Costuri Generale La Km Parcursi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Tavi tu vrei sa ne stea imina? pai daca calculesc ma ia cu "leasin". 130k km numai benzina e cat inca 3 golane sh.
    sigpic

Comment

Da, ca si calcul la rece te gandesti la ce se raporteaza banii cheltuiti.
      Din pacate sunt muuuuuulti banuti raportat la venituri (la multi dintre noi cred eu) si sunt multe chestii care ai fi putut face cu banii respectivi.
      Personal daca ar fi sa o iau de la capat, as cheltui la fel ))

Comment

ma bag si eu: laureate 1.6_16volti, pret 7900 orio plus kakaya, de care si acum imi pare rau. jante, 2300ron. suspensii, 550ron. gume, 800ron. benzol, 2400litrii, 11000ron. ratele pana acum au fost 8500ron. casco 1900 ron, rca 2 ani 800ron. totalul, in jur de 60000ron. deci vreo 2ron/km costul masinii, pana acum. normal, dupa inca un an si 5 luni, va scadea semnificativ, dar deocamdata ieseam mai bine daca mergeam cu taxi-ul... dar cum economia la bani nu mi se pare un scop vital in viata, nu-mi pare rau de banii astia. si vorba lui tavi, daca as lua-o de la capat, as face foarte probabil la fel, dar cu alta marca de masina.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Sapt asta am terrminat leasingu si m-am gandit sa fac un calcul de curiozitate, sa vad cum ies si eu.pretul final a fost de 1,25ron/km

Am 55000km, in 2ani si 8luni.
          Costul masinii (leasingu+ca mai e si prestige)m-a tras mult in jos.
          Cost masina 11000Euro.
          2750euro motorina pana acum,900euro casco pe 3 ani,rca 525euro(ca e pe firma,stiu e mult) ~600euro revizii+piese , 100euro impozit pe 3 ani.(fara muzicanti , tobe , stikere ,senzori,etc mai fac si aia 500euro)
          Total 16400Euro=65600ron(am pus euro 4ron)

1,25ron/km(in concluzie loganu este masina scumpa ; mai ales pe leasing)
          Fara Semnatura.

Comment

Macar de acum in colo in calcul nu mai iei pretul de achizitie.Sau il pui dar imparti altfel si o sa ai un pret de exploatare din ce in ce mai mic.Eu inca nu ma apuc de un asemenea calcul deoarece am aceasta masina de 4 luni si o sa dea un pret prea mare.
            sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

Daca nu vrei sa-ti iasa un cost mare, poti sa calculezi amortizarea pe o anumita perioada.
              Punand o perioada de amortizare de 10 ani, am un cost/km de 0,21 Euro, pt un Logan Laureate 1.4 MPI.
              http://images.spritmonitor.de/428841_5.png Logan 1.4 MPI

Comment

In cei 10 ani de rulaj (teoretici), ce consumabile ai socotit?
                Apar schimbari de distributii, discuri frana, amortizoare bascule si alte traznai scumpe?
                Cu cat perioada de amortizare e mai lunga, cu atat apar si mai multe cheltuieli legate de uzura de ansmablu a masinii...Una e uzura pana in 100kkm si cu totul alta peste aceasta cifra...
                Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Amortizarea se refera doar la costurile de achizitie.
                  8000 euro pret achizitie se considera o rata de amortizare de 800 euro/an pe o perioada de 10 ani.
                  DAca ai masina de 4 ani vei socoti ca pret de achizitie 800*4 ani= 3200 euro.
                  Pret achizitie 3200 euro
                  Intretinere x euro
                  Combustibil y euro

etc......

Comment

@crull, postul tau e o replica la al meu?

E absolut normal ca amortizarea sa se refere la costurile de achizitie...
                    E firesc ca perioada de referinta aleasa sa fie aceeasi si pentru amortizare si pentru cheltuieli diverse.
                    Nu sunt de acord a socoti povestea asta pe o perioada scurta (sub 5 ani), pentru ca nu are relevanta. Una e uzura (si cifra cheltuielilor diverse) la un anumit numar de km si cu totul alta peste el. Se vor obtine varfuri si curbe irelevante de valori...
                    Asta daca vrem sa obtinem doar niste cifre sau sa vedem cat ne costa, in realitate, folosinta bunului

Comment

Socotesc toate costurile cu masina: impozit, RCA, CASCO, revizii, reparatii, cauciucuri, ulei, benzina, taxe de drum, absolut tot.
                      O evidenta a costurilor o tin de vreo 2 luni aici: http://www.spritmonitor.de/en/detail/428841.html
                      http://images.spritmonitor.de/428841_5.png Logan 1.4 MPI

Comment

Am fisiere in care imi tin socotelile, de cand am cumparat masina.
                        Unul este cel al carburantului (cu foarte multe detalii din momentul alimentarii). Toate alimentarile insumeaza 2750.87 L, cu un cost de 10732.44 ron. Media consumului este de cca 6.13L/100KM (parcurs de cca 70-80% urban, drumuri scurte majoritatea, acum iarna a crescut simtitor)
                        Alt fisier este cel al cheltuielilor cu reviziile, tot de la achizitie.
                        Insa nu pot estima consumurile, cheltuielile pana la cca 80000 km (acum am 44120).

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google