Repartizare Automata Fond De Pensii - Aviva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Repartizare Automata Fond De Pensii - Aviva

am absolvit facultatea in vara lui 2009 si de atunci sunt somer. nu mi-am cautat o asigurare si un fond de pensie privata pentru ca am fost [se pare] prost instruit de parinti sa mai astept. voiam sa ma inscriu la ING, dar n-am facut-o, pe motivul ca am la dispozitie 2 luni de la angajare ca sa ma inscriu singur undeva.

acum dupa 8 luni, primesc prin posta o scrisoare de la Aviva cum ca am fost repartizat aleator la ei de catre CNPAS. pe langa scrisoare am primit si un formular de date personale si contact pe care sa-l completez si sa il trimit la ei inapoi.

la prima vedere [search pe goagal] Aviva par de tot rahatul, nimeni nu-i vorbeste de bine.
    intrebarea mea este: sunt obligat sa le trimit formularul inapoi, sau ma pot sterge cu el undeva? mai am vreo sansa sa-mi aleg eu o casa de asigurari inainte de angajare, sau am ramas legat de AVIVA?

as prefera pareri obiective si in cunostiinta de cauza.
    Last edited by bro; 26 March 2010, 18:56.

Se poate sa faci transfer. Depui o cerere la CNPAs sau cum so mai chema prin care le spui ca vrei sa te transferi de la Aviva la ING sau in alta parte. Vorbeste cu un agent de la ING sau firma unde vrei sa te transferi si el iti va spune exact care sunt pasii de urmat.

Comment

intre timp am aflat ca cererea de "stramutare" se depune la noua firma [cazul meu ING] si ei fac copii dupa contractul de aderare si cerere si le trimit ei la firma veche. cererile se pot depune oricand dar se proceseaza in doar 4 luni pe an: august, noiembrie, februarie si mai.

singurul lucru care inca nu mi-e in clar e daca sunt deja inscris definitiv la Aviva sau inca nu e solutionata treaba. dar asta voi afla luni, am de gand sa-i sun pe cei de la ING sa-i intreb ce pot face. cred ca au tot interesul sa ma informeze corect si sa ma indrume cat mai bine. acum am prins perioada asta de weekend, am primit scrisoarea de la aviva prea tarziu si n-am mai avut ce face, pe cine suna.

asa, ca si curiozitate: voi ce parere aveti de Aviva? eu am aflat numai urate lucruri pe net, dar ca intotdeauna parerile sunt impartite.

Comment

Te poti muta unde doresti tu... am facut la timpul potrivit mai mult pensii d-astea private pentru AIG si din cate imi amintesc te puteai muta... atunci a fost o perioada unde fiecare isi alegea sau dupa caz, daca nu isi alegea, era repartizat automat.
        sigpic

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google