Calatorii, Vacante, Iesiri De Weekend

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Canionul 7 scari este oficial traseu inchis!!! dupa viiturile din ultima perioada fiind serios deteriorat (ma refer la scari si podete). Sunt multe trepte lipsa, daca curge apa pe scari acestea sunt foarte alunecoase, in multe locuri fiind necesara catararea (pe bari sau pe stanca). Neoficial, cu un pic de curaj si atentie poate fi insa parcurs.
    Pentru a ajunge in Piatra Mare exista si asa numitul "drum familiar", care este mai mult un drum forestier. Daca tii neaparat poti urca pe la 7 scari si sa cobori pe acest "drum familiar", coborarea pe la 7 scari fiind nerecomandata acum.

Canionul 7 scari este traseu oficial inchis fiind deteriorat de viiturile din ultima perioada (ma refer la scari si podete)!!! Daca curge apa pe scari sunt foarte alunecoase. De asemenea exista scari si placi de podet lipsa, in multe locuri fiind necesara catararea pe bari sau pe stanca. Neoficial insa, poate fi parcurs cu un pic de curaj si multa atentie.
    Pentru a ajunge in Piatra Mare mai exista si asa numitul "drum familiar" mult mai putin spectaculos dar si mult mai usor fiind un fel de forestier.
    As recomanda acest traseu ca si varianta de coborare, pentru ca a cobora acum pe la 7 scari este mult prea riscant.

Canionul 7 scari este traseu oficial inchis fiind deteriorat de viiturile din ultima perioada (ma refer la scari si podete)!!! Daca curge apa pe scari sunt foarte alunecoase. De asemenea exista scari si placi de podet lipsa, in multe locuri fiind necesara catararea pe bari sau pe stanca. Neoficial insa, poate fi parcurs cu un pic de curaj si multa atentie.
    Pentru a ajunge in Piatra Mare mai exista si asa numitul "drum familiar" mult mai putin spectaculos dar si mult mai usor fiind un fel de forestier.
    As recomanda acest traseu ca si varianta de coborare, pentru ca a cobora acum pe la 7 scari este mult prea riscant.
    Last edited by andy79; 25 August 2010, 10:31. Reason: Automerged Doublepost

Comment

ai copiat de undeva aceste texte ?

Comment

cat de sigura este informatia ? eu vreau sa ma duc sambata. nu am gasit nimic pe nicaieri

o sa sun la primarie la timisul de jos cel mai bine

Comment

Ziua 1: Cluj-Calnic-Garbova-Sibiu-Caciulata

Ziua 2: urcat la Stanisoara si pana sus pe Vf. Cozia (1688m)

Ziua 3: Caciulata-Rm. Valcea-Pitesti-centura Bucuresti-Slobozia-Amara

Ziua 4: Amara-Slobozia-A2-Constanta-Mangalia

Plus, intr-una din zilele de litoral, excursie de o zi Mangalia-Balcic-Kranevo retur.

Intoarcerea:

Ziua 1: Mangalia - Constanta - A2 - centura Bucuresti - Gaesti- A1 - Pitesti - Caciulata

Ziua 2: Caciulata - Sibiu - Alba- Cluj.

Grozava vacanta. Este o poza mai jos si cu un frate loganist vazut la Mangalia, acum doua saptamani. Aeroglisorul meu era ceva mai incolo, ascuns dupa hoteluri.
          Attached Files
          Martinel rules!

Comment

Din greseala am postat de mai multe ori acelasi text, imi cer scuze, browserul meu nu a dat niciun mesaj cum ca ar fi fost postat, si nici nu l-am vazut postat de aceea am incercat de mai multe ori. Abia azi am vazut si eu pagina 4.
            Textele nu au fost copiate, daca ar fi fost as fi pus sursa, am fost la 7 scari in mai si am aflat ca starea traseului nu s-a schimbat prea mult de atunci de la prieteni montaniarzi care au fost mai recent. Noi atunci am gasit si ceva gheata pe trepte, ceea ce a facut inaintarea mai dificila.
            @marx: daca ai fost, spune-ne si noua cum a fost, si cum mai este starea traseului; imi cer scuze inca o data ca nu am raspuns in timp util, abia azi am vazut si pagina 4 a topicului (am firefox, si incarca paginile deschise ultima data, azi am dat refresh si surpriza a aparut si pagina 4 ).

Comment

am fost la 7 scari. clar nu este pentru cei slabi de inima (nu ca eu nu as fi).

este destul de greu. barele scarile si podetele sunt slabite si macinate de vreme. lipsesc scanduri, trebuie sa ai mare atentie unde pui piciorul.
              este foarte frig intre peretii canionului si un curent rece ce iti patrunde in oase.

din Timisul de Jos se face dreapta la Dambul Morii. acici se lasa masini si se continua drumetia pe jos cam 2 ore pana la intrarea in canion.
              Attached Files

Comment

misto tare marx, poate apuc si eu anu asta sa ma duc , pana nu se raceste rau.
                dar ia zi , dupa ce faci traseul , pe unde te intorci la masina ?

Comment

termini canionul. mergi inainte un pic faci dreapta urci un deal cobori si ajungi din nou la intrarea in canion de unde s a plecat.
                  vezi ca este o scara foarte abrupta si foarte lunga. eu m am luptat u pic cu mine ca sa urc. te mai uda si apa bate si vantul...brrrr
                  e adrenalina maxima

p.s. cei care va duceti LUATI VA HAINE GROASE !!! este frig rau in crevase

p.s. 1 pe la mijlocul canionului am gasit un ochi de unde am baut apa. este foarte rece si foarte buna.
                  pe drumul de la timis la canion mai este un izvor langa un pod. de acolo se poate bea apa. jur ca nu am bauta apa mai buna in viata mea.
                  Last edited by alessandro; 1 September 2010, 22:19.

Comment

salutare...stie cineva daca drumul national 18 de la Iacobeni-Viseu-Sighet este bun?
                    vreau sa ajung la Sighet si nu stiu sigur daca drumul este bun sau nu.
                    multumesc

Comment

drumul e ok, nu neaparat bun dar ok.
                      in pasul prislop e rau drumul dar nu atat de rau incat sa nu mergi cu 60, mai mult e sinucidere, e groapa langa groapa.adica urcarea in pas si coborarea in borsa e mai nasoala.

in rest drum bun, cel putin acum 2 saptamani. mai dai de drum prost in sighetul marmatiei

Comment

Paltinis, jud Sibiu
                        Attached Files

Comment

Cheile Zarnestiului vara 2010. Mentionez traseul se face numai cu piciorul cu masina se poate ajunge doar pana la intrarea in chei.
                          Attached Files
                          Last edited by LEON'S; 20 March 2011, 18:57.

Comment

Revin cu harta traseului spre cheile Zarnestilor.http://amfostacolo.ro/harta-romania_...ul-foii__1157/
                            Attached Files
                            Last edited by LEON'S; 21 March 2011, 10:02.

Comment

LEON'S, mersi pentru info
                              sigpic

Comment

In vale statiunea Ranca in dreapta lucrari la Transalpina.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google