Costuri Generale La Km Parcursi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Costuri Generale La Km Parcursi

Daca este, va rog lipiti sau ceva de genu.

Haideti sa vedem care sunt costurile la masina la km care ii avem facuti.
    Incep eu: 81000 km facuti in 3,5 ani.
    Benzina: ~6000 litri x 4,0lei = 24.000 lei
    Rata banca: 42 luni x 425 lei = 17.850 lei
    Casco: 3 ani x 750 lei = 2.250 lei
    Rca: 3 ani___________780 lei
    Revizii + piese:_______~2500 lei
    ---------------------------------
    TOTAL: 47.380 lei sau aproxi 11.000-11500 Euro(iese si mai mult in Euro, am luat 4,3).
    Atat putem presupune ca as fi putut avea in 3,5 ani daca nu aveam utilajul.
    Mie mi se pare de-a dreptul inspaimantator.
    Si n-am mai pus softuri, muzicanti si alte bricolari...
    Faceti si voi calcule la masinile voastre.
    Last edited by Octavian; 9 January 2011, 13:22.

81000km / 6000L benzina = 13,5 (chiar daca ai pus ~) mi se pare cam mult

RCA pe 3 ani 780ron , adica 260pe an-asta mi se pare prea putin

42luni * 425lei = 17850 RON / 4,2(curs ron/euro) 4250(adica masina ta a costat doar atat?)
    daca ai luat-o de noua in nici un caz nu.daca ai luat-o la sh atunci se modifica toti parametrii (de ex 2500ron piese puse doar de tine)

Daca iti fac eu un calcul zici ca mi-am luat bemveu.(aici nu bag in calcul motorina consumata ci la costul masini in sine incluzand casco,rca,piese)
    Bafta.Oricum este interesant sa-ti faci un calcul asa de curiozitate.
    Fara Semnatura.

Comment

Originally posted by Octavian___32 View Post
      Daca este, va rog lipiti sau ceva de genu.

Haideti sa vedem care sunt costurile la masina la km care ii avem facuti.
      Incep eu: 81000 km facuti in 3,5 ani.
      Benzina: ~6000 litri x 4,0lei = 24.000 lei
      Rata banca: 42 luni x 425 lei = 17.850 lei
      Casco: 3 ani x 750 lei = 2.250 lei
      Rca: 3 ani___________780 lei
      Revizii + piese:_______~2500 lei
      ---------------------------------
      TOTAL: 47.380 lei sau aproxi 11.000-11500 Euro(iese si mai mult in Euro, am luat 4,3).
      Atat putem presupune ca as fi putut avea in 3,5 ani daca nu aveam utilajul.
      Mie mi se pare de-a dreptul inspaimantator.
      Si n-am mai pus softuri, muzicanti si alte bricolari...
      Faceti si voi calcule la masinile voastre.
      Sa zicem ca sunt bune calculele cu toate ca partea cu revizii+piese nu prea ma incanta, mi se pare cam putin, da sa zicem ca sunt corecte calculele rezulta mai departe urmatorul calcul:
      47.380 lei (costuri totale) / 81.000 km = 0,5849 cost pe un kilometru sau 5849 lei vechi.

Comment

Originally posted by Carmelo View Post
        42luni * 425lei = 17850 RON / 4,2(curs ron/euro) 4250(adica masina ta a costat doar atat?)
        daca ai luat-o de noua in nici un caz nu.daca ai luat-o la sh atunci se modifica toti parametrii (de ex 2500ron piese puse doar de tine)
        El a facut socoteala strict la perioada scursa de la achizitie pana acum.

Va recomand ca asemenea calcule sa fie facute pe intreaga perioada de derulare a creditului (cand presupunem ca se achita integral autoturismul), sau pe o perioada de cel putin 7 ani de zile. In final intregul cost de achizitie sa fie reprezentat pe km rulat.

Scopul mai este si de a prinde in analize revizii scumpe, ce altfel nu se releva la calculul unitar.
        Mai sunt elemente omise: presupun ca a platit si rovignieta, este ceva minor, dar se simte.

Scopul este de a obtine un tarif relevant pe km.
        Acela este pretul rentabilitatii corecte a unui utilaj. Si daca renteaza sa meri cu taxiul
        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

sa pun un calcul rapid
          150.000 km parcursi
          pret achizitie 28000 lei
          benzina consumata ( am calculat la un cosnum mixt de 8 l /100km) 12000 litri *4 =48.000 lei
          Revizii+piese+cauciucuri+RCA (casco nu folosesc)+ rovineta+ amenzi+folii geamuri etc (nu mai insir toate draciile find cuprinse in calcul)= 11000
          .................................................. .........................
          Total 87000 lei /150.000 km=> 0,58 lei cost per km

Comment

Originally posted by Carmelo View Post
            81000km / 6000L benzina = 13,5 (chiar daca ai pus ~) mi se pare cam mult

RCA pe 3 ani 780ron , adica 260pe an-asta mi se pare prea putin

daca ai luat-o de noua in nici un caz nu.........................
            N-ai calculat bine
            7,5 litri______________100 km
            y litri_____________81000 km
            Am luat media 7,5%, dar mai degraba e 8%.
            (81000x7,5)/100= 6075 litri consumati in 81000 km, adica 24.300 lei (4 lei/litru)
            Rca-ul si acum (ieri) am platit 131 lei/sase luni.
            Am luat-o de noua fara bani (credit) si am socotit cat m-a costat rata pana acum.
            Deci iti spun eu, modo-grosso (poate fi chiar ceva mai mult) pana acum (3,5 ani) am avut cheltuieli de ~11-11500 Euro.
            Deci cam 0,56-0,6 lei/km in mometul de fata.
            Crull mie mi se pare mult

Comment

Intradevar pare mult si nu prea, daca te uiti bine peste costuri ai sa vezi ca benzina are cea mai mare pondere, deci nu pare a avea loganu o vina prea mare pentru costurile ridicate pe km.Am pus un prieten sa isi calculeze costurile pe km pentru o skoda octavia 3 si la un rulaj de aprox 100.000 a iestit la un cost total pe km de 0,96 lei. Deci 1 leu /km , mergand mai departe omul a platit 100 lei pentru 100 de km.

Sunt curios ce cost va iesi pt un logan diesel la 100.000 km rulati.
              Last edited by crull; 10 January 2011, 20:41.

Comment

Pai da...dar vad ca lumea nu se oboseste cu calculele, poate le vine rau ))

Comment

Salut

Am deschis si eu un thread asemanator, dar mai axact care isi va avea rostul la anu in perioada asta.
                  Eu zic, ca rata la masina sa nu-l calculezi la costul de intretinere. Efortul a depus banca in locul tau in schimbul caruia platesti tu mai mult cand finalizezi rata la masina. Reviziile, banii de benzina, asigurarile si eventuali banii de reparatii sa le calculezi numai.
                  In plus ia in calcul, ca tu de fiecare data ai facut toate reviziile la timp, ca la carte si ai avut grija de masina, dar multi care-si cumpara masina sh, nu-s interesati de revizii si de toate astea. Sa cumpere masina cat mai ieftin si sa consume cat mai putin si daca se strica cu bani grei se repara si se vinde...Nu cred ca la un bmw luat de nou ar fi intretinerea mai ieftina, sau la oricare alt model (ma refer aici la ceva asemanator in dimensiuni ca loganul)

Comment

Banca n-a depus nici un efort, astea sunt operatiunile din care ea traieste si face bani garla, dar asta e alta poveste.

Numai sa n-o dati in versusuri cat e iefitn e Loganu/km fata de alte masini, ca nu asta era scopul.

Comment

Indraznesc si eu desii inca sunt inspaimantat!

61000 km in 2 ani si 4 luni=>consumul pe computer il am frecvent la 7% => benzina:4200 litrii
                      Valoare benzina: 4200*4 =16800ron
                      Pret achizitie cash+inscriere=29000 ron
                      RCA =cam 500 ron pana in prezent
                      rovigneta =200 ron
                      revizii =200+400+1150=1800 (cu rotunjirile de rigoare)
                      2 cauciucuri plus echilibrari =480 ron
                      parbriz schimbat plus folie =550 ron
                      alte costuri de mentenanta =500 ron

TOTAL: mie mi-a iesit 49830
                      Cost/km=0,81

Comment

Masina :9850 euro (Ambition 1.5 dCi 65 cp)
                        Consum mediu : 6L/100km
                        Km actuali : 90 000
                        Pret motorina 4 lei => (90.000 x 6)/100=5.400 L motorina.Asta inseamna 5.400 x 4 lei= 21.600 Lei. (5400 euro).
                        Casco 4 ani = 1.300 lei X 4 ani = 5.200 lei (1300 euro)
                        Asigurare 4 ani = 450 x 4 ani = 1800 lei (450 euro)
                        Reviziile facute tot la 10.000 km + alte imbunatatiri nici nu le mai calculez.
                        Total = 9850 + 5400 + 1300 +450 = 17.000 euro.
                        Cost/km = 0.75

Mai bine nu calculam!
                        Last edited by soboBN; 10 January 2011, 23:30.
                        Cumpar volan de Duster

Comment

De asta oare nu avem bani?))

Comment

Mai baieti, daca faceti socoteala cat va costa unele femei, ramaneti masca.
                            Ce 10 000 euro in 3 ani, ca aia e floare la ureche.

Masina e un bun. Il folosesc, deci banii consumati isi au un scop.
                            @tavi:Nu stiu daca ti-ar renta sa economisesti 10 000 euro, insa sa te privezi de un anumit confort.
                            PS: rca pe 3 ani 780, pai sa fii norocos. Eu platesc 900 ron anual la Citronel, iar cealalta gloaba e si mai scumpa, numai casco fiind aprox 10 000 ron anual

Comment

Originally posted by Octavian___32 View Post
                              N-ai calculat bine
                              7,5 litri______________100 km
                              y litri_____________81000 km
                              Am luat media 7,5%, dar mai degraba e 8%.
                              (81000x7,5)/100= 6075 litri consumati in 81000 km, adica 24.300 lei (4 lei/litru)
                              Rca-ul si acum (ieri) am platit 131 lei/sase luni.
                              Am luat-o de noua fara bani (credit) si am socotit cat m-a costat rata pana acum.
                              Deci iti spun eu, modo-grosso (poate fi chiar ceva mai mult) pana acum (3,5 ani) am avut cheltuieli de ~11-11500 Euro.
                              Deci cam 0,56-0,6 lei/km in mometul de fata.
                              Crull mie mi se pare mult

Da ai dreptate in leg cu niste calcule dar tot nu poti fi prea precis in calcule ....iti mai dau alt exemplu : nu stiu daca inca mai platesti rata sau daca ai achitat-o dar rata nu cred ca a fost aceeasi (chiar daca a fost rata de credit si nu leasing)ia in considerare si diferenta de TVA de 5%.....intradevar este o suma infima dar daca te gandesti bine mai sunt si altele
                              Fara Semnatura.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google