Romania...si Atat ,intamplare La Cununia Civila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

va dati seama ce bani fac aia acolo.....

Comment

E o practica intalnita la primariile oraselor mari, mizeaza pe jena ta de a face scandal pentru "doar" cateva sute de lei. Faza e, sa nu dea fotograful peste unul care se insoara dar care nu are absolut vreo jena, ca apar toti la omorurile de la ora 5 de la ProTV. Eu unul am asistat la o taxa din asta la cununia unui var la Primaria Iasi.
      Mama lor de hoti, in tara asta nu merge decat sa-ti forteze mana, in rest toti le rad in nas asa zisilor ministri.

Comment

japca pe fata; ai martori destui, mergi si fa o reclamatie la politie si la OPC. specifica ca nu ai fost instiintat de pozar si nu ai primit nici bon sau factura.
        muma-n c** de jeguri

Comment

tapari pe fata . nu stiu cum sa mai ia bani de pe oameni !! fa reclamatie la politie , opc ,sau chiar otv

Comment

se intampla print toate sectoarele...a patit-o si cumatul meu la sectorul 3, dar parca a platit mai putin, insa aici l-a intrebat daca vrea si omul a vrut...chiar daca avea fotograf
            sigpic

Comment

Ce ai patit tu, a fost ca si cand a venit unu', ti-a bagat mana in buzunar, tu te-ai uitat la el si l-ai lasat sa-i ia... Pe asta se bazeaza si ei, ca nu vei face o scena la nunta ta.
              Ii ziceam clar, prietene, nu-mi da certificatul, dar raman aici in sala cu nuntasii mei pana vine "proteveu'". Din experienta iti spun ca daca pomenesti de Politie, OPC si alte d-astea, nu o sa ai nici un rezultat. Sa-i vezi cum se schimba la fata cand aud de presa.
              Sau ii spuneam, nu am bani "fratemeleu", ce faci acum, m-ai cununat si nu-mi dai certificatul?!
              Imi povesteau ai mei, ca la botezul meu, preotul a impus nasilor o suma de vreo 500 lei (mult pe vremea aia), nasii au zis ca 150 de lei sunt de ajuns, au pus pe masa si au plecat.
              La nesimtire trebuie sa raspunnzi cu nesimtire, cam asta e regula daca nu vrei sa pici drept fraier...

L.E. Eu nu le dau bani nici alora care cer bani in parcare. Nici nu ma uit la ei.
              Last edited by vitriol; 9 August 2010, 19:31.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

@vitriol: Ultima fraza. Hmmm. E riscant pentru ca-ti zgaraie masina handicapatii.

Si ca o suma a ce s-a mai spus. Ce s-ar intampla daca la auzul santajului pe care-l practica pozarul se duce unul dintre nuntasi, din acela mai "vesel", si-i baga mana in gat pozarului cu cateva aluzii de mama, sfinti, organe genitale si alte chestii din astea culturale. Si la functionar(a) la fel.
                Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Originally posted by danutzu View Post
                  salutare la toata lumea ,nu am mai scris demult pe forum ,dar acum trebuie sa sa spun ce mi s-a intamplat ,sambata am avut cununia civila ,la 'vestita ' primarie sector 5 ,acum toata lumea stransa la cununie ,intram cu toti acolo in cameruta pt oficierea casatoriei ,in timp ce doamna respectiva citea codul familiei ,unul de langa dansa tot facea poze ( nu avea nici o legatura cu noi ) ,la sfarsit vine la mine si imi zice : 'ginerica trebuie sa achiti pozele ' ,eu ca tot omul am intrebat ce poze ? nu mi s-a spus nimic inainte .....bineinteles a trebuit ,ca nu am avut ce face si nu puteam sa fac scandal ,sa achit suma de 300 ron pt niste poze pe care cineva ti le face fara voia ta .
                  nu stiu daca asta este normal ,am mai fost la cununii la celelalte sectoare ale capitalei insa la nici un alt sector nu s-au facut poze fara permisiunea celor de acolo ,insa la sector5 te fura pe fata ,e inadmisibil .
                  aaa si in plus de asta ,dupa ce m-a furat pe mine ,se duce si la nasul ca i-a facut si lui cateva poze si ca trebuie sa achite 200 ron .
                  cine a mai patit asa ceva in sectorul 5 ???
                  numai bine si cand va ganditi sa faceti cununia sa le spuneti de la inceput ca nu vreti poze facute de ei ,ca altfel patiti ca mine .
                  In primul rand CASA DE PIATRA!!!

Eu sunt de parere ca trebuia sa faci un scandal, nu sa le dai bani asa cum vor ei, in plus mai distrai si lumea.
                  Am patit si eu la botezul ficei o astfel de manareala romaneasca, mi au cerut bani pe apa calda, lumanari , nus ce prosop care cica trebuia sa il dea nasa preotului + bani pentru ceremonie in total vreo 600 lei, dupa ''tiganeala '' si scandal cu popa am platit doar 150 lei si aia dati de nasu.

Comment

La starea civila eu nu i-am mai dat florile lu' tanti care ne-a citit pentru ca ne-a facut sa asteptam juma de ora fata de ora stabilita...
                    danutzu...Casa de Piatra...si...de acum vei fi capul familiei...pune putin piciorul in prag...ce bani vrei nene?Am fotograf care mi-a facut 2745 de poze aici...nu mai am bani si pentru tine.
                    Si cum sa nu iti elibereze certificatul?
                    Ei merg pe mana ca...lasa ma ca de cate ori se insoara omu...
                    sigpic

Comment

Originally posted by Cristi_LCD View Post
                      @vitriol: Ultima fraza. Hmmm. E riscant pentru ca-ti zgaraie masina handicapatii.

..............................................
                      Pai asta e ideia ma oameni buni, ca ajungem sa dam bani de frica. Stai linistit ca si ei la randul lor se gandesc ca daca eu imi vad masina zgariata, le rup capu', si nu cred ca risca sa-mi zgarie masina si sa plece, deci sa piarda zeci de masini de la care ar mai putea lua bani in continuare, pentru ca nu le dau eu un leu.
                      De asta isi permit sa cearra bani in continuare, pentru ca lumea le da... Concluzia: mai mult de 80% din vina o are cetateanul pentru ca le da bani. Daca nu le-ar mai da, si-ar cauta altceva de facut.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Exact la fel a patit si un prieten de al meu si tot la sectorul 5. Profita ca e ziua voastra importanta si de lumea din jur si cu multa nesimtire iti baga pe gat vreo 10 poze pt 300de lei. Casa de piatra si multa sanatate sa aveti amandoi.

Comment

multumesc tuturor de urari ,da si eu am vina ca nu am facut un pic de scandal insa cum am mai spus ,zici ca e cununia si ca nu are rost ,oricum care sunteti din sectorul 5 sa le spuneti dinainte ca nu vreti poze facute de ei ,eu nu am stiut si am patit-o ,dar asta e ,sanatosi sa fim cu toti ca toate vin de la sine apoi .

aaa si in legatura cu Biserica ,sambata am avut doar cununia ,nunta o sa fie in octombrie (ca am zis sa fie mai racoare ) ,preotul iti impune o suma de bani ,daca nu nu face nimic ,la Biserica SF MINA spre ex 10 milioane ,nasu cand a auzit a ramas masca .
                          un alt exemplu unde am fost la Manastirea Casin 15 milioane ,vrei bine ,nu vrei pa la revedere ,sunt altii la rand ,adica cu toate ca preotii sunt pusi acolo ,ca asta e rolul lor si sunt platiti pt asta ,mai cer niste sume de bani foarte mari pt ceva ce oricum trebuie sa faca ,insa asta e ,trebuie sa ne obisnuim ca nu cred ca se va schimba ceva foarte curand .
                          Last edited by danutzu; 10 August 2010, 13:41. Reason: Automerged Doublepost

Comment

De curand a fost la tv scandalul cu cerutul banilor pentru botez,cununie,imormantare,parastas.Astia de la realitatea au dat pe post cateva secvente inregistrate cu o camera ascunsa in care preotii erau intebati cat ar costa o cununie/botez, la care ei raspundeau ba 1000 lei pentru nunta, in alta parte nunta era 800 lei ,botezul 500 lei la o biserica in provincie etc.A fost sunati repezentanti ai bisericii ortodoxe romane care au dezmintit acuzatiile spunad ca ce e pe filmare sunt cazuri izolate si nici decum nu se poate generaliza aceasta practica.Dupa o ora de emisie pe aceasta tema intra in direct prin telefon preafericitul parite daniel care si el dezminte acuzatiile si spune ca nu exista nici o taxa obligatorie pentru nunta/botez/imormantare iar cei care dau bani o fac de buna voie ca un fel de donatie si nicidecum bani nu sunt ceruti de preot , la fel si preafericitul precizand ca sunt cazuri izolate cand un preot cere bani pentru o astfel ceremonie.

Comment

Cam asta e societatea...se ascund toti dupa deget.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

mosule sanatate si casa de piatra in primul rand si apoi in legatura cu pozele trebuia sa aperi onoarea familiei si bugetul si dadeai pozarului doua nv fara blit ca data viitore sa intrebe bre daca vrea cineva poze .

mosule da trebe numai la cernica sau casin cauta o biserica de cartier ceva ca slujba este tot aia indiferent de biserica dar taxa este diferita
                                Last edited by tirum76; 10 August 2010, 19:13. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google