Costuri Generale La Km Parcursi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pai atatea rate a achitat pana acum,benzina ,revizii etc toate costurile(aproximate) de pana acum raportate la nr de km parcursi, nu luam in calcul cheltuieleile viitoare care pot fi rata la banca, revizii si alte minunatii.
    Last edited by crull; 11 January 2011, 00:57.

Comment

Originally posted by Cezar View Post
      ................................................
      ..........................................
      @tavi:Nu stiu daca ti-ar renta sa economisesti 10 000 euro, insa sa te privezi de un anumit confort.
      PS: rca pe 3 ani 780, pai sa fii norocos. Eu platesc 900 ron anual la Citronel, iar cealalta gloaba e si mai scumpa, numai casco fiind aprox 10 000 ron anual
      Pai d-asta am si deschis subectul aici, e asa doar ca idee, ca discutie, nu sa vedem ce am fi putut face cu banii, privari de libertate etc )

Si asa ca idee...in acesti 3,5 ani puteam face acelasi efort financiar si acum imi luam Logan full cu de toate. Ha..ce zici de asta.
      Si sunt convins ca puteam, mai tot timpul aveam de zile negre un 1000-1200 Euro pusi bine (si aveam venit mai mic), acum...

Originally posted by Carmelo View Post
      Da ai dreptate in leg cu niste calcule dar tot nu poti fi prea precis in calcule .......................
      Pai da, nu e vorba de precizie, ci cum spuneam asa ca idee. Ca in ceva in plus sau in minus, neesential.
      Last edited by Octavian; 11 January 2011, 19:28. Reason: Automerged Doublepost

Comment

te intreb si eu , dar cu alte cuvinte :
        aceasta masina pt tine e doar un moft ? nu te folosesti de ea ? nu-ti trebuie ? si atunci poate te-a mai scutit de ceva bani... nu poti gandi :"cati bani am bagat in masina" atat timp cat e necesara. eventual incearca s-o eficientizezi cumva.

ca o observatie personala: cu cat ai mai mare nevoie de o masina si faci mai multi km cu ea cu atat si aceste costuri/km scad.

daca ti-ai fi cumparat o dacie 1310 din 80 toamna si puneai gpl pe ea (cu 2-3 rate de logan) sa vezi ce ieftin ai fi iesit
        o/____\o
        (i)
        .........

Comment

calculul meu

Eu fac 17 000 de km anual (51 000 de km in 3 ani).

Am Logan 1.4 cu GPL

17 000 km = 5 100 RON dati anual pe gaz (30 de ron la 100 km adica 10 litri de gpl la suta)

500 de ron dau anual pe revizie si alte consumabile (lichid de parbriz etc)

anual mai dau 12 rate a cate 500 de RON adica 6 000 de RON

asigurare 400 RON si rovinieta 100 RON

TOTAL ANUAL 11 600 RON adica 2 700 EUR

placerea de a conduce ligheanul nepretuita
          Logan GPL 1.4

Comment

Un calcul e normal sa facem dar sa nu ne luam dupa el ca lasam masina acasa.Masina o luam pentru ca o vrem asa ca in calculul per km nu ar trebui sa intre pretul de achizitie.Nu cred ca aveti rate toata viata la aceeasi masina.Eu calculul il fac strict per combustibil si consumabile deoarece astea se duc daca merg.Ori ca fac 3000pe luna ori ca sta acasa asigurari si alte alea se platesc.

Am calculat ca motorina si reviziile ma duc cam 0,45 ron per km.Daca am scapat ceva prefer sa nu vad pt ca o sa ajung sa merg cu metroul.
            sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

40.000 km /an pun de 30leigpl+benzina /100km = 12000 lei/an
              1500lei reparatii+intretinere
              500 asig+rovinieta

0,35 lei/km fara rate. masina e achitata. ambition 2005 1.6mpi+gpl
              o/____\o
              (i)
              .........

Comment

Eu parcurg aproximativ 16000 km/an , momentan am 59000. La un pret mediu de 4 lei/l de benzina plus consumabile si revizii (cam 1200 lei) rezulta cheltuieli totale in jur de 20000 lei si un cost mediu lei/km de 0,34.

Comment

Se pare ca mi-am luat o mare teapa cind am luat diesel.Pai vad ca benzina e asa ieftina(4 ron unde sau in ce an?) si aveti niste consumuri de sunt invidiosi aia cu tico.Pai la ce ati spus voi acolo reiese ca va consuma cam 8.75,asta fara sa pun revizii ca daca le scot si pealea ajungem la niste consumuri si mai mici.Am avut si masini pe benzina(tico imi lua 7 ,matiz 8 ,1.4mpi cam 10 si 1.6 cam 12 in oras)si daca pun si toti prieteni care au facut consumul real(nu cel afisat)spun ca voi aveti niste masini super.

Ca sa trec la subiect.Mie imi consuma cam 7,5 in oras aglomerat si e 5 ron motorina.Am dat mai mult pe masina dar am un cuplu de invidiat cind ma gindesc ce greu urcam pantele cu masina pe benzina incarcata(atunci crestea consumul de ziceam ca-i humer)

Pe cei cu gaz ii inteleg ca scot un pret per km mai mic dar mie mi se pare puturoasa rau si deaia nu am vrut.

Comment

deci: 14.000 pe an in medie...cu un consum mediu care cred ca depaseste 8-9 %/tot pe an. ar veni vreo 1100 lei doar pe benzina , la care se adauga ba un bec, ba un schimb de roti, un schimb de ulei+filtre , asta inca vreo 300 lei. Mai vorbim si de un pic de tunning, un led etc, apoi spalatul de 2 ori pe luna minim....deci inca vreo 360-400 lei.
                    numai astea ar fi in total :1800 lei + RCA vreo 400 =2200 lei pe an ii dam pe masina.
                    Si cum am masina de 3 ani inseamna ca la 40000 km...am costuri de 6600 lei

Comment

Am socotit un pret mediu la benzina din 2007 (atunci am cumparat masina) pina 2010 (in 2011 km f putini) aproximativ 4 lei si la un consum mediu de 8l/100 km , plus revizii si hai sa zic alte cheltuieli gen asigurari rovignete inca 1500 in plus , imi rezulta un cost de 0,365 lei/km.

Comment

Originally posted by padurarud View Post
                        Se pare ca mi-am luat o mare teapa cind am luat diesel.Pai vad ca benzina e asa ieftina(4 ron unde sau in ce an?) si aveti niste consumuri de sunt invidiosi aia cu tico.Pai la ce ati spus voi acolo reiese ca va consuma cam 8.75,asta fara sa pun revizii ca daca le scot si pealea ajungem la niste consumuri si mai mici.Am avut si masini pe benzina(tico imi lua 7 ,matiz 8 ,1.4mpi cam 10 si 1.6 cam 12 in oras)si daca pun si toti prieteni care au facut consumul real(nu cel afisat)spun ca voi aveti niste masini super.

Ca sa trec la subiect.Mie imi consuma cam 7,5 in oras aglomerat si e 5 ron motorina.Am dat mai mult pe masina dar am un cuplu de invidiat cind ma gindesc ce greu urcam pantele cu masina pe benzina incarcata(atunci crestea consumul de ziceam ca-i humer)

Pe cei cu gaz ii inteleg ca scot un pret per km mai mic dar mie mi se pare puturoasa rau si deaia nu am vrut.
                        Eu am luat o medie 4 lei litru de benzina, daca faci o medie itre 2007 si 2010 ai sa vezi ca iese cam 4 lei pe litru, in 2007 era 35.000 lei benzina la jumatea lui 2010 era 4,5 lei benzina, tinand cont ca am mers cu masina si in 2007 in aceeasi masura cum am mers si in 2010 am presupus un pret mediu pe litru de 4 lei.
                        Acum consumul mediu de 8 litri/100 km e calculat dupa hartii, primi 70.000 km ai masinii au fost contabilizati la sange S-au consumat dupa bonurile de benzina, un total de 5700 litri benzina, daca faci un calcul simplu va isi un consum mediu de 8 litri /100km, masina fiind folosita 60% exterior si 40 % regim urban.

Comment

Aici la calcule aveti dreptate.Pe mine ma intereseaza pretul acum si consumul sa fie cel din oras pentru ca acolo merg cel mai mult.In afara consuma putin(cam 6 daca nu sunt cuminte) si nu pot zic ca ala e consumul real.Anul trecut in concediu am facut 3000km si mi-a iesit un consum de 4,9 dar cheltuielile le-am pus la cele de concediu nu la cele de masina

Comment

Ai in primul post un exemplu pentru calcul, incearca si fa un calcul la costurile tale, pentru ca sigur avem costuri diferite, eu fac revizii la dealer altu acasa, deci pot diferi costurile de intretinere/carburant/achizitie vehicul( rata mare sau mai mica).

Comment

Originally posted by Costi-bc View Post
                              te intreb si eu , dar cu alte cuvinte :
                              aceasta masina pt tine e doar un moft ? nu te folosesti de ea ? nu-ti trebuie ? si atunci poate te-a mai scutit de ceva bani... nu poti gandi :"cati bani am bagat in masina" atat timp cat e necesara. eventual incearca s-o eficientizezi cumva.
                              ..........................................
                              daca ti-ai fi cumparat o dacie 1310 din 80 toamna si puneai gpl pe ea (cu 2-3 rate de logan) sa vezi ce ieftin ai fi iesit
                              E un moft raportat la venitul meu, un moft necesar din pacate. Si nu cred ca e numai cazul meu.
                              Adica se poate trai si fara ea, nu mori.
                              Pai am avut (este si acum acasa) Dacia din 80 orighinala (cat am putut am incercat s-o tin stock), am dat pe ea exact doua rate de Logan (200 Euro). Si merge bine si acum dupa 5 ani de la achizitie, motor capsat 150000+ km.
                              M-am descurcat de minune cu ea, acum mi-e ciudat cand mai trebe sa fac vreun drum cu ea... )
                              Costuri/km? Neglijabile in comparatie cu Loganu.
                              Asta daca vorbim strict deplasare de la A la B (desi urasc zicala asta ''din pc A la pc B'')
                              Attached Files

Comment

Un calcul e normal sa facem dar sa nu ne luam dupa el ca lasam masina acasa.......................
                                Exact, d-asta am zis ca discutam asa ca si idee...Nu de alta, numai sa nu ne apuce turbarea (pe unii macar) ))

Originally posted by neculita View Post
                                Indraznesc si eu desii inca sunt inspaimantat!
                                .............................
                                ..................................................
                                Cost/km=0,81
                                Nu lua in seama...doar discutam asa ..

Originally posted by soboBN View Post
                                .........................
                                .........................................
                                Mai bine nu calculam!
                                Lasa...fii calm )))

......................Daca am scapat ceva prefer sa nu vad pt ca o sa ajung sa merg cu metroul.
                                Sigur ai scapat ceva, dar cum spui, nu mai socoti.
                                Eu am uitat de ceva discuri de frana, ceva placute, ceva uleiuri scumpe, ceva woofere, etc...neglijabile
                                Last edited by Octavian; 12 January 2011, 19:49. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google