de 3 paturi, majoritatea cer 60, dar puteti negocia. La pensiunea Maya era destul de dragut cu 80 de lei camera cu 2 paturi. Campingul este mizerabil pentru preturile cerute (casute 50 de lei, 12 lei persoana la cort), personal manelaresc. Nici strandul nu este prea grozav, iar intrarea este 15 lei.
10. De la Tusnad la Mare via Sf Ana - Brasov - Vulcanii Noroiosi ( si aici am vazut ca este cazare si mancare, 80 de lei camera cu 2 locuri). La mare ne-am cazat inca 3 nopti la cort, la Tabara Turist, Mamaia, ca in fiecare an. 12 lei de persoana la cort, 10 lei masina, casuta cu 3 locuri 120 de lei. La terasele din camping nu se mai mananca la fel de bine si ieftin ca in anii trecuti, mult mai convenabile fiind autoservirile din zona la Butoaie sau Cleopatra. Revin si maine cu poze.
Drum bun sa aveti oriunde v-ar purta rotile de Logan.
Comment