CataFOF....intr-adevar...in zona Voineasa sunt niste trasee numai bune pentru ciclism de munte si peisaje pe masura. Numai bicicleta calumea sa ai si multa vointa
"Relatia" Voastra Cu Ciclistii, In Trafic
Collapse
X
-
Un tanar in varsta de 19 ani a ajuns la spital dupa ce s-a izbit cu bicicleta de un autoturism. Accidentul a avut loc in urma cu putin timp pe strada Toma Cozma. Tanarul inchiriase bicicleta prin programul gratuit al Primariei si cobora de pe strada Dr. Vicol. Din cauza vitezei, acesta nu a mai putut evita impactul cu un Mitsubishi Gold. Biciclistul a fost proiectat intr-un gard. In urma accidentului, acesta a suferit rani in zona capului si toracelui, fiind transportat de un echipaj SMURD la Spitalul de Neurochirurgie.
Asta e relatia mea cu biciclistii: NU AU CE CAUTA PE DRUMURILE PUBLICE.
Mjoritatea nu stiu nici regulile elementare de circulatie, iar cand gresesc si se produce un accident, politia cerceteaza penal conducatorul auto, nu biciclistul vinovat.
Motivul: ca unul are permis iar celalat n-are, sau ca masina e mai mare ca bicicleta, sau ca exista cod rutier sau ca papadia mea, asa e legea, il reguleaza pe sofer si gata.
Bicicletele la locul lor, pe alei, pe piste, pe drumuri de munte, dealuri etc.
NU in parcuri, era un handralau sa dea peste mine pe o alee intr-un parcunde erau interzise bicicletele. Daa ma atingea, vedeati pe youtube un nou mancator de biciclete.
Comment
-
@mr.K - in primul paragraf ai dreptate, persoanele de acest gen sunt de condamnat. In schimb exista si biciclisti(destul de multi in ultima vreme) care stiu si reguli de circulatie stiu si cum sa se comporte cu ceilalti participanti, cei mai multi fiind si soferi, insa in parcuri nu au voie - ca domne ii jeneaza pe oamenii care merg umar la umar 6-8 persoane in rand si ii deranjezi daca mergi cu bicicleta ca trebuie sa-ti faca loc, pe strada nu au voie ca dau masinile peste ei, nicaieri nu ai voie... restrictionare cu care esti si tu de acord din cate vad.
Avand in vedere ca bicicleta este un mijloc de transport eu zic ca nu ar trebui restrictionat nici in parc si nici pe strada, dar atata timp cat esti pe strada sa fie echipata corespunzator bicicleta si sa se sanctioneze neregulile, daca esti in parc si mergi ca tembelul iarasi sa poti fi sanctionat asa cum se cuvine.
Sunt de acord ca biciclistii sa nu foloseasca strada dar sa li se ofere piste, dar piste adevarate nu de 20 de cm, pe care exista tot felul de obstacole(stalpi, masini parcate, oameni care sunt vrajiti de cele 2 dungi galbene care delimiteaza spatiul dintre trotuar si pista samd...).
Atitudinea asta ... cu ingradirea nu va functiona niciodata deoarece nici nu-i educi prin acest lucru, populatia intelegand ca ei doar nu au voie sa faca lucrul respectiv si nu motivul pentru care a fost restictionata aceasta activitate...
In plus gandeste-te ca nu numai oamenii mari merg pe bicicleta, exista si copii si as vrea sa te vad si pe tine cu iti inveti copilul la munte cum sa mearga pe bicicleta pentru ca in parc nu ai voie, pe strada nu, pe trotuar nu ... nicaieri nu( asa cum am mai zis, aceste ingradiri cu care esti si tu de acord). Majoritatea copiilor invatand sa se dea cu bicleta pe strada sau in parcuri.
ON-topic: in sfarsit o zi fara ploaie sa speram ca tine asa sa mai iesim si noi cu biclele pe afaraLast edited by Canto; 11 May 2011, 16:02.
Comment
-
Am vazut la Top Gear un episod cu Hammond pe bicicleta in Londra. Sunt piste dar cu toate astea autobuzele in general i-au mancat viata. Sa fim seriosi, bicicleta e un risc prea mare in trafic.
Si da, juniorul meu merge pe bicicleta zilnic, am un parc mare in cartier cu alei largi si pentru oameni si pentru biciclete, au toti loc.
E ziceam de parcurile cu alei pentru plimbari, unde incap 2 oameni umar langa umar.
Un lucru nu se intelege vad: strazile sunt construite prost, inguste, trotuarele sunt si ele de o anumita dimensiune, ba s-a mai luat din ele pentru a mai mari strada cu o banda, deja e prea mult. Efectiv nu e loc pentru pista de biciclete.
Vreti sa nu mai circule autobuzele pentru a fi pista pentru biciclisti?
Comment
-
Eu am vorbit strict de tara noastra, ca in strainatate exista alta infrastructura...
La noi in Bucuresti s-au interzis bicicletele tocmai in parcuri in care poti merge 8-9 persoane umar la umar ... poate mai mult, parcuri mari care nu pot fi ocolite asa de usor, dar deh exista o pista de 20 de cm latime de jur imprejurul parcului si ceilalti 20 de cm sunt lasati pentru pietoni ... asta nu mi se pare normal.
Si eu am patit-o cu bicicleta, dar strict din cauza faptului ca sunt posesor de permis am scapat pentru ca stiam ce va face "desteptul" de la volan, din acest motiv am zis ca ar fi mult mai buna o informare asa cum trebuie si sanctionarea nerespectarii regulamentului/legii decat inca o ingradire... deoarece in curand ne vom cumpara doar biciclete medicinale ... si vom alerga in fata unui mare tv care va va arata un drum lung si drept, ca afara nu mai putem iesi cu bicicletele...
Comment
-
mr.K , fiecare padure are si uscaciuni...aici cred ca te`am lamurit destul.
piste de biciclete ? sunt, da ...dar merg toti cretinii pe ele , parca merg mai repede pe ele .
eu sincer merg mai mereu pe sosea , ma deplasez mai repede si nu mai stau sa ocolesc vietatile umane si nu numai de pe trotuar.
acuma sunt si riscuri , dar nu le poti evita pe toate.
Comment
-
Trebuiesc bani bagati in "infrastructura" pentru biciclete. Administratiilor publice le e LENE sa faca asta, plus o lipsa de interes plus vesnica invocare a lipsei de bani. Daca ar fi ca in Amsterdam sau in Belgia, DA, ar fi cu totul altceva. Acolo mersul cu bicicleta e real incurajat. In Romania nu se pune problema de asa ceva din multe motive: mentalitate, contextul de circulatie, pseudo piste de biciclete, etc...in schimb unii viseaza la autostrazi suspendate si organizari de jocuri olimpice. Daca ar fi vrut sa faca pe cretinii si nu reuseau asa de mult.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Macar avem recorduri de cel mai mare carnat, cel mai mare sandwich, cea mai mare tocanita. Guiness Book, tata. Asta pana fac altii o tigaie mai mare.
Oricum, cea mai tare faza vazuta in Iasi (pacat ca n-am facut o poza): pe o pista de biciclete trona parcat un X6.
Comment
-
Mie imi plac fazele live.
Sunt specimene destule si prin zona mea. Dar cel mai mult imi place la Constanta, unde Mazare a facut parcarile "muscand" din trotuar.
Ce piste de biciclisti sa mai ceara constantenii, daca nu mai exista nici macar trotuar intreg ? Sa-i vezi pe pietoni cum se strecoara printre masinile de pe trotuar, e un adevarat spectacol.
Comment
-
Sunt de acord cu CataFOF,Canto,darksid3 deoarece vad ca apreciaza mersul pe bicicleta.Uitati-va la cursele de ciclism, cat de apreciat este acest sport in vest, cum aplauda oamenii biciclistii, cum ies cu bicicleta cu sotiile si cu copii la plimbare.Asta se intampla in tarile occidentale, unde e alta mentalitate,infrastructura si respect intre oameni.
In Romania este exact invers,o tara necivilizata din acest punct de vedere.E adevarat ca s-au mai schimbat putin mentalitatile unora, unii respect biciclistul, il protejeaza, ii acorda prioritate, ii lasa pista libera, ii saluta in mod respectuos mai ales cand pe strada apare un grup mare de biciclisti care incearca sa promoveze acest mijloc de transport ecologic,acest sport care pentru unii e pasiune sau mod de relaxare.
Cu mentalitatea celor ca mr.K nu o sa ajungem niciodata la nivelul tarilor enumerate de voi mai sus.O sa aruncam cu covrigi si o sa injuram si scuipam un ciclist poate pentru faptul ca el merge cu bicicleta,tu cu masina, ca poarta casca si echipament cu pantaloni stransi pe corp.Am intalnit oameni care faceam asemenea gesturi dar am intalnit oameni care ne saluta cand mergem in pluton,organizat ,civilizat ca in europa aceea civilizata!!!!!!!!Tinc fest !!
Comment
-
Kalimera, cred ca ai inteles gresit mesajul meu. Cat timp nu sunt respectate reguli, se ajunge la rezultatul din cazul prezentat de mine.
Apropo, cauta pe youtube episodul ala din Top gear sa vezi cat s-a chinuit ala in Londra cu traficul.
Poate facem un topic si cu relatia noastra cu carutele in trafic, daca nu o fi deja, imi e lene sa mai dau sarci.
Sau cu mopedele.
Toate bune.
Mie unul nu mi-ar place sa dau n-spe declaratii pe la politie si procuratura doar pentru ca un pusti nu stie cand poate trece cu bicicleta si cand nu, printr-o intersectie.
Pentru ca ai deschis gura sa ma acuzi:
Nu ma cunosti si totusi iti permiti sa zici ca nu o sa evoluezi ca popor, pentru ca cei ca mine arunca in biciclisti cu covrigi sau scuipa.
Te anunt ca sunt suficient de civilizat sa pot locui in orice tara europeana. Scuzele le poti pastra, tocmai ai dovedit ca tocmai la tine civilizatie e doar in vorbe. Si ca-ti plac bicicletele.
Nivelul de civilizatie a unui popor de masoara intr-o mica masura prin existenta unor piste de biciclisti, maine le putem intinde in toata tara, poporul va ramane la fel de necivilizat.
Cum pozele fac mai mult decat 1000 de cuvinte:
Comment
-
Eu ma abtin sa-ti ofer scuze, dar nici nu vreau sa ma cert cu tine, nu ma caracterizeaza.
Atata timp cat suntem o tara libera ,fiecare sa faca ce vrea, atata timp cat crede ca face bine.Nu iti plac biciclistii civilizati, lasa-i in pace, nu ii claxona, ocolestei,cedeaza-le prioritate cand regula o cere.
Vad ca stai intr-un oras mare, unde sunt multi biciclisti.
Parerea mea este ca bicicleta este un mijloc de transport care nu se poate compara cu caruta, mopedul sau motorul, fiecare are farmecul ei, in functie de preferinte.
Eu promovez mersul pe bicicleta in mod ordonat si civilizat cu respectarea regulilor de circulatie( respect regulile de circulatie, stau la semafor si astept culoarea verde, chiar daca nu trece nimic nici din stanga si nici din dreapta, spre surprinderea unor soferi care ma indeamna -- treci ma ca e liber).Tinc fest !!
Comment
Comment